Joop

Volksverhuizing voor etno-nationalisten

  •    •  
11-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
dna

© Cc-foto: Gerd Altmann

‘Ga terug naar je eigen land!’ Maar welk land is dat, vroeg Alfred Blokhuizen zich af. Hij liet een DNA-test doen.
Ik hoor de hele tijd dat mensen terug moeten naar hun “eigen land”, omdat “ze” Nederland aan het “omvolken” zijn. Rare term trouwens dat “omvolken”. Het wordt gebruikt door o.a., hou je vast, “etno-nationalisten”. Steeds meer mensen die “Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen” zingen, praten dat na. Op harde toon wordt geroepen: “Rot op naar je eigen land!”
Dus dacht ik bij mezelf: Naar welk land moet ik eigenlijk zelf terug met mijn charmante superdonkerbruine ogen. Ik heb een vriend met familiebanden in Irak, die steeds moet “oprotten”. Maar waar naartoe? Want ondanks het Nederlandse paspoort blijkt hij toch geen Nederlander te zijn in de ogen van die etno-nationalisten.
Dus maar eens DNA-tests bestellen geblazen. Volgens de comments op internet was het laboratorium betrouwbaar. Dus hup, staafjes met wangslijm in een buisje en de boel op de post. Na 3 weken een anonieme brief met de uitslag. Een luid tromgeroffel luidde bij het openen van de enveloppe.
De uitslag: 26,2 % Sub Saharan, 19,7 % Zuid Europees, 16,3 % Frans – Duits, 7% Oost Europees en nog een reeks kleine percentages. De andere uitslag was 19,1 % Noord Europees, 11,4% Frans – Duits, slechts 6.2 % Sub Saharan en 1,3% Scandinavisch.
Wat nu met zo’n uitslag? Naar welk land moet je dan “terug”? Ja, de mensen die mij niet mogen vinden ieder land wel oké, zolang ik maar weg ben. Maar dat is een humorloze open deur van mensen die de werking van internet nog niet begrijpen. Toch wordt tegen mij nooit gezegd dat ik moet oprotten naar de Sahara, terwijl mijn vriend dat wel dagelijks moet aanhoren. Als we echter alleen naar het DNA kijken kan het zomaar andersom zijn.
Misschien moeten we gewoon eens ophouden met dat gezeur over etniciteit. En als u als lezer vindt dat u 100% “eigen volk eerst” Hollands bent en blijft doorzeuren over etniciteit, doe dan zo’n testje. Voor die paar tientjes hoef je het niet te laten. Dan komt u wellicht héél snel van een zéér koude kermis thuis en moet u misschien zelf “oprotten naar je eigen land”. Ik kijk nu al uit naar die grote volksverhuizing van etno-nationalisten.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (114)

o u wisbaar
o u wisbaar13 okt. 2019 - 14:29

Een beetje flauwe stelling natuurlijk om middels een DNA test zo een stelling te poneren. Ik denk dat een beter voorbeeld is om alle Nederturken die blind achter hun dictator Erdogan aanlopen en de aanval in Syrië toejuichen toe te wensen: "Ga terug naar je eigen land, we willen jouw normen en waarden hier niet" Dit kan ook zonder DNA test Of wordt het dan een beetje te ingewikkeld Alfred?

5 Reacties
Qizilbash2
Qizilbash214 okt. 2019 - 11:02

Je hebt wel gelijk maar hebben we dan ook ‘ga terug naar je eigen land’ gezegd tegen Russen in Nederland die achter Poetin stonden bij de annexatie van de Krim, tegen Chinezen in Nederland die achter Xi Jingping staan ondanks dat hij Oeigoeren massaal gevangenhoudt simpelweg omdat zij moslim zijn en hun eigen taal en cultuur willen behouden, tegen de Amerikanen in Nederland die achter Bush stonden toen de VS een onrechtmatige oorlog startte in Irak met leugens en er honderdduizenden onschuldige burgers overleden en daarbovenop de martelingen in Abu Ghraib en oorlogsmisdaden zoals in Haditha. Los van de buitenlanders. Hoe gaan we ‘ga terug naar je eigen land’ zeggen tegen alle Nederlanders die net als Balkenende destijds vonden dat wij Irak moesten binnenvallen omdat Irak banden zou hebben met al-Qaeda, achter terroristische aanslagen zoals 911 zou zitten en massavernietigingswapens zou hebben? Is ‘ga terug naar je eigen land’ zeggen tegen minderheden niet hypocriet als onze eigen regering wél goede banden blijft onderhouden met Rusland, China, Saoedi-Arabië en de VS? Wordt het nu een beetje te ingewikkeld, onuitwisbaar?

Pennaam
Pennaam14 okt. 2019 - 12:38

Nee, natuurlijk niet. We zijn een democratie, en een rechtstaat, en je mag er abjecte opvattingen op na houden, en toch gewoon je staatsburgerschap behouden. Dat geld ook voor Nederturken, als zij die Nederlandse nationaliteit houden. Ze mogen er natuurlijk niet naar handelen- op het moment dat zij deelnemen in Turkije's leger zijn ze hun Nederlanderschap kwijt- maar voor de rest, geen vuiltje aan de lucht. Ik prijs me gelukkig in een land te women waarin dit waar is.

Qizilbash2
Qizilbash214 okt. 2019 - 17:49

Pennaam: 'Ze mogen er natuurlijk niet naar handelen- op het moment dat zij deelnemen in Turkije’s leger zijn ze hun Nederlanderschap kwijt- maar voor de rest, geen vuiltje aan de lucht. Ik prijs me gelukkig in een land te wonen waarin dit waar is.' Het zou mooi geweest zijn als dit waar was maar helaas is dit niet zo. Nederland meet met dubbele maatstaven. Nederlanders die in Israel in het IDF dienen (meehelpen occupatie) raken hun Nederlanderschap niet kwijt. Nederlanders die van plan zijn om in een illegale nederzetting te gaan wonen (bewapende illegale kolonisatie) met hun kinderen wordt geen haarbreed in de weg gelegd terwijl bij Syriëgangers (terecht trouwens) de kinderen worden afgepakt omdat ze die daarmee in gevaar brengen en zijzelf ook worden opgepakt.

o u wisbaar
o u wisbaar15 okt. 2019 - 8:02

@ Qizilbash Alles na je 4e woord van je eerste reactie is helaas niet helemaal vergelijkbaar. Ik heb hier nog geen drommen ex Russen, Chinezen of Amerikanen (met een Nederlands paspoort) met vlaggen zwaaiend op straat gezien terwijl ze de politie aanvielen en zich luidkeels achter hun leider schaarden. Ook heb ik hun leiders Nederland nog niet voor fascistisch en meer van dit soort beweringen horen uitmaken, luidkeels toegezongen door deze zelfde aanhangers. Ja iedereen mag vrij denken wat hij wil maar als ik in een fascistisch land zou wonen had ik zelf al lang weer terug gegaan.

Pennaam
Pennaam15 okt. 2019 - 8:38

Qizilbash U heeft niet helemaal ongelijk, hoewel je ook voor het Franse vreemdelingenlegioen mag gaan werken, en je Nederlandse nationaliteit mag behouden. Die zijn ook niet zo fris.

Robbels
Robbels13 okt. 2019 - 9:37

Norm schrijft op 11 oktober 2019 at 16:23 'En zo ook voor bouwen: Met sommige mensen hier valt niet te bouwen; die zijn overal tegen waar het de gevestigde orde betreft. Geeft niet. De rest gaat gewoon door.' Cruciaal is het zinnetje: 'De rest gaat gewoon door.' Dat is namelijk inderdaad helemaal waar. De multiculturele samenleving, wat dat ook exact mogen zijn en in al zijn facetten positief dan wel negatief, is gewoon werkelijkheid. Die ontwikkelrichting ga je gewoon niet tegenhouden. In de meest simpele zin: als ik kebab wil eten in plaats van friet, dan gaat de frietzaak failliet en komt er een kebabzaak. Dat kan men jammer vinden, maar het veranderd niets. De samenleving veranderd en daar gaan etno-nationalisten die willen dat alles bij hetzelfde blijft niets aan kunnen doen. Wen er maar aan.

frankie48
frankie4813 okt. 2019 - 9:05

Is de waarheid wel dat mensen die dit roepen geloven dat er een in ons land een omvolking zou plaatsvinden. En over welk percentage van het totaal spreken wij dan die je onder de “etno-nationalisten” kan scharen? Want die "onder andere" in zijn betoog wordt gebruikt om die ene groep waar hij hier aandacht aan wil gaan besteden, om die extra te kunnen gaan belichten, en zegt hij niets over de motieven van alle andere die dit ook roepen. Waarom misbruikt hij het feit van zijn "superdonkerbruine ogen" terwijl hij het juist over een andere sociaal-culturele identiteit wil gaan hebben? Wijsheid zit volgens mij nog steeds in het vergaren van alle data, en die gegevens tot eerlijke informatie gaan verwerken.

Ryan2
Ryan213 okt. 2019 - 7:05

Tja, ik heb zo'n test ook gedaan. Een aantal jaren geleden al.Een onderzoek van de universiteit van Leuven. Het ging er om een onderzoek te doen naar de inwoners van wat nu bekend is als het oude Hertogdom Brabant. Welnu.. Keltisch 30%, Viking 10%, verder de bekende Nederlandse stammen. Mijn achtergrond was dus Gallië.. Mijn voorouders zijn dus heel lang geleden vanuit het zuiden naar Nederland opgeschoven, maarrreeuh.. Ze waren toen Brabanders. Nog voordat Nederland bestond. Ik kan dus eigenlijk nog tegen een hoop Hollanders zeggen, ga terug naar je eigen land :) Jazeker.. Betrekkelijk. :)

2 Reacties
Pennaam
Pennaam14 okt. 2019 - 14:09

jammer dat ze weinig betrouwbaar zijn...

