Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vleestaks maakt wat los

  •  
31-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
907 keer bekeken
  •  
220330-1500pixels-Vleestax

Meer over:

cartoon, vleestaks
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Oki Doki
Oki Doki31 mrt. 2022 - 15:59

Een vleestaks is wel mooi voor de rijken. Zij kunnen nog gewoon vlees kopen en hoeven niet meer aan het milieu te denken als alle armen geen vlees meer eten.

Jan Man
Jan Man31 mrt. 2022 - 9:58

Dat mensen problemen hebben met de vleestaks gaat niet om de paar dubbeltjes per week die mensen meer zouden moeten betalen. Ze vinden het vooral moeilijk omdat het een bevestiging is dat het eten van vlees slecht is voor mens, dier en milieu.

4 Reacties
Hernandez
Hernandez31 mrt. 2022 - 14:56

'Ze vinden het vooral moeilijk omdat het een bevestiging is dat het eten van vlees slecht is voor mens, dier en milieu.' Omdat de 'overheid' dat roept?

PGS
PGS31 mrt. 2022 - 19:47

"om een paar dubbeltjes per week ": het standaard argument dat het maar een heel klein bedrag is. Maar als je alle kleine bedragen optelt, dan kom je op een heel groot bedrag wat onredelijk zwaar is voor de gemiddelde Nederlander die het steeds moeilijker krijgt om rond te komen . Terwijl de bedenkers van dit soort maatregelen zich nooit zorgen hoeven te maken of zij het einde van de maand redden. Zij hebben een riant inkomen.

Karingin
Karingin31 mrt. 2022 - 20:06

Nee Hermandad, omdat iedereen met een beetje hersens weet dat de hoeveelheid plantaardig voedsel dat nodig is om vlees te "produceren" hele volksstammen zou kunnen voeden

KM2
KM231 mrt. 2022 - 23:20

"Ze vinden het vooral moeilijk omdat het een bevestiging is dat het eten van vlees slecht is voor mens, dier en milieu." Het is niet alleen vlees waar dit van toepassing is, het zelfde gaat op voor Avocado's (Nieuw Zeeland of Spanje), Kinoa (Bolivia, Peru, Chili) of Snijbonen (Senegal). De gehele voedingssector draait om goedkoop, en daar betaald de consument niet de prijs voor, daar betaald de (lokale) boer, het milieu, de lokale bevolking en het klimaat de prijs voor. Nederlands vlees is per kilo altijd nog beter qua impact dan een kilo Avocado's...