Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Video: Filip Dewinter woedend om hoofddoek op publieke tribune

  •  
10-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dewinter_300.jpg
Leider Vlaams Belang gaat tekeer tegen bezoekster parlement
Volgens Dewinter, leider van het rechts-radicale Vlaams Belang, schond de vrouw met het dragen van een hoofddoek de ‘neutraliteit’ van de publieke tribune.
Tijdens een debat over de veiligheid in stadswijken ontdekte de moslimhater een vrouw met een hoofddoek op de publieke tribune. Hij eiste dat de vrouw verwijderd zou worden. Dewinter ging steeds harder tekeer (tot 0:45). Daarna maakte hij zijn oorspronkelijke betoog af. Toen de voorzitter na afloop daarvan onder meer opmerkte dat Dewinter iemand aanviel die zich niet kon verdedigen (op 2:07) ging de Vlaams Belang-leider helemaal los.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (46)

tabby2
tabby210 feb. 2010 - 20:49

De meesten Belgen zijn de grijs gedraaide plaat van De Winter beu, zo zal het met Wilders ook verlopen

johnber
johnber10 feb. 2010 - 20:49

Fantastisch filmpje, echt genieten

Stanleymessi
Stanleymessi10 feb. 2010 - 20:49

Nou, Wilders zal wel trots op hem zijn!

johnber
johnber10 feb. 2010 - 20:49

De reactie van de voorzitter is kenmerkend. in Nederland zou precies dezelfde reactie hebben plaatsgevonden. Prachtig!

Kappasnor
Kappasnor10 feb. 2010 - 20:49

..morgen tien *man* met hoofddoekjes op de tribune! Of een aantal nonnen, dat zou ook niet onaardig zijn.

Klaas2
Klaas210 feb. 2010 - 20:49

Het kinderachtige discrimineren van mensen neemt stuitende vormen aan. Ik zie geen reden waarom een hoofddoekje de vergadering zou verstoren. In België geldt toch ook gelijkheid van religie in gelijke omstandigheid. Een hoofddoekje is een religieuze uiting, geen politieke uiting. Ik persoonlijk zou het vreselijk vinden indien Islamitische vrouwen niet meer naar de politieke vergaderingen konden komen omdat de Winter het hoofddoekje wil verbieden. Daarbij zit de Winter duidelijk de integratie in de weg. Ik hoop dat het Belgische volk hem afstraft voor het verknoeien van kostbare tijd door veel nadruk op een degelijke futiliteit te leggen. Ik verneem dat dat ook het geval is. De Winter zit al enkele jaren in een fors dalende lijn in de peilingen. Als de stemplicht in België afgeschaft zou worden dan zou de Winter al enige tijd geleden zijn weggevaagd.

LinksHandig2
LinksHandig210 feb. 2010 - 20:49

Allereerst wil ik wél zeggen dat De Winter géén moslim-hater is. Wat mij wel opvalt is dat de zogenaamde rechtse populisten vóór vele vrijheden zijn, maar de vrijheid van kleding - bij een hoofddoek is geen enkele vrijheid van godsdienst aanwezig, daar nergens in de Koran dan wel Hadith hiertoe wordt opgeroepen - daar zijn zij ééérg selectief over. Blijkbaar zijn De Winter cum suis vergeten hoe het met onze (nu over NL, maar voor BE geldt dit ook) christelijke tradities zit, waar sluiers voor de edelvrouwen waren en in de bijbel staat dat je het haar, als vrouw zijnde, moét bedekken. Betreft de neutraliteit; onzin. Als je de 'neutraliteit' schendt door de wijze waarop je jezelf aankleedt, zijn de vrijheden maar een farce. @ Elin Sinds wanneer is de sluier/hoofddoek een religieus symbool voor de moslima. Leg mij dat eens uit. Verlicht mij, want volgens mij bent u ongefundeerd aan het papegaaien.

geenstijlrocks
geenstijlrocks10 feb. 2010 - 20:49

Toch heeft meneer de winter gewoon gelijk, wet is wet... enne... Goh meneer Veldman, ook nog wat inhoudelijks? Ik lees nu ongeveer een maand alleen maar nonsens van u, tevens van mevrouw konijn waar iemand anders al een keer een opmerking over heeft gemaakt. alles wat rouane zegt komt in de buurt van het provoceren en uitdagen, draagt ook niks bij...

