Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN-rapporteur: Nederlandse politie schuldig aan marteling bij coronaprotesten

  •  
04-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2597 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-01-04 om 12.45.01
De speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling Nils Melzer heeft hard uitgehaald naar Nederlandse ME’ers die met grof geweld hebben ingeslagen op demonstranten. Volgens Melzer is het ‘een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd’. De rapporteur roept op tot vervolging van de agenten en hun leidinggevenden wegens ‘martelpraktijken’.
Melzer doet de uitspraken op Twitter, boven een gedeelde video waarop te zien is hoe agenten van de mobiele eenheid inslaan op een man die op de grond ligt. De beelden zijn gemaakt bij een demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag en dateren van maart vorig jaar. In december maakte het Openbaar Ministerie al bekend dat de agenten inderdaad worden vervolgd, zij het voor buitensporig geweld in plaats van marteling.
Behalve de mishandeling op het Malieveld, spreekt Melzer ook schande van de inzet van een politiehond bij de anti-coronademonstratie in Amsterdam afgelopen weekend. Melzer heeft getuigen van politiegeweld opgeroepen bewijsmateriaal met hem te delen. Hij is van plan een officieel protest tegen het politieoptreden in te dienen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (191)

Jozias2
Jozias26 jan. 2022 - 22:25

Vandaag tientallen doden bij protesten in Kazachstan bij het neerslaan van de protesten. Nog geen tweet van dhr Nils Melzer....

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl5 jan. 2022 - 16:25

Dit incident, op de foto hierboven, was de druppel waardoor ik ook een demonstratie heb meegelopen. De laatste paar keren daarvoor ging er iedere keer 10 min voor het einde van de demo nog even de knuppel over in opdracht van de burgemeester. Omdat op de demonstratie tegen de maatregelen, de maatregelen niet werden gevolgd. Later zou blijken dat deze meneer een mafkees was met een eigengemaakt wapen met een ketting, meen ik. Om als politie nog even in te beuken op hem als hij al neer is en je hond nog even te laten kauwen gaat dan nog steeds te ver.

Thuiszitter
Thuiszitter5 jan. 2022 - 13:36

Politiebonden dienen klacht in tegen dit VN lid, https://www.nu.nl/binnenland/6176670/politiebonden-dienen-officiele-klacht-in-tegen-kritische-vn-rapporteur.html

3 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator5 jan. 2022 - 15:57

@ Thuiszitter (14:36u) - als dat zo is, zal ik de hierop volgende procedure met grote aandacht volgen. De rechter (beoordelaar, referee) zal uitermate geïnteresseerd zijn in andere recente 'incidenten' waarbij de Nederlandse politie betrokken was. Deze mensen gaan namelijk nooit over één nacht ijs. En als die gekwalificeerde onderzoeker een patroon herkent, en tevens van dit ene geval vindt dat er onnodig en misschien zelfs extra letsel toegebracht werd, dan durf ik de uitslag nú al te voorspellen; en die zal op een blamage voor onze Hermandad uitlopen, gepaard aan extra veel internationale aandacht. Kwaliteitsmedia als de New York Times en The Guardian zullen het oordeel dan breed uitmeten. Persoonlijk zou ik dat wenselijk achten.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij5 jan. 2022 - 22:08

De klacht gaat over de manier waarop de rapporteur (bevooroordeeld en niet rationeel maar emotioneel) openbaar (ver)oordeelt zonder enig onderzoek vooraf. De klacht zal dus niet het optreden van de politie beoordelen, maar het optreden van de rapporteur.

Uw Psychiator
Uw Psychiator6 jan. 2022 - 16:37

@ Fransss en Vrij (5/1, 23:08) - mijn welgemeende dank voor je toelichting. Aan de ene kant durf ik te opperen dat mijn interpretatie begrijpelijk was; anderzijds is jouw uitleg zo leerzaam voor me.

Tegen domrechts
Tegen domrechts5 jan. 2022 - 11:04

Ik denk dat ze bij de VN wel wat beters te doen zouden moeten hebben dan de Nederlandse politie zo te bekritiseren. Nederland staat bekend om de tolerantie van de politie. Maar als het klaar is is het klaar en moet je gewoon wegwezen. Blijf je staan dat kan je klappen krijgen en soms idd eentje teveel maar dat is het risico dat je neemt. Omm te zeggen dat dot het grootste schandaal is sinds george floyd geeft aan dat de VN geen enkel idee heeft waar ze het over hebben en het geeft de anti vaxxers een misplaatst gevoel van slachtofferschap. Het is de anti vaxxer die het probleem is niet de politie.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen5 jan. 2022 - 8:55

Een oliebolletje gooien naar een KOZP demonstrant is een schande, maar wanneer een VN rapporteur marteling constateert bij een het publiek onwelgevallige demo blijkt Nederland het nog niet zo slecht te doen, in vergelijking met Myanmar tenminste, en deugt de boodschapper niet. Het zijn immers maar wappies die in elkaar gerost worden door de stormtroopers.

1 Reactie
watcher3
watcher35 jan. 2022 - 13:42

>Een oliebolletje gooien naar een KOZP wat een verdraaiing van de feiten!

JanB2
JanB25 jan. 2022 - 0:19

De context ontbreekt (wat aan deze beelden vooraf ging). Pas als die bekend is, is een weloverwogen oordeel over dit politieoptreden mogelijk. Als iemand een bedreiging vormt dan reageer je daarop. De manier van gepast reageren is afhankelijk van de dreiging. Zo lang hieromtrent niets bekend is, is iedere reactie van officiele zijde dan ook ongepast. De heer Melzer spreekt daarmee voor zijn beurt. En kraamt daardoor mogelijk onzin uit. Totaal ongepast voor een VN rapporteur.

8 Reacties
Jan Man
Jan Man5 jan. 2022 - 10:09

We zien een man in foetushouding op de grond liggen die met zijn handen zijn hoofd probeert te beschermen. De man is op dat moment duidelijk geen gevaar voor de ME'ers. De man wordt door een hond aangevallen, op zijn hoofd geslagen met stokken en compleet afgerost. Ieder weldenkend mens ziet hier voldoende context in om te begrijpen dat dit niet in de haak is.

JanB2
JanB25 jan. 2022 - 11:16

Of dit niet in de haak is hangt helemaal van de context af. Laat je niet misleiden door zo'n foetushouding. Dat is namelijk precies wat de bedoeling kan zijn. Iemand die zich heftig verweert dwing je zo in het defensief. Wie in een foetushouding ligt kan niet slaan, trappen, steken of schieten. Hij is zo geen gevaar. Laat je hem los wordt hij dat opnieuw weer wel. Als je de volledige beelden bekijkt zie je ook dat de man wordt ingerekend. Met een heel Malieveld nog schoon te vegen hebben deze agenten ook wel wat anders te doen dan hun agressie en frustratie's botvieren op 1 enkel individu. Dat zou zeer onprofessioneel zijn. De kans is echter groter dat hier het één en ander aan vooraf is gegaan en dat deze persoon (!) niet in de haak is. Vandaar ook die aanhouding. En meppen voorkomt schieten (het is maar waar je voorkeur naar uitgaat). Afijn, de zaak ligt nog bij het OM. Die leveren doorgaans iets meer af dan een twitterbericht op basis van wat twitterbeelden*. Ik stel voor dat daarop wordt gewacht. * ofschoon ze bij die club ook niet altijd sporen

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2022 - 11:26

@JanB wat er op dat videootje gebeurt lijkt mij fout, maar niet voldoende om aan te tonen dat de Nederlandse politie zich systematisch bezighoudt met niet-proportioneel geweld.

henk-alexander
henk-alexander5 jan. 2022 - 12:32

Er wordt terecht gewezen op het ontbreken van context die als verklaringsgrond voor het politieoptreden moet dienen. Zonder context mee te wegen is het moeilijk om causale verbanden te leggen. Dé context die in deze casus van belang is, is die van een sterk gepolariseerde samenleving waarin de intermenselijke confrontatie de status van burgeroorlog lijkt te hebben gekregen. Er wordt letterlijk op elke IC een strijd op leven en dood gevoerd - en daar wil niemand liggen. Maar is het niet zo dat men zelfs in een oorlogssituatie zich aan geldende conventies hoort te houden?

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 jan. 2022 - 12:51

DanielleDefoe Ik vind de vergelijking ook wel wat ver gaan! Ze worden daarnaast ook vervolgd en het ligt al bij de rechter. Dus is de vergelijking m.b.t. het rechtssysteem en Amerikaanse toestanden totaal ongepast. Dat is waar ik sowieso over struikel.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2022 - 13:52

[Dat is waar ik sowieso over struikel. ] Ditto. Nederland verkeert ook niet in staat van oorlog. Meen me ook vaag iets te herinneren over krakersrellen in de jaren 80 ook in provincienesten zoal Arnhem en Groningen. In 1975 waren er de Nieuwmarktrellen waarbij ook stevig werd gevochten. https://www.parool.nl/amsterdam/een-complete-veldslag-dit-schreef-het-parool-over-krakersrellen-in-de-stad~b03277a5/

The Apple
The Apple5 jan. 2022 - 17:22

JanB: "Of dit niet in de haak is hangt helemaal van de context af. " Nee, dat is niet zo, sommige dingen gaan de bevoegdheid van deze politieambtenaren te boven, waaronder disproportioneel geweld. "Met een heel Malieveld nog schoon te vegen hebben deze agenten ook wel wat anders te doen dan hun agressie en frustratie’s botvieren op 1 enkel individu. Dat zou zeer onprofessioneel zijn. " Dat klopt, dat is het dan ook.

The Apple
The Apple5 jan. 2022 - 17:35

DanielleDefoe: "wat er op dat videootje gebeurt lijkt mij fout, maar niet voldoende om aan te tonen dat de Nederlandse politie zich systematisch bezighoudt met niet-proportioneel geweld." Dat is een enkel geval nooit, maar ik heb het vaak genoeg zelf zien gebeuren om te weten dat de Nederlandse politie zich daar wel schuldig aan maakt. De Nederlandse politie -tenminste de Arnhemse- maakt zich wel schuldig aan meer dingen: aanhouding op oneigenlijke gronden, vervalsen van dagrapporten en meineed bijvoorbeeld. Ook dat heb ik te vaak meegemaakt om nog te denken dat het om uitzonderingen zou gaan. Als ik naar "De Arnhemse Villamoord" zit te kijken, dan is dat met het gevoel van herkenning. Op het Arnhemse politiebureau gaat het ALTIJD zo, alleen gaat het dan niet altijd over moord. Uitspraak van de de hoofdcommissaris in de krant: "De wet is voor ons een grote gereedschapskist, waarin we altijd wel een passende sleutel vinden." Detournement de pouvoir als bedrijfsfilosofie.

Leman
Leman4 jan. 2022 - 22:44

Er is door de politie geweld uitgelokt en geweld gebruikt tegen vreedzame demonstranten. Ik hoop dat onze volksvertegenwoordigers in de 2e kamer nu eindelijk eens hun werk gaan doen en deze verschrikkelijke politieprovocaties gaat beëindigen. Daar hebben we toch geen VN rapporteur voor nodig. Het is genoeg geweest!

