Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN-gezant: Australië zo racistisch als Zuid-Afrika onder apartheid

  •  
25-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
Flickr_Australië_discriminatie300.jpg
'Opsluiten van asielzoekers werpt schaduw op Australische reputatie op het vlak van mensenrechten', aldus gezant voor mensenrechten
De VN-gezant voor mensenrechten heeft de aanval geopend op het strenge Australische immigratiebeleid en de behandeling van Aboriginals. Navi Pillay zei dat vooral “het opsluiten van asielzoekers een schaduw werpt op de mensenrechten in het land” en dat het beleid volkomen willekeurig is geworden, zo meldt de Britse krant Daily Mail.
Pillay (69), voorheen rechter en activist tegen apartheid, zei dit op een persconferentie aan het eind van een zesdaags bezoek aan Australië, zo schrijft Daily Mail
Ik kom uit Zuid-Afrika, ik heb eronder geleefd, en ik herken raciale discriminatie heel goed. Hier is sprake van discriminatie, van een inhumane behandeling van mensen op grond van hun afwijkende achtergrong, ras, huidskleur of religie.”
Voor haar vertrek spral Pillay tegenover de Australische premier Julia Gillard haar zorgen uit over een plan om asielzoekers voortaan naar Maleisië te sturen. In de hoop de publiek opinie te sussen heeft de Australische regering een deal gesloten met Kuala Lumpur om asielzoekers die onderschept worden op hun boottocht naar Australië onmiddelijk naar Maleisië worden gestuurd. De premier leek geenszins van plan zich iets aan te trekken van de zorgen van de VN-gezant. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (15)

labels
labels25 mei 2011 - 18:33

Logisch die houding van Australie. Ze hebben daar natuurlijk niet een compleet volk uitgemoord om in de 21e eeuw alsnog van dat nare gekleurde volk tussen de superieure blanke mensen te laten vertoeven.

Tealc2
Tealc225 mei 2011 - 18:33

Echte hypocrieten die Australiers,Hele ras bijna uitroeien,hun land afpakken,hun kinderen en cultuur afpakken.Nu al zijn ze niet die juiste land eigenaars,willen ze toch de deuren sluiten voor andere mensen die net als hen immigranten zijn. Wat 'n lef zeg.

leeuwenvanj
leeuwenvanj25 mei 2011 - 18:33

Men wil ook mensen ruilen met Malesie en daar mensen opsluiten op een Indonesisch eiland. Een soort koehandel met mensen.

denmol
denmol25 mei 2011 - 18:33

Australië is een van de laatste grote schanddaden van de witte mens. Ik zeg geef het land terug aan de oorspronkelijke bewoners en pas je aan als je wil blijven en als je dat niet wilt dan ga je lekker terug naar Europa.

karel79
karel7925 mei 2011 - 18:33

Volgens mij is Zuid Afrika na de apartheid niet minder racistisch geworden. Het enige verschil is dat er een andere bovenliggende partij is. Verder gaat de vergelijking van Australië met het Zuid Afrika onder de apartheidsregering natuurlijk volledig mank. Er zijn geen apartheidswetten in Australië. Net zo min als in Israël of Denemarken.

1 Reactie
Tealc2
Tealc225 mei 2011 - 18:33

Wel eens van ongeschreven regels gehoord??

[verwijderd]
[verwijderd]25 mei 2011 - 18:33

Australië is gekoloniseerd. Binnengevallen, bezet en onderworpen door de blanken. In jip-en-janneketaal. Toen de West-Europese blanken zelf nog immigranten waren, waren het dus ook horror-immigranten van het ergste soort. "Integratie mijn reet, jouw land is van mij". Van zulke mensen hoef je geen multiculti-idealen te verwachten. Misschien prediken de rijke Westerse blanken nu wel de multicultiliefde om hun rampzalige koloniale verleden wat te verdoezelen?

1 Reactie
Tealc2
Tealc225 mei 2011 - 18:33

Perfect uitgelegd.Beter kan het niet.

JoopSchouten
JoopSchouten25 mei 2011 - 18:33

Ik weet al sinds ik heugenis dat een zeer groot deel van de Australiërs rascistisch is... Mooi dat het eindelijk weer eens onder de aandacht komt. Zij het dan op een andere wijze. http://www.youtube.com/watch?v=ejorQVy3m8E

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten25 mei 2011 - 18:33

gdvrdgdvr Ik weet al, sinds ik me kan herinneren, dat een zeer groot deel van de Australiërs rascistisch is... sowwy

JoopSchouten
JoopSchouten25 mei 2011 - 18:33

3x is scheepsrecht. Ik weet al, sinds ik mij kan herinneren, dat een zeer groot deel van de Australiërs rascistisch zijn... Ik ga straks maar eens naar bed ...

TheoJ2
TheoJ225 mei 2011 - 18:33

Wat heeft het opsluiten van asielzoekers met racisme te maken?

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten25 mei 2011 - 18:33

Een 'houding'.

Bobby Byrd
Bobby Byrd25 mei 2011 - 18:33

lees dit maar eens: http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/vn_gezant_australie_zo_racistisch_als_zuid_afrika_onder_apartheid/

pinolen
pinolen25 mei 2011 - 18:33

Wat zeuren we over Australië het Palestijnse volk wordt al meer dan 60 jaar bestolen,geknecht,vertrapt,beledigd,vernederd en genocide op gepleegd door onze Israëlische vrienden en dat vinden wij allemaal in orde omdat ze zo geleden hebben in de 2e wereldoorlog. Over meten met twee maten gesproken.Dus niet zeuren,zelf nemen we ook deel aan het doden van gewone burgers uit naam van de democratie.