Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vluchtelingen in Hoofddorp bedreigd, daders prikken banden verkeerde auto's lek

  •  
03-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
band
Vluchtelingen uit Syrië die in Hoofddorp wonen en statushouder zijn werden maandagavond bedreigd door onbekenden. De daders prikten de banden van vier auto’s lek en lieten een briefje achter met ‘Profiteurs, Rot op naar je eigen kutland!. De voertuigen blijken niet van de statushouders te zijn maar van de buren, waaronder alleenstaande moeders.
De Koerdische Mahmoud Gemmo vertelt wat er gebeurd is:
"We vonden het briefje op de deur. Eerst wisten we niet wat er stond, maar toen we later hoorden wat er was geschreven. We durven niet meer ’s avonds naar buiten."
De daders dachten dat de auto’s van de vluchtelingen waren maar beseften niet dat de woningen ook aan moeders met kinderen toegewezen worden. Emmely Markgraaff is een van de slachtoffers.
"Ik woon met allemaal vluchtelingen in het pand en heb nooit last van ze. Het zijn heel lieve mensen die ook het recht hebben om hier te wonen."
De statushouders zijn nu bezig met het leren van Nederland en een inburgeringstraject. Voorheen protesteerde de buurt tegen hun komst maar sinds zij er zijn hebben ze alleen maar goed contact, vertellen ze zelf. Burgemeester Theo Weterings bezocht de vluchtelingen om ze een hart onder de riem te steken. Een van de bewoners, Fourat Baker vond dat enigszins geruststellend.
"Hij heeft ons een beetje gerustgesteld. We zijn natuurlijk erg geschrokken. We zijn gevlucht voor de oorlog en willen niet weer moeilijkheden. De burgemeester heeft gezegd dat het nooit meer zal gebeuren. Daar heb ik vertrouwen in. We willen gewoon rust"
Het buurtonderzoek heeft nog niets opgeleverd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.