Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

PvdA-Kamerlid Arib stapt op

Voelt zich niet meer veilig na 'dolkstoot' Vera Bergkamp
Joop

Vluchtelingenhaters bedreigen organisatoren dansfeest

  •  
15-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het voor donderdag geplande evenement ‘Dansen met vluchtelingen’ in Veenendaal is afgelast wegens bedreigingen. Organisatoren Stichting Gastgezin voor een Vluchteling en De Basiliek konden daardoor de veiligheid rond wat een feest had moeten worden niet garanderen. Dat meldt De Gelderlander.
De bedoeling van het feest was een ontmoeting tussen Nederlandse gastgezinnen en vluchtelingen. In overleg met de politie en de gemeente is nu besloten het evenement voorlopig uit te stellen. Via Facebook laat de stichting weten enorm getroffen te zijn door de dreigementen, ook zal aangifte worden gedaan.
‘Wij zijn geraakt door de haat die spreekt uit een aantal van de bedreigingen die zijn geuit in de richting van het initiatief. Wij willen ons zeker niet laten intimideren door haat maar ons juist inzetten voor compassie en verbinding. Daarom willen wij vluchtelingen, die situaties van geweld en haat ontvluchten, vriendschap en perspectief bieden.’
//
Belangrijke mededeling over het event ‘Dansen met Vluchtelingen’Na intensief beraad hebben Stichting Gastgezin voor…

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (41)

adriek
adriek16 mrt. 2016 - 19:04

Dreigen met geweld is natuurlijk niet hetzelfde als geweld gebruiken. Typisch voorbeeld van #kominverzet toch?

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst16 mrt. 2016 - 18:11

Ik denk dat die dreigementen geuit zijn door iemand met een ontzettende hekel aan dansen.

EricDonkaew
EricDonkaew16 mrt. 2016 - 12:43

Dat dansen resulteert natuurlijk wel in stelletjes. Die stelletjes zullen eenzijdig van samenstelling zijn: vluchtelingenman met Nederlandse vrouw. De bevolkingsopbouw dreigt dan scheef te groeien. Ik ben er eigenlijk wel voorstander van om bij iedere binnengelaten Syrische man een jonge vrouw uit Thailand, de Filipijnen of de Dominicaanse Republiek te importeren. Die mogen dan ook meedansen bij dit soort feesten. Dan is iedereen weer gelukkig.

2 Reacties
badgast
badgast16 mrt. 2016 - 14:55

Waar koop jij je kristallen bollen?

Piet de Geus
Piet de Geus16 mrt. 2016 - 15:12

"De bevolkingsopbouw dreigt dan scheef te groeien." Welnee. Er is juist een overschot aan hoogopgeleide vrouwen, dus dat wordt mooi recht getrokken door al die Syrische architecten en chirurgen. "Ik ben er eigenlijk wel voorstander van om bij iedere binnengelaten Syrische man een jonge vrouw uit Thailand, de Filipijnen of de Dominicaanse Republiek te importeren." Postorderen doe je maar op eigen kosten en voor eigen risico.

schleborsjki
schleborsjki16 mrt. 2016 - 11:19

omaoeverloos 16 maart 2016 at 09:14 'Tja, een tweede Keulen moeten we niet hebben, natuurlijk.' Je bedoelt het Keulen waar van al die aangiftes uiteindelijk één heeft geresulteerd in een daadwerkelijke aanklacht wegens seksueel geweld?

2 Reacties
omaoeverloos
omaoeverloos16 mrt. 2016 - 13:56

Wat ik bedoel is dat de organisatie geen zin had om hun feest, net als in Keulen, te laten versjteren door een groep criminelen.

Common Sense
Common Sense16 mrt. 2016 - 16:55

Zegt meer iets over de pakkans dan over wat daar plaats heeft gevonden.

msj_meijerink
msj_meijerink16 mrt. 2016 - 10:23

En toch maar blijven rondbazuinen dat we zo'n tolerant volkje zijn. Wat een droefenis allemaal!

Jhonathan
Jhonathan16 mrt. 2016 - 9:59

Wat niet duidelijk is, is uit welke hoek de bedreiging is gekomen. Er stond ook een Koerdische dansgroep op het programma. Ingewikkelde tijden zijn het geworden.

2 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen16 mrt. 2016 - 20:04

Leuk geprobeerd, maar tot nu toe komen dit soort bedreigingen wel allemaal van één kant.

Jhonathan
Jhonathan17 mrt. 2016 - 10:25

hugo bergveen 16 maart 2016 at 21:04 >[ Leuk geprobeerd, maar tot nu toe komen dit soort bedreigingen wel allemaal van één kant.]< Zou zomaar een opmerking van Wilders kunnen zijn.

Casparus2
Casparus216 mrt. 2016 - 9:10

Gaat lekker met de PVV haatbrakers. Verbieden die haatzaai bende.

