Joop

Video: Prins Bernhard had ook gebedsgenezer

  •    •  
05-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Bernard_Gebedsgenezer_Pranananda300.jpg
Netwerk onthult dat Bernhard nog voor koninging Juliana Greet Hofman in huis haalde zelf al een gebedsgenezer raadpleegd. Deze Pranananda zou ook nog banden met de Nazis hebben gehad.
Joop redactie – Prins Bernhard raadpleegde in 1937, ver voordat de alternatieve genezeres Greet Hofmans op Paleis Soestdijk verscheen, ook al een helderziende.
Dat blijkt uit verklaringen die getuigen in 1946 hebben afgelegd tegenover Bureau Nationale Veiligheid (BNV), een voorloper van de inlichtingendienst AIVD. Het tv-programma Netwerk heeft de documenten in handen gekregen en brengt donderdagavond een reportage hierover.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

MarcusLucas
MarcusLucas5 nov. 2009 - 13:56

Dat kan allemaal wel wezen, maar Koningin Juliana heeft zijn zwaktes meer dan gecompenseerd. Wat een supermens was zij. En Koningin Wilhelmina en Koningin Beatrix trouwens ook. Zij gaan de geschiedenisboekjes in als onze staatshoofden. Met alle respect, Prins Bernhard speelt, vergeleken bij hen, een bijrol.

Cynic
Cynic5 nov. 2009 - 13:56

De goede man is dood, e.e.a. speelde zich af in 1937 (72 jaar geleden) en is dit de grote-mensen-versie van 'als ik niet op jouw feestje mag komen, dan mag jij ook niet op mijn feestje komen?' Met andere woorden, als Bernhard het ook gedaan heeft, dan mag Juliana, postuum en met terugwerkende kracht weliswaar, het ook gedaan hebben? Mij ontgaat de relevantie van een dergelijk bericht volledig. Maar dat is ook een mening...

darrel
darrel5 nov. 2009 - 13:56

wat is het toch cynisch dat de p.v.d.a tot drie keer toe de geldverslindende familie van oranje in het zadel heeft gehouden eerst Drees .Greet hofman toen Joop den uil lockheed en tenslotte ,de ""onvolprezen "",nagel aan de doodskist van de p.v.d.a wim Kok dan hadden we weer een Legale Republiek gehad inplaats van de eerder genoemde familie die zichzelf hebben benoemd tot wat ze nu zijn ,ondemocratisch verkregen macht en dook de naam van bernhart van lippe niet steeds meer op

EquusCandidus
EquusCandidus5 nov. 2009 - 13:56

Het is en blijft een moeilijke koning! Bernhard +1000

EStoppel
EStoppel5 nov. 2009 - 13:56

Ja hoor, het moet toch niet gekker worden met dat Bernard bashing. Straks gaan ze nog vertellen dat Bennie buitenechtelijke relaties had, en dat hij ergens nog kinderen op de wereld heeft gezet buiten onze prinsessen om. Het wachten is alleen nog op een smeuig verhaal dat hij bijvoorbeeld steekpenningen zou hebben aangenomen. Typisch linkse media.... (wat was dat ironie teken ook maar weer?)

1 Reactie
Keuzisch
Keuzisch5 nov. 2009 - 13:56

Jazeker, ik zal het nog veel gekker maken. Bernard is een van de initiatiefnemers van de Bilderbergconferentie. Zegt dit je niks? Klein voorproefje dan. Geheim transatlantisch netwerk die besluiten maken buiten onze democratie om. Geen complottheorie! http://nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconferentie