Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Virusopleving door carnaval: anderhalf uur in de rij bij GGD

  •  
02-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
209 keer bekeken
  •  
Carnaval in Zuid-Nederland

© DEN BOSCH - Carnavalsvierders feesten er los op de Markt in Den Bosch tijdens de vijfde dag van Carnaval. Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om zonder mondk

De Brabantse GGD’s hebben het druk met mensen die zich willen laten testen op corona. Alleen al bij de GGD Brabant-Zuidoost komen woensdag vijfduizend mensen langs. “Alle afspraken voor vandaag zitten vol”, verklaart een GGD-woordvoerder tegenover Omroep Brabant.
"Dinsdag lieten de drie Brabantse GGD’s al weten een virusopleving te verwachten door carnaval en de vrijdag versoepelde coronamaatregelen. Gezien de drukte bij de teststraat lijkt daar nu inderdaad sprake van te zijn."
De GGD zelf heeft ook te lijden onder de coronabesmettingen. Als gevolg daarvan heeft de organisatie minder medewerkers beschikbaar die de testen kunnen afnemen. Volgens Omroep Brabant moeten mensen langer wachten tot de test wordt afgenomen: rond het middaguur stonden mensen ongeveer anderhalf uur in de rij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.