Joop

[Video] 'PVV-aanhang intimideert winkeliers Almere'

  •    •  
28-02-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
rondom10_300.jpg
Update 13:50 PVV: 'ze willen ons zwart maken'
Een groep PVV-aanhangers eist van winkeliers in Almere dat ze verkiezingsposters van de ramen verwijderen, stelt een ondernemer. ‘Anders slaan we je winkel kort en klein. Dit is nu Wilders-stad’
Bij het discussieprogramma Rondom 10 deed winkelier Cor Valies, kandidaat voor de NDP (Nationaal Democratische Partij) relaas van wat er volgens hem gebeurd is. Een collega-winkelier kreeg bezoek van 4 blanke jongens die hem bedreigden. Daarna ontving Valies zelf nog een telefonisch dreigement. De posters zijn daarop verwijderd. Valies zegt aangifte te doen. De ondernemer noemde het incident als voorbeeld van wat hij vreest als de PVV het voor het zeggen krijgt.
Aanwezige PVV-stemmers reageerden met ongeloof en ontkenning. 
Almere Vandaag meldt dat de jongens zichzelf ‘de voorlopers van de stadscommando’s’ noemden:
Volgens de ondernemer en kandidaat-raadslid wordt er ‘een opgefokte sfeer’ gecreeërd door Geert Wilders en de Almeerse lijsttrekker voor de PVV, Raymond de Roon. ,,Misschien komt dat wel door die PVV-bijeenkomst van afgelopen week in Almere. Die twee weten niet wat zij bij sommige mensen losmaken. Ik denk dat Wilders de boel ernstig onderschat. Zijn partij trekt blijkbaar ook imbecielen aan.”
De NDP, die al zeventien jaar bestaat, doet voor het eerst mee in Almere. De partij richt zich op minderheden. De winkelier is vooralsnog de enige bron voor het verhaal.
Op de website van Rondom 10 is de hele uitzending gewijd aan de verkiezingen in Almere te bekijken.
Update 13:50 Persbureau Novum meldt in onder meer Trouw :
Lijsttrekker van de PVV in Almere Raymond de Roon laat weten furieus te zijn. “De PVV is tegen geweld en bedreiging met geweld. Dergelijke acties behoren niet tot ons campagne-arsenaal.” De Roon denkt dat de actie is ondernomen door ‘PVV-haters’ die de partij zwart willen maken.
Update 14:10 De PVV haalde zich eerder in Almere de woede van andere partijen op de hals door verkiezingsposters van hen  over te plakken. (foto’s)
UPDATE 2 maart:  Het relaas van de winkelier wordt inmiddels betwijfeld. Lees: Politie Almere neemt ‘bedreiging’ niet serieus
In het fragment is aan het slot ook Dick Pels te zien. Lees op Joop zijn Elf vragen over Wilders

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (64)

RickHoef
RickHoef28 feb. 2010 - 11:30

Ik heb het programma ook gezien. Als ik de geluiden van de aanwezigen een beetje mag geloven, en waarom ook niet, denk ik dat men hetzelfde wil. Veiligheid. Volgens mij is niemand daar op tegen. Ik denk alleen dat, met het stemmen op de PVV, de middel erger dan de kwaal blijkt te zijn.

frankie48
frankie4828 feb. 2010 - 11:30

Heb gisteren gekeken, kwam bij mij als zeer geloofwaardig over. Deze meneer heeft de laatste vier skinheads die Nederland nog rijk is, opgevoerd als Wilders aanhangers. Nou weten we ook dat zijn medewinkelier?, videobewaking in zijn zaak heeft, dan zou ik zeggen, richting politiebureau, maar wel voor acht uur s'avonds, anders is volgens deze meneer het politiebureau gesloten. Op opsporing verzocht laten zien, desnoods schakelt hij Peter R.de Vries in, want die heeft ook nog een appeltje met Wilders te schillen. Zo snel mogelijk oppakken, geef ze desnoods een knieschot? Maar laat ze verklaren dat ze dit in opdracht van Wilders hebben gedaan. Maar ik vraag me werkelijk af of hij richting politiebureau gaat met zijn beweringen, of dat hij hier voor het oog van de camera zijn eigen partij aan het promoten was? Ik hoop niet dat laatste, anders begint het er allemaal wel heel zielig uit te zien.

