Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vlag halfstok

  •  
20-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Cohen hangt zijn vlag halfstok bij Poetin, maar niet bij de inhuldiging van de paus. Waarom eigenlijk niet?
Job Cohen, oud-burgemeester, hangt op 7 april, als Vladimir Poetin ons land met een bezoek vereert, de regenboogvlag halfstok bij café Het Mandje op de Amsterdamse Zeedijk. Dit uit protest tegen de anti-homowet die Poetin onlangs in Rusland invoerde. Een lovenswaardig initiatief van Cohen en café en bovendien, homofobie is niet het enige wat Poetin op zijn kerfstok heeft.
Maar waarom hangt die vlag ook morgen, 21 maart, niet halfstok als de homofobe Recep Tayyip Erdogan, premier van Turkije, die eveneens wat andere zaken op zijn kerfstok heeft, ons land bezoekt? Laat het protest toch niet over aan die warhoofden van de PVV!
Er is namelijk al een kans voorbijgegaan. Gisteren werd immers een ander staatshoofd ingehuldigd, Jorge Bergoglio, als CEO van een wereldomspannende homofobe organisatie. Pausfans zullen onmiddellijk stellen dat zijn homilie in de inhuldigingsmis louter over het beschermen van armen, ouderen en relaties ging. Maar de subtekst is als immer duidelijk. Bescherm vooral ouderen tegen euthanasie en het instituut van het gezin tegen homoseksualiteit.

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

JoopSchouten
JoopSchouten20 mrt. 2013 - 21:58

Poetin is intrinsiek slecht. Franciscus niet.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos20 mrt. 2013 - 21:58

Het is opvallend dat hier de boodschapper de schuld krijgt. Natuurlijk kan je Cohen verwijten dat hij selectief is. Maar dat kan ook niet anders. Mensen zijn selectief, anders heb je geen leven. Homofobie is onder de meeste groepen, landen, religies en culturen gemeengoed. Wat voor Erdogan of de Paus opgaat geldt ook voor de president van Polen of Roemenie, republikeinse evangelicals uit de VS, ortodoxe Joden etc. Het is dus te prijzen dat Cohen dit doet en zijn nek uitsteekt. Het is een beetje, das waar maar het is gemakzuchtig om Cohen de maat te nemen.

insignia
insignia20 mrt. 2013 - 21:58

Poetin en Bush, waarom voor de een wel en voor de ander niet ?

[verwijderd]
[verwijderd]20 mrt. 2013 - 21:58

Putin is dan wel het e.e.a. aan te wrijven, maar hij blijft dan toch een lokale 'schurk', terwijl Franciscus een mondiale 'schurk' is en veel gevaarlijker, vind ik. Verhoudingsgewijs lijkt mij Obama een veel grotere schurk. Putin voert geen buitenlandse oorlogen.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen20 mrt. 2013 - 21:58

[... maar hij blijft dan toch een lokale 'schurk', terwijl Franciscus een mondiale 'schurk' is en veel gevaarlijker, vind ik.] Hm, ik ben benieuwd of de nabestaanden van Poetins tegenstanders die overal ter wereld vermoord werden daar net zo over denken.

[verwijderd]
[verwijderd]20 mrt. 2013 - 21:58

Mee eens. Maar waarom nu weer de PVV als warhoofden neergezet? Ze blijken meer en meer een punt te hebben als het om integratie gaat. Wees dan ook zo sportief dat toe te geven.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen20 mrt. 2013 - 21:58

[Ze blijken meer en meer een punt te hebben als het om integratie gaat.] Huh? De islam is slecht omdat ze zo anti-homo zijn! Maar het christendom uit rusland niet! Dat is zo ongeveer het PVV idee.

[verwijderd]
[verwijderd]20 mrt. 2013 - 21:58

Joop, heb je mijn reactie op http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/20065/ gelezen?

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten20 mrt. 2013 - 21:58

Bedankt Nico. Ik had het gezien. Ik heb ook wat voor je.: 'Franciscus is wel milder over condoomgebruik dan zijn voorganger, die claimde dat condooms het aidsprobleem alleen maar verergeren. De nieuwe paus is zelfs naar een hospice geweest om de voeten van aidspatiënten te wassen en te kussen, volgens de leer dat iedereen in de kerk een huis kan vinden. Condooms kunnen volgens de paus dan ook toelaatbaar zijn om infectie te voorkomen.' Bron.: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/03/14/wat-zegt-de-nieuwe-paus-over-condooms-homos-en-de-kerk/

FransAkkermans1947
FransAkkermans194720 mrt. 2013 - 21:58

De vlag altijd half stok, dat lijkt me wel zo correct.

1 Reactie
FransAkkermans1947
FransAkkermans194720 mrt. 2013 - 21:58

Halfstok, dat is pas correct.