3 Reacties
pahan
pahan5 jan. 2022 - 11:40

Natuurlijk. Die agenten vervelen zich al weken, zijn geen mensen en hebben geen leven. Ze hebben toch ook geen gezin, vrienden of familie waar ze de zondag mee door willen brengen dus wat doe je dan? Geweld uitlokken, anders is je dag niet geslaagd. En als dat niet voldoende bevredigt vraag je een paar van die vredelievenden of ze je aan het eind van de werkdag nog even uit je auto willen trekken en in elkaar rossen. Mafkees.

Leman
Leman5 jan. 2022 - 13:08

Mafkees. Ga eens verder kijken dan je neus lang is.

pahan
pahan5 jan. 2022 - 15:38

En wat denk je dat ik daar aan ga treffen?

∆
4 jan. 2022 - 20:46

We kunnen onzelf wijsmaken, dat de grote boze wereld achter de dijken begint. Maar dat is allang achterhaald. Een snelle blik op reacties onder video's over de confrontaties van de anti-maatregelendemonstranten en de ME leert dat er veel internationale bijval komt voor anti's. Onverholen oproepen tot gewelddadige opstand tegen de tyranie (ofwel onze overheid) zijn niet schaars. Uit bijvoorbeeld Duitsland, Polen en de VS klinken stemmen die dromen van een omwenteling van onze democratie naar een illiberale autocratie. Ik denk dat de massa van de demonstranten zich onvoldoende beseffen hoezeer een kleine harde kern hun verzet probeert te kapen als voorwendsel om geweld tegen de staat te plegen. Hierbij nodig ik iedereen die tijd heeft, om het zelf te beoordelen. In het bijzonder hoop ik op extra waakzaamheid van diensten die alert moeten te zijn op (internationaal) extremisme.

9 Reacties
∆
4 jan. 2022 - 20:48

Hierboven bedoel ik een snelle blik op YouTube video's.

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 jan. 2022 - 21:35

Wat heeft dit met het onderwerp te maken?

The Apple
The Apple5 jan. 2022 - 2:38

"Ik denk dat de massa van de demonstranten zich onvoldoende beseffen hoezeer een kleine harde kern hun verzet probeert te kapen als voorwendsel om geweld tegen de staat te plegen." Het wordt pas echt gevaarlijk als de demonstranten gaan beseffen dat geweld tegen de staat uiteindelijk misschien wel het enige middel is om veranderingen te bewerkstelligen. Ik heb in de jaren '70 al eens verzucht, dat de overheid wal blij mocht zijn met al die hippies en goed onderzoeken waar al die protesten vandaan komen, omdat de volgende golf weleens een heel ander karakter zou kunnen dragen. Zelfs dat het zou gaan om "hooligans" en dat dit zou kunnen plaatsvinden kort na de eeuwwisseling maakte deel uit van het beeld dat ik daarbij schetste. Gevolgd door: "En maak haast met de legalisering van drugs, cannabis op de eerste plaats." HanvanderHorst heeft onlangs nog een soortgelijk toekomstbeeld geschetst, dus je hoeft geen profeet te zijn voor die visie. Demonstranten criminaliseren maakt van demonstranten criminelen.

The Apple
The Apple5 jan. 2022 - 3:23

Bij het nalopen van de reacties heb ik ontdekt dat we last hebben van een nieuwe rechtse trol: ∆

∆
5 jan. 2022 - 10:49

@stokkickhuysen Er zijn individuen actief, die graag onze democratische staat willen omverwerpen en bereid zijn om daarvoor geweld te gebruiken. Deze lieden worden uit extremistische hoeken aangemoedigd en voelen zich daardoor gesterkt om goede gelegenheden te kapen voor confrontaties met de staat, zoals een anti-maatregelendemonstratie. Een VN-rapporteur met klaarblijkelijk sympathie voor de illiberale autocratische regiems van Hongarije en Polen gaat er hyperbolisch mee aan de haal. Zoek dat zaakje goed uit en hou dat scherp in de gaten, zou ik zeggen. @The Apple [Het wordt pas echt gevaarlijk als de demonstranten gaan beseffen dat geweld tegen de staat uiteindelijk misschien wel het enige middel is om veranderingen te bewerkstelligen.] Het is nu al gevaarlijk, omdat de meeste demonstranten niet beseffen dat een harde kern onder de dekmantel van hun gekaapte demonstraties zeer waarschijnlijk bewust aanstuurt op geweld tegen de staat. [Bij het nalopen van de reacties heb ik ontdekt dat we last hebben van een nieuwe rechtse trol: ∆] Kennelijk heb je dan moeite met begrijpend lezen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 jan. 2022 - 12:23

'Kennelijk heb je dan moeite met begrijpend lezen.' Grappig, dat is precies wat jou regelmatig verweten wordt. Je waarschuwing voor demonstranten maakt je rechts Je poging dat te verbergen maakt je een trol.

∆
5 jan. 2022 - 13:37

@stokkickhuysen Kijk maar goed in de spiegel Daar zie je een domrechtse trol. .

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 jan. 2022 - 15:54

Keep on keepin on, delta terug naar GS aub

∆
5 jan. 2022 - 17:16

@stokkickhuysen Ik wijs op het gevaar dat Melzer een negatieve beeld over de Nederlandse politie opwerpt gebaseerd op het onzorgvuldige argument van marteling en de eveneens onzorgvuldige associatie met moord op George Floyd. Deze onzorgvuldig heden doen afbreuk aan zijn onderzoek en op onterechte gronden afbraak aan Nederland. Bovendien lijkt Melzer op een fanboy op de ultrarechtse Victor Orbán het ultrarechtse Poolse PíS regime. Ben jij ook een fan en knuffelaar van Orbán en PíS?

Farmer 2.0
Farmer 2.04 jan. 2022 - 19:46

Een filmpje van ongeveer anderhalve minuut. Wat ik constateer: - een persoon die weerloos op de grond ligt. ( er is mij geleerd, als degene op de grond ligt stop je ! ) - een hond die er bij gesleept moet worden. ( hond is in eerste instantie niet de aanvaller ) - agenten die er lustig op los slaan. ( gefrustreerd ? ) - een agent die een collega op zijn rug tikt. ( gaat dit niet wat ver ? ) - pers die enthousiast aan het fotograferen en filmen is. ( hopelijk wordt dit trending ) Ondanks dat ik me kan voorstellen dat demonstranten het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen. Investeer in kundige politieagenten die ten alle tijden hun zelfbeheersing behouden.

3 Reacties
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij4 jan. 2022 - 21:29

[ die ten alle tijden hun zelfbeheersing behouden ] Die bestaan niet. Er zijn misstanden bij onze politie en soms gaat men (flink) over de schreef, maar honderd keer liever onze politie dan die ongetrainde houwdegens in de USA.

pahan
pahan5 jan. 2022 - 6:44

Wat ik constateer: een verdachte die zich verzet en de hond probeert de oren af te rukken. Hond is in dit geval meer waard dan verdachte, dus dat wordt hem even uitgelegd. Waarnemen, mensen zijn er niet goed in.

Bastet2
Bastet25 jan. 2022 - 7:27

Misschien handig om even te verduidelijken over welk filmpje je het hebt voordat je je mening erover geeft? Als het gaat over het filmpje uit Den Haag is het goed om te weten dat er onderzoek naar de handelswijze plaats heeft gevonden en dat er bij mijn weten vervolgd gaat worden. Precies zoals dat hoort in een rechtstaat waarbij excessief gedrag, ook van de politie, niet wordt geaccepteerd.

Thuiszitter
Thuiszitter4 jan. 2022 - 18:51

Deze zaak heeft reeds al de aandacht en de betreffende dienders moeten zich voor de rechter verantwoorden. Niks M. had zich beter moeten laten informeren .

2 Reacties
Radio-Head
Radio-Head5 jan. 2022 - 5:54

@Thuiszitter Ik meent uit je eerdere reacties opgemerkt te hebben dat je in het verleden bij de politie hebt gewerkt, niks mis mee. Het veelal grove geweld wat er nu gepleegd wordt heeft niks meer met de Politie zoals wij die kenden te doen, er zijn nu speciale arrestatie eenheden die volledig gebrainwasht, hun terreur al dan niet onder invloed van coke, ongestraft mogen uitoefenen. In dit interview doet een Veteraan (dienstplicht medische dienst Srebrenica) een verslag. Ze werden afgelopen zondag ingesloten door een arrestatie team terwijl ze in een groepje terugliepen van de demonstratie die voor hun toen wel klaar was. (ik denk zomaar dat ze geen Baudet fans zijn) Hij werd zonder enig woord opgepakt, en in een busje gesmeten waarna ze met knieën op hem zijn gaan drukken. Een andere Veteraan werd boos om het onrecht wat hij meemaakte, en schopte tegen de deur van het busje aan, die hebben ze toen te grazen genomen. De Veteraan geeft in het interview ondanks dat hij zonder enig woord is opgepakt en mishandeld, dat hij zich zorgen maakt over de latere psychische gevolgen van die mannen van het arrestatie team (PTSS), en hij geeft aan dat op het Politie bureau de dienstdoende agenten gewoon deden en zelfs vriendelijk waren. Het interview: https://www.bitchute.com/video/8f4Xohf7HWMF/ Je vind hier ook allerlei interviews van zorgmedewerkers (werkvloer) e.d., die je niet of misschien sporadisch zult zien bij de bekende praatprogramma,s die je bij de omroepen hebt. Fijne dag.

Jozias2
Jozias25 jan. 2022 - 10:11

@radio head Arrestatie eenheden bestaan al tientallen jaren. Helemaal niets nieuws aan. Ze houden zich ook aan dezelfde regels om een verdachte aan te houden. Ze doen dat alleen in groepsverband onder moeilijke omstandigheden. Een arrestatie team is iets compleets anders dan een arrestatie eenheid. Er waren geen arrestatie teams en niemand wordt ‘zomaar’ aangehouden. Het lid van de ae staat morgen gewoon weer op het bureau op bij wijze van spreken uw aangifte van fietsendiefstal op te nemen.

pahan
pahan4 jan. 2022 - 18:38

Politie heeft beloofd dat ze in dit soort gevallen hun eigen beelden ook zouden delen. Laat het OM maar oordelen of het gebruikte geweld proportioneel was. Daar hebben we geen Twitteraars voor nodig. Leuke bijdragen wel.

lmgikke
lmgikke4 jan. 2022 - 18:22

Zo voorspelbaar dit. Ik vraag me af of de VN rapporteur er aandacht aan had besteed als dit 2 januari NIET op CNN een headline was geweest. Toen ik zag dat Nederland de headline was, vroeg ik me al af welke reactie er zou gaan komen. Maar dat is niet erg. We leven in een rechtstaat, als de rapporteur bewijs heeft van martelen, dan kan hij daar aangifte van doen, en dan zal het OM en later de rechter er een oordeel over vellen. Wel verstandig voor Melzer om de verwachting enigszins te managen, ons OM seponeert nogal eens vanwege 'gebrek aan bewijs' maar bedoelt vanwege 'gebrek aan capaciteit'.

