Joop

Video: Gele hesjes weigeren Rutte een hand te geven

  •  
07-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
voorrutte
De Nederlandse Gele hesjes laten zich maar moeilijk vergelijken met de Franse Gilets jaunes, maar dat het boze burgers zijn is duidelijk. Ondanks de zeer geringe aantallen die hun protesten tot nog toe op de been wisten te brengen, werden ze door premier Rutte uitgenodigd in het torentje. Rutte, die vorig jaar nog stelde dat we ‘in zekere zin allemaal wel een geel hesje aan’ hebben, werd door zijn geelgeveste gasten bruut geschoffeerd toen zijn uitgestrekte hand tot twee keer geweigerd werd, zoals te zien is op onderstaande beelden:
 
 
Een bericht gedeeld door XandervdWulpNOS (@xandervdwulpnos) op 7 Mei 2019 om 9:32 (PDT)
Afbeelding: screenshot Instagram
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (69)

Luneau
Luneau9 mei 2019 - 14:40

Dit artikel zegt het treffend: "Weet u waarom wij elkaar een hand geven? Om te laten zien dat je geen mes bij je hebt. Een gebruik dat stamt uit de middeleeuwen. Je hoeft Rutte geen hand te geven omdat je hem fatsoenlijk vindt; je geeft Rutte een hand omdat je zelf fatsoenlijk wil blíjven." https://www.ad.nl/den-haag/elkaar-een-hand-geven-om-te-laten-zien-dat-je-geen-mes-bij-je-hebt~acd42e02/

Vik Tief
Vik Tief8 mei 2019 - 21:30

Wat een onzinnige discussie over handen geven weer. Ik heb liever te maken iemand die oprecht geen hand geeft dan een huichelaar die dat wel doet. Mensen die hier aanstoot aan geven kennen geen zelfkritiek.

1 Reactie
WatVroegerLinksWas
WatVroegerLinksWas10 mei 2019 - 11:44

"Mensen die hier aanstoot aan geven kennen geen zelfkritiek." Nee, mensen die hier aanstoot aan nemen begrijpen dat je met beleefdheid meer bereikt dan met onbeschoftheid.

Minoes&tuin
Minoes&tuin8 mei 2019 - 21:03

Ik was niet eens naar Rutte toegegaan!

M7
M78 mei 2019 - 20:18

Dit is natuurlijk prima voor het imago van Rutte : hij stelt zich open voor kritiek maar wordt zo respectloos bejegend . Chapeau voor Rutte !

r d h
r d h8 mei 2019 - 13:39

Ik had die leugenaar ook geen hand gegeven. Mn mobiel zou ik wel in de zak laten.

Dehnus
Dehnus8 mei 2019 - 11:55

In Frankrijk is het breder als protest beweging, in Nederland is het Onbeschoft Ultra Rechts die het wil coopten om weer eens hun zinnetje verder door te drijven. Ja onbeschoft Ultra Rechts, want kijk nou eens naar dat mens, Lulijzer aan het oor, al Facebookend mensen negeren, en maar een grote bek dat de vluchteling of anders gekleurde onbeschoft is.

1 Reactie
Freek3
Freek38 mei 2019 - 15:08

[in Nederland is het Onbeschoft Ultra Rechts] Nu ja, eerder gewoon dom volk. Klagend dat Rutte geen goed volksvertegenwoordiger is, niet wetend dat hij geen volksvertegenwoordiger mag zijn omdat hij premier is. 't Is maar een voorbeeldje. Voor de reste beleven de extremisten op links en rechts evenveel plezier aan het in hesjes winkelruiten ingooien, auto's in de fik steken en politieagenten met bakstenen bekogelen, het is een leuk wekelijks uitje voor beide groepen.

