Joop

[Video] Bos nu niet terug in Kamer

  •  
25-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bos_pw_300.jpg
PvdA-leider kiest voor campagnevoeren
Vice-premier Wouter Bos gaat de komende drie maanden niet voortijdig terug naar de Tweede Kamer. Dat heeft hij bekendgemaakt in Pauw & Witteman.
Door redactie Joop
Direct na het opstappen van de PvdA-bewindslieden uit het kabinet Balkenende-IV werd er druk gespeculeerd of Bos als partijleider terug zou keren in de Kamerfractie door het opstappen van een zittende parlementariër. Ook andere PvdA-ministers en -staatssecretarissen stonden drie jaar geleden op de kandidatenlijst van de partij en konden dus terug de Kamerbankjes in.
In Pauw & Witteman was Bos resoluut: voor de verkiezingen gaat hij nadrukkelijk niet de Kamer in. “Tot de verkiezingen gaat het kabinet toch geen belangrijke beslissingen meer nemen.”
Bos richt zich nadrukkelijk op de komende parlementsverkiezingen, die hij als lijsttrekker ingaat. Voor de PvdA-lijst is hij niet op zoek naar mensen die het zien als een springplank om minister of staatssecretaris te worden, maar echt naar “mensen die vier jaar lang als volksvertegenwoordiger aan de slag gaan.” Eberhart van der Laan gaf tijdens P&W al te kennen dat Bos op hem kan rekenen als Kamerlid.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

7731BK11
7731BK1125 feb. 2010 - 23:13

Een positef geluid vanavond bij P&W. Wens alle PVDAers e.a. progressieve partijen een goede campagne toe. Streven: het eerste kabinet Bos, dus sluit me aan bij Frederik van Leeuwen.

Joop den Uil
Joop den Uil25 feb. 2010 - 23:13

Dat de pvda met opzet en juist op dit moment het kabinet in de steek liet, is nu wel overduidelijk. Eigenbelang dus, en wel erg makkelijk dat de vooruitschuifdossiers zonder verantwoording opgebrorgen kunnen worden !

2 Reacties
Opinius
Opinius25 feb. 2010 - 23:13

dat de pvda man zich bezig gaat houden met de werkvloer en samenleving is erg verstandig. De 2 kamer is ruimschoots vertegenwoordigt en kunnen op de winkel passen. Wat ze beslist nu nog meer zulen doen als voorheen ,jpb en verhagen hebben zich volstrekt onbetrouwbaar gedragen,dat weet ieder.

Opinius
Opinius25 feb. 2010 - 23:13

u komt uit fabeltjesland dat scheelt

matthea
matthea25 feb. 2010 - 23:13

Ik denk altijd aan de echtgenoten en kinderen van politici. Wat moet Wouters gezin blij zijn dat hij de komende maanden ff rustig aan kan doen. Je ziet dat gezichie van Wouter weer helemaal opfleuren (hij is best leuk om te zien, maar dat terzijde). Om zijn accu weer ff op te laden, heeft hij die rust toch nodig? Niks mis mee, en als het al doordacht is, dan vast door zijn vrouw.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO25 feb. 2010 - 23:13

"hij is best leuk om te zien, maar dat terzijde" Het oog wil ook wat, en dat heeft hij toch mooi voor op de Balkenendes, Ruttes en Wilders' van deze wereld. ;)