Joop

Volg het voorbeeld van de politie, meld gezien de verwachte weersextremen álle kinderen aan bij Veilig Thuis

  •  
13-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1840 keer bekeken
  •  

Tot aan het congres van de Partij voor de Dieren, moeten we het qua spektakel nog even doen met de beelden van de A12, zegt Pieter Derks in de De Nieuws BV. Die liegen er dan ook niet om, aldus de Druktemaker. Sterker nog, de situatie schijnt zo gevaarlijk te zijn dat de politie van alle aanwezige kinderen een melding heeft gedaan bij Veilig Thuis.

Derks stelt voor om het voorbeeld van de politie te volgen: "Alle kinderen die zich in een gevaarlijke situatie bevinden melden we aan bij Veilig Thuis. Dat zijn gezien de verwachte weersextremen, voedseltekorten en migratiestromen álle kinderen in Nederland."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Mathijsco
Mathijsco13 sep. 2023 - 18:58

De wereld van GroenLinks, heeft zo haar eigen taal, understandings, ecowijnties, winkels, televisie en humor. Dit moet je niet op -zeg- oudejaarsavond programmeren, want de gemiddelde Nederlander -ik zei de gek- loopt na 2 minuten al gillend weg bij dit 'klimaat-bargoens.'

2 Reacties
MG1968-2
MG1968-213 sep. 2023 - 20:54

De gemiddelde nederlander is niet beargumenteerd te koppelen aan het Fvd.

Proletarier
Proletarier14 sep. 2023 - 10:39

@Mathijsco De gemiddelde Nederlander is dom

Frank Koopmans
Frank Koopmans13 sep. 2023 - 14:58

Zoals zo vaak zijn de vergelijkingen weer volkomen misplaatst. Dit was namelijk de reactie van de politie: “Voordat de politie overgaat tot inzet van geweldsmiddelen wordt standaard aan kwetsbare groepen, waaronder minderjarigen en hun begeleiders de mogelijkheid geboden te vertrekken. Ook de afgelopen dagen waarschuwden en vorderden agenten ouders met de kinderen te vertrekken, om de kinderen zo niet in een risicovolle situatie te brengen. Niet iedereen gaf gehoor aan de vorderingen. Daarop zijn mensen aangehouden, ook de kinderen die zij bij zich hadden. Vervolgens zijn ruim dertig meldingen gedaan bij meldpunt Veilig Thuis. Dat gebeurt altijd bij kinderen onder de 12 jaar die zijn aangehouden of in een gevaarlijke situatie zijn gebracht.” Wat mij betreft moeten we blij zijn, dat de politie bij overtredingen van de wet en daaruit voortvloeiende gevaarlijke situaties standaard Veilig Thuis inschakelt. Die gespecialiseerde instantie kan de situatie dan naar eer en geweten beoordelen. Wie denkt dat te moeten bagatelliseren met scheve vergelijkingen is bezig de rechtsstaat te ondermijnen.

4 Reacties
Volrin
Volrin13 sep. 2023 - 18:24

U negeert voor het gemak even dat Veilig Thuis ontkent dat dit ooit eerder is gebeurd bij demonstraties en dat zij het volledig met de politie oneens zijn dat kinderen in dit soort situaties bij Veilig Thuis gemeld moeten worden.

Gr-Pirate
Gr-Pirate14 sep. 2023 - 4:57

De vergelijking is niet misplaatst, Frank. De melding van de politie is misplaatst. We gaan toch ook geen melding maken van kinderen die in het bijzijn van hun ouders geen helm op de fiets dragen, een wandeling tijdens een herfststorm maken, of sinds 2023 naar Dordrecht of IJmuiden zijn verhuisd?

Mohawk2
Mohawk214 sep. 2023 - 7:20

Ik heb op tv vele malen kinderen/minderjarigen gezien bij de boerenprotesten, Frank. Waar bleven toen de meldingen door de politie bij Veilig Thuis?

Proletarier
Proletarier14 sep. 2023 - 10:42

@ Mohawk Frank heeft moeite met het innemen van een principieel standpunt. Toen het kinderen bij boerenprotesten waren was het allemaal geen probleem. Sterker nog. Die 16 jarige snotneus die beschoten werd was een held terwijl hij natuurlijk gewoon thuis had moeten zijn.