Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Hoe lang nog?

Boris Johnson verder in het nauw: kabinet loopt leeg, ministers vragen premier af te treden
Joop

Viruswaanzinnige Willem Engel weer achter slot en grendel

  •  
03-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1908 keer bekeken
  •  
ANP-446335695

De viruswaanzinnige sekteleider is door justitie opnieuw in bewaakte quarantaine geplaatst. Dat heeft het Openbaar Ministerie zondag laten weten. Engel, die onlangs werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden, heeft zich volgens een woordvoerder van het OM niet aan die voorwaarden gehouden.

Eind maart werd de corona-ontkennende complotfantast gearresteerd wegens opruiing. Zo zou hij tussen juni 2020 en december 2021 op sociale media berichten hebben geplaatst die anderen ertoe hebben aangezet strafbare feiten te plegen. 

Sinds zijn vrijlating afgelopen woensdag, heeft Engel interviews gegeven waarin hij Nederland een dictatuur noemde en ook vond hij de voorwaarden waaronder hij vrijgelaten is – onder meer een verbod op sociale media – onzin. 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

Uilenspiegel
Uilenspiegel4 apr. 2022 - 8:06

Ik vind de mondkapjes van de politie wel ietwat overdreven.

1 Reactie
JohannesV2
JohannesV24 apr. 2022 - 12:24

De redenen waarom de agenten hiervoor kiezen lijken me anders vrij begrijpelijk.

Arbeider10
Arbeider103 apr. 2022 - 15:15

''De viruswaanzinnige sekteleider is door justitie opnieuw in bewaakte quarantaine geplaatst.'' Mosterd na de maaltijd natuurlijk. Engel en zijn viruswaanzinnige medestanders hadden best wel eerder in quarantaine geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld als ze weer eens in dikker rijen op Schiphol stonden. Terug van een compleet onnodige luxe vakantie met extra kans op besmetting. Of na het vieren van carnaval of een bezoek aan een viruswaanzinnige horeca uitbuiter etc. De viruswaanzinnigen die voor eigen profijt bij herhaling het virus zijn op gaan halen hadden al veel eerder opgesloten moeten worden. Al vanaf eind januari 2020 toen alle alarmbellen al afgingen die populisten niet wilden horen en iedereen op hun vliegvelden e.d. ongecontroleerd door lieten lopen om alles en iedereen te besmetten met corona.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens3 apr. 2022 - 15:52

@ Kees, Vanaf eind januari 2020 is veel nieuwe kennis verworven over Corona en de effectiviteit van maatregelen. Bij de effectiviteit van een vliegverbod worden tegenwoordig forse kanttekeningen gemaakt. Niet verrassend dat dit jou ontgaan is. Jij hebt immers vele tientallen malen opgeschreven dat jij aanhanger bent van Trump en zijn corona-beleid. Maar gezien dit soort teksten lijk je steeds verder achterop te raken bij de rest van de wereld die verder wil en ook verder gaat.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 apr. 2022 - 22:13

Vliegverbod heeft weinig nut als de grenzen ook met andere vormen van vervoer kunnen worden overgestoken.

Gijs-Jan Groothedde
Gijs-Jan Groothedde3 apr. 2022 - 14:06

De wappiegemeenschap smúlt van dit verhaal en kan zich wentelen in misplaatst slachtofferschap. Het voorspelbare plannetje: de Wappieleider kondigt aan naar de wappiedemo in Nijmegen te gaan per auto. Geflankeerd door zijn secondanten om zijn nakende aanhouding en arrestatie te filmen. Hun Gouwleider Baudet zal er morgen wel met veel boreaal geschreeuw gewag van maken. Overigens is het niet onverstandig om lieden die heulen met Poetin tegen het licht te houden.

Greendutch
Greendutch3 apr. 2022 - 13:15

goede titel boven dit stuk, eindelijk duidelijkheid. waanzinnig dat een stuk onbenul als dit zoveel onrust zaait omdat hij zelf niet voldoende aandacht krijgt of de eigen zin niet kan doordrijven. door leugens en onzin rond te strooien, waar velen erg veel last van hebben, denkt men een doel te bereiken. e.e.a. is vergelijkbaar met gedrag door 'de hr. Ezel ‘ van forumtegendemocratie en personen van ON(tv) en ook Poetin. het doel is dus aandacht, eigen regels, eigen zin doordrijven, a-sociaal tot en met onmenselijkheid. alleen nog vervoer mogelijk van ‘engel' in een dwangbuis de hr. Waterdrinker maakte daarstraks in Buitenhof duidelijk hoe het kon gebeuren dat hitler destijds aan de macht kwam? door propaganda! dat is wat Poetin ook gedaan heeft. ook baudet + Karskens zijn hetzelfde soort lieden: de eigen boodschap luid verkondigen, hard schreeuwen en zo volgelingen creëren waardoor zij macht verzamelen. we hebben helderheid nodig maar kunnen onze regering niet vertrouwen met een premier e.a. van partijen VVD/CDA die liegen. hoe anders is dat in Oekraïne waar men zich als 1 man achter zijn president opstelt

Thuiszitter
Thuiszitter3 apr. 2022 - 12:58

Keurige aanhouding geheel volgens de regels . Later even de legitimatie laten zien. De hand op het wapen is natuurlijk niet strafbaar. Erg dom dat hij zich niet aan zijn regels heeft gehouden, sommige gasten leren het nooit.

Eric Minnens
Eric Minnens3 apr. 2022 - 12:39

Nog een kleine toevoeging. 'Viruswaanzinnige' is net zo'n toepasselijk (fraai is het woord niet) epitheton ornans bij Willem Engel als 'rozevingerige' dat is bij de dageraad.

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 apr. 2022 - 22:29

Ach ja Homerus. De Kooning maakte er een schilderij van.

Eric Minnens
Eric Minnens4 apr. 2022 - 4:03

Het lelijkste schilderij dat ik ken. Toch kijk ik daar liever naar dan naar Willem Engel.

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 apr. 2022 - 10:35

Foeilelijk inderdaad.

Eric Minnens
Eric Minnens3 apr. 2022 - 11:49

De gehersenspoelde bijrijdster van Engels wagentje vraagt steeds: "Wilt u zich legitimeren?" Maar de omstandigheden laten dat niet toe. Later, op het politiebureau kan Engel deze pesterige vraag, indien nog gewenst, opnieuw stellen. Dan, in deze rustiger omstandigheden, zullen de agenten dat, volgens hun ambtsinstructie, verplicht zijn te doen. Bij zo'n arrestatie zijn de omstandigheden te hectisch. Wat een stelletje etterbakken zijn dit toch. Wat een verprutste levens.