Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vindicat-leden vieren knuffelfeestje tijdens persconferentie Rutte

  •  
29-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
255 keer bekeken
  •  
20685514669_f0cb126e7c_k

© cc-foto: Marco Derksen https://flic.kr/p/xvUEQD

Tientallen leden van de Groningse studentenvereniging Vindicat hadden maandagavond tijdens de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge een diner op het dakterras van het verenigingsgebouw aan de Grote Markt. Op een foto die is gepubliceerd op Sikkom , is te zien dat de leden dicht bij elkaar staan. Een ooggetuige verklaarde maandag tegenover het Groningse weblog:
"Ik zit nu in het Forum met uitzicht op het dakterras van Vindicat, waar zo’n dertig mensen gezellig knuffelend zitten. Er zaten eerst zo’n twintig verklede mensen dicht op elkaar aan de lange tafel en toen kwamen er nog een paar bij. Die gingen vervolgens meerdere mensen met een knuffel begroeten. Echt heel stom om dit zo te zien, terwijl ik ondertussen naar de persconferentie luisterde."
Het is niet de eerste keer dat Vindicat tijdens de coronacrisis in opspraak komt. Begin maart reisden honderden Vindicat-leden af naar Italië waar op dat moment een grote uitbraak was. Tijdens de intelligente lockdown in april moest de politie bij de studentenvereniging ingrijpen omdat er een feest werd gevierd waarbij de regels werden overtreden. En eerder deze maand bleek dat een flink aantal Vindicat-leden besmet was geraakt tijdens de introductieperiode.
cc-foto: Marco Derksen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (40)

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout29 sep. 2020 - 10:52

Ze etaleren weer eens hun schijt aan het plebs, de kakkineuze corpsballetjes, gemelijk gnuivend achter de rabiate ruggen van hun dure paps en mams. Wellicht kunnen ze wetenschappelijk verklaren hoe het komt dat Groningen als enige provinciehoofdstad in het Noorden de meeste coronabesmettingen vertoont.

4 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland29 sep. 2020 - 14:03

Ik weet haast zeker dat er een verband is tussen studenten en corona - maar er vindicat is niet de enige studentenclub met besmettingen eerder waren er al behoorlijk wat bij een christelijk clubje genaamd de navigators en studenten tandheelkunde. Ook begon de ellende pas na vakantie en de instroom van duizenden nieuwe studenten uit heel de wereld . Argument trouwen om die studentenclubs open te houden is dat ze anders met zn allen op kleine kamertjes gaan grapperhausen .

MG1968
MG196829 sep. 2020 - 16:17

"Argument trouwen om die studentenclubs open te houden is dat ze anders met zn allen op kleine kamertjes gaan grapperhausen ." En nu dus beide.

wegmetons
wegmetons30 sep. 2020 - 18:40

Het plebs wat zelf ook schijt heeft aan alle maatregelen? Het zijn niet alleen de studenten die schijt hebben aan de maatregelen, dat geld net zo goed voor jongeren, mensen van middelbare leeftijd en ouderen. Maar het is heel simpel te verklaren hoor, alle steden waar er grote verspreiding is van het virus bezit een universiteit. Behalve Den Haag, daar woont het plebs waar u zo van houdt. Dat plebs heeft het ook, schijnbaar zonder studenten in de buurt. Hoe kan dat nu toch Hannes, wie zijn schuld is dat?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout1 okt. 2020 - 13:17

Wegmetons, op de wijs van `Io Vivat': `Dat plebs heeft het ook, schijnbaar zonder studenten in de buurt. Hoe kan dat nu toch Hannes, wie zijn schuld is dat?' Nonsensicale vraag. Schuld en boete zijn voor de dommen en de gristenfundo's. De volksmenner maakt het plebs wijs dat democratie een gunst is als beloning voor loyaal gedrag. En daar doen reactionaire corpsballen graag aan mee. Hun credo is immers al eeuwen: `Indikken!', wat wil zeggen dat ze op bevel van hun praeses samen moeten scharen om aan Bacchus te offeren middels schaamteloze slempmalen.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij29 sep. 2020 - 10:47

Moet die ledenlijst van Vindicat niet eens permanent openbaar worden? Zodat je kunt opzoeken waar dat asogedrag van jouw chef/directeur/minister vandaan komt?

[verwijderd]
[verwijderd]29 sep. 2020 - 10:38

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Autofiets
Autofiets29 sep. 2020 - 12:43

@Sander, Dank voor het luchtig verwoorden van mijn gevoel.

jantje
jantje29 sep. 2020 - 9:40

Vindicat,, Ze zetten Groningen wel weer heel negatief op de kaart..Het is dweilen met de kraan open.. Zoveel arrogantie dat er van deze club uit gaat. Juist door zulke acties als wat deze lui uithalen moeten anderen weer boeten. Clubs die dicht moeten, spooktochten die niet door mogen gaan, Kinderactiviteiten stopgezet, Ouderen noodgedwongen thuis moeten blijven omdat hun toer-buurtbusje niet mag rijden.. En dat allemaal door feestvierende jongeren.. - Maar, ertegenover staat ook dat bij supermarkten buiten ook vaak veel mensen op een kluitje bij elkaar staan te praten.. Trouwens de foto bij dit artikel is van vorig jaar, van die trap en VVV-kantoor zijn daar niet meer op de grote markt.

