Joop

VN mengt zich in boerkinidebat: 'Verbod ondermijnt openbare orde'

  •  
30-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Ondanks de uitspraak van de Franse Raad van State houdt een aantal Franse kuststeden vast aan het boerkiniverbod. Dit tot grote ontsteltenis van het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties. Deze stelt nu dat het verbod juist contraproductief werkt. Daar waar de Franse burgemeesters beweren met het verbod de veiligheidssituatie in het land te willen verbeteren, werkt het verbod juist stigmatisering en religieuze onverdraagzaamheid in de hand, aldus de VN. Het Hoog Commissariaat juicht de beslissing van de Raad van State dan ook toe en betreurt de koppigheid van de burgemeesters die vast houden aan het verbod. De uitspraak van de Raad van State had enkel betrekking op Villeneuve-Loubet – tussen Cannes en Nice in -, waardoor de overige gemeenten niet gedwongen kunnen worden het verbod te schrappen.
In Cannes heeft de burgemeester na een uitspraak van een administratieve rechtbank besloten het verbod, dat in strijd is met de vrijheid van geloof en in strijd is met de individuele vrijheid, in te trekken. De rechter oordeelde er dat de gemeente zich moet houden aan de wet. Handhaving van het boerkini-verbod zou juridische gevolgen zal hebben. Reden voor Cannes om het verbod te schrappen.
Franse premier Manuel Valls slaat plank mis Ondanks de uitspraak van de Hoge Raad houdt de Franse premier Manuel Valls vast aan zijn geloof dat de boerkini verboden zou moeten worden. Hij trok zelfs de vergelijking met het nationaal symbool, Marianne. In Toulouse haalde hij uit naar het ‘totalitaire islamisme’ door een beroep te doen op Marianne. Historisch en contextueel gezien sloeg hij de plank compleet mis. Hij zei onder meer:
“Marianne, het symbool van de Republiek, heeft een naakte borst omdat ze het volk voedt. Ze is niet gesluierd omdat ze vrij is. Dat is de Republiek.”
Onder de Republiek hadden vrouwen echter lange tijd helemaal geen rechten, zegt historica Mathilde Larrère, expert op het gebied van de Franse Revolutie. Mariannes naakte borst was een simpele artistieke keuze en had niets met vrouwelijkheid te maken. Marianne werd in de 19e eeuw vaak genoeg volledig gekleed en ongewapend afgebeeld. Sterkte nog: Marianne wordt op veel afbeeldingen zelfs mét haar hoofd bedekt afgebeeld.
cc-foto: Bellmon1

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (88)

JoWe62
JoWe621 sep. 2016 - 17:37

VN zou zich eens wat meer moeten bemoeien met werkelijke misstanden in de wereld.

Kees Ollopa
Kees Ollopa1 sep. 2016 - 9:10

Typisch VN. Als het in de kraam te pas komt heel streng en zo niet dan labbekakken. http://www.nu.nl/binnenland/3819757/vn-werkgroep-vindt-zwarte-piet-racistisch.html - Nu begin ik ook te begrijpen waarom ze die pedo in quasi-religieuze outfit gedogen. Als het maar religieus is dan is het OK volgen de VN. Alhoewel Sinterklaas steeds minder gezien wordt met een kruis op de mijter om concurrerende reli sektes niet voor het slachtoffer hoofd te stoten.

de Haas
de Haas31 aug. 2016 - 20:49

Gelukkig wordt naar tevredenheid van de VN elders de openbare orde middels de nodige repressie van vrouwen goed gehandhaafd en hoor je ze daar dus niet over.

TheHun
TheHun31 aug. 2016 - 19:43

Volledig eens met de VN. De Boerkini is namelijk het ultieme middel voor de vrouw om te laten zien hoe vrij ze is. Mijn vrouw ging altijd naar het strand in een bikini. Ik zei tegen haar: "liefje, vanaf nu zal ik je niet meer onderdrukken, ik weet namelijk dat je al jarenlang de wens hebt om in een Boerkini naar het strand te gaan. Ik heb het je altijd verboden, maar nu mag je." Blij dat ze was!

Lopez
Lopez31 aug. 2016 - 17:15

@Heupscheuten [Maar dat hoef je dat Saoudisch baasje in de VN natuurlijk niet uit te leggen.] Saudisch baasje? Wie mag dat zijn? @Lode [Het is uitgerekend een VIP uit Saoedi-Arabië die de leiding heeft over de VN Mensenrechten tak] Volstrekte onzin. De voorzitter van de Mensenrechtenraad is de Zuid-Koreaan Choi Kyong-Lim. En het artikel waarnaar u verwijst was al gedateerd toen het verscheen. Zie verder mijn reactie hieronder aan Arie Roos en Okke.

1 Reactie
Frank Lenssen2
Frank Lenssen231 aug. 2016 - 20:07

@ Lopez (19:15u) - dank voor Uw correcties. Het probleem met dit soort mythes is dat ze kritiekloos aanvaard worden en doorgebriefd, waardoor er een wonderlijke zelfvermenigvuldiging optreedt. Dan nog: het is überhaupt een wonder dat er een organisatie als de VN, en hun vele onderafdelingen, bestaat. Gezien de gigantische diversiteit (om maar eens een modieus woord in te zetten) van alle regeringsvormen en naties op deze aardkloot zou het ontbreken van een instantie als de VN altijd slechter zijn dan het bestaan ervan. Helaas denkt een groeiend aantal landgenoten (Europeanen, mensen overal) tegenwoordig heel lichtzinnig over allerlei volkerenverenigingen. Die 'kosten maar geld', 'ze draaien koninklijk op onze belastingcenten', 'hee, er zitten dictaturen in, verdomme', enz. enz. ad infinitum en ad nauseam. De VN zijn er omdat de wereld verre van ideaal is, en dat ook nooit worden zal. De VN bestaan uit het werk en de inzet van heel veel mensen, die zonder uitzonderingen niet foutloos zijn. Ze zijn al te vaak het mikpunt van spot en hoon, en zelfs blinde agressie. En daarmee schiet de wereld niks op.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten31 aug. 2016 - 16:19

De boerkini drukt inderdaad onverdraagzaamheid uit. Het is is een opgestoken middelvinger naar de westerse samenleving en een uniform van een onverdraagzame ideologie. De enige manier om onverdraagzaamheid te bestrijden is met onverdraagzaamheid. Maar dat hoef je dat Saoudisch baasje in de VN natuurlijk niet uit te leggen.

