Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Virus op iPhone bedreigt ING-klanten

  •  
23-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
iphone-christmas.jpg
Tweede Nederlandse Apple-virus in korte tijd
In Nederland is voor de tweede keer in korte tijd een virus voor de iPhone opgedoken. Het virus richt zich op gebruikers van de internetbankiersite van ING. Het zorgt er voor dat gebruikers op een vals inlogscherm terechtkomen.
Dit meldt internetbeveiligingsbedrijf F-Secure. Normale iPhones lopen geen risico, omdat het virus zich alleen kan verspreiden via ‘ gejailbreakte ‘ toestellen, aldus de NOS.
Het gaat om een worm, een stukje software dat zichzelf in korte tijd op veel toestellen zou kunnen installeren. Tot nu toe zouden er nog maar een paar honderd telefoons zijn besmet. Twee weken geleden dook voor het eerst een virus voor de iPhone op. Hierbij verscheen plots een foto van zanger Rick Astley op besmette telefoons.

Meer over:

nieuws, media,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Incorrect
Incorrect23 nov. 2009 - 18:30

Lijkt me niet echt een risico. Als je zo handig bent dat je je iPhone 'jailbreakt' dan ben je volgens mij ook wel zo handig om dit soort dingen te omzeilen... Snap dat jailbreaken trouwens niet zo, maar goed. Iets of iemand slaagt er wel in om paniek te zaaien die er eigenlijk niet is of hoeft te zijn.

1 Reactie
kwelwater
kwelwater23 nov. 2009 - 18:30

Het is super makkelijk om je Iphone te jailbreaken, je hebt een youtube uitleg filmpje voor nodig en een jailbreak toolje, en na 10 minuten is je telefoon gejailbroken. Dus je hoeft niet zo handig te zijn, voor veel mensen is het aantrekkelijk omdat ze dan gratis apps kunnen downloaden, of software die apple niet toelaat. Natuurlijk vindt apple dit niet leuk, en natuurlijk kunnen derden dan in die apps die mensen downloaden wormpjes stoppen. Eigenlijk had appel dit zelf moeten verzinnen want ja met dit soort acties gaan mensen minder snel hun telefoon jailbreaken. Niet iedereen die zijn telefoon Jailbreakt haalt er vervolgens alleen nog maar illegale dingen mij uit, maar draaien b.v. opensoure emulators o.i.d. dus geen gehackte apps.