Ryan2
Ryan214 okt. 2019 - 17:21

@Pennaam.. Je moet niet zo kletsen. YDNA tests die via een universiteit lopen zijn wel degelijk betrouwbaar. Het probleem zit hem in de Amerikaanse nep bedrijven, die een test verkopen, en wat betreft de interpretatie maar een slag na slaan. Dat zijn van die test die uitwijzen 20%Nederland 30%Frankrijk 50% Zweden.. Zoiets is natuurlijk onzin!

dirkdirk
dirkdirk13 okt. 2019 - 6:17

Sorry hoor, maar dit hele stuk is een grote stropop. Eerst creëer men een (niet bestaand) probleem, om er dan vervolgens helemaal los op te gaan. Omdat een of andere kneus wel eens heeft gezegd dat iemand met een kleurtje op moest rotten naar z,n eigen land, is dat nou niet bepaald een echt maatschappelijke issue. En dan DNA onderzoek laten doen, man man wat lachwekkend.

3 Reacties
Satya
Satya13 okt. 2019 - 13:41

Een niet bestaand probleem?

Ryan2
Ryan214 okt. 2019 - 17:29

Sorry hoor, maar kan je de goegemeente dan ook eens uitleggen wat een stropop is? Verder klets jij ook maar wat. Vroeger wist men niet beter, en bedacht men de vreemdste theorieën over de afkomst van de mensheid. Zo verzon men het concept "rassen". Dankzij het DNA onderzoek weten we, dat de hele mensheid aan elkaar verwant is. Er zijn dus in feite helemaal geen rassen! Er zijn wel verschillen in genetische eigenschappen, en dat is gewoon ontstaan als aanpassing aan de omgeving. Dat zegt ook verder niks. Het is maar goed dat mensen verschillende talenten hebben. Je zult er mee moeten leven.

dirkdirk
dirkdirk15 okt. 2019 - 11:58

Ryan 14 oktober 2019 at 19:29 Sorry hoor, maar kan je de goegemeente dan ook eens uitleggen wat een stropop is? Er bestaat een website daar kan je alles aan vragen. Google. Succes!

Peterrr2
Peterrr212 okt. 2019 - 23:50

Sonic 11 oktober 2019 at 23:41 "Je hoeft ook maar naar een vakantie trip in het buitenland met Nederlanders te gaan om te zien dat Nederlanders zich nooit aanpassen." Ik word een beetje moe van dit soort verhalen. Je denkt toch niet dat een groep Italianen, Russen, Engelsen, Duitsers, enz. enz. zich wel aanpassen. Nederlanders in een groepsvorm zijn niet anders dan anderen in groepsvorm. Zelfde geleuter dat Nederlanders zo gierig zouden zijn. Ik ben drie maanden per jaar in Oostenrijk en heb dan veel contact met de buren en andere mensen in het dorp. Dan valt het wel mee met de negatieve geluiden over Nederland.

OlavM
OlavM12 okt. 2019 - 20:53

Wat het relaas van Alfred Blokhuizen m.i. vooral duidelijk maakt, is, dat etniciteit sowieso een zeer betrekkelijk iets is. Ieder individu heeft in het DNA een variëteit aan herkomstkenmerken, waarvan zeker een deel een grote verrassing kan zijn. (Nog even afgezien van de mate van betrouwbaarheid van de tests). Desondanks zijn sommige mensen geneigd op grond van puur uiterlijke kenmerken andere mensen te “plaatsen” in “categorieën”. Niet alleen kan zo’n oppervlakkige waarneming en inschatting er gauw faliekant naast zitten, maar bovendien heeft het idee “eigen land” natuurlijk totaal geen basis. Een “wit” uitziende persoon kan b.v. in Zuid-Afrika geboren zijn, een “zwart” uitziende persoon in Nederland, en dat al met veel voorgaande generaties vóór hem of haar. De koppeling tussen huidskleur, haartype, oog- en neusvorm enz. kan onmogelijk met een bepaald verondersteld “eigen land” of “eigen cultuur” plaatsvinden, laat staan een bepaalde nationaliteit. Zo begrijp ik Alfred. Hij heeft natuurlijk volkomen gelijk met dit betoog. Hij laat zien hoe onzinnig al die vooroordelen zijn. Extreem-rechtse personen, racisten en fascisten hebben dan ook geen enkel wetenschappelijk onderbouwd vertoog. Zij projecteren hun eigen onvrede, gebrek aan gevoelens van liefde en solidariteit, soms vergroeid tot woede en wanstaltige vormen van haat jegens medemensen die er anders uitzien of gedragen dan zij zelf, op die anderen, maken een wij/zij-onderscheid, en rationaliseren dat allemaal in bizarre theorieën. Tragisch, maar in bepaalde gevallen helaas ook gevaarlijk voor mensen die het object worden van hun haat. Het beste wat gedaan kan worden is te proberen die mensen hun eigen ontspoord zijn te doen inzien en hun ideeën te herzien, en hen van gevaarlijk maatschappelijk gedrag af te houden, desnoods met strafvervolging. (Een ultimum remedium, natuurlijk, maar soms onontkoombaar). (Mijn eigen familie van vaderszijde komt uit Zwitserland. Dat weet ik omdat dat gedocumenteerd is. Zelf heeft nog nooit iemand mij voor “Zwitser” uitgemaakt. Het toeval wil immers dat niets aan mijn uiterlijk dit doet vermoeden. Ik word verondersteld “Europees” te zijn. Dat is het verschil met b.v. zwarte mensen, die al lang in Nederland wonen, zich gemakkelijk bewegen in de “Nederlandse cultuur" (weer een onderwerp van discussie op zich), en de Nederlandse nationaliteit hebben. Die kunnen last krijgen van vooroordelen, discriminatie en racisme, puur vanwege irrelevante uiterlijke kenmerken). Nou vooruit, ik ga nu maar oprotten naar mijn eigen bed. :) .

2 Reacties
Libertain
Libertain13 okt. 2019 - 9:20

@OlavM, zeer goed en beargumenteerd geschreven. De techniek die het streven tot rationalisatie van eigen vooroordelen en waanzin door xenofoben en racisten goed aangegeven is.

OlavM
OlavM13 okt. 2019 - 23:56

@ Libertain: Dank voor je compliment.

Katootje2
Katootje212 okt. 2019 - 18:05

Alfred Blokhuizen antwoord: "Waarom reageert u op de vorm en niet op de, ozo belangrijke, inhoud? Ik neem toch aan dat de boodschap niet zo ingewikkeld is." Ik reageer op de inhoud. Daar staat namelijk: "Volgens de comments op internet was het laboratorium betrouwbaar." Op 4 maart 2018 schreef je nog over: "enorme DNA-onderzoeken, die meer problemen veroorzaken dan oplossingen brengen. Niet in de laatste plaats omdat het risico van het stelen en misbruiken van een DNA-databank enorm is. (...) Wat me ook steeds enorm verbaast, is de houding van de mensen. Veel mensen maken de overheid uit voor leugenaars, zakkenvullers en bedriegers. Maar men vertrouwt diezelfde overheid zijn/haar intiemste gegevens toe, waarvan ze de gevolgen echt niet kunnen overzien." - https://joop.bnnvara.nl/opinies/gaat-dna-onderzoek-zaak-verstappen-leiden-tot-verplichte-afgifte-en-opslag Nu gaat het in dit geval niet om de overheid, maar om het bedrijfsleven, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat jij denkt dat die betrouwbaarder zijn dan de overheid. Maar het is wel verklaarbaar: als je 100% Nederlander was geweest, dan was je niet zo dom geweest om er toch in te trappen.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij12 okt. 2019 - 13:34

[ Na 3 weken een anonieme brief met de uitslag. ... De uitslag: 26,2 % Sub ..... De andere uitslag was ....] Zijn er nu 2 tests gedaan of één? Ze spreken elkaar anders behoorlijk tegen.

Sonic2
Sonic212 okt. 2019 - 11:45

Ik moest denken aan dit filmpje. https://www.youtube.com/watch?v=X3zi6sA9QWs Vanaf minuut 4. Zijlstra had jammer genoeg geen toverstokje. Hij kon jammer genoeg niet al die allochtonen het land uit toveren. Buma vindt het vooral erg dat als moslims beledigd worden dat ook bij Joden en Christenen kan gebeuren. Over al het gebrabbel van het nationalisme hoeven we het ook niet te hebben. Dat is nog veel en veel erger. Vooral Zijlstra en Buma laten het overduidelijk overkomen alsof ze met heel veel tegenzin zitten opgescheept met allerlei allochtonen. Maar enfin. VVD en CDA zijn nog fatsoenlijk vergeleken bij al het duistere volk op uiterst rechts. Nog een boeiend filmpje. Dat dateert alweer van 19 jaar terug. Maar het feilloos zien hoe er met immigranten wordt omgegaan. Het is een filmpje uit de serie All Stars. Waar een voetbal team te maken krijgt met een vluchteling. https://www.youtube.com/watch?v=Nm1CU95iMP4 De eigen ondernemer (Willem) is vooral bezig om te kijken hoe hij financieel voordeel kan halen uit een vluchteling. De blanke "arbeider" Johnny zit niet op de vluchteling te wachten. Behalve als hij echt heel veel toevoegt aan de samenleving. Ook de advocaat( Bram) ziet vooral een financieel voordeel in de vluchteling. Die hij natuurlijk kan bijstaan als het fout gaat bij zijn asiel procedure. Hero( de helaas te vroeg overleden Antonie Kamerling) ziet vooral een blowmaatje in de vluchteling. Uiteindelijk laten ze de vluchteling aan zijn lot over. En zie je hun ook hun schuldgevoel afkopen. Maar ik besef me wel vrij goed dat voor nationalisten hier niet op zitten te wachten. Die nemen de meest smalle definitie van racisme. Die verzinnen dat islam en moslim los van elkaar staan. En omdat hun aanhang( net als Trump) toch al hun complete waanzin geloven kan dat allemaal. Zo kan je het gelieg van Trump in Amerika ook zien. Het is het schetsen van een alternatieve droom wereld. En daarin zie je ook de agressieve reacties van een aantal op Alfred. Denk vooral niet verder door. Leg vooral geen verband tussen islam haat en moslim haat. Ga vooral niet ook maar iets dieper in op de materie. Bestrijd vooral niet te hard racisme. Als je dat wel doet ben je een bedreiging en kan je de meest grove reacties laten zien. Want het mag natuurlijk niet negatief af stralen op onze nationalistische prinsjes en hun aanhang. Racisme mag je wel bedrijven, maar je mag het niet genoemd worden. Zo werkt het nu eenmaal.

