Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Longcovidpatiënten massaal arbeidsongeschikt verklaard

In de eerste 5 maanden meer dan 5 keer zoveel gevallen als in heel 2021
Joop

Vissers zorgen voor nieuwe besmettingen in coronavrij Nieuw-Zeeland

  •  
21-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Coronateststraat van GGD Rotterdam-Rijnmond

© ROTTERDAM - Een medewerker van de GGD Rotterdam-Rijnmond neemt een coronatest af in een teststraat. Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft toenemen. In de regio Rotterdam-Rijnmond

Nieuw-Zeeland heeft sinds het hoogtepunt van de corona-epidemie dit voorjaar niet meer zoveel besmettingen gehad als nu: 25. Twee infecties zijn lokaal, de rest komt van buiten. Zo zijn er 18 besmettingen vastgesteld bij Russische en Oekraïense vissers die met het vliegtuig uit Moskou kwamen, meldt The Guardian.
Volgens Ashley Bloomfield, directeur-generaal op het ministerie van Volksgezondheid, bewijzen de nieuwe gevallen dat waakzaam nog altijd is geboden. “We zijn niet zelfgenoegzaam bij de grens en Nieuw-Zeelanders moeten ook niet zelfgenoegzaam worden.”
Nieuw-Zeeland wordt alom geprezen vanwege zijn effectieve aanpak van de coronacrisis. In totaal werd het virus sinds het begin van epidemie bij minder dan tweeduizend mensen vastgesteld. Er zijn 25 Nieuw-Zeelanders aan Covid-19 overleden. Om dat te bereiken voerde Nieuw-Zeeland al vroeg een zeer strenge lockdown in.
Het land hanteert strikte regels voor mensen die het land willen binnenkomen. Reizigers moeten eerst twee weken in quarantaine. Gedurende die tijd worden ze twee keer getest op het coronavirus.
Er geldt een uitzondering voor werknemers met essentiële beroepen, zoals de Russische en Oekraïense bemanningsleden van een vissersschip. Hun werd gevraagd voor vertrek twee weken in quarantaine te gaan. De vissers zijn nu ondergebracht in een hotel in Christchurch.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

GoudenBergen
GoudenBergen21 okt. 2020 - 14:11

"Er geldt een uitzondering voor werknemers met essentiële beroepen, zoals de Russische en Oekraïense bemanningsleden van een vissersschip. Hun werd gevraagd voor vertrek twee weken in quarantaine te gaan. De vissers zijn nu ondergebracht in een hotel in Christchurch." Het rond de wereld slepen van mensen en goederen in het kader van de globalisering heeft ook zo zijn nadelen. Daardoor wordt de kans op besmettingen groter. Maar waarschijnlijk zijn de condities op vissersschepen en in de commerciële scheepvaart zo slecht dat Nieuw-Zeelanders er geen brood in zien.