Joop

Voetballer Eriksen stort in, viruscharlatan Willem Engel liegt over oorzaak

  •  
13-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
256 keer bekeken
  •  
TOPSHOTS - FBL - EURO - 2020 - 2021 - MATCH03 - DEN - FIN

© Fans react after Denmark's midfielder Christian Eriksen collapsed during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12,

De viruswaanzinnige charlatan Willem Engel heeft gisteren opnieuw voor de nodige opschudding gezorgd, door een absurd verzinsel dat het ineenzakken van de Deense voetballer Christian Eriksen iets te maken had met corona of een vaccinatie. Niets van waar, meldden betrokkenen bij de speler direct. Onder meer viroloog Marc van Ranst reageerde woedend op Engel.
Het was een angstaanjagend gezicht. Vlak voor de rust tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland, zakte Eriksen plots in elkaar. Minutenlang vormden zijn ploeggenoten een beschermende haag rond de speler die op het veld gereanimeerd werd. In het stadion zelf kon je een speld horen vallen. Terwijl menig voetballiefhebber ook thuis voor de buis de adem inhield, kon Willem Engel het niet nalaten zijn bizarre, ongefundeerde stokpaardjes van stal te halen. De hartstilstand van Eriksen zou coronagerelateerd zijn. ‘Soms is gelijk krijgen het ergste dat je kan overkomen,’ twitterde Engel die zelden betrapt kan worden op gelijk krijgen. Ook nu weer niet.
Eriksen die na het voorval naar het ziekenhuis werd vervoerd, meldde zich kort daarop alweer in de groeps-app van zijn ploeg Inter Milan. Hij maakt het allemaal goed, zo stelde Inter-bestuurder Giuseppe Marotta de voetbalwereld direct gerust. Ook maakte hij direct een einde aan de wilde coronaleugens die mede door Engel de wereld in werden geslingerd: ‘Christian heeft nooit corona gehad en is nog niet gevaccineerd’. Datzelfde bevestigde Inter-clubarts Piero Volpi.
Direct na de tweet van Engel reageerder tal van twitteraars furieus op de verzinsels van de pandemieprutser. De Vlaamse viroloog Marc Van Ranst die Engel herhaaldelijk publiekelijk in de hoek zet, liet nu weten klaar te zijn met de notoire leugenaar:
"Ik heb net het account van Willem Engel gerapporteerd en geblokkeerd. Ik ben helemaal klaar met deze oplichter, en ik kan enkel maar suggereren dat iedere Nederlander deze kerel voorgoed vergeet. Finita la commedia."
Wat wel de oorzaak is geweest van het instorten van Eriksen, is nog niet bekend. Zowel de medische staf van Inter, als ook van Eriksens vorige ploeg Tottenham Hotspur, laten weten dat er geen sprake was van hartproblemen of andere onderliggende medische klachten. De wedstrijd tussen Denemarken en Finland werd na enige vertraging nog wel uitgespeeld, wat resulteerde in een 1-0 overwinning voor de Finnen. Tijdens het oponthoud lieten de supporters van beide nationale ploegen zich van hun meest sportieve kant zien met een gezamenlijk spreekkoor waarbij de Finnen luid ‘Christian’ scandeerden, wat door de Denen met ‘Eriksen’ werd beantwoord. De tweet van Willem Engel is inmiddels verwijderd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (47)

tempest
tempest15 jun. 2021 - 7:34

Blijft apart. Iedereen kent intussen Willem Engel, weet dat hij waanzinnige dingen schrijft en toch zijn we die man nog steeds niet aan het negeren. 1 domme tweet en de columns en reacties schieten als paddestoelen uit de lucht. Wie is hier nu stom bezig Engel? Of zijn wij dat door ons telkens weer te laten ophitsen om te reageren?

2 Reacties
vdbemt
vdbemt15 jun. 2021 - 11:09

Het ontgaat je toch niet dat Engel nog altijd fans heeft. Zo'n man met fans is een gevraaltijk iets. Als hij dan toch weer met baarlijke en smakeloze onzin komt, mag toch wel duidelijk gemaakt worden, hoe ziek deze man is. Opdat die fans dat misschien ook eens gaan beseffen.

vdbemt
vdbemt15 jun. 2021 - 11:10

gevraaltijk (...) = gevaarlijk

henk-alexander
henk-alexander14 jun. 2021 - 13:19

Figuren als Engel c.s. selecteren gedreven door hun waandenkbeelden de nog (!) niet wetenschappelijk gecontroleerde gevallen van mRNA covid-19 vaccinatie en hartfalen (myocarditis, pericarditis). https://www.fda.gov/media/150054/download https://abcnews.go.com/Politics/cdc-panel-discuss-myocarditis-reports-young-people-covid/story?id=78222009

Freddy2
Freddy214 jun. 2021 - 4:13

Willem Engel? Typisch gevalletje WVGGZ.