Uw Psychiator
Uw Psychiator4 jan. 2022 - 17:51

Wat ik verwachtte is nu ten volle ingezet - men probeert de booschapper Nils Melzer op allerlei mogelijk manieren te devalueren of geheel de diskwalificeren. De tijd van handeling, de omgeving van Melzer, noem maar op; niets is goed genoeg. Dit is dé methode om de ernst van het gesignaleerde te omzeilen, te bagatelliseren, te relativeren. Gebeurde ook al toen Mitch Henriquéz vermoord werd met de nekklem, toen hij geen enkel concreet gevaar betekende. Wat maakt mensen zó dat ze dit doen? Er is een term, die heet 'Corrupting The Absolute'; hij werd gemunt door de Amerikaanse cultuurcriticus en historicus Greil Marcus, toen die een tekst van Elvis Costello analyseerde. Wat betekent dat? Het houdt in: het overtreden van een norm, wet, gebod, op een zodanige manier dat terugkeer en relativering niet mogelijk is. Wie nu zegt: ja maar die man die daar weerloos liggend geslagen en geschopt werd, die heb dat overleefd, dus het wordt erger voorgesteld dan het is? - die persoon is van Lotje getikt. Marteling is het pijnigen en kwellen van een weerloze, om een bepaald doel te bereiken (meestal een bekentenis, of militair belangrijke informatie te verkrijgen). Het mag niet. Het is verboden. Ook al noem je het anders, het blijft een ernstig misdrijf. De zware mishandeling in dit geval diende geen enkel doel, behalve een de bevrediging van een zekere dosis sadisme bij de uitvoerders. Het is marteling, punt. Je kunt marteling ook niet kwantitatief relativeren, zoiets als: het geven van één brandmerk met een gloeiende staaf ijzer aan een geboeide gevangene is veel minder erg dan het geven van drie van die brandmerken aan deze persoon. Dit is wéér: 'Corrupting The Absolute'. Er is geen weg terug, en nog veel minder verzachtende omstandigheden. (Net zo min als er 'een beetje moord', of 'een empathische verkrachting' bestaat.)

5 Reacties
henk-alexander
henk-alexander4 jan. 2022 - 18:42

@Karl-Heinz Lindt, Ik deel als pedagogisch wetenschapper jouw inzicht alsook jouw zorgen v.w.b. het publieke lot van de 'boodschapper' van de VN. In het begin heb een reactie gedeponeerd waarin ik net als jou aangeef dat een 'beetje' martelen niet toelaatbaar is. Zeker niet voor een land dat internationale instituties herbergt en zich opwerpt als medehoeder van de mensenrechten. Een imago dat door toedoen van een paar ordehandhavers, ook al werd er gehandeld binnen een zekere omgevingscontext, nu op losse schroeven staat. Hoe moeten we nu als natie de andere de les lezen?

∆
4 jan. 2022 - 19:38

@Uw Psychiater Roept Melzer de argwaan niet over zichzelf af door misplaatste hyperbolen te gebruiken om zijn aantijging kracht bij te zetten? Hoe bekwaam ben je als VN-rapporteur als je een belangrijk probleem zo ondermijnt?

The Apple
The Apple5 jan. 2022 - 2:46

Triangle suggereert dat Melzer "misplaatste hyperbolen" gebruikt. Hoe bekwaam ben je als VN-rapporteur eigenlijk als je een belangrijk probleem in eufemismen verpakt om degenen die aan de macht zijn en hun dom-rechtse lakeien niet voor het hoofd te stoten?

Radio-Head
Radio-Head5 jan. 2022 - 6:31

@Uw Psychiator Het sadisme dient dus wel een doel, absolute macht, van de heersende Feodale Klasse, en dat gaat via Disaster Kapitalisme/The shock doctrine, u schijnt alleen niet in de gaten te hebben dat er een transitie plaatsvind van Geld als machtsmiddel naar Data als machtsmiddelt . Lees maar wie info doorgespeelt krijgen via de Corona (Overheids?) pas in de UK, o.a. Amazon, G4S en Palantir. https://www.gov.uk/government/publications/nhs-test-and-trace-privacy-information/test-and-trace-overarching-privacy-notice#security En wat of wie is bijvoorbeeld Palantir. https://joop.bnnvara.nl/opinies/nederlandse-overheid-voor-fieldlabs-in-zee-met-zeer-omstreden-amerikaans-databedrijf Wees ook op de hoogte dat diegene die net voor (1 febr, 2020) de Pandemie voorzitter van de Zorgverzekeraars werd, voormalig ambassadeur van China is en lid van de advies commissie voor de regio Wuhan. Hier zijn C.V. (o.a KLM, Gasunie,VNO,NWO enz.) https://managementscope.nl/manager/dirk-jan-van-den-berg Fijne dag.

∆
5 jan. 2022 - 11:09

@The Apple Nils Melzer faalt opzichtig met zijn groteske insinuatie door de Nederlandse politie in één adem te noemen met de vermoorde George Floyd. Jij faalt opzichtig met jouw doorzichtige persoonlijke aanval op mij.

JoepJos
JoepJos4 jan. 2022 - 17:38

Grappig, zoals ik al eerder melde heeft Nils een beetje buiten de context gesproken. Beelden van een zeer discutabele bron zijn van maart dit jaar en de bij het getoonde geweld betrokken politieagenten worden al vervolgd. Hier nu ook aandacht voor bij 1Vandaag.

Cam Millo
Cam Millo4 jan. 2022 - 16:42

Als Melzer dit fragment als los staand heeft bekekeken heeft hij een punt. Maar ik denk dat hij niet het 'voorspel' en het 'naspel' heeft gezien. Als dat laatste zo is dan is zijn conclusie erg door de bocht

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe4 jan. 2022 - 17:50

Hij verzoekt zijn Twitter-volgers om bewijsmateriaal. https://www.trouw.nl/binnenland/vn-rapporteur-hekelt-nederlands-politieoptreden-bij-coronaprotesten-martelpraktijken~b2323578/

Jozias2
Jozias24 jan. 2022 - 16:22

Beetje vreemd dat een vn rapporteur zich inhoudelijk gaat mengen in een zaak die al onder de rechter is,

5 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe4 jan. 2022 - 17:48

Dat wist/weet hij waarschijnlijk niet.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 jan. 2022 - 18:01

Eh....misdaden van de Nederlandse politie? Als er al iemand veroordeeld wordt zoals bij het doden van Mitch Hendriquez dan zijn de straffen belachelijk te noemen (een persoon een half jaar voorwaardelijk) . Meestal komt de politie er gewoon mee weg - daarbij wordt het onderzoek gedaan door....de politie .

Jozias2
Jozias24 jan. 2022 - 19:21

@danielle Dat zou enorm kwalijk en raar zijn. Je mag van een vn rapporteur verwachten dat hij goed onderzoek doet, hoor en wederhoor toepast en feiten verzameld voordat hij met zijn conclusies komt. Beetje twitteren op basis van wat filmpjes zonder context is wel erg makkelijk.

∆
4 jan. 2022 - 20:08

@DanielleDefoe Dat is toch juist vreemd. Hij hoort dat eerst nauwkeurig uit te zoeken, voordat hij het imago van Nederland torpedeert.

Jozias2
Jozias24 jan. 2022 - 20:58

@griezel Dergelijke onderzoeken worden gedaan door de Rijksrecherche. Die vallen onder het om niet onder de politie.

henk-alexander
henk-alexander4 jan. 2022 - 16:20

Opmerkelijk dat wat zich hier als links en progressief beschouwt op één lijn blijkt te zitten met het rechtse deel van de natie dat traditiegetrouw politiegeweld billijkt (bien étonnés de se trouver ensemble). De reputatie van Nederland, voorvechter van mensenrechten en toneel van internationale instituties (ICC/CPI), wordt nu te grabbel gegooid. Het kapittelende vingertje blijkt niet zo schoon te zijn.

4 Reacties
EUpiet
EUpiet4 jan. 2022 - 18:02

Dat is mij ook al meerdere malen opgevallen. Mensen die een andere mening hebben zullen wel fascisten zijn of populisten wat ook zo een modewoord is. En daar moet de knuppel over. Ben zelf links maar deze hang naar of ridiculisering of naar zelfs geweld is beangstigend.

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 jan. 2022 - 21:30

Uit een artikel in Trouw valt vnl af te leiden dat Melzer dit jaar naar Nederland komt om een rapport te schrijven over politie geweld in Nederland en heeft slachtoffers, getuigen en NGO's opgeroepen om verifieerbaar bewijsmateriaal aan te leveren over politiegeweld (in het Engels of Frans).

The Apple
The Apple5 jan. 2022 - 3:00

EUpiet - Het lijkt er eerder op dat je de vraag naar de oorzaak van het geweld probeert te ridiculisering. De reactie: "En daar moet de knuppel over." zou wel eens één van de oorzaken kunnen zijn en mensen die denken dat je alle problemen kunt oplossen middels repressie zijn inderdaad fascisten.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 jan. 2022 - 13:05

The Apple Maar het was al onder de rechter!

Middenman
Middenman4 jan. 2022 - 16:09

Een VN rapporteur die vanuit zijn officiële functie Twitter gebruikt om iets kenbaar te maken. Die kun je wat mij betreft niet serieus nemen. Dat is een beetje alsof je een persbericht onder een putdeksel van het riool schuift.

1 Reactie
PGS
PGS4 jan. 2022 - 21:22

Twitter is toch het officiele communicatiemiddel geworden voor politici.

Jan Man
Jan Man4 jan. 2022 - 15:54

Dat recente filmpje van afgelopen weekend is inderdaad ook bizar. Een hondenbegeleider die zijn eigen hond knock-out probeert te slaan met zijn wapenstok omdat de hond niet wil loslaten. Buiten het feit dat het pure dierenmishandeling is, geeft het ook aan dat mensen onbedoeld gewond raken omdat de politie slecht controle heeft over de honden. Het lijkt me beter dat honden niet meer ingezet mogen worden bij demonstraties.

2 Reacties
Cam Millo
Cam Millo4 jan. 2022 - 16:43

Af Bello, af Bello werkt niet altijd bij honden. En zit Bello, zit, ook niet. Vraag maar aan Gaus

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 16:48

> Het lijkt me beter dat honden niet meer ingezet mogen worden bij demonstraties. amen. Maar we hebben een VVD dame op Justitie en die gaan over lijken.

∆
4 jan. 2022 - 14:41

Waarom stuurt Nils Melzer het volgende rancuneuze bericht door via Twitter? [Dutch PM Mark Rutte suggested reestablishing the EU without Hungary and Poland as an ultimate option if those countries lost "rule of law". He called on the EU to put extra pressure on Hungary and Poland in 2020. Guess it's time to put that "extra pressure" to the Netherlands?] Welk agenda dient hij en wie is zijn heer en meester? https://mobile.twitter.com/JvanDijkS/status/1478350812434862082

7 Reacties
Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl4 jan. 2022 - 15:49

Beetje scheve vergelijking is het wel, ja. Ik zou ook Tulsi Gabbard volgen als ik Twitter had, ben ik nou ook fout?

