Joop

Video: Philip Freriks neemt afscheid van NOS Journaal

  •  
18-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
philipfreriks-300px.jpg
Nieuwslezer stopte deze vrijdag na 14 jaar 
Nieuwslezer Philip Freriks presenteerde vrijdag zijn laatste Acht Uur Journaal. Aan het einde richtte hij zich speciaal tot zijn kijkers. “Het ga u goed en hoe dan ook, ik wens u nog een heel prettige avond.”
Lees ook: Adieu, Philip Freriks!

Meer over:

nieuws, media,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Klaas2
Klaas218 dec. 2009 - 21:58

We zullen hem missen, onze vaderlijke nieuwslezer. Dag Philip, het ga je goed.

Lucyfer
Lucyfer18 dec. 2009 - 21:58

Wat zal ik hem missen! En vooral het afscheidszinnetje! Via deze site: bedankt Philip!!

Joeri2
Joeri218 dec. 2009 - 21:58

Wat is 65 toch een mooie leeftijd om te stoppen. Deze meneer heeft heel wat goede dingen voor het journaal gedaan. Als lezer altijd scherp, het journaal is immers live. Maar ook redactioneel, onderwerpen naar het journaal toegetrokken die men tot nieuws zou kunnen rekenen. Maar toch ook goed om ruimte te maken voor vernieuwing, ik ben benieuwd. Ik keek al een tijdje niet meer, voornamelijk omdat het journaal altijd een half uur duurt en niet zolang als er nieuws is. Daardoor wordt elk wissewasje met evenveel bravoer gebracht als elke ernstige zaak , dat is jammer. Het internet heeft daar iets minder last van. Een visuele impact maatje zou kunnen helpen. Net zoals windkracht getalletjes in de pijlen zou ook een impact getalletje onder de nieuwslezer kunnen staan. Bij de Twin Towers een 10 en gedurende de zomer een 2. Ik doe maar een gooi. Dank voor uw inzet, ik vond hem on-Nederlands goed.

gijsvanraalte
gijsvanraalte18 dec. 2009 - 21:58

Philip, jammer dat je afscheid neemt. Ik wens je heel veel suc6 met je plannen voor de toekomst. Bedankt dat je het 8 uur journaal toegankelijker hebt gemaakt.

Nikos2
Nikos218 dec. 2009 - 21:58

We zullen je missen Philip. Bedankt en geniet van het leven :)

boogey55
boogey5518 dec. 2009 - 21:58

Ik heb hem altijd meer een verhaaltjesverteller gevonden dan nieuwslezer. Bovendien lijkt hij te veel op mij: niet zonder verspreking kunnen lezen.... Ik zal Fifi niet missen. Tot in de Tour de France.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 dec. 2009 - 21:58

Nieuwslezer Philip Freriks praat en lacht met zijn mond dicht. Nooit iemand gezien die met zijn mond dicht ook kan lachen. Verder, vond ik hem altijd niets, waarom? Deze trekt boze gezicht tijdens moeilijke tijden! ook bij incidenten. Terwijl hij met zijn mimiek hoort de samenleving te kalmeren.

vierwiel
vierwiel18 dec. 2009 - 21:58

Het is jammer dat we nu dan weer afscheid moeten nemen van een nieuwslezer die menselijk overkwam met de nodige versprekingen die hij vaak met humor corrigeerde. De mensen van RTL zenders zijn te glad gestreken, te gemaakt, te statisch. Degenen die hem afkraken hebben meestal een nogal hoge zelfdunk en geen humor, denk ik. Relativeren is hun w.s. ook vreemd en dat maakt het dagelijks leven juist leuker om te leven. Bedankt en we zullen je nooit vergeten! Vaar wel, Philip Freriks.....

UrcodeRufter
UrcodeRufter18 dec. 2009 - 21:58

Deze man was uiterst ongeschikt als nieuwslezer en ik ben verheugd dat aan de lijdensweg voor Journaalkijkers nu een eind is gekomen. Als ik zoveel fouten maak bij willekeurig welke werkgever vlieg ik meteen de laan uit, maar in de media moet ik steeds weer vernemen dat een verspreking niet alleen een menselijk trekje is, maar dat het zelfs charmant zou zijn! Volgens mij hadden die versprekingen te maken met zijn lange verblijf in Frankrijk. Dan komt er een moment dat je je eigen moedertaal niet meer machtig bent. Philip, adieu en komt s'il vous plait nooit meer terug.