Martin108
Martin10813 jun. 2021 - 21:12

Kom mensen, een beetje mededogen met de danser des Vaderlands. De pandemie lijkt op zijn eind te lopen, alle ellende die Engel voorspelde is uitgebleven. Binnenkort zakt hij weer weg in de anonimiteit en wordt hij vergeten. Hard gelag voor de gemiddelde narcist. Een kat in t nauw maakt rare sprongen.

1 Reactie
adriek
adriek14 jun. 2021 - 6:40

Engel heeft een stukje grond gekocht, maar nog geen geld voor de gewenste villa. Hij zal nog een tijdje in het nieuws moeten blijven.

Kuifje3
Kuifje313 jun. 2021 - 20:00

Toch blijft het knap dat die Engel op basis van de beelden zo haarscherp wist te melden wat de oorzaak was. Echt knap.

EenMening
EenMening13 jun. 2021 - 16:55

In het NRC van gisteren schrijft de "Bende van de Vooruitgang" over coronafilosofen: "[...] zij serveren een warboel van maatschappijkritiek, wantrouwen in de wetenschap en angst voor technologie. Rudy Kousbroek waarschuwde dertig jaar terug al voor 'wandelaars die weigeren zich met kaarten in te laten en toch de mensheid de weg willen wijzen'" Zij noemen als voorbeeld Marli Huijer en René ten Bos, beiden voormalige Denkers des Vaderland. Ook Engel is zo'n wandelaar, maar dan een dansende variant.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde13 jun. 2021 - 16:01

Engel is een hufter eerste klas.

Rolandb Gilead
Rolandb Gilead13 jun. 2021 - 15:32

Helaas is s er geen wet die mensen verbiedt dat ze zo onvoorstelbaar krankjorum zijn. Want ik zou graag zien dat die Engel achter de tralies verdwijnt. Hij wordt nu echt heel vervelend.

1 Reactie
Tom Lucassen
Tom Lucassen13 jun. 2021 - 20:08

Liever zie ik hem besmet worden met een zeer agressieve corona-variant. Dan piept ie wel anders. Misselijke kerel.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 jun. 2021 - 10:38

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat deze voetballer regelmatig danslessen nam. Dit zorgde voor meta-blokades in zijn bronchakra en dat is heel gevaarlijk als je met bolvormige objecten werkt; zie bijvoorbeeld hoe de maan draait om de aarde. Ik roep dan ook het kabinet op om zo snel mogelijk alle dansscholen te sluiten voordat er meer slachtoffers vallen.

3 Reacties
Winterdepressie
Winterdepressie13 jun. 2021 - 11:10

Dank je, daar ging mijn drinken... en mijn toetsenbord..

adriek
adriek13 jun. 2021 - 15:47

De maan draait niet om de aarde maar boven de aarde. Om de aarde draaien kan alleen als de aarde rond zou zijn en jij weet net zo goed als Willem dat de aarde zo plat als een dubbeltje is. Ik heb vanmorgen nog uit mijn slaapkamerraam gekeken en ik weet het zeker!

Kuifje3
Kuifje313 jun. 2021 - 20:02

@Eirda: en de zon dan? Draait die ook niet meer om de aarde?

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander13 jun. 2021 - 10:22

Willem weet weer goed met zijn 'zwaar bevochten' vrijheid om te gaan. Lijkt mij toch wel dat Twitter deze Trump van de Lage landen moet blokkeren. Grenzeloze dom- en harteloosheid moet je begrenzen. Engel en zijn complotvriendjes, nazi's en ander extreemrechts tuig moet je niet nog meer ruimte geven.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 jun. 2021 - 10:02

Het komt vaker voor. Vroeger ook onder diensplichtigen.

JohnVKR
JohnVKR13 jun. 2021 - 9:57

Je mag kinderen nooit op het gedrag van hun vader beoordelen. Maar in het geval van Willem kost me dat wel heel veel moeite.

Le Chat Botté
Le Chat Botté13 jun. 2021 - 9:48

Een volk krijgt de charlatans die het verdient. Ben benieuwd of hier de feiten wel het verschil zullen uitmaken voor de schaapachtige adepten van de wappiethink sekten. Ik vrees echter dat de geloftekoorts, die hen zo vurig doet verlangen dat iedereen gelooft in hun mystieke constructies, nog lang niet genezen is. Let's observe.