Rechtse Bal4
Rechtse Bal412 okt. 2019 - 11:05

artikel: '' Ik hoor de hele tijd dat mensen terug moeten naar hun “eigen land”, omdat “ze” Nederland aan het “omvolken” zijn. '' Deze opmerking hoorde je wel eens incidenteel in begin 2000 ... daarna nooit (echt nooit) meer gezien gehoord of vernomen. Deze methode van omgekeerde ponering zie je steeds meer als een eigen verborgen mening en er discussies niet met argumenten ondersteund worden.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart12 okt. 2019 - 10:48

De fictie dat er zoiets als een culturele en nationale identiteit is, is hardnekkig; - dit in weerwil van de feiten, die aantonen dat onze losbollige voorouders van heinde en verre komen en dat ze, tegen de zin van de Heer en Hitler in, stevig hebben rondgeneukt. De vraag die rijst, is, uiteraard, of deze ficties louter 't gevolg zijn van onze beperkte breinen of dat 't zinsbegoochelingen zijn - en gemene streken - van die Cartesiaanse demiurg die ons telkens en opnieuw in het ootje neemt. Ik denk er het mijne van, maar wat denkt u?

1 Reactie
WatVroegerLinksWas
WatVroegerLinksWas14 okt. 2019 - 12:28

"De fictie dat er zoiets als een culturele en nationale identiteit is" Per land/stam/regio zijn er wel degelijk grote culturele verschillen. Verschillen in wat wij normen en waarden noemen, verschillen in gewoonten en beleefdheidsvormen. Hier in NL mag ik openlijk gay zijn. In Saudi-Arabie of Iran gaat m'n kop er af. In Brazilie waar ik heb gewoond is het geen issue als je regelmatig een half uurtje of meer te laat komt op afspraken. Hier in NL krijg je daar gegarandeerd gezeur over. In Japan is het heel normaal om 60+ uur van de week op je werk door te moeten brengen, en dan is er ook niemand die daarover klaagt. Dat hoef je in Frankrijk niet te vragen van je mensen want dan staan ze zo met spandoeken voor je deur. Ben je een vegan in Californie, dan zit je helemaal goed. Ben je vegan op het platteland van Argentinie, denken ze dat je krankzinnig bent. Identiteit wordt bepaald door de cocktail van voorkeuren, gewoonten, overtuigingen en rituelen. Voor een individu, maar in grote lijnen ook voor culturen. Jij noemt hierboven culturele identiteit een fictie. Ontken je dat er grote verschillen zijn tussen de culturen van verschillende volkeren? In dat geval nodig ik je uit om meer te reizen. Of erken je deze verschillen wel, maar weiger je die te bestempelen als "identiteit"? In dat laatste geval is dit eigenlijk een semantische discussie, en moeten we op zoek naar een synoniem voor het woord "identiteit", waar jij wel mee kunt leven. "Karakter" wellicht?

Thuiszitter
Thuiszitter12 okt. 2019 - 9:10

voor een paar tientjes deze onzin aangaan, ik zou niet weten waarom . ik heb niet zo’n onderzoekje nodig om een ander te overtuigen hoe het zit met de evolutie van de mens.

EmC2
EmC212 okt. 2019 - 8:50

Als we kijken naar Algerije. (even buiten het koloniale vraagstuk). De Franse boeren kregen een probleem, omdat de moslim bevolking daar rap groeide van 2 naar 8 miljoen. Volgens mij was het in 1986 dat 1 miljoen van de Fransen terugkwamen (99% bevolking). NL autochtone bevolking krimt, echter door immigrantie groeit bevolking (cbs) . Mijn advies lees het boek: Waarom de Fransen zo Frans zijn. Het gaat namelijk niet om etnische eigenschappen, maar wel om de elementen die een samenleving binden.

1 Reactie
popey-de-zeemeermin
popey-de-zeemeermin13 okt. 2019 - 0:30

Inderdaad EmC2 gaat het zeker niet om de etnische eigenschapppen. Ik hoor in tegenstelling tot de schrijver niemand in mijn omgeving zeggen dat mensen terug moeten vanwege omvolking. Wel hoor ik om mij heen een angst dat Nederland, door de grote instroom van nieuwe Nederlanders, dit land zijn gedeelde mores, cultuur en samenhang in rap tempo verliest. Een zorg die ik ook zo nu en dan deel als ik de krant lees en in mijn eigen stad ook merk. Dit zit em in hele simpele dingen als de gemeenschappelijke taal en omgangsvormen willen leren kennen. Erkennen van en voldoen aan de wetten. Een sociale bijdrage willen leveren aan het land, gemeente, wijk, straat of vereniging. Streven naar financiele zelfstandigheid. Respect hebben voor mens, dier en natuur. Kennis willen opdoen en begrip willen opbrengen van de cultuur en historie van het land waar je woont. Zaken die niets te maken hebben met culturele assimilatie of met je eigenheid als persoon, maar alles met meedoen in de maatschappij.

Ballonnendoorprikker
Ballonnendoorprikker12 okt. 2019 - 8:49

Ik zou zeggen Oost Afrika. Daar komen de voorvaderen van de mens vandaan. Alleen bestonden er toen nog geen landen. Die hebben wij mensen pas veel later 'uitgevonden'.

Katootje2
Katootje212 okt. 2019 - 3:43

Heeft iemand al eens een controle onderzoek laten verrichten - https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/is-een-online-dna-test-betrouwbaar/

4 Reacties
Katootje2
Katootje212 okt. 2019 - 3:50

Wat is er eigenlijk met die kamervragen gebeurd - https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2018Z15301.html

Katootje2
Katootje212 okt. 2019 - 4:03

Kijk eens, ook dat - https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20182019-492.html

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen12 okt. 2019 - 14:20

Waarom reageert u op de vorm en niet op de, ozo belangrijke, inhoud? Ik neem toch aan dat de boodschap niet zo ingewikkeld is.

madbako
madbako12 okt. 2019 - 15:57

@Alfred Blokhuizen 12 oktober 2019 at 16:20 Waarom reageert u op de vorm en niet op de, ozo belangrijke, inhoud? Ik neem toch aan dat de boodschap niet zo ingewikkeld is. Plus dat Katootje het allemaal in één sublieme bijdrage had kunnen doen en niet 3 vlak achter elkaar.. ????

Satya
Satya11 okt. 2019 - 23:13

'Toch wordt tegen mij nooit gezegd dat ik moet oprotten naar de Sahara, terwijl mijn vriend dat wel dagelijks moet aanhoren.' Sorry maar ik geloof er niets van dat jouw vriend dat dagelijks moet aanhoren, of het moet een algemeen opmerking in een filter bubbel op internet zijn. Ik hoor het nooit. Ik ken wel mensen die het is overkomen maar het is een uitzondering. Ik weet dat het de laatste jaren toeneemt, dat is zorgwekkend. Ik hoop dat je hier een aanpassing in de tekst gaat doen. Ik vind het goed dat je dit soort zaken bespreekt is ook nodig maar overdrijf niet dat werkt alleen maar tegen.

8 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens11 okt. 2019 - 23:35

@Satya "Ik weet dat het de laatste jaren toeneemt" Het lijkt mij ook vooral een internet-ding. Maar naar mijn gevoel neemt het juist een beetje af, en was het een paar jaar geleden erger, in ieder geval op Joop. Geenstijl lees ik niet, dus hoe het daar is, weet ik niet. Ben blij dat jij het nooit hoort.

Eric Minnens
Eric Minnens11 okt. 2019 - 23:41

PS Ik hoor het nog wel eens in de kroeg, maar dan indirect, als er over iemand gepraat wordt, zo in de trant van "Laat ie oprotten naar zijn eigen land."...

Satya
Satya12 okt. 2019 - 7:58

Ik heb het idee dat ook op straat die dingen meer gezegd worden, het is mijn moeder pas in de supermarkt overkomen. Misschien dat ik onduidelijk was. Ik geloof alleen niet dat zoiets dagelijks, maandelijks of ieder jaar recht in je gezicht gezegd wordt. Het is een uitzondering.

DaanOuwens
DaanOuwens12 okt. 2019 - 9:01

@ Satya Jij schrijft: Ik geloof alleen niet dat zoiets dagelijks, maandelijks of ieder jaar recht in je gezicht gezegd wordt. Het is een uitzondering. Dat ligt er aan waar je woont. Ik neem aan dat een moslima met een hoofddoekje dit wel dagelijks te horen krijgt. Ik hoor dat soort uitspraken frequent om mij heen. Tegen allochtonen maar ook tegen mij over allochtonen. Maar prijs jezelf gelukkig dat het jou niet overkomt.

Anoniempje5
Anoniempje512 okt. 2019 - 10:41

"Ik geloof alleen niet dat zoiets dagelijks, maandelijks of ieder jaar recht in je gezicht gezegd wordt. Het is een uitzondering. " Ligt er denk ik wel aan wat je doet waar je woont/werkt of het soort werk. Een moslim/donkere agent/conducteur/stadstoezicht medewerker die bekeuringen uitdeelt zal het vaker horen dan een kantoor medewerker bij een bank. Maar neem een uitgesproken publiek type als Silvana Simons, die krijgt dat via social media(als ze daar nog op zit) of op straat het vast wel elke dag te horen en erger.

madbako
madbako12 okt. 2019 - 15:59

@Satya 12 oktober 2019 at 09:58 Ik geloof alleen niet dat zoiets dagelijks, maandelijks of ieder jaar recht in je gezicht gezegd wordt. Het is een uitzondering. Dat zoiets sowieso gezegd wordt is al van de ratten besnuffeld. Ook als is het dan één keer per jaar.

Mr Ed
Mr Ed12 okt. 2019 - 19:36

"Ik neem aan dat een moslima met een hoofddoekje dit wel dagelijks te horen krijgt." Dat u dit aanneemt wijst erop dat u zelf geen moslima's kent en dat u voor uzelf een heel bijzonder wereldbeeld bij elkaar bedacht heeft.