heggenland
heggenland10 feb. 2010 - 20:49

Dat was lachen: ik sta in de keuken en hoor vanuit de huiskamer Jan Becaus van TV één: het gaat over een hoofdoek dragende moslima als toehoorder in het Vlaams parlement. Een hoop opwinding door Dewinter. Direct daarop begint Jan Becaus aan een ander nieuws-item: "Ook in de VS heeft de winter toegeslagen ...." Ik keek naar buiten ook in Brabant ging het sneeuwen. Robert __________________

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek10 feb. 2010 - 20:49

Voor mij zit juist de nuance in het religieuze symbool. Ik heb niets tegen hoofddeksels als mode-artikel of als praktisch kledingstuk. Daar horen enkele, soms ouderwetse, gedragsregels bij... Vrijheid Ik heb niets tegen religieuze symbolen, iedereen heeft recht op zijn eigen afwijking. Het is alleen de vraag wat de reden is om dat religieuze symbool te dragen. Is het afgedwongen of is het vrijwillig? Ik sta afkerig tegenover elke vorm van dwang en ik kan me nog steeds niet aan de indruk onttrekken dat de mohammedaanse hoofddoek door 100% van de vrouwen vrijwillig gedragen wordt. In de mohammedaanse religie is "onderwerping" een vrije keuze... Is onderdrukking daarmee een vrije keuze? Emancipatie Dan heb je ook nog het vraagstuk van emancipatie. Dat een religieuze uiting geeft aan zijn roeping door een paterpak, pinguinjurk of mijter is enigszins logisch, dat is het (afgedwongen?) uniform van de sekte. In mijn opinie is dat buitenproportioneel en volledig ouderwets maar oké. Steeds minder religieuzen dragen overigens zo'n uniform en een kapelaan herken je niet meer op straat. Streng gereformeerden zetten hun hoedje pas vlak voor de kerk op. Onze maatschappij emancipeert, we hebben tientallen jaren gevochten voor allerlei individuele vrijheden. Proportie In onze vrije maatschappij is het uiterlijk vertoon van religie kennelijk op de terugweg. Daartegenover staat de opkomst van allerlei arabische kledij die in onze maatschappelijke ontwikkeling volstrekt anticyclisch is. Daardoor valt dat op, zeker omdat het niet alleen een kruisje of een keppeltje is. Het zijn gewaden, hoofddoeken in allerlei soorten en maten, de een nog bedekkender dan de andere. Als een christen een kruis van drie meter hoog achter zich aan zou slepen, dan zouden we ons toch ook wel even achter de oren krabben. Dominant kan ook incidenteel dominant zijn. Conventies Kennelijk is het de afspraak in België dat je je neutraal kleedt als je je in het parlement bevindt. Het lijkt me volstrekt logisch dat je je daaraan houdt. Je (demonstratief? dat wordt me niet helemaal duidelijk) tegen de regels gedragen leidt tot reacties. Welnu, die reacties heeft de hoofddoekdame gekregen. Twee extremen ontmoeten elkaar, dat geeft gedonder. Mensen moeten vrij zijn om zich te kleden en binnen proporties uiting te geven aan hun bijgeloof. Daar waar je te gast bent, gedraag je je als een gast, ook in het parlement. Mensen mogen echter niet gedwongen worden om zich op een bepaalde manier uit te dossen terwijl dat tegen hun wil is. Maar... bepaal dat maar eens... vrije keuze. Iedereen is vrij om zich te laten onderdrukken.