∆
4 jan. 2022 - 16:25

@Robin Heyerdahl Vreemde reactie. Het jouw zaak wie iemand wel of niet volgt op Twitter. Daar laat ik mij nergens over uit. Volgens mij heeft Melzer niet de Hongaarse of Poolse nationaliteit. Heb je ook inhoudelijk een opmerking over waarom hij, nota bene een VN-rapporteur, een bericht heeft doorgestuurd, waarin gesuggereerd wordt, om Nederland "extra onder druk" te zetten, vanwege de oproep van Rutte aan de EU? Deel je zijn anti-Nederland sentiment?

∆
4 jan. 2022 - 16:27

Correctie: Het iemand's eigen zaak wie diegene wel of niet volgt op Twitter.

henk-alexander
henk-alexander4 jan. 2022 - 16:38

@Robin, Iedereen die niet in de pas loopt met Wallstreet en oorlogshitsers staat op deze lijst.

∆
4 jan. 2022 - 16:42

@Robin Korte antwoord. Nee je bent niet bij voorbaat fout, omdat je iemand volgt op Twitter. Het bovenstaande kun je negeren. Dat verstuurde ik te snel.

Cam Millo
Cam Millo4 jan. 2022 - 16:46

@Robin Heyerdahl 4 januari 2022 at 16:49 Beetje scheve vergelijking is het wel, ja. Ik zou ook Tulsi Gabbard volgen als ik Twitter had, ben ik nou ook fout? Dat laatste is iets waar je zelf eens over na zou moeten denken. En dan echt nadenken. Niet fliere fluitend het afdoen

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl5 jan. 2022 - 1:03

Delta Ik ben chauvinistischer dan ik gepast vind ;) Cam Millo Ok, zij was mijn favoriete presidentskandidaat. Wat is er mis met haar?

Rutger Groot
Rutger Groot4 jan. 2022 - 14:26

Dus het stof is weer een beetje neergedaald en iedereen die de reacties hieronder heeft kunnen lezen (en op Twitter) kan niet anders concluderen dat deze rapporteur of activist zich een beetje belachelijk maakt met een oude melding van politiegeweld (maart 2021) onder vermelding van marteling en wreedheid. Past wel in de traditie van de VN die zichzelf wel vaker belachelijk maakt, bijvoorbeeld door het verkiezen van Iran in de Commissie voor vrouwenrechten. Over marteling, wreedheden en geweld gesproken: daar heb ik bij de dhr Melzer niets in zijn Twitterlijntje gezien.. https://unwatch.org/un-elects-iran-to-top-womens-rights-body/

∆
4 jan. 2022 - 14:22

Moord = Moord. Zie George Floyd. De dader is via rechtsgang veroordeeld. Buitensporig overheidsgeweld = Buitensporig overheidsgeweld Dat zijn we hier historisch gewend, terwijl de "zwijgende meerderheid" de andere kant uitkijkt. Van de "lange lat" in de nekken van het "werkschuw langharig tuig", de krakers, anti-kernenergie/milieu-activisten, KOZP, etc. Typisch dat de geestverwanten van Nils Melzer hier niet eerder hun diepe verontwaardiging over uitspraken.

1 Reactie
watcher3
watcher34 jan. 2022 - 16:28

Goed punt! Veel van die rechtse lieden staan te juichen als linkse demonstranten klappen krijgen.

Joop den Uil2
Joop den Uil24 jan. 2022 - 14:07

Honden: gemeen van voren, intens vies van achteren en daartussen zit vraatzucht,

1 Reactie
Smldrs
Smldrs4 jan. 2022 - 14:30

Het zijn net mensen.

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 14:05

Hmm, er gaan verhalen dat hij een Putin trol is: https://twitter.com/JvanDijkS/status/1478350812434862082

3 Reacties
Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl4 jan. 2022 - 15:53

Waarom kent iedereen schijnbaar die Von Dijk? Ohhh, antifa, laat maar.

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 16:29

Zeg Robin, waarom plaatste je deze reactie eigenlijk? Wil je benadrukken dat je pro-fascisme bent oid?

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl5 jan. 2022 - 7:55

Nee, wel tegen anti-fascisten fascisten (geen typefout). Net zoals de Centrumpartij geen centrumpartij was en de National Sozialisten geen socialistische partij zo is (het huidige) antifa niet anti-fascistisch. Heeft niets met de originele beweging in WOII te maken.

Radio-Head
Radio-Head4 jan. 2022 - 13:41

Er zullen mensen zijn die zeggen, ach elders gebeuren dingen die erger zijn, dat klopt. Maar heb bijvoorbeeld in Liberia ook soortgelijke handelingen gezien, onschuldige burgers die tot moes werden geknuppeld, dat sommige daarvan niet meer opstonden is de volgende stap, en die stap is kleine als je die mens niet meer als mens(bejaard, kind, zwart, wit, home, hetero enz) beschouwt, maar overkoepelend als ongedierte. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- In de link een brief van de BPOC aan mensenrechten organisaties, Europees Hof voor de Rechten van de Mens, de Premier, en de Leden van de Tweede Kamer. https://bpoc2020.nl/2021/12/02/brief-aan-mensenrechtenorganisaties/ De 17 bijlages zijn interessant, diverse wetenschappelijke onderzoeken, waaronder één van de Universiteit van Leiden over kindermishandeling tijdens de eerste lockdown. Een ander met een geluidsopname van Pieter Klok hoofdredacteur van de Volkskrant die openlijk zegt geen andere meningen van Virologen toe te laten, maar één lijn te steunen . Bijlage 12, gaat over de zware mishandelingen vastgelegd in getuigen verhoren. https://bpoc2020.nl/wp-content/uploads/2021/12/bijlage-12-1.pdf Misschien ook goed om mee te nemen dat tijdens afgelopen oudjaar in meerdere dorpen door Nederland heen, vanuit het niets charges door de ME zijn uitgevoerd op mensen(waaronder kinderen en bejaarden) die elkaar op straat gelukkig nieuwjaar gingen wensen, zoals ze dat traditioneel al jaren zonder grote problemen met elkaar doen. Voorbeeldje van zo,n dorp. https://nieuwkoper.nl/burgemeester-en-politie-praten-met-bezorgde-inwoners-over-me-optreden-in-nieuwveen/ Het zijn de uitwassen van de Feodale tendensen waar Heersers hun dienaren instrueren om Horigen de hoek in te meppen, want ze moeten leveren, niet leven.

3 Reacties
loh
loh4 jan. 2022 - 14:22

Het is altijd frustrerend wanneer mensen beginnen met 'maar het is daar erger' - whataboutism. We moeten ons niet meten met het laagst mogelijke, maar aan het hoogst haalbare. Het is waar dat over het algemeen genomen Nederland er beter voor staat dan vele andere landen, maar dat betekent niet dat hier geen hele grove fouten worden gemaakt; op individueel niveau grote misstanden bestaan en mensen compleet worden kapot gemaakt. Je hebt er bijzonder weinig aan in een 'goed' land te wonen waar het voor de meeste mensen prima gaat als jij als individu, of gezin, aan het andere eind staat - of omver ligt. Ik heb niets met deze demonstranten maar dit geweld was echt buitenproportioneel. (Dat gezegd hebbende, de sensationele toon waarme Melzer deze tweet de wereld in slingert lijkt me ongepast voor zijn functie en niet bijzonder hulpzaam.)

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij4 jan. 2022 - 14:29

De Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie? Van meneer Kuit die op de site alle Drs. moest verwijderen wegens titelfraude? Diezelfde meneer Kuit die beweerde 80 getuigenissen van Agenten te hebben over politieoptreden maar uiteindelijk geen enkele agent kont tonen? Ook niet anoniem via een notarisverklaring? Die BPOC? Lamenielache.. https://deblauwetijger.com/product/tweede-tussenrapportage-bpoc2020-politieverhoren/

Duralex
Duralex4 jan. 2022 - 15:27

Ik begreep dat die actie in A'dam ook nogal was geescaleerd door toedoen van de politie. Maar ik hoor graag dat ik er naast zit. https://www.linkedin.com/posts/guus-schoonewille-525a86127_museumplein-amsterdam-koffiedrinken-activity-6883409085497163776-rh8X Waar of niet. Het zo feitelijk weergegeven dat dit vragen oproept over wat hier is gebeurd en met welk idee

JohannesV2
JohannesV24 jan. 2022 - 13:32

Volgens mij mist Nils enige context. Maar zonder roept natuurlijk veel makkelijker.

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen4 jan. 2022 - 13:44

Maar zonder roept natuurlijk veel makkelijker. Aldus de ervaringsdeskundige.

rvb2
rvb24 jan. 2022 - 13:48

Marteling is altijd verkeerd, ongeacht de context.

EenMening
EenMening4 jan. 2022 - 13:15

Er zijn mensen die een uitgesproken hekel hebben aan anti-vaxxers, maar ook aan de politie. Hoe moeten deze lieden zich verhouden tot de door Melzer gerapporteerde vorm van "marteling"?

Piet4
Piet44 jan. 2022 - 13:12

Ik ben niet gevaccineerd. Waarom niet? Logisch nadenken. In mijn omgeving hebben een aantal ongevaccineerde vrienden en kennissen Corona gehad. Sommigen daarvan werden flink ziek. Maar niemand die in t ziekenhuis belandde. Daarom besloot ik ¨tegen t virus op te lopen¨. Ik kreeg Covid werd ziek herstelde en heb nu natuurlijke immuniteit. Men is er het over eens dat natuurlijke immuniteit veel beter werkt dan die via een vaccin. Dus waarom zou ik een vaccin nemen dat slecht werkt en waarvan de gevolgen op de lange termijn onbekend zijn. Tijdens mn ziekte heb ik niemand besmet (behalve misschien de mensen, die dat zelf wilden). Want de boodschappen werden door vrienden onder aan de trap gezet. Er werd ons een uitweg uit de crisis beloofd. Door je te laten vaccineren zouden we meer vrijheid krijgen. Dit gebeurde niet, omdat de vaccins slechter bleken te werken dan gedacht en de ongevaccineerden kregen de schuld. Want de gevaccineerden waren natuurlijk pissed dat ze toch niet konden sporten, naar de bios en Spa gaan enzo. Dat was immer hun motivatie een prik te nemen. De QR-code. Dit werd lekker opgehitst door de verdeel en heerstaktiek van de staat. Het is allemaal de schuld van de ongevaccineerden.. Actualiteitenprogrammas praten alleen maar t overheidsbeleid na. Zelden worden mensen met kritiek op t beleid uitgenodigd. Als dit wel gebeurd is t vaak een wappie, of een tegen drie. Ondertussen is er al sprake van medische apartheid door de QR. Ik zat op n terras in mn stamkroeg, ver van mensen. Er werd om mijn QR gevraagd. Die had ik niet. Ik werd verzocht te vertrekken. Ik kwam daar drie keer per week. En de slaafse overheidsdienaar-eigenaar was niet voor rede vatbaar. Ik dacht..Zo moet een zwart persoon zich destijds in Zuid Afrika hebben gevoeld. Afgeserveerd! Er wordt namelijk onderscheidt gemaakt tussen mensen op basis van medische gegevens. En wordt 2G uitgerold op t moment dat de besmettingsgraad laag is. Ik weet dat ik vroeger in mijn kraaktijd axievoerde tegen de identificatieplicht onder de leus: Geen Ausweiss! Wij maakten dus ook de connectatie met de tweede-wereld oorlog.....Maar waar is links nu. Ik hoor als anarchist weinig kritiek van linkse mensen tegen het repressieve coronabeleid. Waar zijn de kritische moties in de tweede kamer! Die worden alleen door die foute FVD ingediend! Waarom ziet de linkse beweging niet dat ook veel linkse mensen tegen t coronabeleid zijn en met de demonstratie meeliepen. Het is schofterig om mij in de rechtse hoek te duwen. Het is te makkelijk om te zeggen dat het repressieve overheidsbeleid wordt gevoerd, om de zwakkeren te beschermen en dat de sportsector, kroegen, bios enzovoorts, de maatschappij wil door laten razen ten kosten van de zwakkeren. Dit terwijl er een alternatief is waarbij de repressieve maatregelen niet hoeven. Deze ontwrichten namelijk de maatschappij op sociaal, psychologisch en economisch vlak. Men had vanaf t begin t virus moeten laten rond gaan onder de gezonde ongevaccineerden, zodat natuurlijke immuniteit ontstaat. En de zwakkeren en ouderen vaccineren en beschermen zonder dwang of drang. Ik ben teleurgesteld in de linkse beweging! Waar zijn de krakers, punkers van toe, die t smerisoptreden van nu veroordelen! Die zijn er niet.