Molly Veenstra
Molly Veenstra13 jun. 2021 - 9:44

Is het niet logischer te veronderstellen dat wat is gebeurt met Eriksen, misschien voetbalgerelateerd zou kunnen zijn? Het is niet voor het eerst dat een kerngezonde jongeman spontaan ineenzakt op het voetbalveld.

9 Reacties
DvanDattum
DvanDattum13 jun. 2021 - 10:19

Mee eens. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar best mogelijk dat een overladen programma plus de bijbehorende stress er iets mee te maken hebben. Langdurige stress is net zo slecht voor het hart als bijvoorbeeld roken.

Grozny
Grozny13 jun. 2021 - 10:38

Dansleeraren die zonder medisch onderzoek een diagnose stellen. Zegt genoeg toch.

vdbemt
vdbemt13 jun. 2021 - 11:19

Zoals het ook niet voor het eerst is dat het buiten het voetbalveld gebeurt. Voetballer Perez zei het in zijn commentaar heel goed: dit gebeurt in de samenleving dagelijks. Het gebeurt nu alleen voor de ogen van de voetbalkijkende wereld. Ontzettend dramatisch. Dat is het ook voor die gevallen, buiten de sportwereld, die wij niet zien.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 jun. 2021 - 11:22

Eriksen kan een hartprobleem hebben dat zonder sport nooit zou zijn opgevallen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra13 jun. 2021 - 11:57

@vdbemt - 'Voetballer Perez zei het in zijn commentaar heel goed: dit gebeurt in de samenleving dagelijks.' Vrijwel altijd bij mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Topvoetballers horen echter bij de allergezondste mensen ter wereld, zou je zeggen. Bovendien wordt hun lichamelijke conditie zorgvuldig in de gaten gehouden.

Exkraker
Exkraker13 jun. 2021 - 13:47

@Molly Zou het gevolg kunnen zijn van een virus. Met in eerste instantie weinig concrete klachten, maar omdat topsporter nauwelijks rust pakken, kan zo'n virus op de hartspier slaan. Zo'n hartstilstand is dan het eerste symptoom.

adriek
adriek13 jun. 2021 - 15:49

"Dansleeraren die zonder medisch onderzoek een diagnose stellen." Ho, ho, ho, zo'n dansleraar heeft (mag ik aannemen) een EHBO diploma, dus die kan feilloos een diagnose op afstand stellen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra13 jun. 2021 - 21:52

@ex - 'Zou het gevolg kunnen zijn van een virus.' Waarom zeg je dat soort onzin? Hartfalen ten gevolge van het virus kan alleen als je met het virus bent besmet en Eriksen is niet besmet met het virus.

vdbemt
vdbemt14 jun. 2021 - 9:55

@Molly' "Topvoetballers horen echter bij de allergezondste mensen ter wereld, zou je zeggen. Bovendien wordt hun lichamelijke conditie zorgvuldig in de gaten gehouden." Precies. Met het leiden van een gezond, sportief (hoeft niet persee topsport) leven, houd je jezelf fitter en gezonder. Maar je hebt nooit een garantie dat je niets krijgt.

PVDB2
PVDB213 jun. 2021 - 9:29

Engel is net als Baudet en Wilders afhankelijk van de social media. Daar bereikt hij zijn volgers mee die de main stream media niet willen volgen. En dat werkt tot nu toe. Het maakt niet uit hoe schandalig laag je dit soort nepnieuws brengt én ten koste van wie. Er zijn er altijd die het geloven. in mijn dagelijkse komen ik een antivaxxers tegen. Geen voetballiefhebbers. Dat is hun recht. Maar vaak een selectief geheugen. Halen de informatie uit sociale media. De vraag is of de gebeurtenis rond Eriksen ze wel bekend is geworden of dat willen toegeven. Net zoals het gaat om misstanden in de maatschappij en de gevolgen daar van. Maar dat is een ding. Iemand die de dood in de ogen waarschijnlijk heeft gezien gebruiken voor je complottheorie gaat over alle grenzen heen. En die grenzen op Twitter liggen al verder buiten het betamelijke. Iemand als Engel had allang van Twitter geschopt moet zijn. Dit heeft weinig met vrijheid van meningsuiting te maken. Wat dat betreft: hulde aan de Belgische viroloog Van Ranst. Ook al moet hij onderduiken, loopt hij gevaar door een losgeslagen extreem rechtse gek en antvaxxer.

Exkraker
Exkraker13 jun. 2021 - 9:18

Wat is die Engel dom. En dan heb ik het nog niet eens over zijn taalgebruik.

