Joop

Viruswaanzinnige spreekster vergelijkt zichzelf met Duitse verzetsheldin Sophie Scholl

  •  
22-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
36821507665_c78d14e66a_k

© cc-foto: Dage https://flic.kr/p/Y6MRor

Wie de viruswaanzinnigen volgt weet dat hun gebrek aan kennis, logica, medemenselijkheid en niet te vergeten bescheidenheid, vaak alle verbeelding tart maar in Duitsland is een van de voorvrouwen er toch weer in geslaagd de natie te doen verbijsteren. Tijdens een demonstratie in Hannover tegen de bestrijding van het coronavirus besteeg een vrouw het podium die zichzelf vergeleek met verzetsheldin Sophie Scholl “omdat ik al maanden in verzet ben, toespraken hou, demonstraties bijwoon, pamfletten uitdeel en bijeenkomsten organiseer.”
Een beveiliger stapte daarop op haar af en leverde zijn oranje hesje in. “Dit soort domheid beveilig ik niet” en legde uit dat de vrouw de Holocaust, de vervolging en genocide van de joden door de nazi’s niet serieus neemt. De vrouw stikte bijna in haar reactie op de kritiek, smeet haar speech op de grond en beende het podium af.
Sophie Scholl was een 21-jarige studente filosofie die lid was van de verzetsgroep Weiße Rose die geweldloos verzet voerde tegen de terreur van het nazi-bewind. In 1943 werd ze door de Gestapo gearresteerd en onthoofd.
Viruswaanzinnigen vergelijken zichzelf wel vaker met nazi-slachtoffers. Een 11-jarig kind sprak vorige week in Karlsruhe demonstranten toe en vergeleek zichzelf met de door de nazi’s omgebrachte onderduikster Anne Frank omdat ze op haar verjaardag in strijd met de regels een feestje organiseerde en de genodigden zich stil moesten houden om te zorgen dat de buren niets zouden horen.
Geen link? Klik hier.
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas leverde via Twitter commentaar: “Wie zichzelf vergelijkt met Sophie Scholl of Anne Frank spot met de moed die nodig was om zich te verzetten tegen de nazi’s. Dit bagatelliseert de Holocaust en getuigt van een onverdraaglijke vergetelheid van de geschiedenis. Niets verbindt coronaprotesten met verzetsstrijders. Niets!”
De viruswaanzinnigen en de complotfantasieën die ze koesteren zijn een groeiend probleem, onder meer omdat ze een verbond bewerkstelligen tussen extreemrechtse bewegingen en aanhangers van allerlei alternatieve levensstromingen.
Geen video? Klik hier.
Geen video? Klik hier.
cc-foto: Dage
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

LaBou
LaBou 24 nov. 2020 - 11:27

FE kan nu wel een heel verhaal vertellen maar ik verwijs hem dan toch even naar het draadje over B waarin e.e.a. gezegd werd over Nanninga. Ik citeer: "Fidelio Ekiz 22 november 2020 at 17:28 @JohnVKR Het gaat uitsluitend om de intentie van degene die een dergelijke grap maakt. Als die niet uit antisemitische motieven wordt gemaakt dan is hij dat ook niet.". Kortom, op je wenken bediend.

Molly Veenstra
Molly Veenstra24 nov. 2020 - 0:13

' En hij doet dat dan ook nog in nauwelijks te volgen wartaal, al moet ik toegeven dat hij, op het moment dat het hem te na komt, ineens wél duidelijk kan schrijven.' Het grappige is dat als hij zich weer eens probeert te verstoppen achter een ander pseudoniem, hij zich ontmaskerd door zonder gene verder te raaskallen in exact dezelfde stijl met exact dezelfde denkbeelden.

Oki Doki
Oki Doki23 nov. 2020 - 11:43

Ze bagatelliseren eigenlijk het leed dat geleden is in de tweede wereldoorlog en zijn daarom een beetje als Hitler.

LaBou
LaBou 23 nov. 2020 - 11:20

In een ander draadje stelt FE dat het de verteller is die bepaalt of iets antisemitisme is of niet. Vindt die verteller dat hij niet antisemitisch is dan is dat ook zo aldus FE. Kortom, FE vertelt hier nu onzin. Of hij doet dat in dat andere draadje, dat kan ook. Persoonlijk ga ik dan voor een derde mogelijkheid: FE vertelt altijd onzin. En hij doet dat dan ook nog in nauwelijks te volgen wartaal, al moet ik toegeven dat hij, op het moment dat het hem te na komt, ineens wél duidelijk kan schrijven.

OlavM
OlavM23 nov. 2020 - 0:27

Goede reactie van de Duitse minsiter van buitenlandse zaken Heiko Maas.

Paulus3
Paulus323 nov. 2020 - 0:10

Om een populair nieuws dingetje neer te zetten, laat men steeds maar de mafkezerij hun woordje doen naast dat van de normalitiet of de onderbouwde informatie. Alsof ze gelijk zijn. Conflict op papier en de buis boeit en verkoopt nu eenmaal. Mafkezen zullen altijd een minderheid zijn maar zo worden ze wel grooter gebracht dan ze zijn. Ze zijn immers steeds in het nieuws. En een stel mensen die anders vrij normaal zouden zijn gebleven, worden er mee bij opgeslokt. Zo denkt een meisje, dat op het PUBLIEKE plein van de stad mag staan, op een verhoogde tribune, met microfoon en versterkers, en politie er bij om te zorgen dat ze ongestoord mag spreken, dat ze hetzelfde is als iemand die helemaal niet mog spreken, laat staan op het plein, in een land waar niemand anders mog spreken, laat staan beschermd door politie, die vermoord werd door haar opvattingen. Maar nee, ze ging gewoon weer terug op dat podium en vergeleek zich weer met Scholl. Die cameras en telefoons en wij die die onzin steeds herhalen alsof het over iets substantieels gaat in plaats van een ritueele uitvoering in fantasie en ophitserij.