HanzChristian
HanzChristian28 feb. 2010 - 11:30

Geert Wilders is nergens verantwoordelijk voor. Je kunt wel op de PVV stemmen, maar er geen lid van worden. Je kunt dus ook niet geroyeerd worden. Wilders kan zich te allen tijde van zijn aanhang distantieren, want ze horen niet bij hem. De PVV moge democratisch gekozen kunnen worden, dat maakt het nog geen democratische partij. Hoogstens een die er gebruik van maakt. Als Wilders het heeft over 'er uit knikkeren' dan heeft hij het over mensen. Maar natuurlijk niet letterlijk, al zegt hij dat er niet bij. Als je dat letterlijk neemt hoor je echter niet bij de PVV-achterban. Raymond de Roon is voor knieschoten maar tegen geweld. Hij roept wel op tot geweld, maar als dat in de praktijk gebracht wordt heb je het niet van hem. Maak dat je wegkomt, uit Almere!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 feb. 2010 - 11:30

Extreemrechts figuren houden van plunderen, stelen en mensen van hun eigendommen beroven. Dat hebben ze gedaan in de Tweede Wereldoorlog. Deze mensen haten hun land, alles en iedereen, je hebt gelovige-extremen en niet gelovigen-extremen. Bush had de westerse democratie, rechten van de mensen en vrijheid en het begrip tussen mensen verkracht en nu lijdt de wereld aan haatziekte en angstziekte.Ze komen eraan! wakker worden!! klinkt in alle oren op aarde, lijkt het. Een ding is zeker: wie gelooft in Luxe mensen is een ezel met twee hele lange oren.

Joop den Uil
Joop den Uil28 feb. 2010 - 11:30

tsjonge wat een nieuws... en wel errug selectief... Ik heb vernomen dat er in Belgie ook zoiets is gebeurd, maar dan met een brommer.

Nog1web
Nog1web28 feb. 2010 - 11:30

Doet me denken aan het intimiderende internetgedrag van veel PVV-fans. Maar het lijkt me sterk dat Wilders blij is met het gedrag va zijn eigen aanhang, al was het maar ivm de rechtszaak.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 feb. 2010 - 11:30

Ook toen veel moskeeen met racistische leuzen beklad werden en er zelfgemaakte bommetjes naar binnen werden gegooid, toen zag ook niemand iets!! Het schijnt dat het nieuwe rechtsextremisme niet zo belangrijk voor journalisten en opiniemakers is. Een ding is zeker: Nederland is een ander Nederland geworden door 8 jaar Balkenende, hoe gaat hij de geschiedenis in, mijn 82 jarige oma weet het nu al.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 feb. 2010 - 11:30

Alle kinderen hebben het recht om normaal te leven, een natuurlijk beschaafd westers principe, de laatste eeuw! Waarom moeten de ouders van moslim kinderen geschoffeerd worden? Hollandse moslim kinderen die moeten horen dat hun ouders een gevaarlijk geloof hangen, de hoofddoek van hun moeders en zusters wordt belachelijk gemaakt, hun moskeeen worden beklad, kinderen die worden aangesproken met rotjochies. Deze kinderen lezen alles en weten meer over Wilders dan ik. Trouwens, waar blijft de kinderbescherming? geldt het ook voor de nederlandse moslim kinderen?

Paul!
Paul!28 feb. 2010 - 11:30

"De PVV is tegen geweld en bedreiging met geweld. Dergelijke acties behoren niet tot ons campagne-arsenaal." Tja, blijkbaar zijn dergelijke groepen geen officieel onderdeel van de partij. Dat wil ik ook best geloven. Of er minder officiële banden bestaan zou eigenlijk eens goed moeten worden uitgezocht. Kun je Wilders verantwoordelijk houden voor de daden van zijn achterban en voor het gedachtengoed dat hij heeft laten ontstaan en in stand wenst te houden? Zou hij zich verantwoordelijk moeten voelen, zou hij die verantwoordelijkheid moeten tonen? Vragen die niet alleen vaker gesteld moeten worden, maar ook vragen die vroeg of laat beantwoord moeten worden. Lijkt mij.

Marjan71
Marjan7128 feb. 2010 - 11:30

HIj denkt dat het PVV haters zijn die dat doen??? Klinkt als "Nee hoor, zoiets zou mijn kind noooooiiiit doen!!" Yeah right... Open your eyes, dit soort debielen trekt de PVV nu eenmaal aan. O.a. daarom is de PVV zo gevaarlijk..

frankie48
frankie4828 feb. 2010 - 11:30

Beste Ernst Anepool, Hier heeft de AIVD al voor gewaarschuwd op 8 februari, dat dit weleens door de AFA zou kunnen gaan gebeuren. Dus zolang we de waarheid niet weten, is het pure speculatie.

johnny02
johnny0228 feb. 2010 - 11:30

doet me denken aan SS-praktijken. Wilders is toch tegen straatterroristen? Die moeten toch het land uitgezet worden? Die 4 jongens zijn de eersten die het land uit vliegen!

geejeehaa
geejeehaa28 feb. 2010 - 11:30

Er staat nu een stuk op Geenstijl over deze zaak, met toch wel erg pijnlijke conclusies. In hoeverre heeft Joop.nl de feiten in deze gecheckt? Of wordt ieder ronkend anti PVV bericht zonder verdere controle geplaatst?

