Joop

Volt-leden willen geen nieuw onderzoek naar Nilüfer Gündogan

  •    •  
26-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1137 keer bekeken
  •  
ANP-447551025

Volt-leden hebben het voorstel verworpen om nieuw onderzoek te doen naar het inmiddels verstoten Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan. De leden konden tot dinsdagavond stemmen over de motie waarin zo'n onderzoek wordt geëist. Ruim driekwart van de duizend leden stemde tegen, meldt NRC. De leden volgen daarmee de wens van de partijtop. De motie zou aanvankelijk niet eens ter stemming voorgelegd worden maar dat gebeurde alsnog nadat er over dat negeren tumult ontstond op het partijcongres.

Het onderzoek dat gespecialiseerd bureau BING uitvoert naar de beschuldigingen die anonieme klagers tegen Gündogan hebben geuit is nog steeds niet officieel afgerond. Gündogan zelf wil er niet aan meewerken omdat ze geen vertrouwen heeft in het bureau. Ze werd op 18 maart geroyeerd als lid.

De partijtop wil geen nieuw onderzoek omdat dat te zwaar zou zijn voor de 13 anonieme personen die melding hebben gemaakt van grensoverschrijdend gedrag door Gündogan. Het Kamerlid, dat zelfstandig verder gaat, heeft volgens eigen zeggen aangifte gedaan tegen de 13 melders en de partijtop. Ze schrijft ook aan een boek.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Ewout Pool
Ewout Pool27 apr. 2022 - 9:35

Als er een les kan worden getrokken uit de drie huidige #metoo zaken in de landelijke politiek dan is het ‘Damned if you do, damned if you don’t”. Het onder het tapijt vegen zoals D66 deed is niet de goede oplossing, maar zowel Volt als PvdA ( die wél actief reageerden) zitten ook met ellende, zij het bij Volt flink groter. Er lijkt geen goede oplossing te zijn tot nu.

Zandb
Zandb27 apr. 2022 - 6:13

Natuurlijk, wiedijk, maar er zijn ook, zwartwit gesteld, zo'n dertien slachtoffers of één slachtoffer? Die zijn geen aandacht waard: hadden ze maar niet van Volt moeten zijn?

chwiedijk
chwiedijk26 apr. 2022 - 18:53

Ach, Volt...

chwiedijk
chwiedijk26 apr. 2022 - 18:52

Ach, Volt...