6 Reacties
Satya
Satya29 sep. 2020 - 10:13

"En dat allemaal door feestvierende jongeren.." Je vraagt je af hoe deze jongeren zijn opgevoed.

Dehnus
Dehnus29 sep. 2020 - 10:49

Feestvierende kakkers, de zoontjes van de herenboertjes en groot kapitalisten. Die hebben nog nooit nagedacht aan anderen, kijk maar hoe ze met hun eigen gereedschap omgaan (Trekkers) om zo over anderen heen te beuken. Dit zijn geen jongeren, dit zijn de Nederlandsche elite, en dat zijn altijd al ploerten geweest. Van Indonesië tot de Veenkoloniën en van Suriname tot Limburg. Mensen zijn hun niks waard en mogen over de kling gejaagd worden. Altijd wel leuk om artikelen te lezen van uit andere landen over Nederlands kolonialisme en hoe ze zelfs de Engelsen over de nek lieten gaan aan extremisme.

Marinus Calamari
Marinus Calamari29 sep. 2020 - 11:23

@Satya Met de gouden lepel in de bek geboren stel ik me zo voor, en alles op een dienblaadje aangereikt gekregen en als men het dan nog verkloot zijn pappie en mammie er om het voor ze op te lossen. Dan krijg je i.i.g. dit soort kutgedrag, en dat is waarschijnlijk nog niets vergeleken met wanneer dit kakkertuig de arbeidsmarkt op rolt.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland29 sep. 2020 - 11:45

Ze zetten Groningen niet negatief op de kaart . Je kunt een standbeeld niet de schuld geven dat de duiven het onderschijten . Wel de gemeente Groningen die die club kortgeleden nog een miljoenen kosten clubhuis op kosten van de gemeenschap kado heeft gedaan.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 sep. 2020 - 12:33

De gouden lepeltjes verwacht ik toch eerder in het westen dan in een charmante provinciestad zoals Groningen. Veel "herenboeren" zijn er ook niet meer ben ik bang.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland29 sep. 2020 - 13:49

Herenboeren zijn er niet meer - al leeft hun nageslacht nog steeds en dat werkt soms wel door in de dorpen . Maar vindicat is aardappel in de keel - en als ze die nog niet hebben dan hebben ze m over 2 maand wel .

Joop den Uil
Joop den Uil29 sep. 2020 - 8:40

een Grapperhousfeest dus... ''wie maakt ons wat ...'' (en zal een voorbeeld zijn voor alle jongerengroepen) ze kunnen aannemelijk maken dat ze geen voetbalkantine zijn of een profwedstrijd speelden en dat de mondkapjes niet verplicht maar geadviseerd zijn. Tevens is Groningen geen ''grote stad'' Ergo: ze vallen buiten alle regels volgens de letter van de wet

2 Reacties
adriek
adriek29 sep. 2020 - 10:55

Niet waar. Ze vallen sowieso onder de anderhalvemeter maatregel, tenzij ze één huishouden vormen.

fluffie3
fluffie329 sep. 2020 - 14:00

Eirda: Rector Wessel Giezen van Vindicat beaamt dat het niet goed is gegaan. “We hebben inloop voor huizen, dat gaat per huis en binnen is alles strikt geregeld. Maar deze groep ging op eigen initiatief naar het dakterras, waar geen toezicht was. We kunnen helaas niet alle zeven verdiepingen tegelijk in de gaten houden, anders was dit niet gebeurd. De groep is er ongeveer een kwartiertje geweest en inmiddels naar huis gestuurd. We beraden ons op verdere stappen. Dit is in ieder geval niet de bedoeling.”

Mark Huysman
Mark Huysman29 sep. 2020 - 8:34

Ontbinden die club.

3 Reacties
Satya
Satya29 sep. 2020 - 10:17

Collectief straffen. Dat lijkt me dus echt een absurd idee, totalitaire Staten zijn dat soort strafsystemen nodig. Straffen wie zich strafbaar gedraagt lijkt mij een veel beter idee.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 sep. 2020 - 12:07

Mee eens Satya.