Janssen3
Janssen328 feb. 2010 - 11:30

Lees ik net op geenstijl dat er geen bewijs is dat het om wilders aanhangers ging. Hoe zit dat nou?

martijn4
martijn428 feb. 2010 - 11:30

Ongelukkige naam, Nationaal Democratische Partij. In Duitsland heb je de Nationaldemokratische Partei Deutschland met bijna dezelfde naam. En waar die voor staan kun je vinden met Google.

brbrwr
brbrwr28 feb. 2010 - 11:30

Ach ja, we hebben al velen de revue zien passeren die zich levensgevaarlijk bedreigd voelden door de van de zgn Wilders aanhang afkomstige haatmails, en nu dit weer. Het scoort natuurlijk altijd prima en de publiciteit is altijd weer meegenomen, zie de Spongs, van Veens, Vermeulens en niet te vergeten PR. de Vries. Ik las overigens een poos terug een leuke reactie van iemand; Hang eens 1 week een PVV poster op een raam en 1 week een van een willekeurige andere partij op een ander. Kijk na die week eens van welk raam nog heel is.

ThijsDus
ThijsDus28 feb. 2010 - 11:30

Aan diverse parmantige betweters in deze draad. Er is nog steeds GEEN ENKELE AANGIFTE gedaan van bedreiging in Almere en alles wijst er op dat heer Valies geen heer is. Integendeel, de geloofwaardigheid van zijn in de media breed uitgemeten aantijgingen, heeft het nulpunt bereikt. http://www.almerevandaag.nl/nieuws/almere/article5864762.ece/Politie-maant-tot-rust http://www.almerevandaag.nl/nieuws/almere/article5870131.ece/Geen-aangifte-na-bedreiging-door-'stadscommando's' Ik vermoed dat de tijd rijp is voor een ander type aangifte, vanuit een andere hoek. Het is tegelijk schokkend en vermakelijk om te zien hoe destructief het effect is op het waarnemingsvermogen van mensen die heel graag wensen dat iets dat ergens geroepen is, ook daadwerkelijk gebeurd is. Voor wie de schoen past geldt tevens; de waarheid wordt met soepelheid behandeld door degenen die graag misbruik maken van een gerucht om hun tegenstanders te kunnen lasteren.

TheRealHandyman
TheRealHandyman28 feb. 2010 - 11:30

Sjonge sjonge sjonge, wat een stemmingsmakerij hier. Ben nu niet echt een GW fan en al helemaal geen PVV stemmer, maar even feiten op een rij zetten. Vanaf WO2 is voornamelijk Extreem links extreem Islamitisch een gevaar geweest. en zelfs om en nabij heeft Stalin meer slachtoffer veroorzaakt dan Hitler. De vergelijking die hier continue getroffen wordt betekend dan ook dat alle linkse partijen en Moslims erger zijn dan Hitler? of gedraag ik mij dan minstens net zo achterlijk dan de meeste hier? Elke Jan Dokus kan iemand bedreigen uit naam van PVV, of Pvda of GL of SGP noem maar op. Als de PVV nu echt zo slecht is, toon dat dan aan door goede politiek te bedrijven en door te luisteren naar het volk. Door dit soort grappen uit de linkse hoek versterkt men alleen maar het "Wilders" gevoel en wordt de PVV alleen maar groter.

TheGreenMachine
TheGreenMachine28 feb. 2010 - 11:30

Nu al de canard van de eeuw! De NDP heeft zichzelf met haar ondemocratische strapatsen flink buitenspel gezet. Terecht dus ook dat ze geen 1 zetel hebben kunnen bemachtigen: karma's a bitch you know.

Heinz2
Heinz228 feb. 2010 - 11:30

Wel tekenend dat dit eerste bericht prominent blijft staan, terwijl het bericht allang ontzenuwd is. Mooi stukje riooljournalistiek van de Telejoop! Ook mooi : De wanhopige berichten van mensen hier die smeken dat het bericht alsjeblieft waar is.

ReneeO
ReneeO28 feb. 2010 - 11:30

De doos van Pandorra is open. Almere en Den Haag maak je borst maar nat! Wilders is precies de demagoog zoals Peter R. de Vries heeft gezegd, en haalt het slechtste in de mens naar boven. Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die zijn uitspraken vergoelijken.

1 Reactie
Eelco22
Eelco2228 feb. 2010 - 11:30

Renee, De doos van Pandora was allang open: de lijsttrekker van TON in Den Haag wordt al enige tijd (anoniem) bedreigd. De AIVD heeft gemeenten trouwens weken geleden al gewaarschuwd voor de activiteiten van de extreem-linkse AFA. Aanhangers van de PVV durven geeneens verkiezingsposters op te hangen, bang als zij zijn voor ingegooide ruiten. Ik deel je zorgen over het ontstane politieke klimaat. Dit zomaar op het bordje leggen van Wilders en zijn PVV getuigt echter van selectieve verontwaardiging.

