Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

PvdA-Kamerlid Arib stapt op

Voelt zich niet meer veilig na 'dolkstoot' Vera Bergkamp
Joop

Vluchtelingen in Hoofddorp bedreigd, daders prikken banden verkeerde auto's lek

  •  
03-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
band
Vluchtelingen uit Syrië die in Hoofddorp wonen en statushouder zijn werden maandagavond bedreigd door onbekenden. De daders prikten de banden van vier auto’s lek en lieten een briefje achter met ‘Profiteurs, Rot op naar je eigen kutland!. De voertuigen blijken niet van de statushouders te zijn maar van de buren, waaronder alleenstaande moeders.
De Koerdische Mahmoud Gemmo vertelt wat er gebeurd is:
"We vonden het briefje op de deur. Eerst wisten we niet wat er stond, maar toen we later hoorden wat er was geschreven. We durven niet meer ’s avonds naar buiten."
De daders dachten dat de auto’s van de vluchtelingen waren maar beseften niet dat de woningen ook aan moeders met kinderen toegewezen worden. Emmely Markgraaff is een van de slachtoffers.
"Ik woon met allemaal vluchtelingen in het pand en heb nooit last van ze. Het zijn heel lieve mensen die ook het recht hebben om hier te wonen."
De statushouders zijn nu bezig met het leren van Nederland en een inburgeringstraject. Voorheen protesteerde de buurt tegen hun komst maar sinds zij er zijn hebben ze alleen maar goed contact, vertellen ze zelf. Burgemeester Theo Weterings bezocht de vluchtelingen om ze een hart onder de riem te steken. Een van de bewoners, Fourat Baker vond dat enigszins geruststellend.
"Hij heeft ons een beetje gerustgesteld. We zijn natuurlijk erg geschrokken. We zijn gevlucht voor de oorlog en willen niet weer moeilijkheden. De burgemeester heeft gezegd dat het nooit meer zal gebeuren. Daar heb ik vertrouwen in. We willen gewoon rust"
Het buurtonderzoek heeft nog niets opgeleverd.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Minoes2
Minoes25 mrt. 2017 - 2:33

Ik had hier geschreven; Schandalig! Was dat niet genoeg voor een debatpagina of ging die reactie weer ergens verloren? Ik doe het toch nog maar eens. Schandalig, zowel daad als intentie! En dan pronken met Nederlandse normen en waarden, rechtsstaat etc...en aanpassing daaraan eisen....ga toch weg....

Izzy2
Izzy24 mrt. 2017 - 8:22

Extreemrechts lijkt een criminele organisatie te worden. Vooral erg laf, niets rechtuit durven zeggen. En dan nog te dom ook, de verkeerde auto nemen...

bob b.
bob b.3 mrt. 2017 - 19:14

Goed dat de burgervader zich liet zien en de mensen een hart onder de riem stak. Dat is essentieel. Om te weten dat je beschermd bent en om te laten zien dat dit gedrag niet getolereerd wordt.

MijnMening3
MijnMening33 mrt. 2017 - 17:18

Bah, bah!

Joe Speedboot
Joe Speedboot3 mrt. 2017 - 15:54

Heeft Wilders al afstand genomen?

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin3 mrt. 2017 - 17:54

Zou kunnen. Ik hoorde een man op straat, ergens in de verte, luid roepen: "Schandalig! Idioot!" Het zou de heer G. Wilders geweest kunnen zijn. Of een verwarde man, die zijn gedwongen vertrek uit de zoveelste noodlijdende GGZ-instelling aan de kaak wilde stellen.

Jan Vries
Jan Vries3 mrt. 2017 - 14:58

Ik hoop dat de laffe daders snel worden gepakt en ze met naam en toenaam bekend worden gemaakt.

Kees Stop
Kees Stop3 mrt. 2017 - 14:22

Zeker als je zelf al een eeuwigheid wanhopig op zoek naar een betaalbare huurwoning voor je ongebroken gezin, een leuke auto hoeft er niet eens bij, dan weet je hoe belangrijk deze eerste levensbehoefte is. En dat het schandelijk is om autobanden lek te steken van mensen die nu eenmaal voorgaan. Wat zijn dat voor lieden die banden lek steken en 1 briefje ophangen. Er zijn ook nette democratische middelen om je ongenoegen te tonen. Bijvoorbeeld met de aanstaande verkiezingen. Door te stemmen tegen politieke partijen die dit soort misstanden met hun beleid in de hand werken. http://nieuwesite.meerradio.nl/article/asielzoekers-hoofddorp-ernstig-bedreigd

Pater Familias
Pater Familias3 mrt. 2017 - 14:12

Eikels, Zien we de laatste tijd eindelijk weer eens wat positieve verhalen vanuit de periferie, komen er weer dit soort eikels langs.

Cliff Clavin
Cliff Clavin3 mrt. 2017 - 13:35

Verschrikkelijk beschamend. De PVV (en tegenwoordig ook de VVD) zorgt er wel voor dat je je laatste restjes patriottische gevoelens onmiddellijk verliest. Wat een kloothommels zijn die politici toch.

2 Reacties
Voice of Reason
Voice of Reason3 mrt. 2017 - 14:55

Moet je me toch even uitleggen wat de PVV (en tegenwoordig ook de VVD) met deze actie te maken hebben Cliff.

