Joop

Virusopleving door carnaval: anderhalf uur in de rij bij GGD

  •    •  
02-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
Carnaval in Zuid-Nederland

© DEN BOSCH - Carnavalsvierders feesten er los op de Markt in Den Bosch tijdens de vijfde dag van Carnaval. Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om zonder mondk

De Brabantse GGD’s hebben het druk met mensen die zich willen laten testen op corona. Alleen al bij de GGD Brabant-Zuidoost komen woensdag vijfduizend mensen langs. “Alle afspraken voor vandaag zitten vol”, verklaart een GGD-woordvoerder tegenover Omroep Brabant.
"Dinsdag lieten de drie Brabantse GGD’s al weten een virusopleving te verwachten door carnaval en de vrijdag versoepelde coronamaatregelen. Gezien de drukte bij de teststraat lijkt daar nu inderdaad sprake van te zijn."
De GGD zelf heeft ook te lijden onder de coronabesmettingen. Als gevolg daarvan heeft de organisatie minder medewerkers beschikbaar die de testen kunnen afnemen. Volgens Omroep Brabant moeten mensen langer wachten tot de test wordt afgenomen: rond het middaguur stonden mensen ongeveer anderhalf uur in de rij.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 mrt. 2022 - 7:32

Die mensen zijn natuurlijk met carnaval niet gegaan als ze niet al te ziek waren, bang dat ze niet meer mochten of het idee dat het toch wel aan carnaval gelegen heeft dat ze schor waren! Ik denk weleens dat ze bewust risico's hebben genomen of het gebagatelliseerd hebben, heesheid is niet geheel ongewoon met carnaval. Aangezien ze omicron niet als gevaarlijk beschouwen zie ik ze er goed voor aan., Nu moeten ze wel willen ze oma niet ziek maken en/of collega's niet besmetten.

Bunzige Vunzing
Bunzige Vunzing3 mrt. 2022 - 6:24

Waren het twee jaar geleden niet diezelfde leeghoofden in Polonaisistan die als eerste corona hebben verspreid richting het beschaafde deel van Nederland? En dan ook nog een feestje willen vieren terwijl in het hart van Europa een bloedige oorlog woedt. Maar ja, het was te verwachten van dat stelletje FvD-stemmende paapse hooligans.

5 Reacties
LHTJ
LHTJ3 mrt. 2022 - 9:53

{Polonaisistan?} vanwaar die verbastering, waar doelt u op? {als eerste corona hebben verspreid?} Je bedoeld samen met de wintersporters omdat niemand wist wat er gaande was? {het beschaafde deel van Nederland?} ah superioriteitsgevoelens, dat verklaard een en ander. {En dan ook nog een feestje willen vieren terwijl in het hart van Europa een bloedige oorlog woedt} Want de hele randstad heeft natuurlijk uit solidariteit de horeca gesloten en de hollanders hebben uit solidariteit hun vakanties geannuleerd?

manaandezijlijn2
manaandezijlijn23 mrt. 2022 - 10:49

Je doet je naam eer aan. Wat een kortzichtige, domme reactie. Ook nog eens ver van de waarheid. Wel een goede redactie die zoiets plaatst.

Rechtvznraap
Rechtvznraap3 mrt. 2022 - 11:13

Lucht zeker wel op.

∆
3 mrt. 2022 - 13:11

@LHTJ [Polonaisistan] Anderen noemen het weer 'Limbabwe'.

LHTJ
LHTJ4 mrt. 2022 - 13:31

Polonaisistan, limbabwe....waarom? wat draagt het bij om dit soort verwijzingen te doen? Het enige dat mensen uit "het beschaafde deel van Nederland" hierbij bewijzen is dat ze racistisch zijn en superioriteitsgevoelens hebben t.o.v. mensen uit de provincie en dan specifiek het zuiden.

JanB2
JanB22 mrt. 2022 - 23:34

Was te voorzien.

pahan
pahan2 mrt. 2022 - 21:05

Twee weken terug ben ik wezen testen in een compleet leeg centrum. Niemand te vaccineren, niemand te testen. Nou ja, ik dus. Ik ben wel benieuwd wat dit oplevert. Twee jaar geleden was dit de opmaat tot chaos, nu lijkt het toch een stuk beter onder controle. Hoop inspanning heeft dan toch wat opgeleverd?

2 Reacties
vdbemt
vdbemt3 mrt. 2022 - 10:14

Een stuk beter onder controle? Het is nog wat vroeg voor een conclusie. Over 1 a 2 weken weten we het.

Gerygrr
Gerygrr3 mrt. 2022 - 12:53

Controle is er nooit geweest. Wel veel aannames en verkeerde verwachtingen. Na het inzetten op vaccineren en het opbouwen van groepsimmuniteit is besloten dat de IC zorg dermate controleerbaar is, dat we omikron gewoon laten uitrazen. Dan zijn wij weer extra voorzien van antistoffen….. Na 4 maanden echter gaat dat veranderen, de antistoffen lopen dan terug en we gaan weer boosteren….. Ondertussen wordt er vooral gemonitord hoeveel virus rondgaat door het rioolwateronderzoek. Wat gaan we doen met nieuwe mutanten? Hoe moet het verder met long covid?

Phantom3
Phantom32 mrt. 2022 - 19:02

Gelukkig kunnen we de coronapas zo weer uit de ijskast halen. Alles maar weer snel in lockdown.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin2 mrt. 2022 - 18:43

Gaan we weer.

Eric Minnens
Eric Minnens2 mrt. 2022 - 18:24

Voor de boosterprik, oktober j.l., stond ik twee uur in de rij. En daarna was geeneens een feestje...

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 mrt. 2022 - 8:55

Geen wachtrijen. Ik was een half uur te vroeg en kon direct doorlopen.

∆
2 mrt. 2022 - 17:38

Zonnige zijde. De IC vol feestneuzen. Is wel gezellig.

Thuiszitter
Thuiszitter2 mrt. 2022 - 17:35

Och mijn hemel , wie had dat nu kunnen bedenken , doe een thuistest en ga je bed in als je je ziek voelt.