Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vicevoorzitter Europees parlement op heterdaad betrapt, opgepakt wegens corruptie

  •  
09-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
12707 keer bekeken
  •  
33664419878_6427841aef_k

© cc-foto: Europees parlement

De Belgische opsporingsdiensten hebben de Eva Kaili, een vicevoorzitter van het Europees Parlement, gearresteerd. Ze is op heterdaad betrapt bij het begaan van corrupte praktijken. De Belgische politie heeft eerder op de dag op 16 verschillende plekken invallen gedaan. Daarbij werden vier personen aangehouden. Ook bij Kaili is huiszoeking gedaan. Het zou gaan om een onderzoek naar omkoping door Qatar en witwassen en criminele organisatie. Bij de huiszoekingen hebben de speurders in totaal ongeveer 600.000 euro aan cash geld in beslag genomen, een hoop informaticamateriaal en een aantal mobiele telefoons. Qatar, waar nu het WK plaatsvindt, zou betaald hebben voor gunstige beslissingen.

Eva Kaili is parlementslid voor de Griekse socialisten van de PASOK en van de Europese sociaaldemocraten van de S&D. Kaili een voormalige tv-presentatrice en zit sinds 2014 in het Europees parlement. Sinds begin dit jaar is Kaili een van de 14 vicevoorzitters van het EP en onder meer belast met de betrekkingen van de Unie met het Midden-Oosten.

Kaili's partner F.G. - parlementair assistent voor S&D - werd in de loop van de dag al ondervraagd door de speurders. In het verleden werkte hij voor het Italiaanse Europarlementslid Pier Antonio Panzeri. Hij is ook actief in diens vzw Fight Impunity, waar vanmorgen ook een huiszoeking zou hebben plaatsgevonden, net als bij Panzeri thuis. In diens woning zou ook bijna 500.000 euro cash in beslag zijn genomen. De twee laatste opgepakte personen zouden een lobbyist zijn en vakbondsman Luca Visentini. Die laatste is vorige maand nog verkozen tot secretaris-generaal van het Internationaal Verbond van Vakverenigingen (ITUC), met 200 miljoen leden wereldwijd.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (165)

Mag
Mag12 dec. 2022 - 7:40

Martin van der Linden, Daar ben ik het volledig met u oneens. Niet deze is schuldig die heeft een misdrijf ontlokt (dat is zijn recht om te proberen). Die mevrouw bekleedt een hogere ambt waarvoor je een goed salaris krijgt en van allerhande privileges geniet en verraadt je je ambt om nog meer geld (dat je helemaal niet nodig hebt om ervan te leven) in je zaak te steken. Enige wat relevant in deze discussie is: is ze gearresteerd, is ze van haar functie ontheven, hang hogere straf boven haar hoofd. Ze moet berecht worden als een crimineel want in feite is ze dat ook. Tenzij ze onschuldig is, echt onschuldig.

1 Reactie
Martin van der Linde
Martin van der Linde12 dec. 2022 - 12:26

Mag, je hebt een vreemde en nogal selectieve opvatting over goed en fout. Als ik zou vragen iemand te doden dan ben ik niet schuldig omdat het mijn goed recht is dat te vragen?

Mostafa
Mostafa12 dec. 2022 - 6:17

Corruptie voor een goede doel ! Een ding heeft de hele wereld geleerd van het WK Kater: normaal gesproken, bij het scoren of het winnen rent de scorende speler naar zijn vrouw of vriendin of kinderen voor een dikke knuffel. Bij het WK Kater is wat anders. De moslimse land Marokko die heeft de hele wereld laten schrikken, hollen ze meteen naar hun moeders voor een dikke knuffel bij het scoren of winnen, kijk naar Ziach of Al Lamrabat of de fantastische keeper Bounou bijvoorbeeld. De eer van de ouders die horen zij te verdienen is terug door de Marokkanen. Dat is wat mijn aandacht heeft getrokken.