GoudenBergen
GoudenBergen29 sep. 2020 - 20:23

@Satya Dit is Mark ten voeten uit. Mark, de meedogenloze marxist.

adriek
adriek29 sep. 2020 - 8:24

Als hier duidelijk foto's/bewijs van zijn/is moet de universiteit stevig ingrijpen. Vindicat heeft al twee waarschuwingen gehad en 'three times is out'.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe29 sep. 2020 - 10:46

De RUG kan helemaal niet ingrijpen. Vindicat is een onafhankelijke organisatie.

adriek
adriek29 sep. 2020 - 10:57

Ik weet niet hoe onafhankelijk ze zijn. Financieel wel, maar ook wat betreft faciliteiten? Ik zou als universiteit niets meer met deze club te maken willen hebben.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 sep. 2020 - 11:58

De RUG kan besluiten voortaan geen bestuursbeurzen uit te keren en bestuursleden niet uit te nodigen voor officiële gelegenheden maar dat is wel alles. De gemeente kan de sociëteit sluiten als daar goede redenen voor zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 sep. 2020 - 12:41

Voor sommige vragen: het Groningse studentenblad de Ukrant is vrij in te zien. https://www.ukrant.nl/hoe-studenten-omgaan-met-corona/

harmmeijer
harmmeijer29 sep. 2020 - 8:23

Vindicat, de vereniging speciaal voor rijkeluiskinderen die studeren voor rechter, notaris, chirurg, advocaat etc. etc. Zolang ik deze vereniging ken, zit het zich misdragen in hun DNA.

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 sep. 2020 - 7:17

Ik denk dat Vindicat, alhoewel dit wel heel grof is, niet de enige is. Vindicat is een studentenvereniging die altijd en overal in opspraak is. Heb al zoveel gelezen over studenten(verenigingen) tijdens coronatijd in het land. Helaas, als ik er hier gewag van maak en zeg dat ik dit onbegrijpelijk en niet oké vind, krijg ik per direct de wind van voren.

11 Reacties
Satya
Satya29 sep. 2020 - 10:22

Als je als prins of prinsesje wordt opgevoed en je ouders ipv opvoeders de weinige tijd die ze met je doorbrengen 'gezellig' willen zijn krijg je allemaal verwende krengen die niet kunnen omgaan met iets dat anders loopt dan zij willen. Ik zie het om mij heen genoeg. Als ik iets had uitgespookt zei mijn moeder wacht maar tot je vader thuis komt. Veel bla

Satya
Satya29 sep. 2020 - 10:25

Vervolg Anke buren vonden het eigenlijk niet kunnen dat wij een tik voor de billen kregen en vonden mijn ouders streng. Ik ben er eigenlijk best blij mee. Nooit hebben ze ons mishandeld of tekort gedaan, knuffels en liefde waren een belangrijk onderdeel van mijn jeugd, grenzen ook.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 sep. 2020 - 10:30

Het gaat ook niet om heel Vindicat. De meeste besmettingen vinden plaats binnen gezinnen, en dus ook onder studentenhuisbewoners.

adriek
adriek29 sep. 2020 - 10:59

Dat de meeste besmettingen binnen gezinnen (huishoudens) plaatsvinden is logisch en niet heel spannend (je kunt weinig met die informatie behalve gezinnen splitsen), van belang is nog steeds de bron: wie heeft de besmetting op welke manier het huishouden binnengebracht?

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 sep. 2020 - 12:03

Wie het geweest was is bij luchtweginfectiesgewoonlijk lastig te achterhalen. Dat was bij HIV meestal stukken makkelijker.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen29 sep. 2020 - 12:06

"wie heeft de besmetting op welke manier het huishouden binnengebracht?" De SRV man

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 sep. 2020 - 5:15

Eurda Inderdaad. DanielleDefoe Ik lees kranten en het is echt niet enkel binnen de studentenhuizen en ook dat is binnengebracht. Het is ook niet enkel bij deze studentenverenigingen maar het gaat wel om studenten, zoals studentencafe's en andere feestjes, binnen en buiten. Zo is het ook ineens in Groningen terechtgekomen waar amper nog een besmetting geweest was. In alle studentensteden was het raak. Alleen van Maastricht heb ik niets gelezen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 sep. 2020 - 5:27

Satya Grenzen aanleren, kinderen leren dat niet alles meteen kan, mag of moet, ze ook zelf inspanning moeten doen ergens voor, rekening moeten houden met anderen, is inderdaad belangrijk. Al ben ik ook van mening dat ze vooral leren door te zien hoe ouders zelf met elkaar en anderen omgaan.

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 sep. 2020 - 9:30

Minoes studenten zijn niet de enige jongeren. Ook niet in Groningen. Natuurlijk is het wel zo dat het daar om een relatief grote groep gaat die in juni of al eerder vermoedellijk grotendeels terug naar "huis" ging in andere delen van het land. De mobiliteit is nog niet op het oude niveau maar er wordt ook weer op en neer gereisd en de introductiedagen hebben ook een effect gehad. Maastricht is overigens geen uitzondering onder de studentensteden. Sla er bv de Limburger maar op na.

Satya
Satya30 sep. 2020 - 16:29

"Al ben ik ook van mening dat ze vooral leren door te zien hoe ouders zelf met elkaar en anderen omgaan." Zeker. Erg belangrijk. Ouders gingen op vakantie naar Italië maakt dat kinderen de situatie niet zo serieus meer nemen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 sep. 2020 - 19:37

DanielleDefoe A. Het was bekend, ze waren betrapt. B. Het is door contactonderzoek vastgesteld. In Groningen ging het om een plotselinge uitbraak die nog heel gemakkelijk te herleiden was.