Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vluchtelingen als seksobjecten op instagram

  •  
18-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
167 keer bekeken
  •  
hotmig
Op de Instagramaccount ‘hot migrants’  worden vluchtelingen die als ‘hot’ bestempeld worden – want dat is uiteraard van belang wanneer je vlucht voor je leven – als trofee op de pagina geplaatst . De Amerikaan die het opgezet heeft, zegt geen kwade intenties te hebben, wat het er niet beter op maakt.
De intro van de pagina luidt: ‘Knappe mannen op hun reis naar Europa. Hun landen kunnen uit elkaar te vallen maar hun sex-appeal gaat nog sterk. ‘ Het account heeft binnen een maand bijna 4.000 volgers binnengehaald. Velen daarvan critici, die zich storen aan de oppervlakkige, fetisjistische uitbuiting van mensen in een noodsituatie.
Bij de foto’s staan er captions met bekende Amerikaanse woordspelingen: ‘Looking flawless in Lesbos’, ‘#afghan migrant arriving by sea, his hotness can’t flee’,  ‘Migrant Wolverine’. Toch zijn er ook mensen die positief reageren. Zo plaatst een Nederlandse bij een post: ‘doe mij maar een vluchteling speciaal, alstublieft’.
De anonieme oprichter zegt  tegen Buzzfeed verbaasd te zijn dat zoveel mensen het serieus nemen, en dat het gaat om de absurditeit die komt kijken bij een tragische situatie. Of het nou als parodie bedoeld is of niet, het verandert niets aan de fetisjistische uitbuiting van mensen in nood.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.