BATikker
BATikker28 feb. 2010 - 11:30

De enige juist reactie van een PVV-stemmer is natuurljk het afkeuren van (dreigen met) geweld. De zaal zat vol met politieke tegenstanders van de PVV die maar wat graag de situatie wilden uitbuiten voor eigen gewin. De insinuatie dat 'dit is wat Almere te wachten staat als Wilders hier aan de macht komt' is belachelijk.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO28 feb. 2010 - 11:30

Dit noemen de Engelsen "denial". Er zaten wel degelijk pvv aanhangers in de zaal, en de meneer die met dit verhaal naar buiten kwam, vertelde dat er aangifte is gedaan. Zoals gewoonlijk zal Wilders zijn handen weer in onschuld wassen, en zal zijn aanhang hem te vuur en te zwaard verdedigen, helaas.

PuntCom
PuntCom28 feb. 2010 - 11:30

Hahahaha ik lach me rot. Nederland ligt in puin, velen onder ons stralen welvaart uit, in hun lease-astraatjes, koophuisjes met flatscreens en volgepropte kindercreches, maar in werkelijkheid is het een land vol gefrustreerde mensen. Ik neem het iedereen ook niet kwalijk, de huren zijn crimineel hoog, alle buiken zijn volgespekt met kredieten en onzinpolissen, de gezondheidszorg is onbetaalbaar, het onderwijs is verworden tot een hangplek voor jongeren (ROC's laat me niet lachen, stuur me kind liever naar een schooltje in de Rifgebergte), de staatsschuld neemt elke dag toe met miljoenen, politici kunnen niet in het gezamelijk belang denken en het land is onbestuurbaar geworden...en ga zo maar door. Maar mensen, wees niet getreurd!, de oplossing van al deze problemen is nabij, er waait een frisse nieuwe wind door Nederland, het hangt in de lucht, je kunt het al ruiken...DE PVV-commando's ! Zij zullen die hoofddoekjes wel es een poepie laten ruiken, eindelijk worden die hoofddoekjes ontmaskerd, want dacht u nou werkelijk dat onder die hoofddoekjes vrome jonge meisjes schuilden. Welnee! Het zijn die hoofddoekjes die ons de kredietcrisis in hebben gestort, het onderwijs en gezondsheidzorg in de uitverkoop hebben gedaan en de reden waarom wij tot ons 67ste moeten doorwerken, en ojah, het is ook hen schuld dat de AEX op dit moment het niet zo goed doet. Mijn aandelen voor ING heb ik laatst voor een habbekrats moeten verkopen. Onder die hoofddoekjes schuilen monsters, bankiers, commissarisen van de Koninging, DNB'ers, AFM'ers, PvdA'ers, UWV'ers, DSB'ers, AEX'ers, grootaandeelbezitters, pensioenbestuurders and last but not least TERRORISTEN. hahahahhaaahah

3 Reacties
ReneeO
ReneeO28 feb. 2010 - 11:30

hahahahaha, Abdel! Man, wat heb je gelijk! Wat toon je de onbenulligheid en manipuleerbaarheid van een groot deel van de bevolking prima aan. Hulde!

listvanderede
listvanderede28 feb. 2010 - 11:30

Hoe toepasselijk is toch wel niet de uitspraak van W.F. Hermans: 'Holland is een beschimmelde, zure rest, achtergebleven in een uitgeschraapte pan.'

Rondeboer
Rondeboer28 feb. 2010 - 11:30

Maar 1 ding begrijp ik niet. Uit elke enquete blijkt dat Nederlanders tot de gelukkigste mensen in Europa behoren. Waarom doen zoveel mensen hun best om naar dit walgelijke land te komen? Worden ze misschien misleid met de verhalen dat het geld op straat ligt?

[verwijderd]
[verwijderd]28 feb. 2010 - 11:30

Ik denk niet dat Wilders hiervoor verantwoordelijk gehouden kan worden.Als mensen van dierenbevrijdingsfront nertsfokkers bedreigen geven wij de Partij voor de Dieren hier toch ook niet de schuld van.Idem geldt voor Groen-Links betreffende AFA en milieuactivisten.

1 Reactie
Klaas2
Klaas228 feb. 2010 - 11:30

Natuurlijk is WIlders niet verantwoordelijk. De partij heeft immers geen leden. Maar Wilders laat wel een geest uit de fles die hij niet meer teruggestopt krijgt, en daarvoor is hij wel verantwoordelijk.

[verwijderd]
[verwijderd]28 feb. 2010 - 11:30

"De winkelier is vooralsnog de enige bron voor het verhaal" En dus is het nieuws?

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 feb. 2010 - 11:30

Maar dat betekent niet dat dat niet waar is. Het is niet voor niets dat Wilders en zijn aanhangers als extreemrechts figuren worden bestempeld, door veel instanties, bekende Nederlanders, priesters, mesenrechten en wetenschappers. Wie houdt wie voor de gek?

Klaas2
Klaas228 feb. 2010 - 11:30

Een winkelier verklaart dat hij bedreigd is door PVV-aanhangers, dat is nieuws. Het gebeurt heel vaak dat een slachtoffer de enige bron van een verhaal was. Waarom iemand zegt voor hoer te worden uitgescholden (die zat er ook in "rondom tien") niet in twijfel trekken en iemand die bedreigd wordt door PVV-aanhangers wel in twijfel trekken? Dat riekt naar struisvogel tactiek.

