Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Vijf doden bij schietpartij op vliegveld Fort Lauderdale

  •  
06-01-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-01-06 om 21.04.03
In het Amerikaanse Fort Lauderdale zijn zeker vijf doden en acht gewonden gevallen, nadat een nog schutter het vuur opende op het vliegveld. Kort nadat een eerste schutter kon worden aangehouden, kwamen er berichten naar buiten dat er opnieuw geschoten zou worden een tweede persoon. Dit bleek uiteindelijk niet het geval.
De schietpartij vond vrijdagmiddag rond 13.00 uur plaatselijke tijd plaats tussen twee terminals op de luchthaven. Daarop werden direct honderden mensen door het veiligheidspersoneel geëvacueerd. Zij werden de startbaan op geleid en vandaar naar een veilige plek gebracht.
Volgens senator Bill Nelson is de aangehouden schutter een man genaamd Esteban Santiago. Nelson zei op CNN dat de man in het bezit was van een militaire ID-kaart. Nadat de politie eerst mededeelde dat de situatie onder controle was, Werd gemeld dat er opnieuw werd geschoten. Door de chaos die ontstond tijdens de evacautie, ontstond het beeld dat er nog een schutter actief was. Na onderzoek bleek dat niet zo te zijn.
DEVELOPING: People are hiding behind a car after five people were shot dead at Fort Lauderdale Airport https://t.co/LmU6qqagM2 pic.twitter.com/FaTDJ55JRp
— NBC New York (@NBCNewYork) 6 januari 2017
Inmiddels heeft de politie in een persconferentie bevestigd dat er een schutter is aangehouden en dat er inderdad geen sprake was van een tweede schutter.
#FortLauderdale airport shooting happened in baggage area, officials say. Five people killed; a gunman is in custody https://t.co/2pfyZCv2g2
— Sky News (@SkyNews) 6 januari 2017
Update 8 december 2017: Onderstaande tweet van het lokale tv-station WSVN 7 stond oorspronkelijk in dit artikel als retweet van een account die later geïdentificeerd werd als een Russische troll account. Nadat we hierop geattendeerd waren door NRC hebben we die retweet verwijderd. De betreffende troll-account was inmiddels door Twitter gesloten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Minoes2
Minoes28 jan. 2017 - 9:49

In ieder geval; Mijn medeleven voor de nabestaanden. Hoe het ook zij voor hen blijft het in-en intriest.

RoBru
RoBru7 jan. 2017 - 21:39

Opvallend dat de meeste schietpartijen met dodelijke slachtoffers plaatsvinden in een gun free zone, waar criminelen weten dat ze de enigen zijn met een wapen, scholen, nachtclubs en nu een vliegveld.

Oemmukke
Oemmukke7 jan. 2017 - 17:53

De schutter leed aan ptss vanwege zijn bijdrage aan de oorlog in Irak. Ahh gossie....Irak en Syrie zit vol met getraumatiseerde mensen. Als zij 'in de war zijn' noemen we ze gewoon terroristen.

Mark Gh
Mark Gh7 jan. 2017 - 10:24

Compleet doorgedraaid deze jongen. Tragisch. "Law enforcement officials told CNN that Santiago had showed up at the FBI office in Anchorage in November. He was interviewed and said he was hearing voices, including some telling him to join Isis. He was taken into custody by local police and taken to hospital. He voluntarily checked himself in to hospital for a mental health evaluation. The FBI looked into his "contacts" but then closed the investigation." http://www.independent.co.uk/news/world/americas/esteban-santiago-shooter-fort-lauderdale-suspect-new-jersey-us-citizen-26-military-id-a7513976.html

Minoes2
Minoes27 jan. 2017 - 8:50

Wat ik mis; Het blijkt dat de man zopas ontslagen was, weet niet waarom.

2 Reacties
knter87
knter877 jan. 2017 - 11:08

Dat zou inderdaad verklaren waarom ie is gaan schieten, of niet?

Minoes2
Minoes28 jan. 2017 - 6:30

knter87 Gewoon aanvulling van gegeven informatie, niet meer niet minder. Dat jij daar voorbarige conclusies uit weet te trekken vind ik dan weer knap.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen7 jan. 2017 - 8:24

Een Irak-veteraan. Ik ben benieuwd of Farrage en wilders nu een tweet met een bebloed hoofd van GWB de wereld insturen...

Bram Emanuel
Bram Emanuel6 jan. 2017 - 22:01

Rustig aan mensen, niet meteen gaan wijzen voordat we de ware toedracht kennen. Ook na dit incident zal er wel weer een barrage van foute info komen. Trap er niet in.

4 Reacties
bob b.
bob b.7 jan. 2017 - 15:12

Zoals het nepnieuws van Breitbart dat moslims een aanslag pleegden op een kerk in Dortmunt.

Bram Emanuel
Bram Emanuel7 jan. 2017 - 17:37

@ Bob Moet je weer iets volkomen ongerelateerds uit de lucht grijpen om een puntje te kunnen scoren? Je had trouwens beter die brandstichting in het AZC in Hovelhof kunnen gebruiken. Dat had meer indruk gemaakt.

bob b.
bob b.7 jan. 2017 - 18:21

Meer gerelateerd kan bijna niet als je oproept om niet in nepnieuws te trappen. Het was ter ondersteuning van je reactie, niet om een punt te scoren.

Minoes2
Minoes29 jan. 2017 - 1:01

Maakt het dan uit waarom je iets doet voor de slachtoffers. In alle gevallen schieten mensen tekort op de een of de andere manier.

RHW Jansen
RHW Jansen6 jan. 2017 - 21:06

Triest weer! Een hoop verwarde mensen op de wereld.