Klaas2
Klaas210 feb. 2010 - 20:49

De Winter als voorzitter van de Kulturkammer? Want alleen onze cultuur is neutraal? Zullen we dan de Joden uit Antwerpen wegjagen? Met die rare staartjes en rare hoedjes en rare manier van bidden. Integreren doen ze ook al niet, ze laten geen bijna Belgen toe tot hun sociale kringen. Of laten we ze de toegang tot het parlement weigeren? En al die poep-arabieren die miljarden in olieterminals investeren, zullen we die ook maar tot volksvijand verklaren en gaan aanschreeuwen als ze een keer in het parlement komen kijken? Kijken hoe snel Antwerpen op zijn knieën ligt te smeken om terugkeer van vreemde culturen. Misschien dat het dan duidelijk wordt waar de Winter mee bezig is. De Winter is een xenofobe sukkel, maar hij zal het nooit weten want xeofoob is een vreemd woord, vandaar dat sukkel. je kan een vreemde cultuur niet gedeeltelijk toelaten. Als je moslims schoffeert in het Parlement dan zul je daar zeker op andere momenten last van krijgen. Denk je dat die Arabieren België nodig hebben om hun olie kwijt te raken? Rotterdam lonkt om haar taak over te nemen, behalve als hier de PVV net zo'n fratsen gaat uithalen, maar dan zullen er voldoende andere landen zijn die niet vies zijn van oliedollars. Hoe draai je een van de rijkste landen de nek om? Vraag het de Winter, vraag het Wilders.

Klaas2
Klaas210 feb. 2010 - 20:49

Een mooi liedje over de Nederlandse cultuur: http://www.youtube.com/watch?v=zKIxta9KGYI

damrov
damrov10 feb. 2010 - 20:49

hoe radicaal deze man ook mag zijn, in deze kwestie heeft hij wel gelijk. btw: waar is 'moslimhater' op gebaseerd?

cengiz66
cengiz6610 feb. 2010 - 20:49

Helemaal mee eens. Geen uitingen van religie in het parlement. Dus de heren (en dames) van confessionele huize aub de spulletjes pakken en vertrekken. Ze zeulen dan wel geen kruis rond, maar het is overduidelijk dat Het Woord Gods, hun religie, hen drijft. Wat een onzin allemaal. Er is helemaal geen neutraliteit in een parlement. Het is een plek waar eenieder vanuit zijn overtuiging (hetzij religieus, hetzij maatschappelijk) probeert een samenleving vorm te geven. Types als De Winter en zijn gelijkgestemden in Europa doen niets anders dan goedkoop scoren over de rug van een minderheid. Dat is overigens niets nieuws. Door de eeuwen heen zijn er altijd wel groepen het haasje door de machtswellust van enkelen die er heel slim in slagen de angst en het ongenoegen van mensen te kanaliseren voor eigen gewin.

Zomaareenmening
Zomaareenmening10 feb. 2010 - 20:49

Naar mijn mening is het reageren op uitlatingen van Filip de Winter niet echt bevorderend voor de discussie met betrekking tot het feit dat het wel of niet dragen van een hoofddoekje politiek cq religieus is. De heer De Winter, net als overigens "onze" heer Wilders maken dankbaar gebruik van dit soort beelden en voorvallen om electorale winst te behalen. Wie zegt mij of hun beweringen over de islam zijn zoals ze zeggen dat ze zijn. Ze maken dankbaar gebruik van het gevoel dat velen in onze samenleving hebben dat, wanneer het ook maar even slecht gaat met de economie, dit komt door de vele imigranten cq buitenlanders. Deze zouden onze banen "inpikken" waardoor onze eigen mensen geen kans krijgen. Ook de criminalitiet onder de kansarme jongeren verscherpt dit beeld. Mijns inziens kunnen we onderling wel discussieren over religie en/of de uitingen hiervan, maar liever geen podia scheppen voor figuren zoals De Winter en Wilders. Deze podia worden al te vaak misbruikt door dit soort figuren.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 feb. 2010 - 20:49

Als die moslima een ortothoxe joodse vrouw was met een heilige pruik op haar hoofd, had die man ook zo tekeer gegaan?!!!!

[verwijderd]
[verwijderd]10 feb. 2010 - 20:49

Ik stoor me aan dat kapitalistische symbool van de Winter: De stropdas

1 Reactie
SirCharles
SirCharles10 feb. 2010 - 20:49

Hmmm, ben geen kapitalist daarentegen stoor ik me niet aan slobbertruien wel als ze ongewassen zijn en kwalijk ruiken.

SirCharles
SirCharles10 feb. 2010 - 20:49

Laat die dame toch gewoon haar hoofddoek ophouden als zij dat wilt zich daar prettig in voelt. Het afzetten van een hoed, pet of muts is toch ook allang een achterhaald gebruik (alhoewel ik dat wel zou doen op de publieke tribune), dat terzijde.