Satya
Satya13 okt. 2019 - 7:09

Daan Ik zeg niet dat de opmerking niet dagelijks gemaakt wordt maar dat 1 persoon hem dagelijks te horen krijgt geloof ik niet, ik heb inderdaad geluk in het noorden, ik denk dat het hier minder vaak zal voorkomen maar heb natuurlijk wel contact met mensen in het westen. Misschien dat moslims het nog wel wat meer raakt. Anoniempje Zie Daan. Vriendelijke groet. madbako Klopt. Ik vind het ook zorgwekkend hoe de zaken zich op dit gebied ontwikkelen het lijkt achteruitgang ipv vooruitgang. Ik denk dat je om het goed te kunnen bestrijden je het moet weergeven zoals het is en niet moet overdrijven. Dat het mijn moeder is overkomen is bv erg schrikken ook al moest zij er om lachen.

barry Vries
barry Vries11 okt. 2019 - 21:27

En als u als lezer vindt dat u 100% “eigen volk eerst” Hollands bent en blijft doorzeuren over etniciteit, doe dan zo’n testje. Voor die paar tientjes hoef je het niet te laten. Zodat een of ander bedrijf al jouw dna gegevens heeft? Nee dankje.

Katootje2
Katootje211 okt. 2019 - 20:59

"Hij liet een DNA-test doen." - Mijn hemeltje, dat je meedoet met die flauwekul.

fries2
fries211 okt. 2019 - 20:14

Waarom hebben we eigenlijk nog grenzen.

5 Reacties
Gerard von Berlichingen
Gerard von Berlichingen11 okt. 2019 - 23:03

Jij hebt toch ook een voordeur dat op slot kan? En wellicht een hek cq afscheiding rond je tuin staan?

Eric Minnens
Eric Minnens11 okt. 2019 - 23:15

"Waarom hebben we eigenlijk nog grenzen," vroeg Roodkapje. Antwoordde oma De Wolf: "Dat is om gelukzoekers beter buiten de deur te kunnen houden." "En oma, waarom hebben we DNA-tests?" "Dat is om gelukzoekers die deur beter uit te kunnen gooien." "En vertel eens oma, waarom heeft u toch zo'n grote mond?" "Dat is om die gelukzoekers beter de grond in te kunnen boren." "En daarom draagt u wolfskleren?" "Daarom draag ik wolfskleren, lieve meid."

Katootje2
Katootje212 okt. 2019 - 3:30

Je zult maar van het ene moment op het andere kinds worden.

Eric Minnens
Eric Minnens12 okt. 2019 - 7:48

@Katootje "van het ene moment op het andere kinds" Haha, nee hoor, mijn hele (vrolijke) leven al.

Satya
Satya12 okt. 2019 - 12:29

Houden zo Eric.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 okt. 2019 - 18:13

rot op naar je eigen tijd en plaats kunnen de wilders- en baudetaanhangers naar duitsland 1930-1945 en ik kan naar nederland 1970 (dan kan ik nog 30 jaar leven voordat dit een kutland wordt)

Paul250371
Paul25037111 okt. 2019 - 17:58

Heeft een land een bepaald DNA dan? Ik begrijp er geen reet van.

3 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 okt. 2019 - 20:57

je begrijpt het juist uitstekend :)

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen12 okt. 2019 - 8:30

Nee, alleen een regio. Staat ook impliciet in het stuk.

Satya
Satya12 okt. 2019 - 14:11

Jeetje. Ik had van jou niet zo'n stompzinnige opmerking verwacht.

Imperialist
Imperialist11 okt. 2019 - 15:29

je Kunt het met ze eens zijn of niet. Maar het is toch duidelijk wat ze bedoelen als ze zeggen dat ze terug moeten naar hun eigen land? Ze bedoelen gewoon het land waar ze vandaan komen en waarschijnlijk ook een paspoort van hadden. Daar hoef je toch geen dna_analyse voor te doen?

4 Reacties
Paul250371
Paul25037111 okt. 2019 - 17:55

Maar het is toch duidelijk wat ze bedoelen als ze zeggen dat ze terug moeten naar hun eigen land? Ze bedoelen gewoon het land waar ze vandaan komen en waarschijnlijk ook een paspoort van hadden. Daar hoef je toch geen dna_analyse voor te doen? Een Nederlander geboren in Kudelstaart met een Nederlands paspoort geboren uit ouders geïmmigreerd uit Egypte is dus een 100% Nederlander volgens jou. Ik heb toch het gevoel dat jij dat niet zo bedoeld. Ik denk niet dat jij vindt dat het mogelijk is dat je tegen Maxima kan zeggen dat ze naar haar eigen land moet oprotten. Je gebral gaat alleen voor moslims op.

stokkickhuysen
stokkickhuysen11 okt. 2019 - 20:35

Ze bedoelen gewoon het land waar ze vandaan komen en waarschijnlijk ook een paspoort van hadden Ik denk dat ik weet wat ze bedoelen. In hoeveel % van de gevallen dat de verzoeker een ver land bedoelt is het land van herkomst eigelijk Nederland en is dat antwoord dan acceptabel in hun ogen? En als dat niet acceptabel is, is dan de strekking van de vraag echt zo neutraal zoals jij het hier neerzet? Oh, by the way, love de 'waarschijnlijk'

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 okt. 2019 - 11:19

DNA analyses zijn geschikt gebleken om samen met archeologische en linguistische data emigratiebewegingen in kaart te brengen. Voor individueel gebruik zie ik er niets in.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 okt. 2019 - 11:28

Zo is oa. gevonden dat IJsland dat omstreeks 950 AD werd bevolkt vanuit Scandinavie zijn vrouwen voor een deel uit Schotland en Ierland betrok. Vrouwenhandel is werkelijk van alle tijden. https://sciencenordic.com/ancient-dna-iceland-society--culture/scientists-map-the-earliest-icelandic-genome/1456436 https://www.irishtimes.com/news/science/dna-study-reveals-fate-of-irish-women-taken-by-vikings-as-slaves-to-iceland-1.3521206

Frank van der Laar
Frank van der Laar11 okt. 2019 - 15:22

Het zou wat sterker zijn als je wat linkjes gaf of anders de plekken waar je dat de hele tijd hoort. Context kan best belangrijk zijn. Afgezien het twijfelachtige wetenschappelijke gehalte van dit soort onderzoekjes (we komen oorspronkelijk allemaal uit Ethiopië of die buurt), kan ik de conclusie dat we allemaal één pot nat zijn wel onderschrijven. Maar zou jij ook zo redeneren als het weer eens over kwetsende gebruiken, profileren, achterstanden op de arbeidsmarkt, of identiteitspolitiek ging?

1 Reactie
Satya
Satya11 okt. 2019 - 23:15

Een reactie die nergens op slaat behalve het rechtvaardigen van dit soort opmerkingen.

Qizilbash2
Qizilbash211 okt. 2019 - 15:14

Ik ben een Turkmeense nomaad en zie er best wel Centraal-Aziatisch (ogen) uit. Ik heb een DNA test gedaan (MyHeritage) en zelfs ik heb slechts 24.9% Centraal-Aziatisch DNA, 58.8% West-Aziatisch, 11.8 Sefardisch Joods, 3.6% Grieks en 0.9% Nigeriaans. Verrassende resultaten. Op de website van MyHeritage staat dat slechts 32% van de geteste Turken sowieso Centraal-Aziatisch DNA heeft en van die 32% (waaronder ik) heeft volgens mij de meerderheid minder Centraal-Aziatisch DNA dan ik. Als ik op YouTube de DNA resultaten van andere Turken bekijk dan halen velen (die wel Centraal-Aziatisch DNA hebben) de 20% niet eens. Er zitten een paar grappige video’s van beteuterde Turken die helemaal geen Centraal-Aziatisch DNA (vaak West-Turkije) hebben en ook een paar die meer dan 50% Grieks DNA hebben. Doet mij een beetje denken aan de YouTube video’s van witte supremacisten in de VS die zelf Afrikaans DNA blijken te hebben. https://www.myheritage.nl/ethnicities/turkey/country-ethnicity-distribution

2 Reacties
Ryan2
Ryan214 okt. 2019 - 23:05

Tja, juist zo'n voorbeeld als MyHeritage klopt van geen kanten! Mensen hebben geen etniciteit die met regio's te maken heeft. De diverse stammen zijn immers over immense afstanden gemigreerd. Een bepaalde regio is maar een momentopname. En dus twijfelachtig. Ik neem mezelf maar als voorbeeld. Mijn voorvader was van Keltische origine. Dat betekent dat die van generatie op generatie waarschijnlijk vanuit de Kaukasus richting Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en zo via Ierland ook in Schotland terecht gekomen is, terwijl een andere tak zich in Spanje, Frankrijk afgesplitst heeft richting het noorden. In het hedendaagse België en Zuid Nederland. Brabant dus. :) Zo, dan heb je onderhand half Europa wel doorgereisd dacht ik zo... :) Verder komt mijn YDNA ook voor in Oost Canada, waar het de natives zijn. ( Indianen is een verkeerd woord) en verder ook nog stammen in West Afrika. Ja! Negers en Kelten hebben samen een zelfde voorvader. Maar dan praten we over minstens 7000 jaar geleden. Lust je nog peentjes? :)