Viso
Viso11 dec. 2022 - 21:52

Het welbekende links lullen en rechts vullen is hier van toepassing.

Wat?
Wat?11 dec. 2022 - 20:54

Ergens denk ik dat het misschien een idee is om corruptie niet als iets uitzonderlijks te zien, maar als iets dat vrij algemeen is. Het verbaast echt niemand meer dat het om geld draait. Follow the money. Ben benieuwd welke ijsberg we hier ontaard hebben:).

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai11 dec. 2022 - 20:22

De EU heeft wel meer nare kantjes zoals het structureel niet in orde zijn van de eigen begroting , het niet nakomen van onderlinge afspraken, de ondemocratisch structuur van het clubje, monetaire beleid dat er voor zorgt dat landen zich niet aan de afspraken hoeven te houden, het onterecht declareren van de leden van het parlement, ach kan nog wel even doorgaan en corruptie is dan ook een fraai item, ga er van dan uit dat dit een topje van de ijsberg is. Om deze dames en heren in Brussel meer bevoegdheden te geven lijkt me dan ook zeer onverstandig. In meerdere onderzoeken blijkt ook dat het overgrote deel van de Europese bevolking het ook wel welletjes vindt.

2 Reacties
Wat?
Wat?11 dec. 2022 - 20:49

Je ziet water branden!

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 dec. 2022 - 15:40

verklaar u nader!!

Martin van der Linde
Martin van der Linde11 dec. 2022 - 13:13

Opvallend dat iedereen alleen kijkt naar de ontvanger van het smeergeld en niet naar het land dat de corruptie uitlokt. Het land dat op deze manier het WK kreeg, honderden arbeiders liet omkomen om voetballiefhebbers in de watten te leggen. Die zich vervolgens ook in de watten lieten leggen, in het land zelf maar ook achter de beeldbuis. En die nu quasie verontwaardigd zijn vanwege dit corruptie schandaal. Hoe hypocriet.

5 Reacties
EUpiet
EUpiet11 dec. 2022 - 14:44

Iedereen kijkt naar dat land wat het uitlokt. Iedereen weet dat het misdadigers zijn. Maar bijna niemand is in de gelegenheid om vuile deals met dat land te maken en daarom wordt er nu gekeken naar lieden die vuile deals met die misdadigers maken. Hoezo hypocriet?

Sam V
Sam V11 dec. 2022 - 14:54

Serieus? De ontvangers hier van het smeergeld beslissen namens mij. De verstrekkers van het smeergeld niet. Ik wil me niet laten vertegenwoordigen door corrupte lieden. Dat corrupte lieden ons proberen te beïnvloeden is net zo erg, maar die doen dat niet namens mij. Begrijpt u het verschil?

Wat?
Wat?11 dec. 2022 - 21:01

Goed gezegd SamV. Als ik het in mijn eigen woorden kan herhalen. Er zullen altijd mensen zijn die parlementariërs proberen om te kopen. Het gaat erom dat die parlementariërs zich niet laten omkopen. Ik weet niet of de omkoop Qatarezen ook de WK Qatarezen zijn en of ze elkaar kennen of niet. Alle onderhoud met de golfstaten is immoreel. Het zijn tirannieke koninkrijkjes die op westers geld drijven. Sowieso is Qatar een immens corrupt land dat via meerdere wegen zijn reputatie probeert op te vijzelen. Boot in die Suez kanaal steken zeg ik.

Martin van der Linde
Martin van der Linde11 dec. 2022 - 23:38

Ik praat de corruptie toch niet goed. Ik zeg alleen dat ik het hypocriet vind dat dezelfde mensen die naar het WK kijken, dat er alleen kwam omdat datzelfde land smeergeld gebruikte, dat voor lief nemen door iedere dag enthousiast de wedstrijden te volgen . Verder maakt het geen verschil of je geld aanbiedt of aan neemt.