1 Reactie
Zandb
Zandb1 sep. 2016 - 7:27

Prima Van Heupscheuten: Laat iedereen eens proberen om te bedenken wat voor wereld een principe als "De enige manier om onverdraagzaamheid te bestrijden is met onverdraagzaamheid" dan zal opleveren. Maaky u dat ook eens concreet. En leg vooral uit waarom u vindt dat een middel, dat een Saoedi's baasje zo vertrouwd is, het onze moet worden.

Cees Groninger
Cees Groninger31 aug. 2016 - 14:55

Net zo serieus nemen als het Meldpunt discriminatie.

Lode2
Lode231 aug. 2016 - 13:53

In Amsterdam mag een moslima tramconductrice wel een hoofdoekje dragen, maar een christelijke man uit Iran geen gouden kruisje. Het staat o.a. in deze krant: Vrij Nederland: "Tramconducteur mag geen gouden kruis dragen" https://www.vn.nl/tramconducteur-mag-geen-gouden-kruis-dragen/ Maar met een Arabier aan het hoofd van het VN paneel voor de mensenrechten is dat geen probleem. In tegendeel.

6 Reacties
Lode2
Lode231 aug. 2016 - 13:58

PS: Met "Arabier" bedoel ik een man uit Saoedi Arabië.

Earl Johnson
Earl Johnson31 aug. 2016 - 16:27

Als u zegt dat de beste tramconducteur zijn kruis zou mogen dragen, dan ben ik het helemaal met u eens.

the don
the don31 aug. 2016 - 20:23

Wauw, hier gaat mijn bloed echt van koken. Een man die het aandurft om in een islamitisch land zijn Christenlijke geloof uit te dragen, en alles wat je daar over je heen krijgt. Om te lezen hoe die zo vernederd wordt door een paar omhooggevallen directieleden. Zeg me alsjeblieft dat hij die zaak gewonnen heeft.

arno consu
arno consu31 aug. 2016 - 22:45

Dat is natuurlijk 'logisch'. We kennen allemaal scheiding van kerk en staat maar en hoofddoek staat daarin niet ter discussie. Ofwel, religieuze islamitische symboliek wordt toegestaan maar elk ander geloof dat dezelfde rechten van het uitdragen van religieuze symboliek wenst wordt op alle fronten bestreden. Waar zijn de Zandb's en de Blokhuizens om de vrijheid van deze man te verdedigen?

Machielse932
Machielse9321 sep. 2016 - 1:15

Tja dat is islamitisch privilege. Natuurlijk belachelijk dat een hoofddoek wel kan en een kruisje niet. Sterker nog als ik daar zou werken zou ik met een vergiet op mn hoofd komen (want kerk van het vliegende spaghetti monster). Nederland geeft op veel vlakken helaas nog te veel belang aan religie.

Zandb
Zandb1 sep. 2016 - 7:33

NvdBild: U vraagt: "Waar zijn de Zandb’s en de Blokhuizens om de vrijheid van deze man te verdedigen?" Als ik dan ook wat mag zeggen: In dit geval vind ik: Of iedereen of niemand. En mijn voorkeur gaat uit naar niemand.

Sardar2
Sardar231 aug. 2016 - 13:33

Nou, de moslims hebben rechtsom linksom veel vijanden, vooral als ze een vrouw zijn! In Franse badplaatsen zijn ze overbodig en in Arabische landen kregen ze doodstraf voor hetzelfde boerkini van Frankrijk! Misschien hebben ze ergens gelijk in als ze het westen en kalifaat als twee zijde van hetzelfde muntje beschouwen.

2 Reacties
Peter de Groot3
Peter de Groot331 aug. 2016 - 16:10

Bidar 15:33 Bidar, over vijanden gesproken: verreweg de grootste vijand van de moslimvrouw is de moslimman. En moslimgroeperingen zien inderdaad heel vaak veel vijanden om zich heen. Namelijk: behalve iedereen die niet-moslim is, ook moslims die niet precies hetzelfde geloof hebben als die de imam of overheid ter plaatse predikt.

Sardar2
Sardar231 aug. 2016 - 21:35

@ Peter de Groot 31 augustus 2016 at 18:10 [verreweg de grootste vijand van de moslimvrouw is de moslimman.] Is dat niet de patriarchaat afwijking die bijna elke religie graag wilt in stand houden, incl. islam? Ik zou het niet alleen aan islam toeschrijven! [En moslimgroeperingen zien inderdaad heel vaak veel vijanden om zich heen. Namelijk: behalve iedereen die niet-moslim is, ook moslims die niet precies hetzelfde geloof hebben als die de imam of overheid ter plaatse predikt.] Nou, meningsverschil of sub-geloofsverschil is iets anders dan elkaars vijanden zijn! Er zijn 1.650.000.000 moslims die onderling verdeeld zijn in 7 stromingen: 25% Emami (Sjiieten), 50% Hanafi (Soennieten) en 25% de rest van Soennieten: Shafeii, Maleki, Hanbali, Zeydi en Abazi. Toch zie ik weinig religieuze conflicten of oorlogen tussen deze religies. Taliban, Al Qaida, Daesh, Al Shabab en nog tientallen sektarische ideologische stromingen hebben het meeste affiniteit met politiek dan met religie! En toevallig zijn ze bijna allemaal het product van het westen of gevolgen van inmenging van het westen met islamitische landen! Je zou wel met enige bewijsvoering moeten komen om je bewering kracht bij te zetten. Vooralsnog lijkt je eigen mening gebaseerd op een vijandbeeld. Wat jij onterecht aan (alle) moslim toeschrijft!

Lode2
Lode231 aug. 2016 - 13:21

Het is uitgerekend een VIP uit Saoedi-Arabië die de leiding heeft over de VN Mensenrechten tak: The Washington Post: "Why one of the world’s worst human rights offenders is leading a U.N. human rights panel" https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2015/09/28/why-one-of-the-worlds-worst-human-rights-offenders-is-leading-a-un-human-rights-panel/ So much voor het VN menserechten instituut... het is absurd.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe31 aug. 2016 - 15:39

" Een pyromaan benoemen tot directeur van de brandweer.. ". Verstand van brand stichten heeft zo iemand wel natuurlijk.

