Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vijf bommen aangetroffen op treinstation in New Jersey

  •  
19-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-09-19-om-08.49.55
In de Amerikaanse staat New Jersey zijn maandagochtend vijf bommen gevonden in een vuilnisbak bij een treinstation. De bommen waren achtergelaten in een rugzak in het plaatsje Elizabeth. Een van de explosieven ging af toen met een robot geprobeerd werd de bommen te bereiken.
VIDEO: Moment of explosion at the Elizabeth NJ train station – @ADiLorenzoTV pic.twitter.com/LRoFuxF74D
— Conflict News (@Conflicts) 19 september 2016
De politie ontving meldingen van voorbijgangers die in de vuilnisbak een tas met buizen en draden hadden gezien. Daarop werd het station afgesloten en werden omwonenden geëvacueerd. Over de mogelijke dader of daders is niets bekend.
De politie is in verscherpte staat van paraatheid nadat in het nabijgelegen New York zaterdagnacht een bom afging. Bij die explosie, in de wijk Chelsea, raakten 29 mensen gewond. Enkele huizenblokken verder werd een snelkookpan gevonden met daaraan een als ontsteker dienende telefoon bevestigd. Eenzelfde soort bom werd in 2013 gebruikt bij de aanslag op de marathon van Boston.
Voor de aanslag in New York is de politie op zoek naar een man die op beide plekken op camerabeelden te zien is. Zondagavond werden enkele mensen staande gehouden op verdenking van betrokkenheid, zij bleken echter niets met de aanslag te maken te hebben. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. De burgemeester van New York, Bill de Blasio heeft laten weten dat de explosie een opzettelijke was, maar dat er vooralsnog geen enkele aanwijzing is voor terrorisme. Of de bommen in New Jersey en in New York met elkaar te maken hebben, is ook niet bekend.
Bron: TPM / cc-foto: Brownpau
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.