1 Reactie
Elin_
Elin_10 feb. 2010 - 20:49

Een hoofddoek is natuurlijk iets anders dan zomaar een hoed, pet, muts of zelfs stropdas omdat het een (zedelijk-moreel, geslachtsspecifiek) religieus symbool is, gebruikt door duidelijk en bewust religieuzen. (Even aangenomen dat we het hier hebben over personen >= 18 jaar.) Vergelijk het dan met bijv. een keppeltje (het type hiervan kan bovendien ook nog aangeven bij welke joodse subgroep je hoort); of een ketting met zichtbaar kruis. Vind je dat ook neutraal? Persoonlijk vind ik de laatste twee nog iets neutraler, omdat ze tenminste geen connotatie hebben van een zedelijke moraal voor slechts één geslacht. Waarmee ik overigens niet wil zeggen, dat deze dingen allemaal maar verboden moet worden op de publieke tribune. Want, ik weet niet hoe neutraal de publieke tribune hoort te zijn volgens de Belgische wet. Veel reacties op dit soort dingen vind ik echter kort door de bocht. De vergelijking met een hoge hoed o.i.d. slaat iig nergens op.

berend2
berend210 feb. 2010 - 20:49

Tja als de regels zo zijn als hij zegt heeft hij in zekere zin gelijk. Met palestijnse sjaals wapperen op die tribune mag ook niet. Een t-shirt met bepaalde opschriften ook niet.

3 Reacties
johnber
johnber10 feb. 2010 - 20:49

Hij heeft gelijk. Maar dat mag niet gezegd worden.

Klaas2
Klaas210 feb. 2010 - 20:49

Wapperen niet, maar dragen wel. Een priester of een pater mag er ook in zijn toga zitten. (ze hebben vaak niet eens anders om zich te kleden) Daarbij is het ook nogal kinderachtig om daar zo'n drama van te maken.

SirCharles
SirCharles10 feb. 2010 - 20:49

Een hoofddoekje met bepaalde opschriften ook niet, wat is je punt ? Zo simpel is het.

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek10 feb. 2010 - 20:49

Waarom zou je een hoofddoekje willen dragen als het binnen niet regent of waait?

2 Reacties
morks
morks10 feb. 2010 - 20:49

Nee, Aert_Willem, dan jij met je pruik!! En ga me nu niet vertellen dat je buiten was toen deze foto werd genomen. Of is die foto niet echt.....? Wat een kinderlijk gezeur over een dame die een hoofddoek draagt (tut, tut, tut, tut, jij mag lekker geen doekje op anders zeg ik het tegen ome Wilders!). Dit heeft niets meer met democratie te maken maar met het eigen gelijk halen ten koste van moslims. Gewoon 'nieuw radicaal rechts (!!!)' gezever dus.

LinksHandig2
LinksHandig210 feb. 2010 - 20:49

Doet het wel of niet regenen iets af van de kledij die men draagt? Lijkt mij niet. Je hebt de vrijheid om je te kleden zoals je blieft, en zolang het binnen de wettelijke regels valt. Een hoofddoek zegt ook níets over de politieke voorkeur, me dunkt. @ Sven Brooks De Winter en Wilders laten zich vergelijken als Bos en Pechtold; appels met peren. Argumenteer wat u zegt, wellicht dat dan wél het één en ander helder wordt. Voor soundbites en reaguursels van één zin lijkt 'joop.nl' niet het juiste medium. Hoewel hier ook een zekere tendecieuze sfeer hangt, als bij de media waar daar wél plek voor is.

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag10 feb. 2010 - 20:49

Ja de islamofoben vinden het natuurlijk allemaal prachtig. Maar deze vrouw zat gewoon rustig naar het debat te luisteren en was vooral meneer de Winter die over de rug van deze vrouw (die zich niet kon verdedigen) een politiek statement wilde maken. Waarom altijd dit misbaar van extreem rechtse politici? Hebben ze verder zo weinig te melden dat er anders niet naar hen geluisterd wordt???

1 Reactie
LinksHandig2
LinksHandig210 feb. 2010 - 20:49

Scoren níet alle politici over de rug van andere? Links maakt politiek ten koste van zogenaamde grootverdieners, maar eigenlijk is de middenklasse de 'sjaak'. De zwarte piet (oeh, mag dat nog?) is makkelijk uitgedeeld, maar echte analyses en de oplossingen blijven uit. Wellicht iets meer nuanceren?