Albert Einstein
Albert Einstein31 aug. 2016 - 12:51

De uitspraak ‘Verbod ondermijnt openbare orde’ lijkt zowaar op een bedreiging. De enige manier waarop de openbare orde door een verbod zou kunnen worden bedreigd is als de moslims in opstand zouden komen. Niet zo vreemd als een Saudi hoofd van de VN is.

Donnie D
Donnie D31 aug. 2016 - 12:26

och och.... de VN denkt ook weer een duit in het zakje te moeten doen.... als het over zwarte piet of een boerkini gaat dan hebben ze een grote mond bij de VN. maar als het om echt belangrijke zaken gaat hoor of zie je niks. Ik neem de VN al jaren niet meer serieus.

1 Reactie
johannn2
johannn231 aug. 2016 - 20:33

Donnie, Dat is waarschijnlijk wederzijds. .

Beppy2
Beppy231 aug. 2016 - 10:27

En de boerkadwang in sommige landen? Heeft de VN daar ook al iet over gezegd?

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online31 aug. 2016 - 11:07

Daar heeft de VN denk ik meer macht voor nodig.

omaoeverloos
omaoeverloos31 aug. 2016 - 10:24

Het is toch fijn te weten dat de VN pal staat voor vrije kledingkeuze, op welk strand in de wereld dan ook. Een hele geruststelling.

1 Reactie
Jonas DeRidder
Jonas DeRidder31 aug. 2016 - 13:45

Kan ik ook eens naar het nudistenstrand in mijn goeie pak.

ATM2
ATM231 aug. 2016 - 10:20

Het lijkt mij beter als de VN zich alleen en uitsluitend nog maar met één onderwerp bezig houden en dat is de kern van zo ongeveer alle 'problemen' waar de wereld mee worstelt. Die kern is de ongebreidelde vermeerderingsdrang van de species mens. Van nu zeven miljard naar voorspeld tien miljard in 2050 zal de bestaande problemen slecht vergroten en langzaam maar heel zeker de mensheid ten onder doen gaan. Dus, alle goede bedoelingen ten spijt, er is maar een oplossingsrichting en dat is het drastisch verminderen van de hoeveelheden mens op deze wereldbol. Dat is nu typisch iets waar de VN zich druk over zou moeten maken. Dus stoppen met het langer in leven houden van mensen die evolutionair al lang zouden zijn overleden, stoppen met programma's die leiden tot bevolkingsgroei i.p.v. afname en actief inzetten op substantiële geboortereductie in de hele wereld.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder31 aug. 2016 - 10:01

[In Cannes heeft de burgemeester .....] Het verbaasde me toch al dat daar een verbod was. Het barst er van de Arabieren die in gezelschap van meerder vrouwen heel veel geld te besteden hebben. Het geld moet wel blijven rollen natuurlijk. Fijn voor die vrouwen dat zij nu in boerkini naar het strand mogen. Als dat een begin van hun emancipatie is dan moeten ze dat doen. Over 20 jaar willen ze topless.

1 Reactie
Jonas DeRidder
Jonas DeRidder31 aug. 2016 - 13:40

Edit: 2000 jaar.

Aldus Mei
Aldus Mei31 aug. 2016 - 9:06

Gaat de VN ook zeggen dat de kledingvoorschriften in Saoudi Arabië de openbare orde bedreigen? Nee wij hier in hert westen zijn de grote hufters dat we vrouwenonderdrukking niet leuk vinden. Als je een godsdienst aanhangt mag je een heel geslacht zwaar achterstellen. Mannen wordt allen moslim. Nooit meer gezeik met je vrouw. Gewoon goed afrossen als ze spatjes heeft zoals het hoort!

remmerik2
remmerik231 aug. 2016 - 8:23

Er is hoop. Er wordt in ieder geval een onderscheid gemaakt tussen 'vrijheid van geloof' en de 'individuele vrijheid'. En wat voor Nederland van belang is, is de vraag wat naar deze individuele vrijheid met betrekking tot het kind. Als diep schamende Nederlander loop ik door Doorwerth en zie meisjes van nog geen 10 jaar oud volledig bedekt waar alleen nog het gezicht zichtbaar is. Kinderen worden al op vroege leeftijd bekend gemaakt de de seksuele ongelijkheid, een concept wat wijzelf sinds de jaren '70 achter ons hebben gelaten. Niet de moslim assimileert, nee wij Nederlanders, om het op mw Vogelaar manier uit te drukken, islamitische waarden worden de onze. Los van alle rationele overwegingen heeft de hoofddoek vooral bij kinderen bij mij en veel andere Nederlanders een gevoelswaarde. We leven hier toch met het idee dat kinderen hier vrij en zonder belemmeringen kunnen opgroeien. Ik snap eerlijk gezegd ook alle verontwaardiging van moslims niet, als je een beetje bekend bent met onze cultuur zou je meteen moeten begrijpen dat eigen gewoontes zeer negatief kunnen vallen bij autochtonen. Het moet wel heel erg met je gesteld zijn wil je dat niet zien. Kinderen kunnen niet om emancipatie vragen, ik voel mij toch erg genoodzaakt omdat voor hun te doen, in ieder geval op Nederlands grondgebied.

1 Reactie
Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 20:06

"We leven hier toch met het idee dat kinderen hier vrij en zonder belemmeringen kunnen opgroeien. Ik snap eerlijk gezegd ook alle verontwaardiging van moslims niet, als je een beetje bekend bent met onze cultuur zou je meteen moeten begrijpen dat eigen gewoontes zeer negatief kunnen vallen bij autochtonen." Het is niet dat het niet zien. Ze zijn het er gewoon niet mee eens. Ook wel een beetje logisch dat het raar van ons vinden om daar pas nu over te beginnen. Iedereen mocht van ons altijd zichzelf zijn en blijven in de eerste blije decennia dat die mensen hierheen kwamen. Hoe exotischer en vreemder, hoe beter velen zich hier voelden. Van een simpele Margerita pizza naar eentje met vele ingredienten. Helaas zijn de ingredienten vrij beperkt en er blijken ook bijtende elementen bij te zitten. Weg spoelen met een lekker glas wijn mag nu nog maar dat gaat vast ook een probleem worden. Wij geven immers het slechte voorbeeld aan hun kinderen. Ergens hebben ze ook wel een beetje gelijk. Drugs are bad.

