Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Volt-voorzitters opgestapt na 'intensieve periode' rond affaire-Gündogan

  •  
24-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1156 keer bekeken
  •  
ANP-447552153

Allebei de voorzitters van Volt Nederland stappen op. Dat heeft het bestuur zondagmiddag laten weten tijdens het partijcongres in Den Bosch. Daar gaat het voornamelijk over de afhandeling van de affaire-Gündogan. De twee co-voorzitters, Peter Paul de Leeuw en Sacha Muller zeggen hun werkzaamheden niet te kunnen combineren met hun privéleven. 

Muller zit al sinds het begin van de frictie met Kamerlid Nilüfer Gündogan thuis met een burn-out. Haar collega De Leeuw is momenteel op vakantie. Vanuit Zuid-Afrika laat hij op het congres weten dat vooral de laatste tijd het voorzitterschap ‘heel intensief’ was. Ook hij gooit daarom de handdoek in de ring. 

Op het congres zijn ongeveer honderd Volt-leden aanwezig, waarvan de meerderheid niet te spreken is over de manier waarop de partij gehandeld heeft in de zaak rond Gündogan. Die werd door de partij geroyeerd is dus niet aanwezig op het congres. 

Hoewel het bestuur zelf nog altijd achter de eigen handelswijze zegt te staan, moeten er naar eigen zeggen wel lessen worden getrokken uit de affaire. Het royement is volgens secretaris Rob Keijsers terecht, omdat Gündogan ‘door haar gedrag de waarden van Volt niet of niet meer omarmt’. Veel partijleden vinden dat het bestuur Gündogan voor de bus heeft gegooid en geen moment heeft gekeken naar wat het zelf fout heeft gedaan. 

Tijdens het congres werd ook verteld dat Laurens Dassen over Gündogan had gesproken met Mariette Hamer, de regeringscommisaris seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hamer liet via Twitter weten helemaal niet met Dassen gesproken te hebben en al helemaal niet over Gündogan. Dassen corrigeerde vlug dat het geen gesprek was, maar een app-bericht dat inderdaad algemeen van aard was. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.