1 Reactie
Common Sense
Common Sense16 mrt. 2016 - 16:58

Zei hij vredelievend, wat een grap.

jahoor2
jahoor216 mrt. 2016 - 8:26

Lekker bezig weer die PVV´ers. Allemaal preventief opsluiten die extremisten. Bedreigen is een vorm van terrorisme en maakt onze samenleving kapot.

1 Reactie
JoostHelder
JoostHelder16 mrt. 2016 - 12:32

Met deze logica kun je ook alle moslims preventief opsluiten. Slaat nergens op!

Tom Meijer
Tom Meijer16 mrt. 2016 - 8:20

Dit afgelasten is te gek voor woorden. Aan dat dreigtuig geef je je toch niet over.

omaoeverloos
omaoeverloos16 mrt. 2016 - 8:14

Tja, een tweede Keulen moeten we niet hebben, natuurlijk.

3 Reacties
Appi Mohamud
Appi Mohamud16 mrt. 2016 - 9:36

Oma toch. Waneer kom je net werkelijke argumenten inplaats van die oneliner van je? Doe geen Wilders en plaats wat je echt van vind.

omaoeverloos
omaoeverloos16 mrt. 2016 - 11:42

"Doe geen Wilders en plaats wat je echt van vind." Ik vind zowel degene die een "sensation vluchteling" party organiseert als degene die het nodig vindt dit te verstoren intrieste figuren.

Dantes040
Dantes04016 mrt. 2016 - 14:26

In mijn werkervaringsproject zitten een aantal vluchtelingen en die kunnen grotendeels ontzettend goed tafelvoetballen. Supergezellig ! Een feestje zou ik ook niet erg vinden.

jellevwal
jellevwal16 mrt. 2016 - 7:33

In de discussie met Wilders gister over de EU Turkije deal pochte onze onvolprezen (in Brussel) Mark Rutte er op dat het plan wel eens de asielstroom zou kunnen doen ophouden, dan 'zou Wilders zijn electoraal succes met de migranten niet kunnen voortzetten'. Nu heb ik niet alles aangehoord, het heen en weer gepraat in de tweede kamer is mij een gruwel, maar nergens zag ik dat iemand zich nog druk maakte over het recht op aanvragen van asiel voor iedereen. Nu staat hier weer een zielig verhaal over niet willen dansen met migranten, dat is haat, maar mensen in Griekenland in de ellende laten zitten, en terug sturen naar Turkije, lijkt mij minstens zo hatelijk. Het lijkt op zwaar bestraffen van een foutje op een UWV formulier, maar bij witwassen door een VVD fractie voorzitter in een gemeenteraad, slechts een voorwaardelijke straf opleggen. Klasse justitie, zo werd dat vroeger genoemd.

2 Reacties
badgast
badgast16 mrt. 2016 - 9:05

Beste jelle, je reactie, wel, er omheen praten, zo werd dat vroeger genoemd. Of aandacht afleiden.

adriek
adriek16 mrt. 2016 - 19:08

Het gaat niet om niet willen dansen met immigranten, het gaat om figuren die niet willen dat andere mensen willen dansen met immigranten. Intoleranter kun je bijna niet worden als je andere mensen geen plezier gunt.

Freeman2
Freeman216 mrt. 2016 - 7:25

Het is een taalprobleem. Vuurstokjes heten gewoon lucifers. Vluchtelingenhaters heten wereldwijd xenofoben.

1 Reactie
badgast
badgast16 mrt. 2016 - 9:07

xenofoben zijn bang. Een agorafoob durft niet in een open ruimte te komen. Een xenofoob rent weg als z/hij een vreemd iemand of iets ziet. Een vreemdelingenhater stuurt haatbrieven en bedreigt. Of erger.

schleborsjki
schleborsjki16 mrt. 2016 - 6:32

Daar heb je de 'bezorgde burgers' weer met hun laffe acties.

1 Reactie
Frank Lenssen2
Frank Lenssen216 mrt. 2016 - 15:09

Klopt, Schleborsjki - de bezorgde, verontruste, boze, en bovenal verwarde burgers lijken warempel niets anders meer te doen dan het vergallen van andermans plezier. Of het nu om kindvluchtelingen gaat (aangeboden sportuurtjes), gezamenlijke kookavonden (mag niet, vinden de zuurpruimen), of een dansfeest - de gevaarlijke rechtse houtkoppen staan klaar met verboden of dreigementen. Trieste zielepoten, die alleen in groepen en anoniem (ook hier) optreden. Lafbekken die een ander niets gunnen. Het schuim der natie, zogezegd. Treurig dat op Joop menigeen meent de NVU, Pegida, en ontspoorde PVV-fans toch qua gedrag te moeten ontzien, of zelfs mild prijzen. Het dieptepunt wordt dan steeds bereikt als de wandaden uiteindelijk heten 'de schuld van links te zijn', omdat 'de linkse elites' jarenlang weggekeken zouden hebben, en de Echte Ware Onthutsende Heuse Reële Feiten onder de pet gehouden hebben. Hoe kunnen mensen (die in gewone straten wonen, neem ik aan) zichzelf zó verlagen? Gedeeltelijk denk ik dat ze wat te verbergen hebben, omdat ze opereren in de anonimiteit zo belangrijk vinden. Misschien mag de echtgenote, de baas, of wie dan ook het niet weten, allemaal. Gedeeltelijk hebben we, ook hier, met scholieren te maken. Hoe of dat ik dat weet? Dat is mijn instinct. Hoe iemand schrijft. Hoe iemand zich als 'man van de wereld' wil etaleren, die wel weet wat er in vrouwen omgaat. Ik zie het gebrek aan levenservaring snel. De taal van 15-jarigen, soms trollen. Die zie je helaas ook hier.