Lopez
Lopez31 aug. 2016 - 8:13

@Jan Mer & BassievonToor & Arvidos [Saudi-Arabië, staat aan het hoofd van de VN mensenrechtencommissie.] [Maar wie neemt de VN nog serieus nadat ze Saudi-Arabië hebben aangesteld als leider van een commissie voor mensenrechten?] [En dan stellen ze Saoedi-Arabie aan als hoofd van de mensenrechtencommissie….right.] Ik adviseer u eens op de website van de Mensenrechtenraad te kijken in plaats van een oude hoax uit de mottenballen te halen.

Albert Einstein
Albert Einstein31 aug. 2016 - 7:55

Ik denk dat de religieuze onverdraagzaamheid juist wordt vergroot als er steeds meer boerkini's op de stranden te zien zijn. Ooit zijn de mensen het zat, en zullen dan op het FN gaan stemmen. Maar misschien is dat juist de bedoeling van de Franse rechters. Je weet maar nooit! Niets is wat het lijkt.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen231 aug. 2016 - 7:52

Ach ja - heel voorspelbaar dat extreem-rechts weer eens boos is op de VN. Datzelfde rechts laat nooit wat van zich horen als de VN een mening/resolutie ten beste geven die wél te pas komt bij de reactionairen. Toen de regering Bush jr. van plan was Irak op grond van leugens binnen te vallen, hadden de VN daar ook zo hun bedenkingen over. Ik meen dat het Rumsfeld was die de VN 'that chatterbox on the Hudson' noemde (terwijl het gebouw uitziet over de East River, strikt genomen). Waarom wordt rechts nu niet alleen irrationeel furieus als het over de islam gaat, maar ook al als het over een andere vorm van badkleding gaat, die één van de broodnodige ouvertures kan zijn voor de toenadering tussen verschillende groepen mensen? Er klopt hier iets heel erg niet. Rechts weet beter wat die arme moslima's denken en voelen dan die moslima's zelf. Dat schijn je steeds te moeten herhalen; nou, ik zal dat graag blijven doen. De pretentie alleen al... je ziet een moslima genieten van strand en water, en je denkt: dat onderdrukte mormel moet een boete krijgen! Want ze kleedt zich niet zoals wij dat willen! Wij hebben de wijsheid in pacht! Ik heb zo het idee dat ook in tijden van opperste vrede en verdraagzaamheid dom rechts altijd redenen zal vinden om uit te sluiten, te haten, de eigen agressieve en onbeteugelbare driften op de mensheid los te laten. Als het allemaal niet zo serieus en link zou zijn, zou je de fratsen en grollen van rechts onbedaarlijk grappig kunnen vinden. Maar omdat de levenshouding van ultrarechts zo afstotelijk en bedreigend is, vergaat je het lachen al gauw.

6 Reacties
Mark Gh
Mark Gh31 aug. 2016 - 11:12

Het is je ontgaan dat vrijwel iedereen, van links tot rechts, zich al tégen het boerkini-verbod heeft uitgesproken? Je haat tegen rechts verdringt je denkvermogen weer eens.

Edwin038
Edwin03831 aug. 2016 - 12:43

Valls (voorstander) is socialist dus links. Jammer toch steeds dat dat vergeten wordt door de zichzelf benoemde linkse reageerder. NL is een rechts land, en in NL ziet met geen heil in een boerkini verbod. Mooi ook de wereld uit. Nou, blijft dus helemaal niets over van je standpunt dat rechts allemaal fratsen en grollen wil uithalen maar dat links gewoon enorm verdeeld is. En ja dat klopt wel, daarom stemmen sommige linkse mensen straks PVV of niet en blijft links daarmee weer met een minderheid achter waardoor er een rechts kabinet gevormd gaat worden. En verder naar onderen kunt U mijn argumenten lezen waarom de VN de facto gewoon een hypocriete organisatie is geworden.

Lode2
Lode231 aug. 2016 - 13:29

Als reïncarnatie bestaat zou ik bijna wensen dat u in een volgend mensenleven als vrouw in Saoedi Arabië wordt geboren. Ik zeg "bijna" want zo iets wens je je ergste vijand niet toe.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen231 aug. 2016 - 14:27

@ Mark Gh - jammer dat je aan mijn algemene kritiek op rechts voorbijgaat, en ook aan het feit dat de FN-gerichte Franse autoriteiten aanvankelijk wel degelijk zulk een verbod wilden doorvoeren. Ik ben niet eens een dogmatische rechtshater; hier speelt een semantisch probleem mee, over wat nu iemand met 'rechts' en 'links' bedoelt. Wat onderwijs en sociale tradities betreft zou ik mezelf eerder conservatief noemen, bijvoorbeeld. De VVD (waarop ik nooit stemde) had in het nog niet eens zo verre verleden regelmatig mijn instemming - ze had een sociale kant. Die is nu vakkundig de nek omgedraaid; het begon met Linschoten, Hoogervorst, Zalm, Kamp, en vindt zijn driftige voortzetting in types als Rutte, Blok, Zijlstra, en anderen. @ Edwin038 - Valls is noch socialist, noch links; geldt al evenmin voor Hollande. Zulke mensen mogen zich noemen zoals het hen belieft, ik kijk naar de daden. Ze hebben zo hun evenknieën in de Nederlandse, Duitse, en Britse politiek. Sociaaldemocratisch praten, en ondertussen zorg, vast werk, en sociale woningbouw de nek omdraaien, vertrouw dat maar rustig aan 'Links v2.0' toe. Tenslotte: we zitten met grote sociale problemen, nu. Er zijn voedselbanken, er is woningnood, de verschillen tussen arm en rijk worden met de dag groter, studeren is niet meer echt gewild bij mensen met een laag inkomen, de bonuscultuur is nog steeds 'alive and kicking', en de fraude bij v/h de gemeenschappelijke nutssector is bij lange na niet uitgeroeid. Al deze dingen schrijf ik toe aan een majeur falen van links in de voorbije drie decennia, en niet eens zozeer aan sluwe plannen van liberaal rechts. Anders gezegd: links heeft verzuimd liberaal rechts te beteugelen met goede projecten van eigen makelijk - integendeel: het muteerde zelf in een neoliberale beweging. (Ik lul weer veels te veel, ik hou nu op.)

