De voltallige raad van toezicht van omroep NTR is per direct opgestapt. Dat meldt het AD. De toezichthouders hebben ‘een aanzienlijk aantal meldingen van serieuze aard’ doorgekregen van onderzoekers over mediadirecteur Willemijn Francissen. Volgens de raad is het nu beter dat nieuwe toezichthouders een onderzoek instellen.
Eerder dit jaar zette Francissen al een stap opzij, nadat in het rapport van de commissie-Van Rijn harde noten werden gekraakt over ‘werkcultuur en management’ binnen de NTR. Dat leidde tot een onderzoek, wat door fouten van de uitvoerder afgelopen zomer gestaakt werd. In oktober werd een nieuw onderzoek gestart, ondertussen lagen er plannen om Francissen per 1 december terug te laten keren in haar functie.
Het AD schrijft:
Nu komt als een donderslag bij heldere hemel het bericht dat de raad van toezicht vertrekt. Dit is donderdagmiddag gemeld aan de NTR-medewerkers. De toezichthouders leggen in een interne mededeling uit dat de onderzoekers een ‘ernstig’ tussentijds bericht hebben gestuurd: ‘Zij geven aan een aanzienlijk aantal meldingen van serieuze aard te hebben gekregen over de mediadirecteur. En de RvT heeft het advies gekregen een feitenonderzoek op te starten naar de rol en het gedrag van de mediadirecteur.’
De toezichthouders stellen nu, gegeven de ernst van het bericht, de terugkeer van Francissen per 1 december op de werkvloer ‘onwenselijk’ te vinden. ‘Er moet dus een feitenonderzoek worden gestart met waarheidsvinding als doel. Het is voor de NTR in onze ogen beter als dat onderzoek wordt begeleid door nieuwe toezichthouders.’
In een verklaring richting de medewerkers van de NTR schrijft de vertrekkende raad:
‘Wij hebben geconcludeerd dat we onvoldoende in beeld hebben gehad wat er binnen de NTR speelde en nog speelt. We hebben gezamenlijk geconcludeerd dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen voor het feit dat verbetering van de NTR-cultuur te lang op zich heeft laten wachten. Door op te stappen, maken wij de weg vrij voor anderen om deze verbetering echt in gang te zetten.’
Het is nog onduidelijk hoe de NTR op deze stap reageert. Het AD heeft Francissen om een reactie gevraagd maar die niet gekregen.
wat een zieke zooi is dit zeg. Incident na incident stapelt zich op.
En dat gebeurt allemaal met belastinggeld?
Waarom dergelijke rottigheden toch zo veelvuldig bij de media ? Vanwege het goedkope geld ?
Of zit er een scoop bij elke ongeregeldheid die opgelblazen kan worden.
;
Advies: verhuis de hele mikmak naar Groningen.
Illusie op illusie op illusie.
De rot zit overal!
Een mevr. Hamer aanstellen om grensoverschrijdend gedrag aan te pakken.
Kenner van de apen laten vertellen, hoe apen hun problemen oplossen….
Prachtig allemaal en we weten allemaal, dat tijd geld kost.
De concurrentie met de commerciële omroep moet ergens gewonnen worden.
De aangeklaagden deden onder tijdsdruk en onder invloed van de kijkcijfers wat er gevraagd werd.
Kwaliteit leveren, daarbij past geen slecht presterende nieuwe collega, die moet worden ingewerkt en bijgeschoold…..
Wat doet Arjen Lubach?
Met zijn hele team?
Hadden ze niet gewaardeerd moeten worden?
Uitgedrukt in forse vergoedingen uit de mediagelden?
We bezuinigen en snijden tot alle kwaliteit uit het leven is verdwenen.
Alles gereduceerd tot “zelf doen” en “computer says no!”.
Meld je hieronder gratis aan voor Joop NL. Iedere donderdag een selectie opvallende nieuwsverhalen, opinies en cartoons in je mailbox.
Zoiets is nieuws. Maar waarom een mens daar wat mee zou moeten willen, als er zo weinig feiten bekend zijn, dat is mij een raadsel. Ik reageer, nota ben om duidelijk te maken dat we maar beter even niet kunnen reageren.
Misschien dat de redactie zich eens de vraag moet stellen, of het wel heel zinnig is, dat mensen op bepaalde berichten kunnen reageren. Kijk naar de berichten hieronder.