Ch0k3r
Ch0k3r13 jun. 2021 - 9:18

Engel is sowieso een mafklapper dus who gives wat hij zegt. Verder vervelend voor deze voetballer en gelukkig overleeft hij het zo te zien. Wel even een kanttekening; overal om me heen zijn voetballiefhebbers in schok over dit incident. Ze zwijgen echter in alle toonaarden over de omstandigheden van de arbeiders in Qatar. Het is heel erg dat een multimiljonair iets heeft en goede zorg krijgt, fuck het lagere plebs dat stadions moet bouwens zodat deze multimiljonairs hun spelletje kunnen spelen. In het licht van de laatste oproep; als je een sterkte-wens naar het team van Denemarken stuurt, stuur dan meteen ff wat richting de organisaties die opkomen voor het leed van de bouwvakkers in Qatar.

DvanDattum
DvanDattum13 jun. 2021 - 9:14

Uit Amerikaans onderzoek is ooit gebleken dat in extreem zeldzame gevallen een Corona-vaccin de hartspier kan aantasten. Eriksen is echter helemaal niet gevaccineerd... Het is dus weer het bekende l*lverhaal van Willem Engel.

HappyBuddha
HappyBuddha13 jun. 2021 - 9:09

Engels bevestigd zelf weer eens dat het een idioot is. Waarvan akte

2 Reacties
HappyBuddha
HappyBuddha13 jun. 2021 - 9:10

Engel uiteraard is ook een idioot

EenMening
EenMening13 jun. 2021 - 17:12

"Danse macabre"

Herr Vorragend
Herr Vorragend13 jun. 2021 - 9:08

Het is eigenlijk al lang geleden misgegaan bij het uitkomen van de film "One flew over the cuckoos nest" in 1975. Niet lang daarna mochten dit soort mafklappers niet meer tegen hun wil verzorgd worden in de lokale Funny Farm.

vdbemt
vdbemt13 jun. 2021 - 9:05

Ze zullen wel bestaan, toch, voetbalfans die ook fan van Engel zijn? Of fans van Engel die enorm fan van voetbal zijn. En die zich de pleuris schrikken als een topvoetballer op het veld ineenzakt. En nog verder door de grond zakken als ze zien dat er hartmassage wordt toegepast. Zich het uur daarop afvragen of deze jonge topsporter nog wel leeft. Dan tweet hun idool Engel opeens dat het met corona te maken heeft. Zou die fan zich dan niet afvragen: waar ben jij Engel? Hoe kan jij op die afstand NU AL weten dat dit met corona te maken heeft? Zou die Engelfan dan toch ook niet (eindelijk) denken: Engel, ben jij wel goed bij je hoofd?

5 Reacties
adriek
adriek13 jun. 2021 - 9:12

Wie nu nog steeds fan van Engel is verdient een plaatsje in de geestelijke gezondheidszorg.

Knertel
Knertel13 jun. 2021 - 9:15

Ze zullen extra geld doneren, zodat de heer Engel zijn lapje grond in Spanje kan uitbreiden.

Herr Vorragend
Herr Vorragend13 jun. 2021 - 11:33

"Zou die Engelfan dan toch ook niet (eindelijk) denken: Engel, ben jij wel goed bij je hoofd?" Engelfans zijn al veel eerder hun rationeel en consistent denkvermogen volledig kwijtgeraakt. Die zitten juist te wachten op steeds meer bizarre waanzin. Stiekem hopen ze dat Engel binnenkort wel zal beweren dat de hele Deense ploeg onderdeel is van een pedo-netwerk of zoiets. Je had b.v kunnen verwachten dat er mensen zouden afhaken toen Jezus doodleuk verkondigde dat hij de zoon van god was. Het tegendeel gebeurde echter. Na zijn dood deden volgelingen er nog wagonladingen onzin boven op. Resultaat: miljóenen volgelingen. Ik houd mijn hart vast.

Eric Minnens
Eric Minnens13 jun. 2021 - 13:45

@Herr Vorragend ???? Willem Engel in historisch perspectief, haha.

Tom Meijer
Tom Meijer13 jun. 2021 - 14:35

@Herr Vorragend. "Je had b.v kunnen verwachten dat er mensen zouden afhaken toen Jezus doodleuk verkondigde dat hij de zoon van god was. Het tegendeel gebeurde echter. " Dat gebeurde pas zo'n 500 jaar later.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jun. 2021 - 9:02

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
HappyBuddha
HappyBuddha13 jun. 2021 - 12:00

@teunbeunhaas 13 juni 2021 at 11:02 Beetje snue van Willem Engel dat hij deze tweet nu zelf ook heeft verwijdert Sneu?! Gewoon naast idioot ook nog een lafaard. Een laffe idioot dus

Tom Meijer
Tom Meijer13 jun. 2021 - 14:37

Inderdaad gewoon een lafaard. Maar dat wisten we al. Het wordt hier slechts bevestigd.