Paul Spijkers
Paul Spijkers12 dec. 2022 - 5:37

Er is nu eenmaal een verschil tussen je eigen maatschappij, waar men verantwoordelijk voor is en er jurisdictie is, en een andere, waar je weinig aan kan doen.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal11 dec. 2022 - 12:40

Eigenaardige discussie hier over een feit dat een ambtenaar op Parlement niveau ordinair fraude heeft gepleegd. Lange tijd en zij niet alleen. Laten we wel wezen: Geld is NIET Links of Rechts. Hoewel: Veel geld is Rechts en rood geld is Links.

PamVlam
PamVlam11 dec. 2022 - 11:47

Sinds de sociaaldemocraten de marktwerking hebben omarmt kan niemand hier meer verbaasd over zijn. Toen dat gebeurde was links ook klaar met betrouwbaar zijn.

3 Reacties
EenMening3
EenMening311 dec. 2022 - 20:30

Kapitalisme is alleen maar mogelijk als een ondernemer enige zekerheid heeft dat hij zijn geld krijgt, anders gaat hij failliet. In een land met alleen maar oplichters, is kapitalisme per definitie onmogelijk. Betrouwbaarheid is dus een eerste vereiste om zaken te kunnen doen. Afspraak is afspraak. Als je als onbetrouwbaar te boek staat, kun je het verder wel vergeten. Een ondernemer moet ook solvabel zijn, zodat hij kan betalen. De meest eenvoudig vorm van een overeenkomst is de mondelinge afspraak, die bindend is. Afspraak is afspraak. In een complexere wereld worden afspraken schriftelijk vastgelegd in een contract. Contracten liggen normaliter in de la en komen pas tevoorschijn als er een meningsverschil ontstaat. Als er meningsverschillen zijn, die niet minnelijk geschikt kunnen worden, kan men een rechtszaak beginnen. Er moeten ook procedures zijn om faillissementen af te wikkelen en schulden te innen. De overheid moet regels stellen en deze ook handhaven.

EenMening3
EenMening311 dec. 2022 - 20:53

De bovenbeschreven casus heeft weinig met marktwerking te maken en alles met corrupte landen en corrupte politici. Als politici en ambtenaren zaken doen met ondernemers en buitenlandse regeringen, ligt corruptie en omkoperij op de loer. Corruptie kan vele vormen aannemen: een goed gevulde envelop, een gratis verbouwing waarbij de aannemer "vergeet" een rekening te sturen, luxe zakenreizen, dure etentjes, een gratis seizoenkaart, etc. Marktwerking is de basis voor het zaken doen. De overheid moet zorgen voor een level playing field. Voor publieke voorzieningen is marktwerking minder geschikt, een uitzondering is telefonie. Het was kortzichtig om de utilities te privatiseren. Die moeten weer in handen van de gemeenschap komen. De overheid heeft marktwerking ingevoerd in he OV, dat leidt in nogal wat gevallen tot verschraling, met name in de periferie. Lijnen die opgeheven worden, een lagere frequentie etc. Dat moet teruggedraaid worden. Het is niet overal kommer kwel, de vervoersbedrijven die de secundaire spoorlijnen exploiteren doen dat over het algemeen naar tevredenheid. NS wilde deze "kleine" lijnen nota bene opheffen.

Olav Meijer
Olav Meijer12 dec. 2022 - 0:02

@ EenMening3: "Contract" is juridisch een synoniem van overeenkomst. Die kunnen ook mondeling worden gesloten. Jij bedoelt is dus een schriftelijk contract.

Kuifje3
Kuifje311 dec. 2022 - 11:37

Ik mis de bijdrage van Sonicje hier. Geen excuusje? Uiteindelijk kunnen we stellen dat macht corrumpeert en dat de EU inmiddels heel erg veel macht heeft. Nu is het een linkse politica, maar dat maakt eigenlijk niets uit want ook bij deze dame mag je stellen dat niets menselijks haar vreemd is. Er rollen miljarden door haar handen en dat maakt mensen zwak, denkende dat ze sterk staan.