Qizilbash2
Qizilbash215 okt. 2019 - 15:13

Welke haplogroep behoor jij dan toe dat die voorkomt bij inheemse Canadezen, Afrikaanse stammen én bij Kelten? Ik heb sterk mijn twijfels of jij het wel allemaal goed begrepen hebt naar aanleiding van je vorige reactie over de universiteit van Leuven die onderzoek zou hebben gedaan naar jouw Y-DNA. Verder zegt Y-DNA eigenlijk vrij weinig want het is slechts 1 voorouder (vader van je vader zijn vader zijn vader etc.) van ongeveer 1000 voorouders (of minder) die je 10 generaties terug had, die jou zijn Y-DNA heeft doorgegeven. In mijn geval (ik ben volgens MyHeritage 1% Nigeriaan) zou dat een Nigeriaan geweest kunnen zijn terwijl mijn andere voorouders West-Aziatisch, Centraal Aziatisch, Sefardisch Joods of Grieks zijn. Juist onderzoek naar SNP's geeft een veel vollediger beeld van de migratiestromingen en assimilatie van volkeren die hebben bijgedragen aan mijn DNA. In mijn geval zijn het dus Centraal-Aziatische Turken die geleidelijk westwaarts naar West-Azië (Turkije, Iran) gekomen zijn, zich onderweg steeds meer vermengd hebben met lokale Afghanen, Perzen, Koerden en Arabieren. In de 15e eeuw werden uit Spanje de Joden verdreven waarvan het grootste deel naar Noord-Afrika vluchtte en de meer welgestelde joden zich een lange scheepsreis naar Amsterdam of naar het Ottomaanse Rijk konden veroorloven. Ik wist al dat een deel van de familie van mijn moederskant oorspronkelijk (19e eeuw/begin 20e eeuw) uit Selanik (Thessaloniki in Griekenland) kwam, maar ik dacht altijd dat het Turken waren die gevlucht waren toen Griekenland zich afsplitste van het Ottomaanse Rijk. Een deel (oudtante van mijn oma) leeft nog steeds in Manisa (West-Turkije). Selanik had een heel hoog percentage van Sefardische joden (40% tot bijna 50%) en het is ook bekend dat juist in die stad (Sabbatai Zevi) heel veel joden zich tot de islam bekeerd hebben. Gezien mijn DNA dat voor 12% overeenkomt met Sefardische Joden is dat dus goed te verklaren met assimilatie van Joods naar Turks. Mijn voorouderlijnen uit Centraal-Azië, West-Azië, Spanje en Griekenland zijn in Cappadocië in Midden-Turkije bij elkaar gekomen. Alleen dat 1% Nigeriaanse kan ik niet plaatsen. De SNP test van MyHeritage geeft meer informatie over mij dan dat een Y-DNA test zou hebben gedaan en bijvoorbeeld mijn Y-DNA in Nigeria geplaatst zou hebben zonder dat ik verder iets weet hoe dat komt. https://en.wikipedia.org/wiki/Thessaloniki#Historical_ethnic_statistics

Sonic2
Sonic211 okt. 2019 - 14:21

Dat is de "beschaving" die na de 2e wereldoorlog is ontstaan. Tegenwoordig jagen we bevolkingsgroepen niet meer richting concentratie kampen, maar jennen en pesten bepaalde politieke stromingen net zoveel tot bepaalde bevolkingsgroepen uit zichzelf terug gaan naar waar ze vandaan komen. Want dat is de beste uitkomst. En uiteraard weer een hoop definitie getwist. Het zal voor de nationalisten een hoop schelen als al die Marokkanen, Turken, Surinamers, Antillianen allemaal opdonderen naar hun land van oorsprong. De champagne fles gaat open. Dat zullen ze nooit hardop uitspreken, want dan komt iedereen erachter hoe ze daadwerkelijk in elkaar steken. Het "rot op naar je eigen land" komt over als een welgemeend advies. Terwijl deporteren en mensen uitroeien terecht als schendingen van de mensenrechten wordt gezien. Maar het is natuurlijk een aanzet tot een gedwongen volksverhuizing. En dat heet nu eenmaal deporteren. Maar daar draait dat volk allemaal om heen, want dat is een nazi term. Mensen er uit zetten is prima. Maar er op aangekeken worden is dan weer wat minder prima. PVV en FvD stemmers zijn namelijk geen racisten, want ze vinden Najib Amhali grappig. En dan ben je volgens hun eigen geschifte definitie vast geen racist.

4 Reacties
BigKnor
BigKnor11 okt. 2019 - 19:05

@Sonic “ Tegenwoordig jagen we bevolkingsgroepen niet meer richting concentratie kampen, maar jennen en pesten bepaalde politieke stromingen net zoveel tot bepaalde bevolkingsgroepen uit zichzelf terug gaan naar waar ze vandaan komen.” Je bedoelt soms dat joodse West-Europeanen zich niet meer veilig voelen en naar Israël emigreren?

Sonic2
Sonic211 okt. 2019 - 21:29

@ Bigknor U laat vooral zien hoe slecht ik hier gequote wordt. Dat is het enige wat u laat zien. Ik vind het lot van Joden in veel Europese landen naar. Ik vind het naar wat er met hun gebeurt. En dat is ook niet goed. Maar moslims, Antillianen met min of meer zachte hand Nederland uitwerken, spoort ook niet. Maar dan is het aan uw kant stil. Op een of andere manier.

Paul250371
Paul25037112 okt. 2019 - 16:26

Sonic "Het zal voor de nationalisten een hoop schelen als al die Marokkanen, Turken, Surinamers, Antillianen allemaal opdonderen naar hun land van oorsprong. De champagne fles gaat open." Wellicht voor een korte tijd. Dan borrelt de haat en geweld wat inherent is aan "Eigen Volk Eerst "Ubermensch wannabe nationalisten, weer naar de oppervlakte, en dan zijn het, blanke homo's, Noord Hollanders, drenten, gehandicapten, lghtb, artistiekelingen, mensen die een boek lezen etc etc. waar ze hun gif oprichten. Alles wat afwijkt van de visie, overtuiging, moraliteit, etc is voor hun een potentiële verrader en gaat er aan. Haat bij extreem rechts stopt niet. Extreem rechts is angst en om dat te verbloemen haten ze en moet alles er aan. Alles. Heeft niets met Jood, moslim Zigeuner, Links, te maken, dat zijn de eerst doelen maar ze stoppen nooit met vernietigen.

BigKnor
BigKnor13 okt. 2019 - 10:58

@Sonic Ik ken alleen het verhaal dat joden zich niet meer senang voelen in Europa. Wanneer het zelfs nauwelijks lukt om mensen die geen verblijfsstatus hebben in Nederland te laten vertrekken dan neem ik jouw opmerking met betrekking tot het met zachte hand moslims en Antillianen Nederland uitwerken met een kilo zout. Ik ga ervan uit dat moslims die in Nederland een verblijfsstatus hebben of staatsburger zijn en Antillianen zijn überhaupt niet uitzetbaar omdat ze ook Nederlands staatsburger zijn.

Jerry Bidet
Jerry Bidet11 okt. 2019 - 13:00

Ook maar zo'n testje gedaan: Blijk voor 2.3% Maya te zijn, 18% Mongool, 32% Saksisch, 43.7 % Mongools en 4% Indiaan. Daarnaast gaf de test aan dat ik voor 100% Afrikaanse roots heb. Vond het maar een verwarrende uitslag, maar ben wel van plan mezelf te deporteren. Daarnaast heb ik ook het idee opgelicht te zijn, maar dat terzijde.

6 Reacties
Qizilbash2
Qizilbash211 okt. 2019 - 15:29

Waarom probeer je dit belachelijk te maken met je verzinsels? Beargumenteer als je dat bedoelt gewoon dat die DNA-tests natuurlijk geen nationaliteit of etniciteit kunnen geven maar slechts kunnen vergelijken welke DNA-sequenties het meest voorkomen bij welke groepen en aan de hand daarvan een schatting geven. Niet helemaal betrouwbaar (schatting immers) maar ook geen oplichting zoals jij het probeert voor te schilderen met twee keer Mongools (18% en 43.7%) en 100% Afrikaans enzovoort. Historische migratiestromen maken het moeilijk om DNA specifiek bij één volk te plaatsen (Angelen-Saksen en Friezen vanuit vasteland Europa naar Britse eilanden). Zo bestaat er geen 'Nederlander' als resultaat maar wel Scandinavisch, Engels en 'Noord- en West-Europees' (dus DNA dat ze niet nauwkeuriger konden plaatsen) als meest voorkomende resultaten. https://www.myheritage.nl/ethnicities/netherlands/country-ethnicity-distribution

Jerry Bidet
Jerry Bidet11 okt. 2019 - 17:27

Belachelijk inderdaad, twee keer Mongools. Nu ga ik mijn geld zeker terug vragen. Maar alle gekheid op een stokje. Neem het niet zo serieus, (zelf)spot is een belangrijk iets.

stokkickhuysen
stokkickhuysen11 okt. 2019 - 20:44

Ja Jerry, dat had je net zelf opgeschreven en nog viel het je niet op? Het lijkt wel of dat je bezig at met iets anders dan je ervaring delen, terwijl dat is wel wat je zegt dat je aan het doen bent. Best wel flauw, alhoewel jij het waarschijnlijk als 'realistisch' of erger, als een grapje bedoelt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 okt. 2019 - 12:04

Van binnenvallende volken "krijgen" de mannen vaak kinderen bij locale vrouwen. Ook de Friezen verdreven niet alle Kelten toen ze de kuststreken in Nederland bereikten en gedeeltelijk met de Angelen en Saksen doortrokken naar Engeland. Analyse van oa. mitrochondriaal DNA laat dat zien. Oud Fries en Oud Engels zijn nauwverwant.

BigKnor
BigKnor13 okt. 2019 - 12:35

@DanielleDefoe De Friezen konden hooguit in Zeeland in aanraking zijn gekomen met de Kelten maar daar zit wel een paar eeuwen tussen. De Kelten woonden wel in Zeeland maar dat was voor de Romeinse inval terwijl de Friezen dat in Zeeland deden na het vertrek van de Romeinen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 okt. 2019 - 20:22

In Engeland waren nog plenty Kelten over.

Eric Minnens
Eric Minnens11 okt. 2019 - 12:54

Zie zo'n testje als een appel. En 'Rot op naar je eigen land' als een peer. Dan is dit stukje van Blokhuizen als het vergelijken van appels met peren. Je dacht toch niet echt, Alfred, dat zo'n testje een verwijzing naar een bepaald land zou opleveren? 'Rot op naar je eigen land' is intrinsiek verwerpelijk genoeg. Een rotte peer. Toch wel een actie met de beste bedoelingen. Van een beetje een gekke man. ????

7 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen11 okt. 2019 - 14:30

@ Eric Minnens Dat van het een bepaald land hebben de "etno nationalisten" opgelost door het "opvang in de eigen regio" te noemen. Het is allemaal heel simpel in hun ogen.......