10 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens4 jan. 2022 - 13:44

@ Piet Jij schrijft: Men is er het over eens dat natuurlijke immuniteit veel beter werkt dan die via een vaccin. Nee Piet daar is men het niet over eens. Mensen die er verstand van hebben zijn van mening dat je en, en en en moet doen. Ook mensen die corona hebben gehad kunnen het weer krijgen en daarna weer. Dus is het noodzakelijk te vaccineren, te boosteren en als je er corona hebt gehad ervan uit gaan dat je het weer kan krijgen en je gedrag daarop aanpassen. Als je corona hebt gehad laat je jezelf vaccineren en boosteren. Jij hoort links niet omdat je hele domme dingen aan het doen bent. En verstandige linkse mensen steunen dat niet.

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 jan. 2022 - 13:45

'Waarom niet? Logisch nadenken.' hahahaha, hier ben ik afgehaakt.

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 13:58

"Ik ben niet gevaccineerd. Waarom niet? Logisch nadenken." Laat maar.

Duralex
Duralex4 jan. 2022 - 15:08

@ Piet, helder betoog. Van harte geluk met je keuzes. Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Zeker bij je stellingname over de superioriteit van natuurlijke immuniteit. Ben eveneens teleurgesteld in het linkse volk dat gedachteloos volgt wat wordt opgedragen en en passant lekker om zich heen mept naar een ieder die wel zijn keuzes maakt en verantwoordt. (gevaccineerd, overigens voor de wappieroeperds). 2G en 3G passen niet in een vrije samenleving en corona is niet van dien aard dat een onvrije samenleving een optie is. Terecht dat je dat je kroegbaas kwalijk neemt. Er is geen enkel excuus voor hem of haar anders dan. Vul dat zelf maar in. Tenzij je meegaat in de waan van de dag, de cijfers, de nietszeggende holle cijfers terwijl we moeten accepteren dat de machthebbers ons duwen in een trieste opgehokte samenleving die ooit de mijne was. Zelf niets gelegen laten liggen aan welke maatregel dan ook. Alle grenzen staan open, en daar wordt driftig gebruik van gemaakt. Maar o ze zijn zoo belangrijk, zoo belangrijk en het is crisis, crisis. Echt he. Wat een hemelschreiende angst en lafheid maakt zich van ons meester dat we dit accepteren. On topic, maart is al heel lang geleden. En die hond in a'dam horen we verder ook niets van. Femke is af!

Thuiszitter
Thuiszitter4 jan. 2022 - 15:39

Dus waarom zou ik een vaccin nemen dat slecht werkt en waarvan de gevolgen op de lange termijn onbekend zijn. ———- Vaccin werkt wel daarom liggen er meer ongevaccineerden op het ic dan gevaccineerden. De gevolgen op lange termijn zijn wel bekend , die zijn er namelijk niet. Als er bijwerkingen zijn, komen die vooral kort na de prik. Dan is het vaccin namelijk bezig een reactie van je lichaam op te wekken. Wetenschappers verwachten dat bijwerkingen op de lange termijn erg zeldzaam zijn door de strenge eisen waar vaccins aan moeten voldoen. Je betoog klopt niet Piet, jij had van te voren nooit kunnen weten dat je niet in het ziekenhuis zou belanden , lijkt mij ook sterk dat je niemand in je netwerk kent die dat wel is overkomen .

Jozias2
Jozias24 jan. 2022 - 16:13

@piet Helemaal prima dat jij op je immuniteit vertrouwd. Teken je ook gelijk even een verklaring dat je afziet van medische zorg mocht het toch niet helemaal werken? Heeft niemand last van je

ton14024
ton140244 jan. 2022 - 16:22

“Ik ben niet gevaccineerd. Waarom niet? Logisch nadenken.” Je bent anarchist. Logisch inderdaad, theaparty, zegt maar dat je naast Baudet staat.

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 jan. 2022 - 16:39

[Men is er het over eens dat natuurlijke immuniteit veel beter werkt dan die via een vaccin. ] Eh nee. Daar is geen concensus over. Voorlopig gewoon doorprikken tot uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het niet meer nodig is.

PGS
PGS4 jan. 2022 - 21:32

Ik kan mij helemaal vinden in je betoog. Na een tijdje hier op dit forum rond gehangen te hebben, ben ik helemaal terug gekomen van mijn visie over Links Nederland. Het links Nederland waar ik in opgroeide, waren mensen die nadachten, kritisch waren, vragen stelden en bij lange na geen papagaaien waren van het overheidsbeleid. Maar hoe teleurstellend is het om te constateren dat van die ideeen niets meer over is. De gemiddelde persoon is hier is een brave meeloper van firma de Jonge en ongelovelijk onverdraagzaam naar kritische mensen. En dan maar te zwijgen van een aantal die staan te juichen bij berichtgeving omtrent politiegeweld bij demonstraties tegen het coronabeleid. Ik heb totaal geen idee waarom er zo'n omslag is in denken. Misschien angst; misschien een verlangen om hun hedonistisch levensstijl vol te houden via de QR-maatschappij of wat dan ook. Maar het is in elk geval diep triest.

The Apple
The Apple5 jan. 2022 - 3:10

Piet heeft het recht op zijn vrije meningsuiting en zijn lichamelijke integriteit, maar gelukkig niet dat er ook geluisterd wordt naar de onzin die hij uitkraamt. Hij moet bij de wappies zijn, niet hier.

Uw Psychiator
Uw Psychiator4 jan. 2022 - 13:06

De reacties tot not toe hebben een verzachtend karakter, betrokken op de rapportage van Nils Melzer - ja, het is niet fijn voor ons Nederlanders die onszelf graag als 'betrokken' en 'tolerant' beschouwen, en nu komt er zo een buitenlander die deze voorvallen 'in no uncertain terms' beschrijft. Ik vind het keihard inslaan op iemand die al weerloos en passief op de grond ligt, en de bijkomende inzet van doorgetrainde (vecht)honden: marteling. Onnodig fel geweld, mogelijk ernstig verwonden waar dat geen zin dient, dat IS marteling, het is bepaald geen 'lesje leren'. Wat dat aangaat heeft Melzer gelijk. En het buitenland gaat dat gezien de instantie die het onderzocht ook aan de weet komen. Dat is uitstekend. Ons zelfbeeld is vervuld van zelfgenoegzaamheid en eigendunk. Het is waarschijnlijk dat Nils Melzer ook weet heeft van de doodslag op Mitch Henriquéz. Dat was eveneens marteling, de dood ten gevolge hebbend, wat elke brave goedkletser ook beweren moge. Ooit kenden wij de term 'zinloos geweld', in de kwaliteitskranten en op de TV. Die is in onbruik geraakt, want er is inmiddels zoveel redeloze agressie overal dat dit begrip elke zin, elke inhoud verloren heeft. Ik sluit af met Nils Melzer te prijzen, met de hoop dat de betrokken agenten naar rato bestraft zullen worden (dus zwaar), en dat velen het gaan aanleren hun serviele houding af te leggen en de onweerlegbare waarheid eens recht op de man af te zeggen. Want we zitten dichtbij een toekomst waarin een agent, die een wat luidruchtige passant die gebaren maakt, wat kogels in de rug jaagt, daar straffeloos er van af komt. Eventueel met een leuke eindemaands-bonus erbij op de bankrekening.

3 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 jan. 2022 - 14:18

Niet de toekomst dat is al zo

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2022 - 14:03

Hameren op streng straffen klinkt mij nogal rechts in de oren. Melzer heeft de zaak Henriquéz dacht ik nergens genoemd. Zijn publicaties (zie lijst Universiteit van Glagow) zijn helaas weinig toegankelijk. Wat betreft de Nederlandse situatie is het burgerplatform Control Alt Delete wellicht ook voor u interessanter.

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 jan. 2022 - 15:47

Glasgow

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij4 jan. 2022 - 13:06

Nils Melzer lijkt me een duidelijk voorbeeld van een activist in plaats van een rapporteur. Hij veroordeelt direct vol emotie en zonder nuance op grond van beelden waar hij niets van weet noch van de context. Hij moest er via Twitter op gewezen worden dat deze beelden al uit maart 2021 stammen en dat er reeds vervolging tegen twee agenten is ingesteld. Een echte rapporteur zou mijns inziens zeggen dat hij opheldering gaat eisen aan de NL overheid voor deze gewelddadige beelden. Je moet immers alle kanten van een verhaal kennen voordat je oordeelt. Wat betreft marteling, het hangt er natuurlijk vanaf welke definitie je hanteert, maar bij marteling denken de meeste mensen toch aan: "Bij marteling is het slachtoffer meestal gedurende langere tijd overgeleverd aan de wil van de folteraar... Het uitvoeren van een marteling is dus een bewuste keuze van de folteraar". (Wikipedia). En hier zie je eerder agenten die veel te ver gaan in het gebruik van geweld, nog ongeacht de context van het voorafgaande. Misschien noemt Melzer het opzettelijk marteling omdat het alleen dan binnen zijn taakomschrijving valt? Wat meer context: https://www.ad.nl/binnenland/twee-agenten-vervolgd-om-gewelddadige-aanhouding-met-bijtende-hond-bij-malieveld-demonstratie~a2ee238c7/

10 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen4 jan. 2022 - 13:47

Een echte rapporteur zou mijns inziens zeggen dat hij opheldering gaat eisen aan de NL overheid voor deze gewelddadige beelden. Je moet immers alle kanten van een verhaal kennen voordat je oordeelt. en dat is niet gebeurd?

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 14:00

"Hij veroordeelt direct vol emotie en zonder nuance op grond van beelden waar hij niets van weet noch van de context. " Hoeveel context heb je nodig? https://twitter.com/amstertwits/status/1371269879614033920

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij4 jan. 2022 - 14:39

[ en dat is niet gebeurd? ] Als hij niet eens weet dat de video uit maart stamt, dan heeft hij nog geen info ingewonnen. [ Hoeveel context heb je nodig? ] Ik heb al wat context, maar heeft Melzer die? Heeft hij gelezen waarom deze man gearresteerd werd?