Frank Lenssen2
Frank Lenssen231 aug. 2016 - 14:28

(goede projecten van eigen makelij)

Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 20:13

Frank Mbt de sociale aspecten ben ik het meestal met je eens. Maar verder vind ik dat je te veel blijft denken in Linls vs Rechts. Als je je ogen open deed zag je dat er ook, zucht, LInkse mensen de kritiek uiten die jij verwerpelijk vindt. Name calling is iets wat je blijft doen. Het maakt weinig indruk, integendeel. Het doet mensen nog minder open staan voor de rest van je woorden. "je ziet een moslima genieten van strand en water, en je denkt: dat onderdrukte mormel moet een boete krijgen! " Jouw fantasie. Ik heb nog nergens iemand gehoord die zoiets zei. Wellicht dat je je begeeft op bepaalde fora die ik niet bezoek, dat kan. Wie stront zoekt vindt altijd wel een drol.

Mark Gh
Mark Gh31 aug. 2016 - 7:28

De VN moet zich even gedeisd houden. Dit is nog altijd een casus die in veel gevallen onder de rechter is, het is buitengewoon misplaatst als de VN daar nu al uitspraken over doet.

Meta Foor
Meta Foor31 aug. 2016 - 7:05

zolang het burdebat zich nog op het erg smalle lokale niveau van enkele zuidfranse badplaatsen beweegt, heeft de VN daar helemaal niets mee te maken. Ten tijde van Bokam Haran terreur hield de VN zich daar ver van... opdoeken die hap en snel ook en vervangen door een nwe tak van het Straftribunaal

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete31 aug. 2016 - 7:02

" Historisch en contextueel gezien sloeg hij de plank compleet mis. " Nee hoor. Valls sprak in de tegenwoordige tijd; in de tegenwoordige tijd is Marianne vrij en ongesluierd. Telkens wordt als verdediging opgevoerd dat "wij" vroeger ook weinig vrouwenrechten hadden en vrouwen bedekt waren. Maar vrouwen hebben nu wel rechten en hoeven niet meer bedekt rond te lopen. Willen de verdedigers van religieus seksisme deze rechten terugdraaien? Of willen ze dat vrouwenrechten onderhevig zijn aan diverse religieuze wetten? De facto zeg je dan tegen iedere moslim vrouw: jouw man heeft het recht om voor jou te bepalen hoe je er bij loopt.

2 Reacties
Arie Roos
Arie Roos31 aug. 2016 - 8:38

[Willen de verdedigers van religieus seksisme deze rechten terugdraaien?] Ik wordt zo doodmoe van deze eeuwig terugkerende rechtse stroman ... Wanneer gaan jullie nu eens eindelijk echt de discussie aan ?

Edwin038
Edwin03831 aug. 2016 - 11:00

Arie Roos Wanneer ga jij nu eens de discussie echt aan. Je hebt het over domrechts. Nu weet ik de politieke kleur van de burgemeesters niet, maar wel die van Valls en Hollande. Valls is een pleitberzorger van het verbod maar is toch een socialist. Hollande is ook een Socialist. Sterker nog, FR neigt sowieso wat meer naar links in het politieke spectrum. Wat zit jij nu steeds te zeveren over domrechts. NL is politiek gezien een rechts land, en toch ziet de meerderheid van de partijen geen heil in een boerkini verbod. Het is gewoon dom links wat maar niet kan ophouden met zeveren en bijna als useful idiots straks overal de boerkini willen invoeren.

RoBru
RoBru31 aug. 2016 - 5:49

Ik wist niet dat de VN ook al over de openbare orde op Franse stranden ging, of zelfs dat 'de mening van de VN' hier überhaupt relevant was.Eigenlijk net zo bezopen als een opvatting over Zwarte Piet in Nederland. Zijn dit echt de problemen waar de VN zich mee bezig meent te moeten houden? Dan zijn de echte problemen zeker op. Me dunkt dat de VN wel wat belangrijker zaken in de wereld aan de orde kan stellen als ze denkt dat haar oordeel nog enige morele kracht heeft...

Oemmukke
Oemmukke31 aug. 2016 - 3:35

Wat een vrouw draagt gaat niemand wat aan dan de vrouw zelf. Dit hele onderwerp komt me de neus uit, alsof er geen echte problemen zijn in de wereld.

2 Reacties
Windowjan
Windowjan1 sep. 2016 - 17:43

Oemmukke, ''Wat een vrouw draagt gaat niemand wat aan dan de vrouw zelf.'' Als het om een boerkini gaat, prima, als het uit vrije wil is. Gaat het om een niqaab of burka dan ben ik het niet met je eens. Jezelf helemaal verbergen is in mijn ogen een geestelijk probleem. ''Dit hele onderwerp komt me de neus uit, alsof er geen echte problemen zijn in de wereld.'' Dit onderwerp komt mij ook de neus uit, maar vergeet niet dat het wel degelijk belangrijk is om ook te begrijpen dat veel (miljoenen) vrouwen wereldwijd, dus ook in Nederland (duizenden), niet de vrije keus hebben om te dragen wat ze willen. Je kan het vergelijken met de vrijheid van meningsuiting, die geldt ook voor vrouwen, maar niet in bepaalde delen van onze wereld, ook in Nederland is dat een onderschat probleem.

Oemmukke
Oemmukke4 okt. 2016 - 11:32

windowan, In jouw ogen dit, in mijn ogen dat. Omdat mensen door jouw ogen kijken mag ik straks niet meer dragen wat IK wil. Dat is zeker geen probleem wat ik ga onderschatten. Baas eigen hoofd, eigen lichaam.

JanMer2
JanMer230 aug. 2016 - 22:28

Saudi-Arabië, staat aan het hoofd van de VN mensenrechtencommissie. Dit was dus geheel voorspelbaar. Het valt me wat dat betreft nog mee dat de VN er niet voor pleit de boerka te verplichten voor alle vrouwen.

BassievonToor
BassievonToor30 aug. 2016 - 21:13

Maar wie neemt de VN nog serieus nadat ze Saudi-Arabië hebben aangesteld als leider van een commissie voor mensenrechten?

10 Reacties
Donostia2
Donostia230 aug. 2016 - 23:18

@Bassie. Hele volksstammen. Van hun overheids afhankelijke loon, kunnen/mogen ze de meest wereldvreemde standpunten uitdragen, zonder ooit afgerekend te kunnen worden.. Triljarden @zandb, Andy Capps, Arie Roos, Ben Joop, Casparus en vele anderen. Toch blijf ik blijmoedig mijn deel afdragen, in de overtuiging dat er mensen zijn die wel wat hulp kunnen gebruiken. Bassie, dat gaat verder dan deze gekkigheid van de VN, of de hardcore passief agressiviteit van deze socialisten. Er zij ook in Nederland mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Als guurrechtse fascist doe ik dat met liefde.