ReneeO
ReneeO28 feb. 2010 - 11:30

"Aanhangers van de PVV durven geeneens verkiezingsposters op te hangen, bang als zij zijn voor ingegooide ruiten." O ja? Wat merkwaardig dan dat er in mijn buurt pvv posters hangen zonder dat er ook maar één keer het geluid van rinkelend glas is opgeklonken. Ik zal de laatste zijn om extreem links te verdedigen, maar ik heb geen enkele partij die aan de gemeenteverkiezingen meedoet anders dan de pvv horen haatzaaien. En als je daarvoor kiest, weet je wat voor lieden je achter je krijgt.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO28 feb. 2010 - 11:30

Oeps. Deze reactie had ik onder die van Eelco hebben moeten plaatsen.

Yggdrasil
Yggdrasil28 feb. 2010 - 11:30

"Lijsttrekker van de PVV in Almere Raymond de Roon laat weten furieus te zijn. "De PVV is tegen geweld en bedreiging met geweld." Dan ben ik benieuwd hoe men "iemand door de knie schieten" wenst te kwalificeren. "De Roon denkt dat de actie is ondernomen door 'PVV-haters' die de partij zwart willen maken." Het blijft merkwaardig klinken dat een partij die een complete groep mensen dagelijks "zwart" maakt roept dat er krachten zijn die de PVV zwart wil maken. Iets met pot en ketel.

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen28 feb. 2010 - 11:30

"Dan ben ik benieuwd hoe men "iemand door de knie schieten" wenst te kwalificeren." Dat is geen geweld, dat is invoering van de Sharia. De PVV is uiteindelijk toch een fundamenteel islamitische partij, Wilders en van Roon hebben alleen hun bekering nog niet openbaar gemaakt.

PeerJawel
PeerJawel28 feb. 2010 - 11:30

Ach dat door de knieën schieten zal wel meevallen. Waarschijnlijk kan hij onder het pissen de pot nog niet raken. Het lijkt me vooral gevaarlijk voor de omstanders.

[verwijderd]
[verwijderd]28 feb. 2010 - 11:30

Ja, en? Er zijn SGP-aanhangers die niet met hun kinderen omgaan zoals dat zou moeten. Er bestaan VVD-aanhangers die graaien, graaien en meer graaien. Sommige PvdD-aanhangers zijn niet vies van acties die grenzen aan terrorisme en een aantal PvdA-aanhangers -sterker, gemeenteraadsleden- fraudeerde. Het bekt natuurlijk lekker en het behaalt hoge kijk-, luister- en leescijfers, maar het gaat me te ver om dit nu als SA'-praktijken te beschouwen.

1 Reactie
Klaas2
Klaas228 feb. 2010 - 11:30

Rotzooi komt overal voor, maar om andere partijen te hinderen om zich te profileren in de verkiezingscampagne is van andere orde, daar wordt niet alleen een andere partij aangevallen maar de democratie zelf.

Yggdrasil
Yggdrasil28 feb. 2010 - 11:30

Het lijkt ver weg maar dat dachten de mensen in de jaren 30 van de vorige eeuw ook. http://www.martinkesseler.nl/Kristallnaach.vertaling.html

1 Reactie
Klaas2
Klaas228 feb. 2010 - 11:30

Met geluid en beeld BAP - Kristallnaach (1982) http://www.youtube.com/watch?v=kK5O1rL0NwE

AlbertHofmann
AlbertHofmann28 feb. 2010 - 11:30

Ik heb een gigantische hekel aan de PVV, maar ik geloof deze beste man niet. Of hij telegrafiseert geweldig (dom en sterk overdrijven) of hij vertelt gewoon een onzin verhaal. Als dit waar is dan zal hij zeker andere maatregelen genomen hebben als verstandig man en concurrerende rechtse partij baas dan het in het 'door mekaar praat programma' Rondom 10 eventjes zo mede te delen. Niet slim van deze meneer.

2 Reacties
denmol
denmol28 feb. 2010 - 11:30

Jouw hypothese is theoretisch mogelijk maar wat als het wel waar is Albert ? De waarheid is niet onomstotelijk komen vast te staan maar daar zal de nabije toekomst wel klaarheid in geven. Om deze man op voorhand van telegrafiseren (what ever that might be) te beschuldigen vind ik wat voorbarig en getuigen van weinig vertrouwen in het woord van iemand die zich kwetsbaar opstelt door zijn verhaal te doen.