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 jan. 2022 - 15:21

[en dat is niet gebeurd? ] Door Nils Melzer nog niet. Hij is een gerespecteerde expert, net als trouwens onze eigen Jaap Timmer die redelijk alleen is als onderzoeker naar politiegeweld.

PGS
PGS4 jan. 2022 - 21:38

@ stokkickhuysen 4 januari 2022 at 14:47 Leuk voorstel dat hij opheldering moet gaan eisen bij de NL overheid. Waar blinkt deze overheid in uit ? In oneliners als "ik heb daar geen actieve herinnering van "; wij voldoen aan de protocollen. Daarnaast een cultuur hebben gecreeert om zich in allerlei bochten te wringen om maar niet aan de wettelijke eisen te voldoen; het zwart lakken van verklaringen; het laten verdwijnen van notulen of verslagen; totaal geen notulen maken van vergaderingen zodat er niets gepubliceerd hoeft te worden als de 2e kamer om vraagt. En nog een aantal van dit soort democratische maatregelen. Jammer dat jij kennelijk vergeten ben hoe rot het politieke cultuur is geworden in Den Haag dat jij nog komt met een voorstel dat een echte rapportuer om opheldering moet gaan eisen. Hij kan het wel maar een betonen muur is spraakzamer dan Den Haag.

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 jan. 2022 - 21:58

@DD Hoe weet je dat?

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2022 - 11:37

stokkickhuysen 4 januari 2022 at 22:58 Hij hoopt in 2022 Nederland te bezoeken en vraagt om verifieerbaar bewijsmateriaal. Maar wie weet is hij al jaren bezig met Nederland.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2022 - 11:58

Melzer schuwt de grote woorden niet. Eerder sprak hij oa over "A made-up rape allegation and fabricated evidence in Sweden" mbt Julian Assanges vlucht uit Zweden naar de UK om aan een rechtszaak te ontkomen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 jan. 2022 - 12:09

@PGS Ik citeerdde Franss (zonder aanhal;ingstekens, mijn excuus) @DD Ik zie niet waarom de vraag om bewijsmateriaal duideliljk maakt dat hij er nog niet inuhoudelijk naar heeft gekeken.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2022 - 13:18

Melzer bedankt de Haagse politie voor "for promptly confirming that two officers involved [... ] are indeed being prosecuted ..". Zo te zien was het nieuws voor hem dat er al passende juridische stappen waren ondernomen. Dat houdt in dat zijn inhoudelijke analyse tenminste onvolledig was.

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 12:58

Zie ook deze beelden: https://twitter.com/amstertwits/status/1371269879614033920 Ik ben 100% anti-antifaxers maar vindt dat dit niet zou moeten mogen.

2 Reacties
Cam Millo
Cam Millo4 jan. 2022 - 16:53

Weet jij wat er vooraf is gegaan. Er waren 7 gewonde politie agenten. Misschien was hij wel dader die koekkie van eigen deeg krijgt. Aan de hand van een simpel 30 seconden fragment moet je geen oordelen vellen over het gebeurde. Je moet naar het geheel en vooral naar aan wat ervoor af ging kijken

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 jan. 2022 - 18:17

'Misschien was hij wel dader die koekkie van eigen deeg krijgt' Wat we zeker niet moeten doen is 'misschien' scenarios introduceren of suggereren dat er scenarios zijn die dit politieoptreden zouden rechtvaardigen vanwege de acties van demonstranten. Ze zouden dan slachtoffer, getuige, aanklager, rechter en strafuitvoerder zijn.

Paul250371
Paul2503714 jan. 2022 - 12:55

Het zoveelste voorbeeld van extreem politiegeweld.

DaanOuwens
DaanOuwens4 jan. 2022 - 12:49

De inzet van politiehonden is ontspoort. Blijkbaar is binnen de politie het vermogen tot reflectie geheel afwezig. Ik heb geen moeite met geweld tegen deze demonstraten maar het moet zinnig en op maat zijn. De honden zijn hiervoor niet geschikt. Blijkbaar roept dit bij buitenlanders een nog extremer beeld op. Het idee van marteling kan ontstaan als iemand die dat niet gewend is ziet hoe een hond op iemand wordt afgestuurd. Dat kan heel goed het beeld van marteling oproepen. Het is namelijk iets heel anders als een hond die bijt om zichzelf te verdedigen. Sowieso is er al enorm veel terechte kritiek op het africhten van honden door de politie. Dat gaat met enorm veel geweld. Soms worden afgekeurde maar getrainde politie honden aangeboden met buitengewoon gewelddadig gedrag. Deze beesten zijn mishandeld hebben met andere honden gevochten, gedrag dat er nauwelijks nog uit te krijgen is. Ik ben wel een hondenliefhebber en dacht na over een nieuwe hond. Maar dus niet met een dergelijke achtergrond. Dat gaat al overduidelijk jarenlang fout en de politieorganisatie is niet in staat het op te lossen. Als vervolgens dat soort honden ingezet worden tegen demonstranten gaat het per definitie mis. Deze honden zijn wellicht geschikt voor het leger en terrorisme bestrijding maar niet geschikt voor inzet tegen demonstranten. Zelfs niet tegen dit soort gewelddadige lui.

14 Reacties
Cam Millo
Cam Millo4 jan. 2022 - 16:56

@DaanOuwens 4 januari 2022 at 13:49 Blijkbaar is binnen de politie het vermogen tot reflectie geheel afwezig Zou mooi zijn als die groep demonstranten ook eens wat reflectie zouden tonen door geweld achterwege te laten. ME ramt, ondanks dat men dat maar al te graag aanneemt, niet zomaar voor de lol. Situatie moet daar om vragen en kennelijk vroeg de situatie daar om

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 jan. 2022 - 17:39

Zelf ben ik bang van honden. Ik denk dat er vele nuttige dingen kunnen worden gedaan met getrainde (politie)honden met name vanwege hun superieure reukvermogen. Inzetten tegen demonstranten behoort daar niet toe.

DaanOuwens
DaanOuwens4 jan. 2022 - 20:18

@ Cam Millo Jij schrijft: Zou mooi zijn als die groep demonstranten ook eens wat reflectie zouden tonen door geweld achterwege te laten. Waarom? Wat is dat nou voor onzin. Die demonstranten zijn knettergek en jij verwacht verstandig handelen? Je geeft de indruk op hetzelfde niveau te functioneren. Het is geen wedstrijd in domheid. De politie acteert namens de hele samenleving. Dus terughoudend en voorzichtig. Ze handelen namelijk namens jou en mij. Dat jij vindt dat de ME er zonder meer op los mag beuken wil niet zeggen dat ze het ook namens mij mogen doen. Kortom net zoals de wappies hou jij je maar in. @ DanielleDefoe Ze zijn gezellig. Mijn eigen hond die allang dood is was een bouvier. Een grote zwarte teddybeer. Liep bijna nooit aan een riem was was vrijwel altijd op 1 meter afstand van mij. Ik heb grote vergaderingen gehouden met 10 of meer mensen en dan lag hij onder tafel te slapen zonder dat iemand hem opmerkte. Pas als ik bewoog, stond hij ook op. En de andere kant was dat ik nachts de voordeur open had laten staan. Een luikje open of de deur open ik weet het niet eens, was vaak niet zo zorgvuldig. Twee pogingen tot inbraak waarbij de inbreker halverwege de trap een bouvier tegen kwam die hem aanviel. Die moest rennen voor zijn leven. Ik achter de hond aan en ik kon hem dan terug roepen. Dan komt zo'n hond stuiterend op je af wil een knuffel en gaat weer slapen. Ik vond het geweldig. De mensen in mijn omgeving hebben vooral labradors. Die doen meer wat jij schrijft, ook leuke honden ik loop regelmatig mee met uitlaten. Een beetje achter zo'n hond aanlopen is erg ontspannend. Maar ik heb liever een grote zwarte bouvier.

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 jan. 2022 - 21:54

@DaanOuwens mijn ex die normaliter goed was met honden werd vele jaren geleden binnenshuis aangevallen en belandde op Kerstavond met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Het vreemde is dat ik 'm net te laat wilde waarschuwen dat hij op moest passen. Er waren twee zeer langdurige operaties nodig om de schade te herstellen. Dat heeft niet geholpen om mij van mijn angst voor honden te bevrijden. Dat jij je lobbes onder controle had geloof ik wel, mijn vroegere buren de hunne ook, maar de meeste mensen die ik in het bos tegenkom hebben al even weinig gezag over hun hond(en) als over hun kinderen. Melzer heeft zo te lezen zijn conclusies over de Nederlandse politie al getrokken. Hij kan zich een bezoek aan Nederland in 2022 wel besparen. Ik hecht meer aan de mening van socioloog Jaap Timmer.

DaanOuwens
DaanOuwens5 jan. 2022 - 10:39

@ DanielleDefoe Zo'n bijtincident is inderdaad verschrikkelijk. Ik heb nooit iets meegemaakt wat er ook maar enigszins op lijkt. Niet met mijn eigen hond en niet met honden van vrienden. Ik weet dat het gebeurd maar hoop dat het mij nooit over komt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2022 - 12:09

@DaanOuwens bijtincidenten zijn verre van zeldzaam en vaak treft het kinderen. Honden moeten m..i. niet worden gebruikt tegen demonstranten. Van honden kun je (nog) minder zelfbeheersing verwachten dan van hun bazen.

DaanOuwens
DaanOuwens5 jan. 2022 - 12:50

@ DanielleDefoe Ik denk dat bijt incidenten bij normale honden met verstandige bazen zeldzaam zijn maar niet uitgesloten. Ik weet ook dat bijt incidenten regel zijn bij veel bazen en vechthonden. In Rotterdam kan je aan de hond zien in welke wijk je loopt. In betere wijken labradors, labradoodles die een soort hype zijn, golden retrievers en de meer klassieke rassen. In de armere wijken allerlei varianten op de pitbull en bulterriër en de mastiff. In de ene wijk zijn er dus meer problemen dan in de andere. Het is niet volstrekt zwart/wit maar wel voor een groot deel. Ik denk dat het incident bij jou thuis dus inderdaad een incident was. Maar in de tijd dat ik in Rotterdam Crooswijk woonde werden regelmatig ook kinderen gebeten door honden. Vaak ook in eigen huiselijke kring.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2022 - 13:38

Off topic. Ik heb me ooit bezig gehouden met het opzoeken van de statistieken ( beroepsdeformatie). Er zijn naar schatting 150 duizend bijtincidenten per jaar waarbij vooral binnenshuis ook kinderen vaak ernstig gewond raken. Bijtincidenten buiten zijn eenvoudig te voorkomen ( blijkt) door de hond aangelijnd te houden. Er zijn "hoog-risico" honderassen maar ook die leuke labradors laten zich niet onbetuigd en veel baasjes zijn totaal ongeschikt. Helaas belanden er zo ook veel honden die niemand meer kan of wil hebben in een asiel.