LinksHandig2
LinksHandig210 feb. 2010 - 20:49

Nogmaals: een hoofddoek is GEEN religieuze uiting. Het staat NIET in de koran en NIET in de hadith! Lees potdomme eens een boek of wat échte opinie-stukken, maar papegaai de oude politiek niet na.

2 Reacties
patrick3
patrick310 feb. 2010 - 20:49

O, dus al die moslims vergissen zich? a ha....

heggenland
heggenland10 feb. 2010 - 20:49

Het is onzin te beweren dat hoofdoek dragen niets met religie van doen heeft: veel moslima's zeggen zelf dat het met hun geloof van doen heeft. Het doet er dan niet toe ofdat het al dan niet in de koran of de bijbel beschreven staat. Mijn moeder en de meeste vrouwen in het katholieken Brabant droegen 50 jaar geleden een hoedje of hoofdoekje wanneer ze buiten de deur gingen en dat had in die tijd alles met kuis kleden te maken, zonder hoofdbedekking mochten ze de kerk nog niet in. Waar komt dat dameshoedjes gedrag op Prinsjesdag vandaan: toch ook uit kuisheid.

AntonPiet
AntonPiet10 feb. 2010 - 20:49

@Links Handig Het valt wel op dat enkel moslima's met de hoofddoek rondlopen. Zou het wellicht in de verte toch een klein beetje met religie te maken hebben? Of onderdrukking van de vrouw? Wanneer zo'n moslima zonder hoofddoek over straat gaat gebeurt het dat de vader danwel echtgenoot er niet voor terugdeinst om haar wangen van wat kleur te voorzien. Met de vlakke hand welteverstaan. In de koran staat iets over kuis kleden, de hoofddoek/niqaab/burka is de (mannelijke) draai aan dat verhaal.

1 Reactie
LinksHandig2
LinksHandig210 feb. 2010 - 20:49

Dan heeft het nog steeds niets met religie te maken en kan je zelfs stellen dat zo'n doek of gewaad niets te zoeken heeft in 'onze' maatschappij, daar het de onderdrukking van de vrouw toestaat. Alleen ga je dan voorbij aan het feit dat sommige vrouwen wel degelijk een bepaalde afweging maken en vrijwillig de doek dragen. Er staan wel meer zaken in de koran die vrij enge gevolgen hebben bij vrije interpretaties. Moeten wij dit onder de noemer van vrijheid van religie scharen, ook al is het uitermate abstract? Want het zeggen van het gooien van homo's van een hoog gebouw was ook 'vrijheid van religie' en de moord van ongelovige en afvallige staan ook in de koran beschreven. Het kuis kleden ook, maar de veronderstelling is dat dit na 800 jaar later pas transformeerde in het dragen van een hoofddoek; de moslims hadden kennis gemaakt met de chrsitelijke adel (vrouwen). Die droegen sluiers. Waarom zijn wij wel bij machte om de excessen uit de christelijke religie te bannen, maar schuwen wij islam-kritiek?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman10 feb. 2010 - 20:49

Hoofddoeken een religieus symbool? Hoe zit het dan met bijvoorbeeld: http://spiritualchange.blogsome.com/wp-admin/images/thumb-geheel%20gesluierde%20bruid.jpg http://www.shawuniversitymosque.org/JTaqwa/images/headscarf.jpg http://www.haircoverings.com/blog/wp-content/uploads/2009/11/katie-holmes-headscarf.jpg http://www.headcovers.com/uld/mcim/scarves-cancer-chemo-patients-1.jpg http://anjameulenbelt.sp.nl/images/Vermeer.jpg http://www.teenvogue.com/images/style/market/stsl26_atoz0709.jpg om maar een kleine greep te doen...

2 Reacties
SirCharles
SirCharles10 feb. 2010 - 20:49

Er is natuurlijk wel een verschil tussen een haarband en een hoofddoek zoals door ondermeer moslimas gedragen wordt, een haarband wordt veelal om practische redenen gedragen tijdens het sporten bijvoorbeeld zodat het niet voor de ogen hangt of transpiratie opneemt. En het staat nog leuk ook, op deze wijze http://www.teenvogue.com/images/style/market/stsl26_atoz0709.jpg heb ik er geen moeite mee door mijn vriendin zo gedragen.