Peterrr2
Peterrr211 okt. 2019 - 18:01

@Alfred, ik zou het liefst in een wereld zonder grenzen leven. Dat schijnt een heel naïeve gedachte te zijn. De vluchtelingenproblematiek vind ik persoonlijk te ingewikkeld om er een helder standpunt over in te nemen. Daarom een vraag aan je. Jij geeft aan dat je 'Opvang in de eigen regio' niet goed vindt. Hoe zou het volgens jou dan wel moeten? Hoe zie jij de ideale oplossing voor ogen?

Eric Minnens
Eric Minnens11 okt. 2019 - 21:06

@Peterrr Je wilt een wereld zonder grenzen, maar pleit toch voor opvang in de regio? Maar hoe bepaal je regio's als er geen grenzen meer zijn? Welke grenzen breng jij aan in een wereld zonder grenzen?

Peterrr2
Peterrr212 okt. 2019 - 9:19

Beste Eric, hoe kom jij tot die conclusie dat ik pleit voor opvang in de regio? Ik pleit helemaal nergens voor. Heb je wel gelezen wat ik schreef? Ik geef toch heel duidelijk aan dat ik de vluchtelingenproblematiek veel te complex vind om een helder standpunt in te nemen en daarna stel ik een vraag, waar Alfred helaas niet op reageert. Bizar dat jij dan denkt dat ik voor opvang in de regio ben. Ik ben gewoon benieuwd hoe Alfred het wil oplossen. Hij is tegen opvang in de regio. Dan heb je er toch wel over nagedacht hoe je het wel wil?

MG1968
MG196812 okt. 2019 - 9:42

@eric Door globale herverdeling. Zolang verschillen in veiligheid, welzijn en welzijn (mesenrechten!) zo groot zijn als ze zijn valt het niet te voorkomen en is het niet te verwijten dat vluchtelingen- (en immigratie-) bewegingen plaats vinden naar waar deze beter ingevuld zijn. Als de verschillen kleiner zijn verdwijnt de noodzaak om bij crisis de hele wereld over te reizen en zal 'opvang' logischerwijs dichter bij die crises plaatsvinden. Binnen ons eigen land hebben we door dat acceptabel ervaren verschillen zorgen voor een stabiele samenleving zonder al te grote sociale onrust. Met de globalisering zsl het vroeg of laat toch ook die kant op moeten, en dat niet alleen in het belang van de not-have gebieden in de wereld maar ook voor ons.

MG1968
MG196812 okt. 2019 - 9:43

*welvaart en welzijn

MG1968
MG196812 okt. 2019 - 9:45

*gezorgd voor acceptabele verschillen

Freek3
Freek311 okt. 2019 - 12:52

Ach, uiteindelijk moet iedereen terug naar Afrika, daar komen we allemaal vandaan, en goeroe wilders zelf heeft ons laten weten dat het echt niet uitmaakt hoeveel generaties je al hier te lande bent, want hij vindt, "eens buitenlander altijd een buitenlander".

Buitenstaander
Buitenstaander11 okt. 2019 - 12:42

Die spreidings-uitkomst is -zoals vooraf moeiteloos te voorspellen, en dat wist Alfred- niet verrassend…. En ook zeer flauw. Waar het om gaat en dat lijkt Alfred wat moeilijk te bevatten: dat nieuwkomers zich ook inzetten om van NL een blijvend mooi land te maken. En dat gedweep van sommige migranten nog steeds met mensen zoals Erdogan of Mohammed van Marocco, helpt dan niet, toch? Kijk, en waarschijnlijk zal dat Alfred verbazen als je steeds in NL woont, als ik in het buitenland ga wonen, wordt ik ook geacht me een beetje netjes in te passen in lands gewoonten en die te respecteren, en wordt ik ook geacht er daar samen met anderen de schouders onder te zetten.. Dus niemand hoeft 'op te rotten' (vreselijk woordgebruik overigens Alfred) als we maar samen bouwen.

10 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens11 okt. 2019 - 13:41

@ Norm Jij schrijft: Kijk, en waarschijnlijk zal dat Alfred verbazen als je steeds in NL woont, als ik in het buitenland ga wonen, wordt ik ook geacht me een beetje netjes in te passen in lands gewoonten en die te respecteren, en wordt ik ook geacht er daar samen met anderen de schouders onder te zetten.. Nou nee, dat wordt niet verwacht. Jij denkt dat mensen dat van jou verwachten. En je schrijft: Dus niemand hoeft ‘op te rotten’ (vreselijk woordgebruik overigens Alfred) als we maar samen bouwen. Als ik kijk naar jouw reacties en die van mij dan kunnen wij helemaal niet samenbouwen. Wij zijn het namelijk helemaal niets eens over wat er gebouwd moet worden. Jouw tekstje is gebaseerd op twee verwachtingen. Iedereen denkt hetzelfde als jij. En iedereen wil met jou samen. Die zijn beiden niet juist.

Buitenstaander
Buitenstaander11 okt. 2019 - 14:23

@Daan Dezereactie is niet verbazingwekkend: Aanpassen is niet iets in het woordenboek van Daan. Ga vooral door met een eigen 'ik'. Maar probeer eens in het echte buitenland te gaan wonen, bv het M-O en dan lekker jezelf zijn. Succes, los van het weinige respect dat het zal uitstralen…. En zo ook voor bouwen: Met sommige mensen hier valt niet te bouwen; die zijn overal tegen waar het de gevestigde orde betreft. Geeft niet. De rest gaat gewoon door.

DaanOuwens
DaanOuwens11 okt. 2019 - 17:22

@ Norm Jij schrijft: Maar probeer eens in het echte buitenland te gaan wonen, bv het M-O en dan lekker jezelf zijn. Succes, los van het weinige respect dat het zal uitstralen…. Waarom? Ik heb geen respect voor de normen in SA. Dat zal het dus ook niet uitstralen. En je schrijft: Geeft niet. De rest gaat gewoon door. Er is geen de rest. Er zijn talloze verschillende groepen die zelden jouw opvattingen delen. En zeker niet met jou willen bouwen aan iets dat niet hun doel is. Je blijft maar denken dat jij het geluid van de gezamenlijke verstandige consensus bent. Dat ben je niet. Je bent extreem in je opvattingen en eist van anderen dat ze jouw waarden overnemen. Dat werkt dus niet meer in de westerse samenleving van 2019.

stokkickhuysen
stokkickhuysen11 okt. 2019 - 20:50

En dat gedweep van sommige migranten nog steeds met mensen zoals Erdogan of Mohammed van Marocco, helpt dan niet, toch? Wat vooral niet helpt is de enorme groep witte NLers die veiligheidshalve deze houding maar aan iedereen met een kleurtje toedicht (mijn Tunesische buurman in Amsterdam was jarnelang 'die vervelende marokkaan' in de ogen van zijn bovenbuurman).

Sonic2
Sonic211 okt. 2019 - 21:41

@ Norm Je doet nogal grof tegen Daan. Die in tegenstelling tot een aantal hier wel goede reacties plaatst. Er zitten minimaal 2 denkfouten in. Kijk even voor het gemak in Spanje. Wonen veel Nederlanders. Nederlanders passen zich daar totaal niet aan. Wonen bij elkaar. Zelfs door Aad van Toor( Adriaan van Bassie zeg maar) bevestigd. Je hoeft ook maar naar een vakantie trip in het buitenland met Nederlanders te gaan om te zien dat Nederlanders zich nooit aanpassen. Nederland is wel een Europees land en bij meerdere Europese landen is er een overlap. En daarna een hoop theorie weer. Wilders en Baudet en hun aanhang brabbelen dat ook altijd maar na. Ga eens een nachtje in een dorpskroeg zitten. Of ga eens een avondje in een snackbar zitten. Tussen die autochtone arbeider waar hier door veel nationalisten nogal met veel ontzag over worden gepraat. Daar zitten niet al te grote verdedigers tussen van vrouwenrechten. Van de rechten van homoseksuelen. Daar zit weinig tolerantie bij voor minderheden. En overigens voert het Westen ook genoeg oorlogen. Ik geloof niet dat de eerste en tweede wereldoorlog werd uitgevochten uitsluitend in het Midden Oosten. Er worden vooral veel laag geschoolden uit Turkije en Marokko gehaald. Maar verschillen hun waarden nu zoveel van de arbeider hier? Het volk waar hier zo hoog over wordt opgegeven. Is dat nu het voorbeeld van een rechtvaardige behandeling van vrouwen, homoseksuelen. Of van het verdedigen van vrijheid van meningsuiting of vrijheid van godsdienst. En uiteraard moeten minimaal 1 miljoen mensen oprotten. Althans van de aanhangers van de 2e partij van Nederland. Die willen geen islam in Nederland. Dat betekent gewoon geen moslims. Zo simpel is het. En 20% wil sowieso van wat buitenlanders af. Maar het woordgebruik van Alfred is kennelijk voor u heel erg( Wilders en Baudet slaan veel extreme dingen uit). En dat de eerste bovendien nog van de islam en dus van moslims af wilt, is ook niet erg. Ik had u wat hoger ingeschat eigenlijk. We hebben al genoeg mensen hier die veel te weinig doen tegen nationalisme. Jammer.

Satya
Satya11 okt. 2019 - 23:04

Norm Dat wordt niet van jou verwacht en je zou het ook niet kunnen. In een 3e wereld land zou jij in een gated community terecht komen, je zou in exclusieve winkelcentra winkelen. Je zou zo gezegd in een parallelle samenleving terecht komen. Dat zegt niets negatiefs over jou, zoals gezegd jij zou niet tussen de gewone burgers daar kunnen wonen. Toch zullen ze je niet de hele tijd stigmatiseren, ook dit is niet negatief bedoeld ik vind jou niet tot de stigmatiserende groep behoren maar misschien niet altijd even goed geïnformeerd. Het zou mooi zijn als het altijd kom maar dat is niet zo, Nederland is niet tolerant dat maakt aanpassen niet gemakkelijk.