DaanOuwens
DaanOuwens5 jan. 2022 - 13:49

@ DanielleDefoe Ik vind dat wel on topic. Het is inderdaad krankzinnig veel. Ik kijk regelmatig naar honden in asiel. Bijtertjes genoeg. Maar ik wil de stad uit voordat ik weer een hond neem. Dat kan nog wel even duren. Maar als het zover is lijkt een hond mij heerlijk.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 jan. 2022 - 19:11

Danielle Defoe en Daan Ouwens https://www.nrc.nl/nieuws/2022/01/05/de-hoogopgeleide-hond-heeft-het-zwaar-a4075789 “Het is een nooit eerder in cijfers uitgedrukt ervaringsfeit van westerse probleemhondentrainers: dat academici de meeste schade bij honden aanrichten, en daar het moeilijkst van af te brengen zijn. Heel knap weten zij namelijk van alles aan denkprocessen en afwegingen op hun dier te projecteren. Ze weten weliswaar wat ‘antropomorf’ betekent, maar denken ook te weten dat je vooral doorlopend gesprekken moet aangaan voor bijsturing in wederzijds overleg.” Mooi artikel om te lezen en af te sluiten met een glimlach.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2022 - 22:09

Vnl ervaring met katten, met name onze kater Siegmund werd veel gesproken en hij praatte wel terug, maar veel contact verliep telepatisch.

DaanOuwens
DaanOuwens6 jan. 2022 - 22:56

@ Minoes&tuin Ik ze meer vrouwen in mijn omgeving de met hun hond praten dan mannen. Ik heb ook de indruk dat honden vaker de vrouw volgen dan de man als er sprake is van bazin/baas. Een van mijn vrienden heeft echter sinds kort een hond die hij probeert de baas te worden. Ik ga binnenkort maar eens kijken hoe hun relatie er uit ziet. De vriend is hoogopgeleid, de hond niet, dat is een Oost-Europese arbeidsmigrant. Ik ben benieuwd weke nieuwe inzichten ik ga opdoen. Welllicht heeft die hond het zwaar. Zelf zag ik mijn bouvier eigenlijk alleen als hond. Ik vond dat al complex genoeg. Ik had een appartement 2 en 3 hoog. Ik kwam van mijn werk op de fiets naar huis en zag een ladderwagen van de brandweer met 2 brandweer mannen 10 meter hoog proberen een bouvier te kalmeren die in de dakgoot liep. Ik ben naar binnen gerend, trappen op, het raam uitgesprongen, terwijl ik in de dakgoot stond de hond geroepen, die blij door de dakgoot op mij afrende en van 3 meter met zijn ruim 35 kilo in mijn armen sprong. In een reflex gooide ik hem over mijn schouder door het raam weer naar binnen om mijzelf nog net aan de sponning van het raam vast te houden om te voorkomen dat ik naar beneden pleurde. Dat is een moment waar ik wel eens aan terug denk. Een goed gesprek kan ik mij niet herinneren. Ik heb ook nooit het idee gehad dat ik een goed gesprek met mijn hond moest voeren. Mijn katten waren trouwens meer stabiel in de dakgoot en voor hen rukte nooit de brandweer uit.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 jan. 2022 - 12:15

De witte muis die mij gezelschap hield tijdens mij eerste studie riep af en toe om hulp als er een dop van een zonnebloemzaadje was blijven hangen op een tandje en op een winterdag in de dierentuin lang geleden vroeg het stekelvarken of we een tak door het hek wilden schuiven. Erg diepgravend waren de gesprekken dus niet.

DaanOuwens
DaanOuwens7 jan. 2022 - 23:32

@ DanielleDefoe Mooi.

Richard Engels
Richard Engels4 jan. 2022 - 12:49

capslock rapporteur aan de VN.. maar inderdaad goed om te zien of dit proportioneel was.

∆
4 jan. 2022 - 12:42

Vreemd dat Melzer hier George Floyd aanhaalt. Heeft de politie tijdens een anti-maatregelendemonstratie iemand bijna 9 minuten lang verwurgt? Misschien heb ik dat bericht gemist. Welke Nederlandse demonstrant is onlangs gedood op een soortgelijke manier als George Floyd? Zo niet, dan diskwalificeert Nils Melzer zichzelf met zijn scheve vergelijking.

5 Reacties
∆
4 jan. 2022 - 12:45

Correctie: verwurgt => verwurgd

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 14:07

Dat wordt nergens beweert. Kunt u wel lezen?

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 jan. 2022 - 14:16

je moet nog wat (inhoudelijke) correcties maken ook. Mag je alleen George Floyd aanhalen als iemand in 9 minuten door verstikking wordt vermoord? Nee, hioj zegt dat dit het ergste politievergrijp is sinds George Floyd, niks mis mee (met dat zeggen, met de politieactie natuurlijk wel).

∆
4 jan. 2022 - 15:02

@watcher Wat begrijp je niet aan de manke vergelijking van Melzer? [This is one of the most disgusting scenes of #PoliceBrutality I have seen since #GeorgeFloyd!] George Floyd is ijskoud vermoord. Welke demonstrant is tijdens de anti-maatregelendemonstratie op zo'n manier omgebracht door de Nederlandse politie? @stokkickhuysen Als je een ijskoude moord en het snoeihard optreden van de Mobiele eenheid niet van elkaar kunt onderscheiden, dan juich je de hysterische vergelijking van Melzer natuurlijk toe, zoals jij doet. Hij bewijst de getroffenen daarmee een slechte dienst.

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 jan. 2022 - 22:10

@delta Schei even uit met wat ik wel en niet kan. Jij kunt niet lezen, zoveel is wel duidelijk. Jij leest een vergelijking die Melzer niet maakt. Floyd is overleden door politiegeweld. Dit is ook politiegeweld. Met dat de stellen concludeer of bagatelliseer ik helemaal niks.

henk-alexander
henk-alexander4 jan. 2022 - 12:41

Als een normaal mens deze Nederlandse beelden met die van de Abu Ghraib destijds vergelijken dan is er sprake van marteling - een beetje marteling bestaat niet.

1 Reactie
henk-alexander
henk-alexander4 jan. 2022 - 12:47

herstel: Als normale mensen deze Nederlandse beelden met die van de Abu Ghraib destijds vergelijken dan is er sprake van marteling – een beetje marteling bestaat niet.

gimli55
gimli554 jan. 2022 - 12:28

Het bekende vingertje zal nu wel achterwege blijven. Het zal gevolgd worden door persoonlijke aanvallen op Melzer, het downsizen van de schade, de verwijzing naar de aanwezigheid van "extreem rechts" bij de demonstraties, het feit dat het verboden was en allerlei andere smoesjes. Vroegahh stond Nederland bekend om hun maatschappelijke kritische houding naar repressie en discriminatie in andere landen, vooral de "rechtse" landen moesten het ontgelden tijdens demonstraties. Hoe anders is het nu, Nederland is van een tolerant progressief land veranderd in een reactionair, discriminerend en repressief land. Dat is nu zelfs de VN opgevallen en plaatst ons op dezelfde hoogte met landen die wij als burgers juist verafschuwden en tegen demonstreerden. Zo vergankelijk is de tolerantie naar andersdenkenden, daar is een simpel virusje al voldoende voor. Ik heb dit al vaker aangegeven, we zijn als land intolerant, discriminerend en repressief. Het systeem faalt en blijft falen zo lang de aandacht hoofdzakelijk gaat naar de ineffectieve maatregelen, die de gevolgen zijn van het falende systeem als oorzaak. Je kunt blijven discussiëren over de poppetjes, maar dat heeft evenveel zin als Rutte 4, Er komt geen nieuwe bestuurscultuur en geen radicale ideeën. Hooguit nog meer van hetzelfde, ik blijf het herhalen. De basis is fout en dat duurt al ruim 40 jaar en de schade is nu vrijwel niet meer te ontwijken. Ik ga niet opnieuw alle voorbeelden opnoemen, dat is evident en duidelijk.

3 Reacties
Zandb
Zandb4 jan. 2022 - 13:59

gimli De toekomst bestaat volgens u uit voldongen feiten. Want is de basis fout, dan is wat daar ooit uit zal voortkomen fout. Oftewel: wanneer u iemand in de basis dom vindt, kan hij zich nooit anders manifesteren dan dom. Voor u is iemand die vaak gestolen heeft ook iemand die in de toekomst steelt. Allemaal heel voorstelbaar maar zulk ontzettend dom denkwerk.

LBNB
LBNB4 jan. 2022 - 15:24

@gimli55 Knap om te zien dat jij nog aanwezig bent op deze site om je verhaal te doen! Dat Nederland een tolerant en progressief land zou zijn is al jaren een illusie. En dan heb ik het niet alleen over 'extreem rechts', wat denk ik veel minder groot is dan men denkt. Er is een stroming binnen het systeem (media,politiek,burgers) die niet wil veranderen en niet wil inzien dat het systeem niet deugt. Of je het nou hebt over de Big Farma, de Big Tech , de steeds machtiger wordende overheden of de mainstream media. Er is geen wil om dingen uit te zoeken, er wordt maar na gepapagaaid wat ze horen of lezen. Politieke wetenschappers die geld verdienen aan de crisis worden op het schild gehezen en men gelooft echt dat ze 'de wetenschap' volgen. Er is een onwil in deze mensen om te veranderen en/of zich te verdiepen. Ik vroeg me altijd af hoe het kon dat de toeslagenaffaire (10 jaar!) lang onopgemerkt heeft kunnen doorgaan in dit land en tienduizenden slachtoffers opleverde van het systeem. Na , nu bijna 2 jaar corona, begrijp ik het. De massamedia zijn niet geïnteresseerd in de waarheid, zijn geen beschermers van de democratie, maar steeds meer de beschermers van de overheid.

gimli55
gimli554 jan. 2022 - 15:31

@Zandb Zoals gewoonlijk volgt er weer een veronderstelling zonder onderbouwing, hoogstens een vergelijking via een cirkelredenatie. Gezien de ervaringen uit het verleden van de laatste 40 jaar klopt mijn bijdrage en uiteraard ga je niet in op mijn inhoudelijke argumenten. Ervaringen uit het verleden zijn een zekerheid voor de toekomst. Rutte blijft liegen en bedriegen en de TK blijft een tandeloze tijger zonder principes en gebonden aan de kadaver discipline van het regeerakkoord, wat afgesloten is bijna een jaar onderhandelen en functie elders. Oorzaak en gevolg

spelregeltoerist
spelregeltoerist4 jan. 2022 - 12:17

Snap dit helemaal want als er iemand is die een bloedhekel aan honden heeft dan ben ik het wel. Ben in mijn leven namelijk zeker vijf keer gebeten door een hond zonder dat ik het beestje ook maar iets had aangedaan. Vandaar dat ik ook van mening ben dat de hondenbelasting landelijk zou moeten worden ingevoerd…

4 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet4 jan. 2022 - 12:22

Goed verhaal wel. Heeft verder niks met het onderwerp te maken, maar bedankt.

JohannesV2
JohannesV24 jan. 2022 - 13:31

Want hondenbelasting zorgt er voor dat u niet meer door een (politie)hond gebeten zal/ kan worden?

spelregeltoerist
spelregeltoerist4 jan. 2022 - 15:59

@ Bidet Als u het verhaal gelezen had dan had u geweten dat het wel degelijk over bijtgrage honden ging. @ Johannes Honden hebben ook een ecologische footprint en hoe minder hinder er worden gehouden hoe beter. Kunnen ze ook geen onschuldige mensen meer bijten.