Arie Roos
Arie Roos31 aug. 2016 - 4:04

Een heleboel dom rechtsjes nemen de VN uitermate serieus, gezien hun reacties op een zekere zwarte piet uitspraak ...

Zandb
Zandb31 aug. 2016 - 6:11

Bassie: Ook al neemt u de VN niet serieus, dat zegt helaas voor u niets over de waarde die je moet toekennen aan wat die organisatie beweert. Als zelfs kinderen en gekken de waarheid zeggen.......

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete31 aug. 2016 - 7:10

@ ZandB U neemt een mensenrechten organisatie die wordt voorgezeten door mensen die behoren tot de grootste mensenrechtenschenners ter wereld wel serieus? Mensen die erg ambivalent zijn met het benoemen van de vele misstanden in het MO en die nu plotseling met klare eisen komen over een marginaal probleem van 30 gemeentes in Frankrijk die een boerkini verbod instelt?

BingoGrubb
BingoGrubb31 aug. 2016 - 7:26

zandb iets beweren en iets doen zijn 2 verschillende dingen. als ik in de woestijn iedereen wijs maak dat ik het lekkerste ijs heb van de wereld voor ik mijn winkel open. en ik serveer vervolgens bij de opening warme snert. zal niemand mij nog serieus nemen. en dat is wat de vn eigenlijk nog maar doet.

the don
the don31 aug. 2016 - 8:05

@Arie Is 'dom rechts' nu ineens niet denigrerend genoeg? Moet je het ook nog verkleinen door 'jes' er achter aan te plakken?

Arie Roos
Arie Roos31 aug. 2016 - 8:39

Om heel eerlijk te zijn, Donostia ... ik vermoed dat ik veel meer bijdraag dan jij. Maar ja, ik ben dan ook niet zo dom dat ik op basis van wat internetposts beslis waar iemand werkt.

Arie Roos
Arie Roos31 aug. 2016 - 8:40

[U neemt een mensenrechten organisatie die wordt voorgezeten door mensen die behoren tot de grootste mensenrechtenschenners ter wereld wel serieus? ] O ? Wie zit de VN dat precies voor, volgens jou ?

Okke2
Okke231 aug. 2016 - 10:46

@arie roos: http://www.unwatch.org/again-saudis-elected-chair-of-un-human-rights-council-panel/

Lopez
Lopez31 aug. 2016 - 14:26

@Arie Roos Zoals ik verder naar boven al aan Jan Mer, BassievonToor en Arvidos schreef lijkt het me zinniger dat ze voortaan even op de website van de Mensenrechtenraad kijken in plaats van zichzelf te kijk te zetten door een oude hoax uit de mottenballen te halen. @Okke Dat is nieuws van een jaar oud, Okke. Dat op het moment dat het geschreven werd al niet meer van toepassing was. Maar het is dan ook afkomstig van de stemmingmakers van UN Watch. Faysal Trad (de man die volgens menigeen hier de hoogste baas van de Mensenrechtenraad is) was door de Asia/Pacific-landen aangewezen om hen in 2015 in de Consultative Group te vertegenwoordigen. De overige vier regio’s wezen vertegenwoordigers uit resp. Litouwen, Griekenland, Chili en Algerije aan. De vijf leden van de commissie opereren altijd op persoonlijke titel, niet als ambassadeurs van hun land. Het voorzitterschap van de commissie rouleert. De leden maken onderling uit wie hun vergaderingen voorzit. Een deel van de periode was dat Trad. Dat leek niemand te deren, tot er in september 2015 (nadat de commissie haar werk al had beëindigd) ineens een groot punt van werd gemaakt en de meest fantastische verhalen de wereld in werden geholpen - zoals dat Trad voorzitter van de Mensenrechtenraad zou zijn. Veel media (de NOS bijvoorbeeld) namen het klakkeloos over en tot op de dag van vandaag brullen mensen het van de daken: zie hierboven. De voorzitter van de Consultative Group heeft geen andere bevoegdheden dan de overige vier leden; hij of zij zit de vergaderingen voor, that’s all. De commissie doet voorstellen voor het benoemen van de ‘Speciale Rapporteurs’ van de Mensenrechtenraad. Op grond van vaste criteria en procedures (én op basis van unanimiteit) selecteert zij voor iedere positie drie kandidaten, die worden voorgelegd aan de voorzitter van de Mensenrechtenraad. Die houdt vervolgens een consultatieronde, en uiteindelijk beslist de Mensenrechtenraad over de aanstellingen.

Mostafa
Mostafa30 aug. 2016 - 21:09

''Les droits des femmes '' in Frankrijk ?! Nou, me neus! het blijkt nu dat Franse zogenaamde '' Droits'' dit ''Droits'' dat een blanke begrip is en niet voor iedereen geldt.

5 Reacties
Nagus
Nagus31 aug. 2016 - 8:16

Het "blanke" recht geldt voor eenieder die zich aan wil passen. Als mensen in Marokko of Amerika met een bivakmuts over straat mogen, hoeft dat hier of in Frankrijk toch nog niet te mogen? Niet alles is een vrije keus, ook niet voor de "blanken". Ik krijg altijd de opmerking "leven en laten leven", maar is het niet naïef om te denken dat wanneer de patriarchale cultuur van de moslims zich zo uitbreidt over de westerse wereld mijn dochter in haar waarde zal worden gelaten? Het is nu al zo dat zij niet door bepaalde buurten en langs bepaalde wegen kan fietsen. Ik hoefde vroeger geen omweg naar school te nemen. Is het juist dat mijn dochter haar vrijheid moet opgeven voor de vrijheid van islamitische mannen die hier vrijwillig zijn komen wonen en die in tegenstelling tot mijn dochter op elk moment weer naar hun land van herkomst kunnen gaan?