Nick the Stripper
Nick the Stripper12 okt. 2019 - 9:29

Norm 11 oktober 2019 at 14:42 [ En dat gedweep van sommige migranten nog steeds met mensen zoals Erdogan of Mohammed van Marocco, helpt dan niet, toch? ] Nee, dan het gedweep van (vermoedelijk) autochtone Jopers met autocraten als Trump, Poetin en Orbán - dat helpt pas. (Had even zin om er eens whataboutje tegenaan te gooien. Het is tenslotte weekend)

Paul250371
Paul25037112 okt. 2019 - 16:47

En dat gedweep van sommige migranten nog steeds met mensen zoals Erdogan Het probleem is niet dat migranten dwepen met deze despoot. Migranten hebben totaal geen macht. Zowel in het bedrijfsleven, politiek, media spelen ze geen rol van betekenis. Hebben geen macht. Het probleem is dat Rutte en de Rest van de blanke machthebbers met Erdogan dweept en hem fatsoenlijk genoeg vindt om tegen een vergoeding onze roomblanke dochter veilig te houden? En passant maakt de politiek haar schuldig aan een bizar mensonterende. vernederend, niet functionerend, mensen uitruil constructie En de politiek is door het optrekken en afsluiten van de grenzen schuldig aan een massamoord in de Noordzee. Grenzen omhoog, niemand opnemen, grondstoffen leegroven en oorlog voeren, dictators steunen. Laat ze maar verrekken is het adagium (maar niet in Nederland) en deze misselijke rovers hebben geen seconde wroeging.

Sonic2
Sonic213 okt. 2019 - 4:29

@ Z_Edje Ik hou me maar in. Want eigenlijk verdien je de komende 100 jaar geen enkele reactie meer. Met je zeer grove en respectloze reactie naar mij. En zet je even over je persoonlijke weerzin tegen mij heen. Die helemaal nergens op gebaseerd is. En voor de rest sla je overal de plank mis. En Norm ook totaal. - In Nederland heb je al zoiets als een inburgeringscursus. Dus wat Norm beschrijft gebeurt al. U focust zich op alles wat fout gaat. In Amsterdam zijn er 180 nationaliteiten. En er zijn problemen. Dat zeker, maar er gaat dus ook een hoop goed. En dat dat aanpassen. Ik zie genoeg moslima'' met mooie Westerse Laarzen er onder. Ik vind dat u en ook Norm overdrijven. En dat komt omdat jullie hier veel te veel bijval krijgen van andere types die nationalist zijn of er een dagtaak aan hebben om het vuilnis van de 20e en 21e eeuw te verdedigen. Zoek trouwens maar op hoeveel nationaliteiten er in Den Haag of Amsterdam wonen. Het meerendeel gaat gewoon goed. Je verwijt mij ten onrechte dat ik alles eenzijdig neerzet en je doet het vooral zelf. Je hebt overigens in Nederland vrijheid van godsdienst en vrijheid van onderwijs. Mogen moslims daar ook gebruik van maken? We hebben in Nederland diversiteit. Mag dat? Of moet het allemaal volgens wat u wilt. Ik denk dat Daan in de realiteit leeft. Je kunt het leuk vinden of niet, maar Nederland is veranderd. Als je de klok wil terug draaien zul je er wat mensen uit moeten schoppen. En wat islamitische gebedshuizen moeten slopen. Het Nederland van 2020 is anders als het Nederland van 1980. En het Nederland in Rotterdam Zuid is anders als in Overijssel. En meer islamitisch. Een gevolg van mensen die er wonen. En zo lang u en Norm allerlei theoretische gebrabbel aan het houden zijn, schiet het ook niet op. Daan gaat verder. U en vele andere nationalisten janken maar. Jullie klagen. Jullie behandelen andersdenkenden zoals mij zeer grof. -Dan over die wrijving. Die is er vooral als je zoals u alleen maar focust op wat de nationalistische zuil vindt. CDA en VVD kiezers wonen op het platteland en leven er om heen. Linkse kiezers vinden het over het algemeen prima. De nationalisten op deze site verzinnen dat er op links een enorm groot draagvlak is voor een selectief immigratiebeleid. Rechts verzinsel. De wrijving zit er vooral bij die 15 a 20% kiezers die altijd kwaad zijn. En bij de wat oudere generatie. De jongere generatie is niets anders gewend. En loopt niet te klagen, te janken, zeer grof te zijn tegen andersdenkenden, maar leeft haar leven. Leer ervan zou ik zeggen. - Dan je derde punt. Zelfs de progressief christelijke CU zegt met Segers daar wat aan te willen doen. Dus uw punt is mij niet duidelijk. Het zal wel opluchten, maar ik geloof dat zoiets kamerbreed al gedeeld wordt. Misschien eerst de reacties van andere mensen lezen. Misschien je eerst eens verdiepen in standpunten van andere mensen. Dan veel mindere emotioneel en op de persoon reageren. - Misschien dingen eens wat minder eenzijdig belichten. Er zijn problemen. Dat zeker. Ook autochtonen slaan homoseksuelen in elkaar. Ook autochtonen hebben homofobe standpunten. Ook autochtonen zijn soms vrouwonvriendelijk. Een eenzijdig verhaal dus. Dat is nog tot daar aan toe, maar een andere mening er over hebben is meteen weg kijken. Ik vind veel van de multiculturele samenleving prima. Geef mij maar Surinamers en Chinezen. Schop de PVV en FvD aanhang er maar uit en laat ze in hun kielzog de laffe verdedigers mee nemen. Wel duidelijk op wie ik doel. - En uiteraard weer een persoonlijk verwijt. Ik ga er maar boven staan. En uw komt met een hele jij bak verhaal over allochtonen. En daar zit een belangrijke weeffout in. Als je naar onderzoeken kijkt zie je een behoorlijk afkeer van de islam. In onderzoeken over de 50%. Kijk je naar opinie peilingen dan zie je ook een zeer, zeer grote afkeer( buiten de fanboy clubjes rond Baudet en Wilders heen) van nationalisme. In 2017 was dat 85% van de kiezers. En normaal gesproken is het rond de 80 of ver daar boven. U komt dus met een tegenstelling en met een kampen denken wat niet bestaat. Mensen hebben het mogelijk niet zo op de islam of op immigranten, maar de meeste haten ook het nationalisme. U combineert het met elkaar, terwijl je prima nationalisme vreselijk kan vinden. Terwijl je prima extreem rechts vreselijk kan vinden. Maar het ook niet zo op de islam kan hebben. Dus die hele essentie waar je verhaal op gebouwd is, klopt al totaal niet. Je kunt ook tegen immigratie of islam zijn. Maar Wilders en Baudet slechte leiders vinden. Of je hebt wat meer met dieren en stemt Partij voor de Dieren. U doet daar in mee. Wokt alles in de pan. En uiteindelijk hoeft het allemaal niet zoveel met elkaar te maken te hebben. Ik zie in uw betoog een hele grote haat tegen mensen die zich wel prima voelen in een multiculturele samenleving. Want je moet de multi culti samenleving mislukt vinden. En je mag niet nationalisten weg zetten als extremisten. Mij en Daan aanvallen, mag dan kennelijk weer wel. Geen voorstander van SA, Geen voorstander van totaal open grenzen. Grote weerzin tegen nationalisten. Weerzin tegen nationalisten verdedigers. Een goed artikel van Alfred. Tegen vrouwen besnijdenis. Tegen de Boerka. Tegen inmenging van SA. Dus voor wat Segers voorstelt. Geen voorstanders van hoofddoekjes. Maar dingen verbieden? Mwoah. Respect voor de mensen die hier zijn. De rechten van hun vrouwen moeten we verdedigen. Moslima's verdienen dat. Maar u accepteert geen nuances. U accepteert geen afwijkende meningen. En daar gaat het fout. Tenslotte. Aanpassen klinkt in theorie prachtig. En wat als ze dat niet doen? Een foei? Een assimilatie contract? Moskee sluiten? Het is dus theorie dat aanpassen. En wat te doen met de streng gelovige imam die 5 keer per dag bid. Niet vrouwen na sist. Geen misdaden begaat. Sterker nog. Als er mensen goed Nederlands spreken zijn het wel de vrouwen in Boerka. Dus het blijft maar theorie. Alfred stipt het punt gewoon prima aan. Hij gaat er verder op door. En dat geldt ook voor Wilders die geen islam wilt. Dan wil je dus ook gewoon geen moslims. Maar iedereen die een beetje dieper door denkt. En een andere mening heeft is bij u een vijand. En pas u toon tegen mij aan. De discussie kan je ook voeren zonder allerlei emotionele( nergens op gebaseerde) verwijten. We verschillen van politieke mening. Meer niet. Doe toch een beetje kalm aan.

DaanOuwens
DaanOuwens13 okt. 2019 - 19:03

@ Sonic Mooi hoor mijn complimenten. Ik sluit mij geheel bij je aan.

msj_meijerink
msj_meijerink11 okt. 2019 - 12:36

Ha, ik met mijn Haplo-groep I1 (M352) echt in Noordwest Europa (Saksen en Denemarken). En voordien, neet als iedereen, oorspronkelijk uit Afrika. :P :D

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2019 - 12:24

--- Dit bericht is verwijderd —

13 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen11 okt. 2019 - 12:33

Ik zie 4 aannames: 1. Dat ik ben belazerd 2. Dat het bij My Heritage is gebeurd 3. Dat ik € 79,- heb betaald 4. Dat ze mijn gegevens elders voor gebruiken Niet verkeerd in 4 zinnen :-)

msj_meijerink
msj_meijerink11 okt. 2019 - 12:38

Dus: NOOIT in zee gaan met dit soort Amerikaans commercieel (Mormonen)gedoe.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen11 okt. 2019 - 12:43

Jammer dat het alweer direct over vorm gaat en niet over de inhoud......

Freek3
Freek311 okt. 2019 - 12:57

[Overigens ben ik 100% wereldburger...] Toch fideel dat je dit soort privacygevoelige informatie hier deelt. Persoonlijk had ik Venus ingeschat...

DanielleDefoe
DanielleDefoe11 okt. 2019 - 13:06

Gewoon terug naar naar waar je eigen wiegje stond? Op de zomerschool trof ik veel Amerikanen die ook hun DNA profiel hadden laten bepalen. Het merendeel kreeg te horen wat ze al wisten. Scandinavische voorouders. Maar na afloop van de cursus gingen ze allemaal braaf terug naar huis: Wisconsin, Minnesota etc.