Cam Millo
Cam Millo4 jan. 2022 - 16:58

@spelregeltoerist 4 januari 2022 at 16:59 Af spelregeltoerist af!

Eid
Eid4 jan. 2022 - 12:16

Marteling nog wel... zo. En hoe noemt Nils dan het echte martelen, of geldt hier dat je gewoon 'grof' moet inzetten om vooral je punt te maken? En gelet het aantal publicaties van Nils, vraag ik me af hoeveel oproepen hij gedaan heeft mbt geweld in de rest vd wereld....

3 Reacties
watcher3
watcher34 jan. 2022 - 12:27

Heb je ook nog iets inhoudelijks of feitelijks? Hoezo is dit geen "echte" marteling? Heb je de beelden gezien?

Paul250371
Paul2503714 jan. 2022 - 12:48

Niet alleen een liefhebber van het terugduwen van vluchtelingen maar ook een groot voorstander van extreem staatsgeweld. Daar hebben we EID weer.

The Apple
The Apple5 jan. 2022 - 3:19

Paul250371: "Daar hebben we EID weer." Ja, die trol is zo voorspelbaar dat het saai wordt.

Tegen domrechts
Tegen domrechts4 jan. 2022 - 12:15

Politie schuldig aan marteling? Dat egoistische corona ontkennende wetenschap ontkennende tuig heeft zich enorm misdragen. Gaan ze bij de VN ook een rapport schrijven over de gevolgen van dit egoistische schuim van de aarde? Mensen die doodgaan omdat er geen plek meer is op de IC omdat hier eencellige corona ontkenners liggen die plots wel geloven in medische wetenschap als ze niet kunnen ademenen? Mijn tolerantie voor de anti vaxxer is op.... Het is klaar. Tijd dat de anti vaxxers gaat ervaren dat wij als land walgen van dit soort egoisten...

8 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 jan. 2022 - 12:31

Ik dacht dat u tegen domrechts was>?

rvb2
rvb24 jan. 2022 - 12:43

Ook ik walg van de vaccinatieweigeraars, maar ik walg net zo goed van gewelddadige politie. Ze zijn alletwee even fout.

Marcus A.2
Marcus A.24 jan. 2022 - 12:46

Misschien is het goed om je toon wat te matigen. Dergelijk fanatisme leidt echt nergens toe, het werkt averechts.

r d h
r d h4 jan. 2022 - 12:49

En hoe wilt u dit de anti vaxers gaan laten ervaren? Knokploegen met laarzen aan de straat op?

Paul250371
Paul2503714 jan. 2022 - 12:49

En na de antivaxxers zijn andere protesteerders weer aan de buurt om door de staat Total loss te worden geslagen

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg4 jan. 2022 - 12:53

Niet eens zijn met alle of een deel van de coronamaatregelen, maakt je nog niet meteen tot een antivaxxer. En de oog-om-oog-redenatie is precies datgene wat links stoort aan 'dom rechts'. Geldt voor intolerantie jegens andersdenkenden trouwens ook.

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 jan. 2022 - 14:20

Dit soort verontwaardiging kom je normaal gesproken alleen op GS tegen. Laten we dat zo proberen te houden.

PGS
PGS4 jan. 2022 - 21:45

Het is te bizar voor woorden als ik deze reactie lees op dit kennelijk "links" forum. Op het zg rechtse GS-forum zijn er meer mensen die rationeel reageren en dit soort politiegeweld veroordelen. Dit geeft toch te denken hoeveel mensen op dit forum het gebruik van geweld niet schuwen en toejuichen.

Jerry Bidet
Jerry Bidet4 jan. 2022 - 12:06

Marteling vind ik wat overtrokken, maar excessief geweld is het weldegelijk. Daarnaast valt me op dat ze sowieso harder optreden tijdens corona-protesten. Oke, er lopen wat halvegare tussen maar dat geldt niet voor iedereen die deelneemt.

2 Reacties
watcher3
watcher34 jan. 2022 - 12:28

Mijn grootste probleem met de demonstraties van antivaxers is dat ze heulen met nazi's.

Paul14
Paul144 jan. 2022 - 12:42

Ik ben het er volledig mee eens dat dit buitensporig geweld is - dat moet even gesteld worden. Maar: "Oke, er lopen wat halvegare tussen maar dat geldt niet voor iedereen die deelneemt. " Oh? Waarom zou je daar wel tussen lopen dan? Je kunt op je vingers uit tellen, als je van plan bent mee te lopen, dat dit uit de hand gaat lopen - dat hebben ze nl allemaal gedaan. Dus: als je van mening bent dat er nogal wat aan te merken valt op de poltiek van de laatste 2 jaar (en, alten we wel wezen, wie vindt dat niet?) dan kun je dat op allerlei manieren uiten. (Vrij land, etc etc.) Maar meelopen in een "demonstratie", die niet is toegestaan, en waarvan je moet weten wat voor types hiertoe worden aangetrokken maakt het voor mij wel erg lastig om je niet ook tot halve gare / wappie / wat dies meer zij te bestempelen...

itsme3
itsme34 jan. 2022 - 12:03

Tja. Mevrouw Halsema heeft het niet zo veel op met mensen die demonstreren tegen dingen waar zij voor is (en omgekeerd). Die moeten dus met harde hand onderdrukt worden. Dit weekend was wel een dieptepunt. Maar marteling is wel een heel groot woord.

5 Reacties
Jozias2
Jozias24 jan. 2022 - 12:53

@itsme Je kunt Halsema van veel dingen de schuld geven maar niet van het politieoptreden in Den Haag. Dit ging over het Malieveld vorig jaar.

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 14:17

itsme: je bent echt geobsedeerd door Mevrouw Halsema he?! https://speld.nl/2020/09/01/groenlinks-is-in-amsterdam-pas-2-jaar-aan-de-macht-en-nu-zijn-de-kades-al-15-jaar-niet-goed-onderhouden/

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 14:21

Nog eentje van de belangrijke nieuwssite De Speld over die verderfelijke Halsema: https://speld.nl/2019/09/30/femke-halsema-in-opspraak-omdat-ze-femke-halsema-is/

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 jan. 2022 - 14:33

Itsme puntert maar weer eens naast, Zelfs als dit in Amsgterdam was gebeurd was halsema wel formeel verantwoordelijk, maar je kan haar individuele beslissingen van politieagenten niet aanwrijven.

Cam Millo
Cam Millo4 jan. 2022 - 17:00

@itsme 4 januari 2022 at 13:03 Tja. Mevrouw Halsema Lijkt mij best lastig zo'n Halsema fetisj. Kom je nooit 'klaar' mee

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 12:01

Honden inzet is ook nog een keer pure dierenmishandeling.

1 Reactie
Cam Millo
Cam Millo4 jan. 2022 - 17:02

Nah, die honden vinden het zelf geweldig. Na twee keer goed diep doorbijten krijgen ze een koekkie en kunnen er weer volop tegenaan. Kijk maar naar hoe die staarten van genot kwispelen. En dat heb ik van Gaus

JasDon
JasDon4 jan. 2022 - 12:00

"Volgens Melzer is het ‘een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd’." Wellicht moet de man eens een reisje naar Myanmar maken.

Rutger Groot
Rutger Groot4 jan. 2022 - 11:57

OK dit ziet er inderdaad buitensporig uit dus goed dat dit wordt onderzocht, dit soort politiegeweld is inderdaad onacceptabel. Maar wel triest dat deze VN rapporteur spreekt van marteling en het ergste geweld (wat hij heeft gezien) sinds George Floyd - erg hysterisch allamaal. Ja buitensportig maar in dit filmpje en andere wordt niemand vermoord. Want ondertussen in de Verenigde Staten: https://www.nytimes.com/2021/12/24/us/police-killings-accountability.html

4 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 jan. 2022 - 12:32

Kom op zeg - Nederland heeft ook flink wat doden door politiegeweld . De VS is inderdaad koploper - maar dat zegt niks over dat het hier allemaal zo goed is.

Cam Millo
Cam Millo4 jan. 2022 - 17:06

@Griezel in post-gezellig Nederland 4 januari 2022 at 13:32 Kom op zeg – Nederland heeft ook flink wat doden door politiegeweld . De VS is inderdaad koploper – maar dat zegt niks over dat het hier allemaal zo goed is. De feiten over Nederland sinds 2016 https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2020/06/de-feiten-over-dodelijk-politiegeweld-in-nederland-762818/

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 jan. 2022 - 18:05

Feiten vooral geholpen door de politie zelf

Cam Millo
Cam Millo5 jan. 2022 - 16:25

@Griezel in post-gezellig Nederland 4 januari 2022 at 19:05 Feiten vooral geholpen door de politie zelf Dat soort aantijgingen is meestal het 1ste als mensen met hun neus op de feiten gedrukt worden. Het zal wel gefantaseerd zijn...Best sneu

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 jan. 2022 - 11:55

Er moet eindelijk eens iets gedaan worden aan het politiegeweld in dit land . Hopelijk gaat de nieuwe minister van justitie dat tuig eindelijk eens flink aanpakken.

6 Reacties
Tegen domrechts
Tegen domrechts4 jan. 2022 - 12:33

Je bedoeld de relschoppers neem ik aan? De politie die elk weekend te maken heeft met dit wetenschap ontkennden anti intellectuele volk zijn de echte slachtoffers.

Jozias2
Jozias24 jan. 2022 - 12:54

@griezel Deze agenten worden al vervolgd vanwege buitenproportioneel geweld.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 jan. 2022 - 14:33

Nee ik bedoel niet alleen deze agenten ik bedoel dat de politie zich te vaak schuldig maakt aan geweld dat het niet langer acceptabel is en dat er iets structureel mis is met de politie in Nederland. Dit is gewoon weer een van de vele voorbeelden die het bewijs daarvan zijn.

Duralex
Duralex4 jan. 2022 - 15:17

Ja ik vrees dat dit het topje van de ijsberg is. Als je Romeo's inzet tegen je eigen bevolking die deels niets anders doet dan grondwettelijke vrijheden benutten, demonstreren, dan ben je je cultuur zo aan het verzieken dat het niet kan uitblijven dat dit soort excessen plaatsvinden. Vis stinkt bij de kop ook bij de politie.

Jozias2
Jozias24 jan. 2022 - 16:21

@duralex Wat is er mis met de inzet van Romeo’s? Dat is de aanhoudingseenheid van de me. Die mensen werken normaal gewoon als wijkagent of in de surveillance. De taak van de ae is het identificeren en aanhouden van mensen die strafbaar opruien en andere strafbare feiten plegen onder dekking van de menigte. Met de inzet van de ae is zo’n aanhouding minder risicovol voor onschuldige omstanders nadat de me anders veel meer geweld moet gebruiken.

Cam Millo
Cam Millo4 jan. 2022 - 17:08

@Duralex 4 januari 2022 at 16:17 Ja ik vrees dat dit het topje van de ijsberg is. Als je Romeo’s inzet tegen je eigen bevolking Op en foto bij één van de artikelen op Joop zag ik zelfs een Juliet. 'Topje' van de ijsberg denk ik dan