Klaas2
Klaas228 feb. 2010 - 11:30

Het is Van Roon zelf die de bedreigingen bevestigt, hij geeft alleen andere motieven op, waarvan ik me dan weer afvraag hoe hij dat kan weten. -[De Roon denkt dat de actie is ondernomen door 'PVV-haters' die de partij zwart willen maken.]-

PuntCom
PuntCom28 feb. 2010 - 11:30

PVV hahaha. Ik ben echt benieuwd hoe er met ons omgegaan zal worden in DenHaag als de PVV aan de macht komt hier. Dat ik dan met mijn moeder naar het stadhuis ga en daar een PVV commandant voor de schuifdeuren staat die mijn ma de toegang weigert, en intussen, horde blonde mensen ons voorbij lopen en ons aankijken van "daar heb je er nog zo één''. Of deze: ik loop met mijn vriendinnetje over de Scheveningse Boulevard (die met hoofddoek overigens knapper is dan zonder hahhahaha) ....en plots worden we aangehouden door een PVV commandant en deelt ons beide een boete uit. Mijn meisje omdat ze de openbare orde verstort en ik omdat ik haar gedwongen zou hebben een hoofddoekje te dragen. Of of of deze: de schoolinspectie komt langs bij mijn zusje op de middelbare school. Ze lopen de klas binnen en vissen zo mijn zusje uit haar schoolbank mee naar de gang. "U weet dat u op dit moment de Wet overtreedt, u doet het doekje af of verlaat dit schoolgebouw". Ik vraag me af, hoe zal het gaan.... Ik weet dat er in dit land veel ambtenaren zijn die eerder droog brood eten dan hun medemens dit aan te doen. Maar in tijden van crisis kunnen deze zo vervangen worden door PVV-gezinde ambtenaren van de straat, Afgekeurde asocialen die tot voor kort niet door de selectie heen kwamen, krijgen een baantje als ambenaar....misschien ook mooie bruine overhemd erbij. COMMANDO'S GOGOGO ! hahahha

1 Reactie
ReneeO
ReneeO28 feb. 2010 - 11:30

"ik loop met mijn vriendinnetje over de Scheveningse Boulevard" Goede kans dat ik je er dan een keer tegenkom, Abdel. Ik wandel er bijna dagelijks. :)

[verwijderd]
[verwijderd]28 feb. 2010 - 11:30

Nou ik geloof er maar bar weinig van. Geweld en intimidatie komt altijd nog uit de andere hoek. Vroeger vond ik dat prachtig. Terecht dat die vrouw van janmaat haar been verloor bij de aanslag op dat hotel Het was feest bij mij en mijn vriendengroep Hedentendage schaam ik me voor deze gevoelens

2 Reacties
ReneeO
ReneeO28 feb. 2010 - 11:30

"Hedentendage schaam ik me voor deze gevoelens" Terecht!

Klaas2
Klaas228 feb. 2010 - 11:30

-[Geweld en intimidatie komt altijd nog uit de andere hoek.....]- (het woordje "altijd" verraadt een vooringenomenheid) -[Geweld en intimidatie komt altijd nog uit de andere hoek.....]- ....dan je denkt..... De dader(s) zijn nooit gepakt. Er bestaat een sterk vermoeden dat het om een ongeval ging, bedoeld was een rookbom, het effect was een brand waar bovengenoemde mevrouw ernstig verwond werd en haar been moest verliezen. Er was sprake van vijandigheid tussen linkse actiegroepen en CD, maar niet onbelangrijk maar vaak vergeten, er was destijds ook sprake van ernstige rivaliteit tussen NVU, CP'86 en CD. De rivaliteit tussen CP en CD begon in eind zeventiger jaren, inmiddels zijn er nogal wat politieke splintergroeperingen overheen gerold, CP'86, NVU, NVV, NB. Deze partijen stonden niet bepaald vriendelijk naar elkaar toe, en in plaats dat ze elkaar steunden in soortgelijk gedachtegoed, bevochten ze elkaar, regelmatig ook met geweld. De zwarte weduwe, Rost van Tonningen vond het prachtig dat allerlei partijtjes om haar gunst vochten. Bezoekjes aan de zwarte weduwe waren de kleine triomfen waarmee men de aanhang probeerde te paaien. Een van de redenen waarom het tot 2000 nooit wat werd met extreemrechts was rivaliteit en versplintering. Dit staat allemaal uitstekend gedocumenteerd in de verschillende monitoren die door de Anne Frank stichting en justitie zijn uitgebracht. Google maar op MONITOR RASSENDISCRIMINATIE of op Monitor racisme en extreem rechts Iets onschuldigs als een rookbom (met verschrikkelijke gevolgen) kan door iedereen naar binnen zijn geworpen. Omdat de dader nooit is gepakt zullen we het waarschijnlijk nooit weten. Er zullen dus verschillende feestjes zijn gevierd destijds.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 feb. 2010 - 11:30

Geachte mensen, Wij hebben te maken met een driekwart analbabete Nederlanders en met anderhalve miljoen te laagopgeleide Nederlanders, de aanhangers van Wilders, die normaal gesproken erg boos zijn op hun analfabetisme, terwijl zij in rijke moderne Westerse land wonnen, deze hebben een complex en helaas kunnen wij hun niet helpen. gelijkwaardigheidscomplex is een nare iets. Het is niet voor niets dat ze voor iemand kiezen die geen programa, principes of standpunten heeft, deze analfabeten snappen ook niets, handig een zo man als Wilders voor ze. ''Dieren manieren'', kent u die programa?

