Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Volt-leden willen geen nieuw onderzoek naar Nilüfer Gündogan

  •  
26-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1243 keer bekeken
  •  
ANP-447551025

Volt-leden hebben het voorstel verworpen om nieuw onderzoek te doen naar het inmiddels verstoten Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan. De leden konden tot dinsdagavond stemmen over de motie waarin zo'n onderzoek wordt geëist. Ruim driekwart van de duizend leden stemde tegen, meldt NRC. De leden volgen daarmee de wens van de partijtop. De motie zou aanvankelijk niet eens ter stemming voorgelegd worden maar dat gebeurde alsnog nadat er over dat negeren tumult ontstond op het partijcongres.

Het onderzoek dat gespecialiseerd bureau BING uitvoert naar de beschuldigingen die anonieme klagers tegen Gündogan hebben geuit is nog steeds niet officieel afgerond. Gündogan zelf wil er niet aan meewerken omdat ze geen vertrouwen heeft in het bureau. Ze werd op 18 maart geroyeerd als lid.

De partijtop wil geen nieuw onderzoek omdat dat te zwaar zou zijn voor de 13 anonieme personen die melding hebben gemaakt van grensoverschrijdend gedrag door Gündogan. Het Kamerlid, dat zelfstandig verder gaat, heeft volgens eigen zeggen aangifte gedaan tegen de 13 melders en de partijtop. Ze schrijft ook aan een boek.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.