Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vluchtelingen vragen om doortocht uit overvol Griekenland

  •  
27-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-02-27-om-13.10.13
Bij de grens tussen Griekenland en Macedonië hebben honderden vluchtelingen gedemonstreerd voor het openen van de grensovergang. De vluchtelingen kunnen geen kant op sinds de Balkanlanden besloten hebben de grenzen op slot te gooien. Dat meldt de NOS.
Alleen al in het grensplaatsje Idomeni zijn zo’n 4.000 mensen in afwachting of ze door mogen reizen naar West- en Noord-Europa. Onder hen veel gezinnen met kinderen. In heel Griekenland zijn sinds de grenzen gesloten werden ruim 20.000 vluchtelingen en migranten gestrand. Slechts een beperkt aantal krijgt dagelijks toegang de grens over te steken. Macedonië laat op dit moment alleen nog vluchtelingen uit Irak en Syrië door.
Griekenland heeft zich er bij de EU over beklaagd dat de Balkanlanden op eigen houtje hebben besloten de grenzen te sluiten. De Europese ministers van Justitie zijn gisteren overeengekomen dat alle maatregelen om de vluchtelingenstroom te beperken in onderling overleg genomen moeten worden. Op dit moment zorgt het op eigen houtje sluiten van de grenzen door lidstaten voor een domino-effect in heel Europa.
De sluiting van de grens heeft er in Griekenland voor gezorgd dat er met spoed opvangkampen bijgebouwd moesten worden. De vluchtelingen en migranten die op de Griekse eilanden aankomen, worden daar nu langer vastgehouden. De opvangkampen in Athene, Piraeus en Thessaloniki barsten uit hun voegen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.