Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Kwart van de VS wordt onleefbaar heet als gevolg van klimaatcrisis

Temperaturen lopen op tot boven de 50 graden Celsius
Joop

Vlagtaks

  •  
20-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_Vlagtaks-550px.jpg.jpg
Cartoon over het verkiezingsprogramma van Trots op Nederland

Meer over:

cartoon, politiek,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Krooneman
Krooneman20 apr. 2010 - 6:37

ik snap die hele cartoon niet?!

Evillusionist
Evillusionist20 apr. 2010 - 6:37

Je kan over elke partij wel een negatief boek schrijven. Positief ook. Het hangt af van de mening van de schrijver.... En een constatering hoeft ook niet perse waar te zijn: "Ik zie verdacht veel rood op deze site, deze hele site is een complot van de SP!" Presentatoren hebben ook een eigen mening. Die zullen per definitie niet onpartijdig naar verkiezingen en partijen kijken. Zij hebben ook een voorkeur. En dat recht hebben ze ook, zolang ze maar niet te ver door slaan en ook andere partijen dan de hunne een kans geven. En volgens mij houden alle programmamakers zich daar aan. TON bestaat niet meer, want volgens Verdonk moeten we de partij TROTS noemen omdat dat meer aansluit bij waar de partij voor staat. En zo recht door zee is TON/TROTS dan weer niet want alleen de PVV is nog rechtser. Als het aan Verdonk ligt hebben we straks geen koningshuis meer, wat zeg ik, zelfs geen regering meer. 'Weg met al die onnodige mensen.' Ik stoor me meer aan mensen die een bepaald beeld hebben van de wereld en vinden dat dat het juiste beeld is en dat iedereen het met hun eens moet zijn. Mensen veranderen niet van gedachten. Ze nemen slechts nieuwe beslissingen op basis van nieuwe informatie. Bij afwezigheid van nieuwe informatie zullen ze geen andere beslissing nemen. Geef iemand dezelfde informatie die in het verleden ook is gegeven, en hij zal tot dezelfde beslissing komen die hij ook in het verleden heeft genomen. Wil je dat het anders wordt? Geef dan nieuwe informatie. EVI

Gelijkhebber
Gelijkhebber20 apr. 2010 - 6:37

Dit gaat toch helemaal nergens meer over. Verdonk en TON zijn op sterven na dood. Als je daar nu nog grappen over gaat zitten maken dan heb je echt gebrek aan repertoire.

1 Reactie
Moniek2
Moniek220 apr. 2010 - 6:37

Ach, een (in onze ogen) wat mindere prent maakt de overige tekeningen van Adriaan des te interessanter! Het hoeft niet allemaal subliem te zijn, het hoeft niet allemaal te knallen..... Niet zo azijnpisserig, Kees!