Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De vluchtelingencijfers? Flip van Dyke legt het nog een keer uit

  •  
06-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-02-06-om-20.35.33
Eurocommissaris Frans Timmermans zei twee weken geleden in een interview dat maar liefst 60 procent van de vluchtelingen die naar Europa komen geen geldige reden heeft om te vluchten. Al gauw bleek dat de cijfers waarop Timmermans zich zei te baseren, met de beste wil van de wereld niet te vinden waren.
EenVandaag sprak over de cijfers met Flip van Dyke , die zich haast fulltime bezighoudt met verzamelen en publiceren van de werkelijke cijfers. Wat blijkt: dubbele registratie, meerdere registratiesystemen die langs elkaar gebruikt worden, onzorgvuldigheden en achterstallige administratie, om maar een paar dingen te noemen. Het zorgt er allemaal voor dat de cijfers een grote chaos zijn. Van Dykes zorgvuldige uitzoekwerk en analyses geven een scherp beeld van de werkelijke omvang van de vluchtelingenstroom en asielaanvragen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat we in Nederland qua aantallen niet te maken hebben met ‘een stad als Groningen’ (Halbe Zijlstra) of ‘een stad als Utrecht’ (Geert Wilders), maar hooguit een gemeente als Dronten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.