Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vluchtelingenhaters bedreigen organisatoren dansfeest

  •  
15-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het voor donderdag geplande evenement ‘Dansen met vluchtelingen’ in Veenendaal is afgelast wegens bedreigingen. Organisatoren Stichting Gastgezin voor een Vluchteling en De Basiliek konden daardoor de veiligheid rond wat een feest had moeten worden niet garanderen. Dat meldt De Gelderlander.
De bedoeling van het feest was een ontmoeting tussen Nederlandse gastgezinnen en vluchtelingen. In overleg met de politie en de gemeente is nu besloten het evenement voorlopig uit te stellen. Via Facebook laat de stichting weten enorm getroffen te zijn door de dreigementen, ook zal aangifte worden gedaan.
‘Wij zijn geraakt door de haat die spreekt uit een aantal van de bedreigingen die zijn geuit in de richting van het initiatief. Wij willen ons zeker niet laten intimideren door haat maar ons juist inzetten voor compassie en verbinding. Daarom willen wij vluchtelingen, die situaties van geweld en haat ontvluchten, vriendschap en perspectief bieden.’
//
Belangrijke mededeling over het event ‘Dansen met Vluchtelingen’Na intensief beraad hebben Stichting Gastgezin voor…
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.