Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Vluchtelingenhaters misten de Verlichting'

  •  
25-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
shanina
In het BNNVARA-programma De Nieuws BV vertelt Salem Shanina over  zijn uit Syrië gevluchte familie. De reis die zij moesten doormaken – vanuit Syrië via Turkije, uiteindelijk naar Nederland. Een reis door het door IS-bezette hellehol, waar zijn tante met twee kleine kinderen van 2 jaar en 4 jaar, een week moest bivakkeren, voordat ze van omgekochte IS-strijders door mochten trekken.
In het slot van de uitzending vertelt Shanina over de Vlaamse politicus Bart de Wever die in Nieuwsuur opperde dat Syriërs de Verlichting zouden hebben gemist. De Wever spreekt van “een dreiging van mensen die onze democratische waarden niet delen.” Shanina pareert die stelling door te opperen dat de asielzoekers juist op de vlucht zijn voor mensen – bijvoorbeeld IS-strijders, maar ook andere groeperingen – die inderdaad de Verlichting hebben gemist en die denken in termen van onthoofding. Terwijl ze aan de ene kant voor hen vluchten, krijgen ze bij aankomst te maken met de andere kant. Namelijk vluchtelingenhaters die varkenskoppen ophangen en scheldkanonades afvuren met leuzen als ‘daar moet een piemel’. Inderdaad, demonstranten waarvan het lijkt dat juist zíj de Verlichting compleet hebben overgeslagen, aldus Shanina.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.