Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vlaamse cultuurminister weigert deelname aan debat zonder vrouwen

  •  
14-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DYMM94MXUAIX6d7
De Vlaamse minister van Cultuur Sven Gatz van de liberale partij Open VLD heeft op het laatste moment deelname aan een debat afgezegd omdat er geen vrouwen mochten deelnemen. Het panel van de studentenvereniging in Leuven bestond geheel uit mannen. “Zonder vrouwen is het geen echt politiek debat” , verklaarde Gatz op Twitter, nadat hij door een partijgenoot op de seksistische samenstelling was gewezen.
In Nederland is het traditie dat vrouwen niet of slechts mondjesmaat deelnemen aan politieke debatten. Volgens de liberale premier Rutte komt dat onder meer omdat er “gewoon geen geschikte vrouwen zijn”. In Vlaanderen wordt een dergelijke houding ook onder liberalen kennelijk niet meer gepikt.
“Ik was al onderweg toen ik doorhad dat er enkel mannen in het panel zaten”, vertelt Gatz aan VRT NWS. “Ik heb me verontschuldigd bij de organisatoren. Maar ik had toch het gevoel dat het raar is om in 2018 enkel mannen uit te nodigen.”
Het debat was overigens georganiseerd door twee vrouwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.