Komtgoed
Komtgoed8 mei 2019 - 11:34

Lachebekje Rutte wordt geconfronteerd met de vertegenwoordigers van de Nederlanders die krom liggen om het succesvolle en winstgevende neoliberale beleid mogelijk te maken maar niet profiteren van die geweldige koerswinsten van al die beursgenoteerde bedrijven. De nood is hoog in Nederland en Rutte heeft het niet gezien. Jarenlang wanbeleid van Rutte en Co heeft deze mensen in de problemen gebracht. Dat je geen respect kunt opbrengen voor deze man vind ik niet ongepast. Hij heeft willens en wetens deze ellende laten ontstaan en doet niets om voor verlichting te zorgen.

3 Reacties
Dehnus
Dehnus8 mei 2019 - 11:56

In NL zijn de hesjes geen beweging maar een rechts zeikerds gebeuren. Heeft niks te maken met het Franse protest, behalve het hesje. Zoals altijd is het in Nederland weer een slap aftreksel, weinig origineel en onbeschoft van heb ik jouw daar.

Zwerfstein
Zwerfstein8 mei 2019 - 11:57

hear hear

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins28 mei 2019 - 12:13

Nee dat zijn helemaal geen vertegenwoordigers vzn het NL'se volk maar een stel asociale xenofobe racisten die 0 respect hebben voor andere en alleen aan zichzelf denken. Echte vertegenwoordigers van het volk zijn al gekozen in de 2e kamer. Deze "mensen" zulken hrt wel hebben over moslims enz. Rutte hoeft dit dtinkend volk niet serrieus te nemen.

Norsemen
Norsemen8 mei 2019 - 11:32

Ongemanierd klootjesvolk. Dat Rutte überhaupt nog met deze mensen in gesprek gaat. Goed voorbeeld dit van de mensen die Francisco van Jole volgens mij bedoelt met zijn stukje 'Knuffel je opponenten'.

2 Reacties
Sam V
Sam V8 mei 2019 - 11:55

Iets wat rechts dus ook slim genoeg voor is. Zal links toch weer iets anders moeten proberen.

het petertje
het petertje8 mei 2019 - 12:45

Je hoeft niet steeds opnieuw jezelf voor te stellen uit de strekking van je opinie maken we dat wel op, dat ik überhaupt op je reageer....

Eric Minnens
Eric Minnens8 mei 2019 - 10:15

Volgens mij waren er maar drie gele hesjes, die wél gele handjes gaven, en vriendelijk ook nog. Die twee anderen waren gele horken, a la Wilders.

het petertje
het petertje8 mei 2019 - 10:08

Hoeven we het in ieder geval niet over de inhoud te hebben...de tafelmanieren vielen ook al tegen.

msj_meijerink
msj_meijerink8 mei 2019 - 9:38

Alsof je met gebrek aan manieren verder komt in de maatschappij dan Sittard en Emmen! Ook al ben je het inhoudelijk oneens bent met Rutte (ben ik ook voor 99%), je correct gedragen toont op de aanwezigheid van tenminste een beetje beschaving in je doen en laten.

Markzelluf
Markzelluf8 mei 2019 - 9:31

Door één uitgestoken hand van Rutte halen deze 'gele hesjes' zelf de angel uit hun protest. Vooral die mevrouw met de telefoon geeft non-verbaal duidelijk aan wel wat beters te doen te hebben dan met de hoogste besuurder van Nederland van gedachten te wisselen of de stand van de natie. Achtergestelden verdienen beter dan zich door hen te laten vertegenwoordigen.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus8 mei 2019 - 11:58

Omdat deze mensen het niet over achtergestelden hebben. Ze willen anders gekleuren, minderheden haten, en gewoon in het algemeen zeiken over alles. Heeft niks te maken met het Franse protest. Als ze echt om de achter gestelden gaven, dan zagen ze wel dat William uit wiens grootouders uit Paramaribo kwamen, ook met hun in het nul uren contract van het uitzend bureau zit te zwoegen. Maar die zijn ze niet als mens.