Mostafa
Mostafa31 aug. 2016 - 11:28

Nagus, Aanpassen aan wie? aan u ? Nee hoor, bedankt ! Aan wilders? nee, ik haat niemand op aard ! Aanpassen aan u ? Nee,u bent niet de juist mensen met de juiste Normen en Waarden, want, u en niemand op aard draagt de juiste vorm van omgaan met mensen, u bent niet de echte Waarheid, niemand op aard, hoezo aanpassen aan u? elk mens is bijzonder, u ook trouwens, maar hou alstublieft uw eigen gedrag, Normen en Waarden alleen voor u zelf. U bent niet de definitie van de juist manier van leven en gedragen, mijn hoofd is de uwe niet. Als u het leuk vind om elk dag 1 uur op uw hoofd te gaan staan, moet ik dat ook gaan doen ? als u varkens vlees lekker vind, moet ik ook dat vlees gaan eten? als u in een Koe uw god ziet zoals veel mensen doen moet ik u gaan volgen? als u een potje naakt wilt gaan fietsen, moet ik ook dat gaan doen ? Ik respecteer hoe u bent, maar u MOET ook mijn respecteren hoe ik bent en dat moet u gewoon doen, klaar. Een ding hebben we in dit land gemeen, u en ik: wij moéten de Wet de Grondwet respecteren, dat is alles. De vrijheid is voor iedereen en geldt niet alleen voor u. Snapt u het een beetje?

Lode2
Lode231 aug. 2016 - 13:43

@Mostafa Heeft de fundamentalistische interpretatie van de islam u zo verblind dat u geen menselijk medegevoel heeft voor de dochter van Nagus? Of vindt u dat die zich maar moet aanpassen? Liefst door zich ook als fundamentalistische moslima te kleden? Want anders heeft ze "er zelf om gevraagd"?

Mostafa
Mostafa31 aug. 2016 - 14:41

Lode, De dochter van Nagus of uw dochter als zij voor de Non kiest mag zij twee hoofddoeken en witte handschoenen en de moslima mag geen hoofddoek dragen ? Uw orthodoxe joods nichtje mag haar haar kaal scheren en een heilige pruik op har hoofd zetten en de moslima maag geen badpak tijdens het zwemmen, moet zij perse een bikini ?!! Tjongen jongen!

Coronarias Redig
Coronarias Redig1 sep. 2016 - 20:25

Om weer met die non aan te kunnen komen zetten moet je of een meter dikke betonnen plaat voor je hoofd gemonteerd hebben of heerlijk aan het trollen zijn.

Lode2
Lode230 aug. 2016 - 20:58

"werkt het verbod juist stigmatisering en religieuze onverdraagzaamheid in de hand, aldus de VN." Wordt daarmee de "religieuze verdraagzaamheid" van de zich steeds meer radicaliserende moslims bedoeld? Ik vrees van niet. En alsof de boerkini niet duidelijk tegen de vrouwen die enkel een badpak of bikini dragen zegt "Jullie zijn minder deugdzaam dan ik." Dat geeft de moslim jongens die niet-islamitische vrouwen als ontuchtige vrouwen beschouwen en zo behandelen ook een moreel steuntje in de rug om zo door te gaan.

5 Reacties
Lode2
Lode230 aug. 2016 - 21:00

PS: En dan te bedenken dat wat Mohammed zijn vrouwen gebood was hun blote bovenlijven te verbergen. Niets over het haar. Omdat hij nogal veel mannen die hem wilden spreken ontving, en zijn vrouwen -zoals velen ook nu nog in streken in b.v. Afrika en Zuid-Amerika doen- met blote borsten rondliepen, en die mannen die dat zagen bepaalde ideeën kregen, zou de profeet van hogerop te horen hebben gekregen dat hij zijn vrouwen moest zeggen hun bovenlichamen met een doek te bedekken. Zo staat het volgens islam geleerden in het Arabisch. Een bikini doet dat ook... blote borsten bedekken. Dus ik zou tegen moslima's zeggen: "Je bent niet verplicht volgens je geloof je haar te bedekken. Wel je borsten. Dus je mag gewoon een normaal badpak aan, en zelfs een bikini. En als je wilt ben je ook vrij je haren in de wind te laten wapperen. Er staat niets in de Koran of Hadith over haar bedekken." Maar of ze dat zullen aannemen van een "ongelovige"? Al heeft hij wel de Koran gelezen, en diverse Hadith, en het uit de mond van de broer van de oprichter van de Moslim Broederschap gehoord. Ik vrees van niet. Maar hier zegt die Islam geleerde het, in deze door een Noorse moslim gemaakte documentaire: "Freedom, equality and THE MUSLIM BROTHERHOOD (full Norwegian documentary)" https://www.youtube.com/watch?v=zPu6-iZQgaI

Lode2
Lode230 aug. 2016 - 21:05

Correctie: “de religieuze onverdraagzaamheid” van de steeds meer radicaliserende moslims".

Oemmukke
Oemmukke31 aug. 2016 - 3:39

Als ik een vrouw in de stad zie lopen met een legging en tuniek denk ik ook altijd, tfu..die loopt even religiues te doen hey, alsof ze beter is dan ik. En mannen met stropdassen, tjetjemina, wat denken ze wel! Helemaal onderdrukt door hun bazen. Je hoeft er echt niet netjes uit te zien om naar je werk te gaan hoor! Stompzinnige reactie? Inderdaad, dat denk ik ook over jouw opmerkingen.

Zandb
Zandb31 aug. 2016 - 6:27

Lode: En alsof de boerkini niet duidelijk tegen de vrouwen die enkel een badpak of bikini dragen zegt “Jullie zijn minder deugdzaam dan ik.” De boerkini zegt niets. De mensen die een boerkini dragen willen daar misschien iets mee uitdrukken. Maar dat doe je als mens met alles wat je niet of wat je wel doet. Een stem op de PVV kan je ook opvatten, als iemand zich heel wat minder gewelddadig en achterlijk vindt dan een moslim. Dat "uitdrukking geven aan" noemen we ook wel "vrijheid (van meningsuiting)". En de vraag of moslims "iets van een ongelovige" aan willen nemen kun je net zo goed andersom stellen: "willen ongelovigen iets van moslims aannemen"? Als u de "toenemende onverdraagzaamheid van zich radicaliserende moslims" wilt beantwoorden met "onverdraagzaamheid jegens moslims" dan is dat een verkeerd antwoord.

