Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vluchtelingenhaters doen uitgang azc op slot

  •  
02-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-04-02-om-22.29.01
Schermafbeelding-2016-04-02-om-22.29.42
Het hek van de asielopvang Crailo, bij Hilversum, is afgelopen nacht door onbekenden met een slot dichtgedaan. Ook werd een anti-vluchtelingenspandoek aan het hek gehangen. Dat meldt RTV-NH.
De extreemrechtse groepering Identitair Verzet maakte melding van het gebeuren via hun Facebookpagina. Zij zouden het bericht weer hebben gekregen van de daders, die daarbij dreigden meer en heftiger tegen vluchtelingen in actie te zullen komen:
" Deze morgen hebben wij gedaan wat de overheid had moeten doen: Wij hebben Crailo op slot gedaan om te voorkomen dat er nog honderden gelukzoekers extra worden bij geplaatst."
" Wij zijn geïnspireerd door het Identitair Verzet en hun oproep ‪#‎Kominverzet‬ hebben wij dan ook beantwoord. Als Broertjes zijn plannen door blijft zetten zullen wij onze acties op blijven voeren. Het achter slot en grendel zetten van de immigranten was een voorproefje. Ergens moet er iemand een streep trekken en zeggen: Tot hier en niet verder."
In één van de gebouwen in Crailo bevinden zich momenteel tientallen vluchtelingen. Het COA heeft nog niet op de actie gereageerd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.