2 Reacties
omaoeverloos
omaoeverloos28 feb. 2010 - 11:30

Beetje triest om door middel van dit taalgebruik te ageren tegen laagopgeleiden en analfabeten. Wellicht kan ik U, met 40 jaar onderwijservaring, eens wat bijspijkeren in de mooie Nederlandse taal?

damrov
damrov28 feb. 2010 - 11:30

Aan je eigen taalgebruik te zien heb je al een grote mond voordat jij de inburgeringscursus hebt afgerond. Sufferd.

frankie48
frankie4828 feb. 2010 - 11:30

Hier was ik dus al bang voor, de stelligheid over PVV aanhangers wordt nu door deze meneer ontkracht. In een intervieuw bij het Parool zegt hij het volgende. Valies sluit overigens niet uit dat het puur raddraaiers zijn geweest, uit op een rel en zonder politieke motieven. Toch moet hij aangifte doen, samen met zijn collega winkelier en die bewuste videoband afgeven, zodat dit tuig opgepakt kunnen worden. Dan zullen we de motieven weten, van het waarom.

1 Reactie
Klaas2
Klaas228 feb. 2010 - 11:30

-[Valies sluit overigens niet uit dat het puur raddraaiers zijn geweest, uit op een rel en zonder politieke motieven.]- Ze gaven zich voor PVV-aanhanger uit, niet voor Groenlinks-aanhanger. Ze vonden in het profiel van de PVV voldoende aanknopingspunten om zich als zodanig uit te geven. Dat blijft aan de PVV plakken. Het zijn immers niet echt kwajongens-streken. Iemand met geweld bedreigen, ondergraven van democratische processen. Ik denk dat ze flink aangepakt zullen worden. Ik hoop dat ze gepakt worden, en ik hoop ook dat diegenen die het campagne materiaal van andere partijen gevandaliseerd hebben door het met PVV-materiaal te overplakken ook gepakt worden. Het zijn dan toch wel raddraaiers geweest die er nachtelijke uren voor uit getrokken hadden, en dat zonder politiek motief?

ErnsTT2
ErnsTT228 feb. 2010 - 11:30

Het massaal overplakken van andermans verkiezingsposters op de borden, kan alleen gebeuren als de PVV die posters heeft laten drukken,die kun je niet effe met een kleurenprinter op een achterkamer uitprinten... Kortom dat is een georganiseerde actie vanuit de PVV zelf, nu gaan roepen dat de PVV ander posters niet zelf uit beeld wil spelen, is volstrekt ongeloofwaardig. Is wel de zeer beproefde taktiek van Wilders en de zijnen, eerst ruzie zoeken,en dan gaan huilen bij de Juf dat er iemand iets van durft te zeggen... Echt verwonderlijk dat bijna niemand doorheeft hoe meneer Wilders net als de oostenrijkse schilder probeert zichzelf weg te zetten als miskende underdog. P.S. saillant detail, waarvan onze Underdog zeker dacht dat niemand het zou opvallen... Hij wil zich de rechten toe eigenen op het beeldmerk van Meeuw voor zijn partij... Helaas gaat dat niet lukken want een andere partij heeft dat beeldmerk al ver voor Wilders gebruikt dus is er zogenaamd Prior-Art. Kijkt u zelf eens: http://resolver.kb.nl/resolve?urn=urn:gvn:NIOD01:AE0739&role=image&size=largest Te toevallig voor woorden, vind u zelf ook niet?

1 Reactie
Durendal
Durendal28 feb. 2010 - 11:30

Ja want je verliest of wint verkiezingen door duidelijk zichtbaar op de daarvoor beschikbaar gestelde bordjes met je poster te staan. Volslagen zinloos en ik zie ook wel waarom mensen elkaar de hersens in slaan want het is zo'n nuttenloze bezigheid dat je wel wat afleiding kan gebruiken. En dan ga je lekker spannend over iemand anders ze lullige postertje heen plakken. Spannend want het mag eigenlijk niet. Wat betreft het verhaal tja...kan waar zijn natuurlijk..maar ik zie niet zoveel in guild by association. Omdat iemand zegt PVV aanhanger te zijn en winkeliers molesteert die de verkeerde poster achter het raam hebben hangen (welke ondernemer gaat in hemelsaam politiek betrekken in zijn bedrijf? Wil die bewust klanten kwijt?) maakt de PVV natuurlijk niet schuldig aan iets. Denk ook dat de PVV er voldoende afstand van heeft genomen.