Lode2
Lode231 aug. 2016 - 9:24

Dank voor uw reacties. Al zijn we het niet eens over deze zaak. Ik hoop wel dat u even naar die documentaire heeft gekeken, gemaakt door een zeer bezorgde moslim die evenzeer bezorgde moslim geleerden interviewt over de steeds groeiende invloed van de fundamentalistische islam in het westen. En over het hoofddoekje. Dat was nog in de tijd dat de boerkini niet eens bestond. Tenzij u gelooft het beter te weten dan die moslim en door hem geïnterviewde islam geleerden.

rbakels
rbakels30 aug. 2016 - 20:35

En dan te bedenken dat het argument van de boerkiniverboden is dat vrouwen door hun mannen en het geloof gedwongen worden zo'n ding te dragen. Waarom zijn ze nu niet blij van die dwang af te zijn? Ook die burgemeesters kunnen constateren dat de vreugde van de "bevrijde" moslima's niet over houdt. daar zou wel eens een heel simpele reden voor kunnen zijn: als die dames niet meer in boerkine nar het strand mogen, mogen ze helemaal niet meer naar het strand. Van hun mannen en de islam. Waarom geven die burgemeesters niet toe dat ze hun doel gemist hebben? Omdat ze in werkelijkheid een heel ander motief hadden: moslims pesten, want dat doet het electoraal goed (zijn dit gekozen burgemeesters? Dan is dat ook een argument om hier vooral heen gekozen burgemeesters in te voeren!) Wie moslim wil treiteren omdat dit electoraal aantrekkelijk is (van Wilders tot Front National, met de AfD er tussenin) speelt met vuur, want actie = reactie (zoals Newton al vaststelde inde 17de eeuw): die haat lokt terrorisme uit. En daar hebben we verdomd veel last van.

4 Reacties
chad
chad31 aug. 2016 - 0:21

Ooit gehoord van sociale druk? Er zijn heus wel vrouwen die geen hoofddoek dragen, maar de consequenties zijn enorm. Je familie wil niets meer met je mee te maken hebben enzovoort.

Zandb
Zandb31 aug. 2016 - 6:31

Frits: Niet alleen "wie de moslim wil treiteren" lokt terrorisme uit. Islamitisch geïnspireerd geweld dat ook doet. Beide zijden van een verkeerde medaille hebben belang bij dit soort "verklaringen".

Blitskikker
Blitskikker31 aug. 2016 - 6:55

Moslima's die bevrijd zijn van hun boerkini zijn wellicht niet blij omdat ze dan een probleem met hun echtgenoot hebben. Echtgenoten die bevrijde vrouwen als hoeren beschouwen. Door de boerkini te tolereren hou je die onderdrukking van moslimvrouwen door moslimmannen in stand.

the don
the don31 aug. 2016 - 8:21

Frits, je zegt 'die haat lokt terrorisme uit' Maar stel je die haat als het beginpunt? Volgens mij is het terrorisme dat haat uitlokt.

Edwin038
Edwin03830 aug. 2016 - 20:27

Ach, maar natuurlijk de VN bemoeit zich weer eens in een non-discussie. Caïro-verklaring van de mensenrechten er maar eens bij pakken? Aangezien vrijheid van religie daar niet in voorkomen, en vrijheid van meningsuiting ook niet. Nou, lachen toch met die VN?

6 Reacties
Zandb
Zandb31 aug. 2016 - 6:35

Edwin: In de universele rechten van de mens, die de VN als uitgangspunt neemt, komen de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van religie wèl aan de orde.

Gammana
Gammana31 aug. 2016 - 6:46

@Zandb Maar die zijn door westerse imperialisten opgesteld, is dat ook niet een vorm van discriminatie om moslims dan te dwingen zich daaraan te conformeren? Caïro-verklaring van de mensenrechten is de islamitische versie, zou het niet veel politiek correcter zijn om moslims en islamitische landen daar aan te toetsen..

truusbeek2
truusbeek231 aug. 2016 - 6:51

Zandb Dan is het toch vreemd dat VN zich druk maakt over een kledingstuk en zich niet druk maakt over het feit dat moslim landen over de mensenrechten hun eigen verklaring geeft die in bepaalde gevallen lijnrecht op de universele mensen rechten staan. Zou het komen door het feit dat er macht en stemmen gekocht worden ? VN is een machteloze organisatie( corrupte?) geworden die wegduikt op momenten dat ze werkelijk haar stem moet laten horen.

Arvidos
Arvidos31 aug. 2016 - 7:13

Vrijheid van meningsuiting en religie? En dan stellen ze Saoedi-Arabie aan als hoofd van de mensenrechtencommissie....right.

truusbeek2
truusbeek231 aug. 2016 - 9:21

Zandb lees Assay in trouw van Judith Spiegel Vergeet het maar die arabische vrijheid. citaat De islam geeft iedere onderdaan van de islamitische staat het recht op vrijheid van meningsuiting, onder de voorwaarde dat die wordt gebruikt voor de verspreiding van nobele waarden en de waarheid, en niet voor het verspreiden van kwaad. Dit komt niet uit het handvest van Islamitische Staat (IS), maar uit een handboek van een gerespecteerd docente mensenrechten uit Koeweit. Volgens haar is het islamitische concept van vrijheid van meningsuiting 'superieur' aan dat van het Westen. De islam staat nooit toe dat 'kwaad wordt gepropageerd' en geeft niemand het recht om 'beledigende taal te gebruiken onder het mom van kritiek'. Ik sla het boek dicht, met een ongemakkelijk gevoel. Je mag zeggen wat je wilt, zolang het maar is wat wij willen horen - en de rest is 'kwaad'? Deze mevrouw vindt dat islam en mensenrechten goed samengaan. Veel mensenrechtenactivisten in de regio laten me telkens weten dat zij het daar volledig mee eens zijn. Wie de islamitische waarden toch ter discussie stelt, stuit op draconische wetten. Dat die nodig zijn, duidt in wezen op weinig geloof in de eigen beschaving. Zonder die wetten kan hun geloof kennelijk niet voortbestaan.

Edwin038
Edwin03831 aug. 2016 - 10:18

Juist Zandb, De VN staat toe dat er een aparte regeling voor de islamitische wereld is gekomen. Een Sharia maar dan in een VN verdrag gegoten. De verklaring van de mens zoals in het Cairo verdrag staat zo haaks momenteel op die van ons. Maar misschien moeten we er ook maar 1 opstellen voor Europa. Vrijheid van religie achter de voordeur. En als je een religie aanhangt dan heb je geen mening meer en moet je maar je mond houden over welke koers het land neemt. Wil je je religie in de openbare ruimte belijden dan verhuis je maar naar een wereld deel wat daar makkelijker in is. Toch absurd dat de hele wereld de UrvM onderkent maar de Islamitische landen daar nu weer een uitzondering op willen en de VN staat het gewoon toe dat men op basis van een VN verdrag mensen discrimineert en buitensluit. Daarmee aantonende dat die hele VN een farce is geworden en zich wel overal mee kan bemoeien maar waar niemand meer naar luistert.