Qizilbash2
Qizilbash211 okt. 2019 - 16:02

Oma: ‘Een feit. Als je 20 generaties teruggaat heb je meer dan een miljoen voorouders’ Oma, dat klopt niet. Als je simpelweg 20 tot de macht 2 rekent zou je volgens het binaire systeem (ook in informatica) in die 20e generatie 1.048.576 voorouders hebben maar dan zou je in de 30e generatie terug 1 miljard voorouders hebben en in de 40e generatie terug 1 biljoen voorouders. Je snapt natuurlijk wel dat dat niet kan kloppen want als je het simplificeert naar 30 jaar per generatie dan zou je in de 12 eeuw 1 miljard voorouders hebben en in de 8e of 9e eeuw 1 biljoen voorouders. Zoveel mensen waren er niet eens op de wereld. Na de 10e generatie (hoogstens 1024) daalt dat aantal voorouders per generatie weer terug naar de tijd dat er slechts enkele mensen op de wereld waren. Hoe kom je erbij dat bijvoorbeeld MyHeritage (waar ik mijn DNA-kit heb besteld) een zooitje onzin verkoopt met specifiek een foutmarge van 90%? MyHeritage is er duidelijk in dat zij een schatting leveren op basis van overeenkomsten van jouw DNA met het DNA van populaties (oorspronkelijke) en kunnen in sommige gevallen niet verder differentiëren dan ‘West-Aziatisch’ of ‘Noordwest Europees’. Dat het een schatting was wist ik al van tevoren dus hoe is dat dan oplichting? Wat is jouw bron dat zij een foutmarge hebben van 90%?

msj_meijerink
msj_meijerink11 okt. 2019 - 19:04

@Alfred Blokhuizen 11 oktober 2019 at 14:43 Welke vorm heeft dan geen inhoud?

madbako
madbako12 okt. 2019 - 16:08

@de heer Meijerink 11 oktober 2019 at 21:04 @Alfred Blokhuizen 11 oktober 2019 at 14:43 Welke vorm heeft dan geen inhoud? Waar maak je uit op dat dat een reactie op jouw bijdrage is? Het plaatsen van een reactie duurt meestal langer dan 5 minuten. Heb je soms aandacht nodig? Bij deze heb je weer genoeg gehad voor vandaag

Nick the Stripper
Nick the Stripper12 okt. 2019 - 23:48

DanielleDefoe 11 oktober 2019 at 15:06 [ Gewoon terug naar naar waar je eigen wiegje stond? ] Mijn wiegje stond in Drachten. No way dat je mij 'terug' krijgt naar Drachten. Er zijn grenzen. Of zijn die grenzen er nou juist niet?

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 okt. 2019 - 10:02

Mijn wiegje stond in een polder in N.H. mij krijgt niemand daarnaar "terug". Eerder naar het zomerhuisje in Groet. Maar dat is er niet meer. "Heimweh" is een serieus ziektebeeld werd mij bij colleges psychiatrie onderwezen; Een soort depressie die ernstige vormen kan aannemen.

Qizilbash2
Qizilbash213 okt. 2019 - 13:23

@ Z_edje Ach gut. Ik heb per ongeluk de cijfers omgedraaid en ‘20 tot de macht 2’ gezegd terwijl ik eigenlijk ‘2 tot de macht 20’ bedoelde. Vanwege dat foutje is natuurlijk alles wat ik heb gezegd onzin en ‘mijn rekenarij aan de andere kant …hoe ga jij dit aardig verwoorden… nogal eigenzinnig’. Aan de hand van mijn argument dat je bij het aantal voorouders in een generatie niet simpelweg het binaire systeem kunt gebruiken dat ook gebruikt wordt bij computers, (cache/intern/extern geheugen 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048 MB/GB), kon je natuurlijk niet begrijpen dat ik de cijfers had omgedraaid en ik eigenlijk ‘2 tot de macht 20’ bedoelde in plaats van '20 tot de macht 2' wat inderdaad (20 x 20) 400 is. Oma noemde het EEN FEIT dat in de 20e generatie terug je meer dan 1 miljoen voorouders zou hebben. Niemand maar dan ook helemaal niemand heeft in de 20e generatie terug 1 miljoen voorouders. Dikke onzin. Daar durf ik mijn leven op te verwedden. Zelfs een multiraciale persoon (halfbloed, quadroon, octroon of nog meer gemixt) met de meest diverse voorouders afkomstig uit de gehele wereld en die het minst onderlinge verwantschap tussen de voorouders heeft zal dan nog een paar duizend (vrijwel iedereen minder dan 5000, hoogstens 20.000, 30.000) voorouders hebben gehad in de 20e generatie terug. Zeker nooit een miljoen zoals oma beweerde. Je verdraait het nu alsof ik ‘de logica’ verkeerd heb begrepen en iets weggelaten heb en oma gelijk had, terwijl juist ik degene was die erop wees dat je niet simpelweg het binaire systeem kunt gebruiken en ervan uit kunt gaan dat je in de 20e generatie terug meer dan 1 miljoen voorouders hebt omdat niet ieder van je ouders en voorouders enzovoort twee ouders hebben met volledig unieke voorouderlijnen. Onder je voorouders is een groot deel neef, achterneef, achter-achterneef (etc.) en nicht, achternicht, achter-achternicht (etc.) van elkaar en zullen de meeste mensen in de 10e,11e generatie terug niet of nauwelijks de 1024 afzonderlijke voorouders halen laat staan een miljoen voorouders in de 20e generatie terug wat Oma onterecht een FEIT noemde. Je herhaalt gewoon mijn eigen argument om aan te tonen dat ik het niet begrepen zou hebben en oma wel.

Qizilbash2
Qizilbash213 okt. 2019 - 13:44

Wat betreft die 90%. Oma had het specifiek over een foutmarge van 90% bij deze tests. Daar wil ik graag een bron van zien. MyHeritage verklaart zelf al dat het een etniciteiten SCHATTING is op basis van DNA in hun database en dat ook een beperkt aantal SNP’s (DNA) getest wordt en dat het dus geen harde wetenschap is maar waar komt dat percentage 90% van een foutmarge waar oma het over heeft dan vandaan? Ik heb de test gedaan in de wetenschap dat het een schatting is en voor MyHeritage gekozen omdat hun database in tegenstelling tot 23andme meer Europees gebaseerd is.

Qizilbash2
Qizilbash216 okt. 2019 - 23:32

‘Oma heeft in ieder geval tenminste het karakter om op haar eerdere beweringen terug te komen’ Ik wil best toegeven dat ik een typefoutje had gemaakt en de 0 bij de verkeerde 2 had gezet waardoor ik per ongeluk ‘20 tot de macht 2’ had geschreven terwijl ik eigenlijk ‘2 tot de macht 20’ bedoelde. Verder klopte alles wat ik zei. Iedereen met een beetje gezond verstand begrijpt wel dat als ik schrijf: ‘Oma, dat klopt niet. Als je simpelweg 20 tot de macht 2 rekent zou je volgens het binaire systeem (ook in informatica) in die 20e generatie 1.048.576 voorouders hebben’ ik dus 2 tot de macht 20 bedoelde want dat komt overeen met het getal 1.048.576 dat ik erbij gaf en niet met 20 tot de macht 2 (20x20) wat 400 is. Oma heeft in tegenstelling tot jou uiteindelijk beseft dat haar bewering (een feit zei ze eerst) dat je in de 20e generatie terug 1 miljoen voorouders zou hebben niet kan kloppen. Juist die overlappingen die ze nu erkent zijn de reden dat het niet kan kloppen. Slechts 1 of 2 keer onderlinge huwelijken tussen verschillende voorouderlijnen brengt het aantal voorouders al drastisch terug (naargelang welke generatie) met duizenden, honderdduizenden of miljoenen voorouders. Jij ondersteunde Oma toch dat je in de 20e generatie terug wel degelijk 1 miljoen voorouders zou hebben? [Z-edje: ‘Dat is dan ook wat oma zegt, meer dan een miljoen’]. Dat kan gewoon niet. Je kunt zoals ik eerder al zei bij het berekenen van het aantal voorouders niet simpelweg het binaire systeem gebruiken dat ook gebruikt wordt bij computers (2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024 MB/GB). Oftewel de machten van 2. Wat betreft dat binaire systeem waar ik het over had heb je er geen snars van begrepen. Dat heeft niets te maken met het binaire talstelsel (0 en 1) maar met het binaire systeem (stamboom) zonder ‘pedigree collapse’ (wat jij kwartierstelsel noemt) met een persoon, zijn ouders (2), zijn grootouders (4), zijn overgrootouders (8), zijn over-overgrootouders (16) enzovoort. Lees anders dit Wikipedia-artikel: https://en.wikipedia.org/wiki/Pedigree_collapse ‘Without pedigree collapse, a person's ancestor tree is a BINARY TREE, formed by the person, the parents (2), the grandparents (4), great-grandparents (8), and so on. However, the number of individuals in such a tree grows exponentially and will eventually become impossibly high. For example, a single individual alive today would, over 30 generations going back to the High Middle Ages, have roughly a billion ancestors, more than the total world population at the time’ Ik beschuldigde jou van verdraaien omdat juist ik het punt maakte van pedigree collapse (oftewel kwartierstelsel) en ik dus schreef: ‘Na de 10e generatie (hoogstens 1024) daalt dat aantal voorouders per generatie weer terug naar de tijd dat er slechts enkele mensen op de wereld waren’. Jij deed alsof ik iets anders had beweerd en begon over kwartierherhaling wat gewoon de Nederlandse naam is van wat ik beschreef.

Anoniempje5
Anoniempje511 okt. 2019 - 12:22

"Misschien moeten we gewoon eens ophouden met dat gezeur over etniciteit. En als u als lezer vindt dat u 100% “eigen volk eerst” Hollands bent en blijft doorzeuren over etniciteit, doe dan zo’n testje. Voor die paar tientjes hoef je het niet te laten. Dan komt u wellicht héél snel van een zéér koude kermis thuis en moet u misschien zelf “oprotten naar je eigen land”. Ik kijk nu al uit naar die grote volksverhuizing van etno-nationalisten." Giro nummer in het leven roepen? Ik draag er graag wat voor bij en met wat geluk komt er genoeg binnen voor de enkeltjes naar hun eigen land.