DaanOuwens
DaanOuwens8 mei 2019 - 8:04

Rutte doet dit slim. Deze dames en heren nogal dom. Later op de avond ook nog bij Pauw. Ik herkende in de uitspraken de standaard SP teksten die hier ook te lezen zijn. De Volkskrant vanmorgen schreef dat er onder de Gele Hesjes veel SP, PVV en FvD-aanhang zit. Dat lijkt mij niet onlogisch. In ieder geval is wat deze mensen uitdragen niet mijn samenleving. Ik heb er geen empathie mee en geen respect voor. Er zijn grote groepen Nederlanders die problemen hebben de touwtjes aan elkaar te knopen in deze tijd, die geconfronteerd worden met toenemende onzekerheid, een veranderende samenleving en een complexe overheid. De belangen van die mensen worden niet verdedigd door deze gele hesjes. Die laten slechts infantiel gedrag zien.

6 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe8 mei 2019 - 10:54

Het is ook absoluut niet nodig aanhanger van Rutte te zijn om in te zien dat hij het intelligenter aanpakt dan de gele hesjes.

Zwerfstein
Zwerfstein8 mei 2019 - 11:15

SP, PVV en FvD-aanhangers zijn in jouw ogen dus dom?

Norsemen
Norsemen8 mei 2019 - 11:24

Helemaal mee eens Daan.

Norsemen
Norsemen8 mei 2019 - 11:33

Zwerfstein 8 mei 2019 at 13:15 SP, PVV en FvD-aanhangers zijn in jouw ogen dus dom? Ja natuurlijk.

DaanOuwens
DaanOuwens8 mei 2019 - 12:10

@ Zwerfstein Jij schrijft: SP, PVV en FvD-aanhangers zijn in jouw ogen dus dom? Niet allemaal, maar wel veel. Hoezo?

DaanOuwens
DaanOuwens8 mei 2019 - 12:15

@ DanielleDefoe Jij schrijft; Het is ook absoluut niet nodig aanhanger van Rutte te zijn …. Nee inderdaad, ik ben zeker geen aanhanger. Maar dit doet hij erg slim, als het niet te maken heeft met inhoudelijke zaken is hij ook best handig. Het feit dat dit handje geven op het nieuws komt is ook slim. Hij zal daar niet direct zelf voor gezorgd hebben maar het ging wel door hem heen toen de eerste geen hand gaf en de volgende met telefoon in de hand binnenliep. Hij had er iets van kunnen zeggen, maar ik denk dat hij stil lachte en dacht, laat ze vooral hun eigen kuil graven, dit komt wel goed.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai8 mei 2019 - 7:59

Het is een beleefdheidsvorm die gebruikelijk is, maar het is ook gebruikelijk om niet te liegen en te bedriegen of oneerlijk te verdelen mensen en bedrijven met veel geld voort te trekken en nog zo veel meer. Toch als ik het gele hesje zou zijn zou ik me niet laten kennen door deze meneer en een hand geven, hij weet huis wel hoe weinig respect ze voor hem hebben en dat is wederzijds.

Bert de Vries
Bert de Vries8 mei 2019 - 7:59

OlavM slaat een spijker op de kop. De gele hesjes vertegenwoordigen burgers die door de liberale leider en zijn vrienden genadeloos tekort zijn gedaan. Terwijl zij die het geweldig goed hadden, door diezelfde leider plus aanhang onophoudelijk zijn bevoordeeld. En een en ander inderdaad gelardeerd met leugen op leugen. De fatsoensmoraal van de één staat niet boven die van de ander. En de hesjes hoeven zich nadrukkelijk niet te laten gebruiken door Rutte om een nummertje voor de show van het eigenbelang te maken. Daarvoor moet je bij Buitenhof zijn, of bij Zomergasten.