Cliff Clavin
Cliff Clavin3 mrt. 2017 - 17:19

@ Voice of Reason (15:55u) - alles. Maar als je zo nodig wil: voor jou: 'niets'. Ik denk dat je bij die mensen hoort die om de vijf minuten iets anders zeggen, zo lang ze maar dienaren kunnen zijn van het nieuwe 'hip': ziedende en ongefundeerde haat tegen moslims, vluchtelingen, en andere groepen die als ongewenst verklaard worden.

Zandb
Zandb3 mrt. 2017 - 13:11

Dit vind ik nu een voorbeeld van daden die m.n. PVV-coryfeeën zich aan mogen trekken. Met het voorbeeld dat ze geven, leren ze minder begaafden dat hun illegale acties, verzetsdaden zijn.

3 Reacties
MijnMening3
MijnMening33 mrt. 2017 - 16:32

Waarom? IS heeft toch ook niets met Islam te maken? De PVV roept niet op tot geweld. Islam doet dat wel. Ik dus erg benieuwd naar uw uitleg.

Zandb
Zandb3 mrt. 2017 - 18:35

MijnMeningL Ik vind dat ik mijn mening heel helder onder woorden heb gebracht. Probeer eerst te begrijpen, wat ik in feite beweer. Komt u daar niet uit, dan leg ik graag wat meer uit. Maar denkt u nu echt, dat als er mensen zijn die door het voorbeeld van IS menen, dat een terroristische actie geen misdaad maar een heldendaad is, dat ik dan niet vind, dat IS zich dat mag aanrekenen? Als u het dan scherp wilt stellen: IS roept op tot geweld, de PVV tot verzet.

Minoes2
Minoes24 mrt. 2017 - 4:23

Nee islam doet dat niet, IS doet dat! En wie dat opvolgt is fout. Het blijft wel aanzetten tot...kweken van haat.....door een politicus, waardoor dit soort zaken schering en inslag zijn geworden, naar de oppervlakte komen. Mensen die zeggen dat de ander een papiertje moet tekenen dat men zich aan de wet moet houden hier, dit omdat wij normen en waarden hoog in het vaandel hebben staan...en een rechtsstaat zijn., Ik hoop dat het recht zijn beloop mag hebben. Maar ja daar zitten dan natuurlijk weer allemaal rechters van D66, die alles recht praten wat krom is.

polygoonjournaal
polygoonjournaal3 mrt. 2017 - 12:57

Mijn moeder durft ook niet meer 's avonds over straat na een insluiping en na zakkenrollen, maar daar lees ik niets over, dat vele oudjes dat niet meer durven na dit soort perikelen.

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin3 mrt. 2017 - 13:34

Ik vrees dat je in de verkeerde thread gepost hebt, PJ - probeer het ergens anders, wil je? (Er zijn ook andere sites, waar je wél aan je gerief kan komen, zeg ik erbij.)

Paul250371
Paul2503713 mrt. 2017 - 12:56

Hier hebben we de groep Wilders weer die in verzet komt. Nu hoeft de vraag "hoe dan" niet meer gesteld te worden. Om mensen te kleineren, terroriseren, bedreigen en (hun spullen) molesteren heben ze geen uitleg voor nodig. Helden.

Supersmurf
Supersmurf3 mrt. 2017 - 12:39

Waar zijn wij in Gods naam mee bezig in Nederland. Ons op de knieën laten krijgen door een groep mensen, ja zelfs vaak hele jonge mensen, die niets van hun leven tot nu toe hebben gemaakt en dan hun frustraties maar botvieren op onschuldige mensen die wel proberen een leefbaar leven te leven. Triest!!!!

poeslief
poeslief3 mrt. 2017 - 12:18

Waar ligt "kutland"? Nabij het, "daar moet een piemel-in-rijk"? Bij homofobia rechts afslaan? Maar alle gekheid op een stokje, dit moet wel een "false flag" zijn; volkomen onlogisch om mensen weg te willen jagen en tegelijkertijd hun autobanden lek te prikken. Zo dom zijn Geert & c.o. niet. Toch?

[verwijderd]
[verwijderd]3 mrt. 2017 - 12:02

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Zandb
Zandb3 mrt. 2017 - 18:38

Waarschijnlijk hebben die alleenstaande moeders niets te maken met waarom die banden lek gestoken werden. Dus dan is dat het vermelden waard. Ik vind de vraag of dit gegeven de zaak erger maakt of niet, niet ter zake doend.

Libertain
Libertain3 mrt. 2017 - 12:00

Nu is het moment dat de nationale politie moet laten zien dat ze de ethnische profilering ook de andere kant op kunnen en willen gebruiken. Er zou bij de politie reeds naast alle andere databanken er ook eentje moeten zijn met alle gegevens van de grote groepen actieve racisten, xenofoben en dergelijke draaideur relschoppers. Zou ik maar zeggen, begin het onderzoek met al die ultrarechtse vandalen die over "piemels erin" toen zatten te roepen. Dit rechts geweld is enkel het topje van het ijsberg.

1 Reactie
Ben Sanders
Ben Sanders3 mrt. 2017 - 16:42

Ze moeten eerst de beveiliging van deze vluchtelingen op wilders nivo brengen, dan zijn toekomstige daders zo gepakt en doet de rechtstaat wat ze beloofd. Geen discriminatie en geen begrip voor bedreigingen.