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek10 feb. 2010 - 20:49

Alle koeien zijn runderen. Zijn alle runderen koeien?

TheGreenMachine
TheGreenMachine10 feb. 2010 - 20:49

Ik vind het een prima uitgangspunt dat religieuze symbolen ver weg blijven op het gebied van bijvoorbeeld overheidsdiensten, het parlement en de rechterlijke macht. De trias politica is te zuiver om te vervuilen met religieuze ditjes en datjes. Een hoofddoek hoort daar ook bij. En mijn persoonlijke mening: ik vind het gewoon geen gezicht.

2 Reacties
SirCharles
SirCharles10 feb. 2010 - 20:49

Een burka of niqaab is/heeft geen gezicht maar ik begrijp wat je bedoeld. ;)

Klaas2
Klaas210 feb. 2010 - 20:49

Ik stel voor dat we alle mensen op de publieke tribune bedekken met een kleed, een soort Burka, want eigenlijk schendt zo'n beetje alles de neutraliteit. Je kleding laat je sociaal economische klasse zien, je ras geeft je etniciteit weer, veel over religie is af te leiden uit iemands uiterlijk, en ook zijn politieke voorkeur, bijvoorbeeld een Lonsdale-trui. Leeftijd mag ook niet herkenbaar zijn, zeker in deze tijd waarin steeds meer wetten worden aangepast voor oudere mensen, bijvoorbeeld omhoog brengen van pensioengerechtigde leeftijd. Het kan het debat ernstig vervuilen indien zichtbaar oudere mensen op de tribune zitten. Daarnaast moet het ook verboden zijn dat iemand bont draagt of katoen of wol. En natuurlijk mag iemand niet als homo of hetero herkenbaar zijn. Of dit ook voor politici moet gelden ben ik nog niet uit. Want ook het uiterlijk van de politicus leidt af van de argumenten die hij gebruikt, en schaadt de zuiverheid van het debat.

vaclavklaus
vaclavklaus10 feb. 2010 - 20:49

"Tijdens een debat over de veiligheid in stadswijken ontdekte de moslimhater een vrouw met een hoofddoek op de publieke tribune." De "moslimhater", los van wat je van de heer De Winter vindt, dit is geen correcte berichtgeving.

1 Reactie
Klaas2
Klaas210 feb. 2010 - 20:49

----"De "moslimhater", los van wat je van de heer De Winter vindt, dit is geen correcte berichtgeving."----- Leg eens uit.

daniel565
daniel56510 feb. 2010 - 20:49

Hoewel ik een flinke hekel aan hoofddoekjes heb en vind dat boerka's dienen te worden verboden had deze dame het volste recht om gekleed in een hoofdoek op de tribune te zitten. Een hoofddoek is geen hoofddeksel als ieder andere. Het maakt deel uit van een systeem van onderdrukking. Het verschilt daarmee nogal van een raar kapsel of een stropdas, wat het is geen individuele keuze. Maar zolang het niet verboden is, wat me trouwens een slech idee lijkt, is het 't goed recht van die dame om met hoofddoek en al op de tribune te gaan zitten.

3 Reacties
Yusuf_013
Yusuf_01310 feb. 2010 - 20:49

""Het maakt deel uit van een systeem van onderdrukking. Het verschilt daarmee nogal van een raar kapsel of een stropdas, wat het is geen individuele keuze."" Er zijn meer dan miljard mensen die moslims zijn: hoeso onderdrukking en geen keuze?

LinksHandig2
LinksHandig210 feb. 2010 - 20:49

An sich is dat het wel, daar er behalve historische geen enkele religieuze motivatie achter het dragen van een hoofddoek zit. Behalve dan de indoctrinatie van de imam.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman10 feb. 2010 - 20:49

Een stropdas geen teken van onderdrukking? Zijn er mannen die in hun vrije tijd een stropdas dragen, omdat het zo lekker zit? Stropdassen worden alleen gedragen omdat het in de ogen van de drager moet, voor de buitenwereld of voor de baas. Dat eerste is in de ogen van de drager zelf; dat laatste is vaak inderdaad het geval. Sterker nog, als je de extreme make-over van Hans Spekman gezien hebt, besef je dat een stropdas een politiek statement is, en dus verboden zou moeten worden op de publieke tribune. Laat Filip de Winter zich daar eens druk over maken. ;-)