4 Reacties
Libertain
Libertain8 mei 2019 - 8:09

Inderdaad wat een vreselijke leed voor onze dividenden leider Rutte. Moeten we niet meteen een geldverzamelactie gaan opvoeren om zijn leed even te doen verzachten?

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 mei 2019 - 10:23

“De gele hesjes vertegenwoordigen burgers die door de liberale leider en zijn vrienden genadeloos tekort zijn gedaan.” Dat zeggen ze, ik zie nergens een mandaat, ik ben niet pro Rutte maar vind de gele hesjes een vage bedoeling.

itsme3
itsme38 mei 2019 - 15:33

"De gele hesjes vertegenwoordigen burgers die door de liberale leider en zijn vrienden genadeloos tekort zijn gedaan." Gezien hun erg kleine aantal denk ik dat ze hoofdzakelijk zichzelf vertegenwoordigen.

Luneau
Luneau9 mei 2019 - 3:59

“De gele hesjes vertegenwoordigen burgers die door de liberale leider en zijn vrienden genadeloos tekort zijn gedaan.” Nee hoor, ze vertegenwoordigen mij niet. Hoe erg ik ook tekort ben gedaan door kabinet Rutte, ik voel totaal niet de behoefte om hem af te slachten, alle allochtonen en vluchtelingen de schuld te geven, uit de EU te stappen of alternative facts te verzinnen. Ik zoek liever naar oplossingen ipv te zeuren en stem elke keer op een partij die me wel vertegenwoordigt en probeer mensen over te halen dat ook te doen.

Sam V
Sam V8 mei 2019 - 7:51

De gele hesjes vertegenwoordigen nog steeds niemand behalve zichzelf. Dat zal voorlopig met deze mensen wel zo blijven. Wat ze hiermee bereikt hebben, is nog minder sympathie voor deze "beweging" en een mooi PR-momentje voor Rutte.

PJH2
PJH28 mei 2019 - 7:40

Het zijn niet de omgangsvormen die we gewend zijn, maar geef een politicus een vinger en hij neemt jouw hand. Wat gebeurt er als je de hoogste politicus een hand geeft...

1 Reactie
Luneau
Luneau9 mei 2019 - 4:03

"Wat gebeurt er als je de hoogste politicus een hand geeft…" Dan creëer je sympathie ipv antipathie, niet alleen bij de premier, maar ook bij de rest van Nederland. Zelfs op andere fora (bijv nujij.nl) heeft men er geen goed woord voor over. Het kleine beetje dat ze aan steun en sympathie hadden, is snel afgebrokkeld.

Proletarier
Proletarier8 mei 2019 - 7:27

Kaaaaaaaaanslooooooooooos! Eerst klagen dat je niet gehoord wordt dan wordt je gehoord en doe je dit. Ik vind het woord kansloos echt nog een zware understatement. Het is een gebrek aan fatsoen, opvoeding en weet ik wat niet meer. Het lijkt wel lompenproletariaat!

Libertain
Libertain8 mei 2019 - 7:18

Excusen voor het vraagje, wie zijn deze gele hesjes en hoe zijn zijn onder de Nederlandse bevolking uitgekozen om in het Torrentje opo bezoek te komen? Is er een openbare methode? Toelichting: toen de gele hesjes in Frankrijk voor gesprekken en onderhandelingen kwamen, waren hun namen door het hele land alom bekend.

1 Reactie
Luneau
Luneau9 mei 2019 - 4:11

Het zijn in totaal zo'n 200 activisten die per provincie hoofdstad 2-20 mensen op de been krijgen voor hun wekelijkse demonstratie op zaterdag. Ze hebben de illusie dat ze heel Nederland vertegenwoordigen, ook al demonstreren ze al sinds december, zijn ze volop in het nieuws geweest en wordt hun aanhang niet groter.