Karingin
Karingin22 nov. 2020 - 23:55

Ik begrijp niet waarom jij iedere keer moeite doet om een woordenbrij te produceren die behalve een hoop geframe, gemekker en whataboutisms bevat, ook nog eens onleesbaar is. Hoe ik dan toch weet wat er staat? 't Is altijd hetzelfde valse liedje

The Apple
The Apple22 nov. 2020 - 23:37

Dus toch extreem-rechts.

Lopez
Lopez22 nov. 2020 - 23:18

Geen woorden voor. Wel complimenten voor de beveiliger en voor Sarah Bosetti.

Sikken Berend
Sikken Berend22 nov. 2020 - 21:24

Als deze mafkezen hun naam "Viruswaanzin" gewoon inkorten tot "Waanzin" dan zijn we er weer. Dan kan iedereen met een verknipt wereld-en mensbeeld zich daarbij aansluiten, zodat we exact weten wie er achteraan in de rij stonden toen God de mensen voorzag van hersenen, en het bleek dat Hij er onvoldoende van op voorraad had.

Peter Stans
Peter Stans22 nov. 2020 - 20:35

Krankzinnig volkje geworden deze virusgekken.

Oki Doki
Oki Doki22 nov. 2020 - 19:46

Poeh, wat mogen we blij zijn dat niet het hele land zo denkt als deze viruswaanzinnigen of het nu Duitsland of Nederland is.

PVDB2
PVDB222 nov. 2020 - 19:00

Voor domheid bestaat geen medicijn. Zoals ik onlangs nog een discussie had met FVD stemmer welke Nazi Duitsland goed praatte en het prima vond dat er respect getoond werd aan een SS commandant, een ontkenner is van klimaatverandering en van het stikstopprobleem. Ja dat heb je een goede te pakken. Net zoals de boeren, die de grootste bijdrage leveren aan de stikstofdepositie, zich vergelijken met de joden in de tweede wereldoorlog, gaat de vergelijking ook behoorlijk mank. Frappant is dat Thierry Baudet zich met allebei inlaat. De Boeren en de viruswaanzin wappies. Een groter probleem is dat hij nog steeds mensen aanspreekt. Laat staan de jeugd afdeling waar ook de "talenten" worden gekweekt zoals Jansen. Maar antisemieten mag je ze niet noemen. Vraag me af wat de vroom christelijken, die tot een paar maanden in ieder geval op Baudet zouden stemmen, denken van deze gang van zaken. En of hij nog wel in kerk kan verschijnen om te "preken".

Norsemen
Norsemen22 nov. 2020 - 18:38

Verbaast me niets, zo’n vergelijking met Scholl. Hier in Nederland vergeleek FDF zich ook met de joden in WOII. En mensen die op partijen als AfD en FvD stemmen denken ook serieus dat ze opkomen voor het vrije woord en westerse waarden. Dat rare volk heeft nu eenmaal een bizarre manier van denken.

Sayiuki Peterson
Sayiuki Peterson22 nov. 2020 - 17:57

Wat is de meest humane oplossing voor zwakzinnige complotters? Op een eiland dumpen? Lobotomie? Inmiddels zorgt dit volk voor doden en veel ellende voor zorgmedewerkers om over hun dreigementen en stalking, smaad, laster etc nog maar te zwijgen. Wat mij betreft zijn het landverraders... Afknippen die dreadlocks!

1 Reactie
Paulus3
Paulus322 nov. 2020 - 23:54

Troll niet zo.

Joop den Uil
Joop den Uil22 nov. 2020 - 17:48

in de wanhoop van viruswaanzinnigen roept men vanuit de heup. het rare is , dat ik het steeds meer eens ben van de argwaan die er heerst.... vaccin ? miljarden euro's ? mondkapjes ? en waarom horen we niets meer van EU Frans Timmermans ? is het klimaat opgelost nu HEEL NEDERLAND STRAKS VAN HET GAS AFMOET ? even snel al die burgerknevels aantrekken nu we ons alleen druk maken over teststraten en het verschil tussen positief en negatief.

3 Reacties
Karingin
Karingin22 nov. 2020 - 23:51

Dat jij nix van Frans hoort ligt aan jou, vorige week nog een ingezonden brief van 'm in de krant gelezen. Ging wel ergens anders over, maar toch. En dat gejammer dat je van 't gas af moet, man dat is een tig-jarenplan, stel je niet zo aan

Paulus3
Paulus322 nov. 2020 - 23:52

Het enige dat nodig is voor argwaan is ontwetendheid. Vraagtekens achter woordjes is alles dat nodig is om te 'geloven' als je naar de preker blijft luisteren. Niet logisch maar zo gebeurt het. Dat is het tegenovergestelde van waarheids vinding, dat te maken heeft met woorden opbouwen uit dingen dien men WEL weet, met logica die WEL klopt. Moet je wel bij zuiver denken blijven en een beetje moeite doen.

JanvdH2
JanvdH223 nov. 2020 - 7:39

Joop, " is het klimaat opgelost nu HEEL NEDERLAND STRAKS VAN HET GAS AFMOET ?" Ik zou zeggen kom met een voorstel hoe je 1. Kunt verwarmen 2. Gas kunt blijven gebruiken 3. Netto geen CO2 uitstoot Gewoon omdat het kan.