Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vluchtelingenkamp ‘Jungle van Calais’ wordt maandag ontruimd

  •  
21-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
786 keer bekeken
  •  
24369963740_7861903a4c_z
In de ‘Jungle van Calais’ zoals het vluchtelingenkamp rondom Calais genoemd wordt, zitten duizenden vluchtelingen vast. Op weg naar Engeland strandden ze daar. Al maanden wordt door Frankrijk gesproken over de ontruiming van het kamp, maar tot op heden zonder actie. Daar lijkt nu verandering in te komen: a.s. maandag wordt de ‘Jungle van Calais’ ontmanteld. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag bekend gemaakt. Voor de ontruiming is een week uitgetrokken.
De ontruiming houdt ook in dat zo’n 10.000 vluchtelingen elders ondergebracht moeten worden. Daar worden 145 tourbussen voor ingezet. De vluchtelingen zullen verdeeld worden over 287 opvangcentra. Hulporganisaties waarschuwen dat een week te kort is om 10.000 mensen te herverdelen.
"Uit de laatste tellingen van hulporganisaties Auberge des Migrants en Help Refugees is gebleken dat in de kampen meer dan 10.000 mensen verblijven, onder wie 1.022 alleenstaande minderjarigen. Meer dan de helft van hen zou afkomstig zijn uit Afghanistan of Soedan. De afgelopen weken werd al een “aanzienlijk” aantal kinderen dat nu in de vluchtelingenkampen zit overgebracht naar het Verenigd Koninkrijk."
cc-foto: Malachybrowne
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.