Frits Jansen
Frits Jansen8 mei 2019 - 6:50

Het zijn relschoppers die dezelfde populistische wartaal uitslaan als De Dagelijkse Standaard. De Fransen hebben (hadden?) echt iets om over te klagen: stijgende brandstofprijzen die er in hakken op het dunbevolkte Franse platteland. Als er geklaagd wordt over islamisering, migratie en soevereiniteit hebben ze geen echte problemen zoals lonen, prijzen en huren. Terwijl we waarachtig een nieuwe woningnood tegemoet gaan, en de ontwikkeling van de pensioenen ook zorgwekkend is.

FransAkkermans1947
FransAkkermans19478 mei 2019 - 6:37

Een goed voorbeeld van de 'waarden en normen' die de 'buitenlanders' nog moeten leren.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 mei 2019 - 2:35

Totaal onbeschaafd wat mij betreft, de boze burger in beeld, nou mag je best boos zijn maar met dit gedrag laat je alleen maar zien dat je primitief bent, ik had die aanstellerige tante subiet de deur gewezen.

3 Reacties
Frits Jansen
Frits Jansen8 mei 2019 - 7:01

Soort omgekeerde moslima. Terwijl ze vast moslims haat.

frankie48
frankie488 mei 2019 - 7:51

Beste Raymond, Zou u vinden dat onder andere omstandigheden mensen die aanstellerig of onvolwassen gedrag vertonen, dan ook ons land zouden moeten gaan verlaten?

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 mei 2019 - 10:17

"Zou u vinden dat onder andere omstandigheden mensen die aanstellerig of onvolwassen gedrag vertonen, dan ook ons land zouden moeten gaan verlaten? " Daar ga ik niet over.

OlavM
OlavM7 mei 2019 - 23:44

Het is wel een vreselijk affront dat onze liberale leider is aangedaan. Heb meelij! Dit terwijl hij zelf altijd zulke nette manieren heeft......(Zoals eindeloos jokken, en over IS-gangers, inclusief hun kinderen, zeggen: "Het is beter dat je daar omkomt, dan dat je terugkomt").

1 Reactie
Luneau
Luneau9 mei 2019 - 4:22

Tja, je kan ervoor kiezen om je te verlagen tot iemand anders z'n niveau of besluiten erboven te staan. Persoonlijk baseer ik m'n gedrag liever op m'n eigen waarden en normen en niet op het karakter of gedrag van een ander.

kipzonderkop
kipzonderkop7 mei 2019 - 23:44

Een hand geven en dan bruut geschoffeerd worden. Werkelijk schandalig. Zoiets doet iemand die een beetje normaal is niet. Waar hebben we dit eerder gezien en wat doen we er aan. Weer wegkijken of afkeuren omdat het even niet in ons straatje past?

jantje
jantje7 mei 2019 - 21:43

Dan hebben die mensen in hun gele vestjes niet veel geleerd van hun ouders. Ook al ben je het niet eens met iemand, een hand geven is wel zo fatsoenlijk.

6 Reacties
JanB2
JanB27 mei 2019 - 22:31

Fatsoen en politiek zijn al jaren niet compatibel. Het geeft duidelijk weer hoe de verhoudingen liggen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 mei 2019 - 23:03

Onbeleefdheid is een zwaktebod ook al ben je het faliekant oneens.

Phil2
Phil28 mei 2019 - 6:29

@DanielleDefoe Hear-Hear!

JanB2
JanB29 mei 2019 - 0:18

@ Danielle Met beleefdheid bereik je niets meer in het huidige politieke landschap. De gele hesjes hebben in Franrijk dan ook meer voor elkaar gekregen dan dat met tig beleefde petitie's mogelijk was geweest.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 mei 2019 - 8:43

Met Rutte geen hand geven bereik je niets.

JanB2
JanB29 mei 2019 - 19:38

Met Rutte wel een hand geven ook niet. Niks mis mee om in dat geval gewoon je persoonlijke aversie van politiek en systeem als leidraad voor je handelen te nemen.

