Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voedsel kan door de oorlog twee keer zo duur worden, waarschuwt Finse minister

  •  
14-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
911 keer bekeken
  •  
36691870094_d3a82fa7b4_k

Fins voedsel

© Ilkka Jukarainen

De Finse minister van Economische Zaken waarschuwt de bevolking zich voor te bereiden op exorbitante prijsstijgingen voor voedsel. "Voedselprijzen zullen stijgen. We kampen met een grote uitdaging omdat de situatie in de landbouw al kritiek was. We moeten alleen al om de voedselzekerheid te garanderen nu een steunpakket uitvaardigen voor de landbouw," verklaarde Mika Lintilä. "Als mensen op dit moment 11 procent van hun inkomen uitgeven aan voedsel dan zal dat stijgen naar meer dan 20 procent." 

Experts werpen tegen dat voedselprijzen zich lastig laten voorspellen, meldt de Helsinki Times. Een verdubbeling van de voedselprijzen is weliswaar mogelijk maar niet waarschijnlijk, stelt een deskundige van het Finse instituut voor natuurlijke bronnen. "Dat is het worst case scenario. We zullen zulke enorme prijsstijgingen niet gaan zien als we maar een normale oogst hebben.

Eerder waarschuwde de Franse president Emmanuel Macron al dat de oorlog in Oekraïne kan leiden tot hongersnood in Afrika.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.