Bouke Ruiter
Bouke Ruiter16 mrt. 2016 - 5:11

Ons land blinkt de laatste uit in juist die vieze rechtse hoologin-achtige , pvv, en andere rechtse diaree te veel aandacht te geven

1 Reactie
Leviurk
Leviurk16 mrt. 2016 - 11:25

Drogreden: generalisatie

Haastig
Haastig16 mrt. 2016 - 0:31

Nu is de titel van een dansfeest "dansen met vluchtelingen" ook wel redelijk tenenkrommend. Met wie dansen die vluchtelingen dan? Redelijk aapjes kijken of zijn wij goed bezig-gehalte-titel. Waarom niet gewoon "dansfeest" of "grenzeloos dansfeest". ...

1 Reactie
ATM2
ATM216 mrt. 2016 - 9:14

Tja, nu er geen dieren meer vertoond mogen worden in het circus vergrijpt men zich voor het eigen voldane 'kijkmijeensgoedzijn' gevoel aan vluchtelingen.

Common Sense
Common Sense15 mrt. 2016 - 22:01

Nogal lafhartige aanpak. Als je hiervan al van de leg bent. Neem een Pegida, die staan gewoon te demonstreren ondanks zware tegenaanvallen.

2 Reacties
H.Witte
H.Witte15 mrt. 2016 - 23:29

zware tegenaanvallen?

Zandb
Zandb16 mrt. 2016 - 7:33

Het gaat hier dan ook om gewone mensen die zich even willen ontspannen zonder dat er sprake is van geweld en dreiging. En niet om doorgewinterde hooligans die juist geweld en dreiging opzoeken.

Mark Gh
Mark Gh15 mrt. 2016 - 21:51

Gewoon door laten gaan. Beetje politie erbij en, mochten zich ongeregeldheden voordoen, (desnoods hardhandig) arresteren dat gespuis. Dit soort dingen kan echt geen kwaad.

overlever
overlever15 mrt. 2016 - 21:40

Laten we eerst het onderzoek afwachten en daarna de eventuele veroordeling. Misschien is het een vluchteling die muziek haat en geen vluchtelingenhater. Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen.

3 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus16 mrt. 2016 - 2:54

"Misschien is het een vluchteling die muziek haat" Zijn er ook momenten waarop je jezelf wel serieus neemt?

stokkickhuysen
stokkickhuysen16 mrt. 2016 - 7:47

Ik denk dat het Overlever is geweest die de bedreigingen heeft gedaan. Gaarne niet ontkennen, daar is het nu nog te vroeg voor. Ik wil eerst het onderzoek afwachten. Ach, insinueren is ook een bezigheid. Maar wat interessanter is is wat erachter zit om toch de hele tijd te gaan zitten insinueren.

overlever
overlever16 mrt. 2016 - 13:32

Gewoon even afwachten. Ik zeg niet dat het zeker een vluchteling is geweest. Ik zeg misschien. Het is niet juist om hier al conclusies te trekken voordat er een veroordeling is geweest. Het zou bijvoorbeeld ook een vluchteling kunnen zijn die hiermee de schuld in de schoenen wil schuiven van een allochtoon. Net zoals andersom misschien is gebeurd in Keulen. Alwaar misschien Pegida vrouwen heeft aangerand om de vluchtelingen in een kwaad daglicht te stellen. Nogmaals, ik wil hiermee niets zeggen over de schuldvraag maar we moeten alle opties open houden totdat er iemand is veroordeeld. Het is toch vreemd dat er nu keer op keer allochtonen de schuld krijgen van dit soort acties. Daarbij is het misschien geen Pegida aanhanger of PVV stemmer geweest maar gewoon een lone wolf. Dan moet deze persoon aangehouden en veroordeeld worden maar mag dit niet afstralen op andere personen. Hiermee wil ik natuurlijk niet zeggen dat er niets gebeurd is en wil ik duidelijk zeggen dat ik deze actie veroordeel.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 mrt. 2016 - 21:36

Dit is weer een totale capitulatie, volgens mij lijkt het erop dat dit land daarin uitblinkt, zeker waar het vluchtelingen betreft en vraag me ernstig af of politie en justitie ernstige misdaad in de hand werken en mede oorzaak zijn van het rechteloos stellen van oorlogsvluchtelingen.