TwoTone
TwoTone7 mei 2019 - 21:26

Tsja, die mensen vinden waarschijnlijk de lasten in NL schofterig hoog in Nl..... het hoort natuurlijk niet zo als je de mp een keer mag ontmoeten.

Peeman
Peeman7 mei 2019 - 20:08

Treurig volk

Spanveer
Spanveer7 mei 2019 - 19:52

Zonder geel hesje zou ik meneer Rutte ook geen hand geven. Van een mp verwacht ik dat hij integer is. Daar is bij Rutte geen sprake van, Rutte is een leugenaar en een dief. Het enige positieve aan hem is dat hij zelf toegeeft dat hij liegt wanneer hem dat uitkomt.

Zwerfstein
Zwerfstein7 mei 2019 - 19:40

Niet helemaal onbegrijpelijk toch dat ze hem geen hand geven? Als dat alles is. In de straten van Parijs gaan ze wel even twintig stappen verder.

2 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans19478 mei 2019 - 6:45

Zo zie je maar weer dat het kopiëren en vertalen van actiemodellen uit het buitenland vaak genoeg belachelijke vormen aanneemt. Of het nu gaat om de gele hesjes uit Frankrijk of de social justice warriors en de Nashvilleverklaring uit de USA. Die NSB-ers in hun zwarte pakjes zagen er ook al niet uit.

Zwerfstein
Zwerfstein8 mei 2019 - 10:18

ja, als het uit het buitenland komt zal het wel niets zijn, lekker ruimdenkend... Ik wil niet al te dreigend overkomen, maar mochten de gele hesjes in Parijs Macron op straat tegen komen, dan blijft het niet alleen bij alleen 'geen hand geven'.

RonVa
RonVa7 mei 2019 - 19:38

Je zou maar een geel hesje zijn en vertegenwoordigd worden door zo'n bellend type....

Sonic2
Sonic27 mei 2019 - 18:52

Beschamend die gele hesjes. Je zou er bijna fan van Rutte voor worden. Ik heb beelden van demonstraties gezien. Ten eerste stellen de aantallen inderdaad niets voor. Ten tweede komt er altijd een tirade en nergens is er samenhang. Ze kunnen over het algemeen ook erg slecht verwoorden wat ze willen. Ze hebben wel een erg grote mond en dat is altijd een criteria in Nederland om een enorme bak aandacht te krijgen.

2 Reacties
PJH2
PJH28 mei 2019 - 7:45

Niet iedereen is vaardig in het uitdrukken van hun gevoelens en wensen. Sterker nog, ik denk dat dat voor een groot deel van het lager opgeleide Nederlandse volk geldt. Omdat ze zich moeilijk uitdrukken, wordt er niet -echt- naar geluisterd (want lastig lastig, kost energie en tijd). Vervolgens heb je een hele bevolkingslaag die zich niet gehoord voelt en dus niet op de gangbare partijen stemt.

vlammetje2
vlammetje28 mei 2019 - 19:39

Een criterium is het dan. Verder eens hoor.

Hank Nozemans
Hank Nozemans7 mei 2019 - 18:50

Als ik dit zie, dan ben ik blij dat mijn ouders mij vroeger wel opgevoed hebben.

EricDonkaew
EricDonkaew7 mei 2019 - 18:46

Het zijn dus niet alleen imams die handen weigeren (zoals bij Verdonk). Nu de gele hesjes. Het is ook altijd wat.

2 Reacties
OlavM
OlavM7 mei 2019 - 23:38

Zo zie je maar! Het is nooit te laat voor "bij nader inzien" of "met de kennis van nu".

itsme3
itsme38 mei 2019 - 8:08

Het verschil is dat religuese moslims een vrouw weliswaar niet aanraken maar elkaar groeten door de hand op het hart te leggen (eigenlijk best een mooi gebaar). Maar de gele hesjes hebben niet eens het fatsoen om te groeten.