Wsteh
Wsteh28 feb. 2010 - 11:30

Waarom zou deze man gelogen hebben? Zijn verhaal kwam op mij oprecht over. En zoals gezegd heeft v. Roon ook bevestigd dat het gebeurd is. De PVV heeft winst behaald in Almere en kan daar dus hun stadscommando's in gaan zetten. Maar Wilders sprak over grote vreugde over de winst maar zei ook dat hij weliswaar zou proberen verantwoordelijkheid te nemen maar niet inzag hoe hij zou moeten samenwerken met andere partijen die het gedachtegoed van de PVV niet onderschrijven. Dus het zou waarschijnlijk wel de oppositie worden. De onderhandelingen zijn nog niet geopend en hij loopt al weg voor zijn verantwoordelijkheid. Het is immers veel makkelijker om iets te roepen als oppositie, dan om regeringsverantwoordelijkheid te hebben. Als je een stad bestuurt moet je compromissen sluiten en wordt je afgerekend op het beleid. Dat kan Wilders helemaal niet gebruiken.

2 Reacties
omaoeverloos
omaoeverloos28 feb. 2010 - 11:30

Leugenaars komen meestal oprecht over. Zie Herfkens, Verhagen, Kok, Balkenende. De Heer Valies wilde wellicht aandacht voor zijn winkels of voor zijn splinterpartij. Helaas heeft Joop hieraan meegewerkt op dezelfde wijze als de door hem zo verfoeide Telegraaf journalistiek bedrijft. Of geef ik de Telegaaf nu te veel eer?

ThijsDus
ThijsDus28 feb. 2010 - 11:30

Beste Wilma, Je schrijft: "Waarom zou deze man gelogen hebben? Zijn verhaal kwam op mij oprecht over." Dat je deze vraag stelt is onvoorstelbaar. Had je misschien geen tijd of geen zin om je even in te lezen in het onderwerp? Er zijn diverse onweerlegbare feiten en overtuigende argumenten in dit draadje en elders te lezen die gegronde aanleiding geven om de (zeer ernstige) aantijgingen van Valies als ongeloofwaardig aan te merken. Ik zet ze nog even kort op een rij, zodat jij (en zeker ook andere lezers!) geen ontsnappingsmogelijkheid hebt: - Hij sprak over "een andere winkelier" maar het betrof een tweede winkel van hem zelf - Hij heeft belang bij publiciteit voor zijn winkels en voor zijn partij - Hij heeft groot belang bij een publiek schandaal bij zijn politieke tegenstanders - Hij is de enige persoon die iets heeft gemeld over bedreigingen - Er is geen enkele aangifte gedaan, terwijl hij zei dat hij dat ging doen - Er zijn geen getuigengeluiden te vinden, nog steeds niet - Er is geen beeldmateriaal te vinden - Er zijn diverse camera's bij/in betreffende panden/straten om de beelden van na te speuren - Telefoongesprekken laten onweerlegbare sporen na - Er is door de AIVD gewaarschuwd voor "vuil spel" van o.a. AFA - Er was die dagen een AFA pyjama actie in Almere gaande - Na onderzoek gaf de politie aan dat zij vermoedt dat het verhaal niet klopt Dan schrijf je: "En zoals gezegd heeft v. Roon ook bevestigd dat het gebeurd is." Je vergist je hier, of je herhaalt andermans leugen. Ik vind dat heel onzorgvuldig. Het is dezelfde onzorgvuldigheid als die van een blogger of journalist die met verontwaardiging en ophef hierover schrijft zonder ook maar de geringste inspanning te doen om iets te verifiëren. Het zou je sieren als je nog even terugkomt op wat je schreef, tenminste, als je doortoe aanleiding ziet na hetgeen ik aanvoerde. De rest van je reactie is bezijden het onderwerp, dus ik ga er hier niet op in.

Gelijkhebber
Gelijkhebber28 feb. 2010 - 11:30

Waarom staat dit verhaal nog op Joop? Er is geen aangifte gedaan. Er is geen spat bewijs. Het nog langer 'levend' houden van deze canard werkt in het voordeel van Wilders. Hij roept: 'De linkse pers verspreidt leugens' en het is nog waar ook.

1 Reactie
ThijsDus
ThijsDus28 feb. 2010 - 11:30

Hmmm, nou wat mij betreft moet het juist blijven staan zoals het is, want het is een sprekend voorbeeld van een werkwijze en houding, zeker ook van vele mensen die reageren, die m.i. uiterst onzorgvuldig is en veel meer schade en splijting teweeg brengt dan men zich realiseert. Voor velen een moreel bitterkoekje van eigen deeg.

[verwijderd]
[verwijderd]28 feb. 2010 - 11:30

http://www.cnn.com/video/#/video/world/2010/03/06/shubert.uk.wilder.protest.cnn Beste redactie, ik weet niet waar ik dit kwijt kan. Dit is een interview met Wilders in de UK gisteren. Hij zegt hierin dat ie de grondwet wil veranderen en PM wil worden.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 feb. 2010 - 11:30

En als God en het Zionisme die Wilders steunen het graag zo willen, moet toch ook kunnen. Door Wilders kun je ook zien hoe erg het Zionisme is.