2 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer11 dec. 2022 - 23:59

@ Kuifje3: [Nu is het een linkse politica.....} Nou, zo links is de sociaal-democratische PASOK ook weer niet.

Kuifje3
Kuifje315 dec. 2022 - 0:03

@Olav: Tja, binnen de EU kan je toch echt wel stellen dat Sociaal Democraten links van het midden te positioneren vallen.

toentomatentomaten
toentomatentomaten11 dec. 2022 - 9:58

Een zakkenvullende socialist, dat hoor je toch nooit…

3 Reacties
Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:30

Itt zakkenvullende liberalen of confessionelen bedoel je? Laat staan zakkenvullende populisten. Terecht dat deze vrouw is opgepakt, maar insinueren dat het met het socialisme te maken heeft is lachwekkend.

MG1968-2
MG1968-211 dec. 2022 - 11:43

"Een zakkenvullende socialist, dat hoor je toch nooit… " Natuurlijk ook. Crimineel gedrag is niet beperkt tot bepaalde politieke filosofie. Als het zo eenvoudig was, was het uit te bannen. Hoewel je natuurlijk ook in retrospectief kunt concluderen dat deze mevrouw niets had met het gedachtegoed waar ze achter lijkt te staan. Ze zal dan ook bij deze groeperingen verwijderd worden en geen onderdak meer kan krijgen. (hoewel het maar de vraag is of pasok uberhaupt wel het toegemeten label verdient). Dat lijkt trouwens op rechts anders te liggen. Het tentoongestelde onwenselijke gedrag wordt op rechts niet altijd als onwenselijk gezien en blijft er plaats binnen de gelederen. Sluit je ogen niet voor dat verschil @Baloem.

EUpiet
EUpiet11 dec. 2022 - 12:20

@Volrin. Nee het heeft niets met socialisme te maken. Maar er zijn meer luitjes bij betrokken en allemaal hebben ze een sociaal democratische achtergrond. Het blijkt dus dat die sociaal democratische partijen van weleer en nu enorm vervuild zijn geraakt met mensen die daar niets te zoeken hadden/hebben. Maar die hadden/hebben wel enorm veel macht binnen die sociaal democratie. Het is niet voor niets dat de sociaal democratie bijna overal niet meer in het centrum van de macht zit. En dat het uiterst rechts is wat hier van profiteert. Zo verschrikkelijk jammer.

Ewout Pool
Ewout Pool11 dec. 2022 - 9:49

Ik denk dat het weinig te maken heeft met de partij maar veel met de Griekse politieke en maatschappelijke cultuur waar zij uit voortkomt. In Griekenland is het heel normaal dat bij alles wat je gedaan wil hebben je “Fakelaki” (smeergeld) betaald. Dit heeft historische oorzaken: tijdens de Ottomaanse overheersing is er een diep wantrouwen tegen de overheid ontstaan, die onder latere regeringen niet is overgegaan. Daardoor is de belastingmoraal relatief laag wat weer leidt tot een overheid met chronisch te weinig inkomsten. Smeergeld is daardoor vrijwel noodzakelijk als je iets gedaan wil hebben van deze overheid. Ik vrees dat deze mevrouw deze mindset naar Brussel heeft meegenomen.

6 Reacties
EUpiet
EUpiet11 dec. 2022 - 11:24

Er zijn nog meer mensen bij betrokken waaronder een Italiaanse secretaris generaal van Internationaal Verbond van Vakverenigingen. Pasok is een synoniem voor corruptie.

Martin van der Linde
Martin van der Linde11 dec. 2022 - 13:07

Ewout, het is niet alleen Griekenland, corruptie in welke vorm of hoedanigheid ook, is gangbaar in Zuid en Oost Europa. Het wordt niet als ongepast gezien om iemand in de juiste stemming te brengen om een goede beslissing te nemen. Een fles wijn voor de gemeenteambtenaar die beslist of je een schuurtje in de tuin mag bouwen is heel normaal. Daar zal niemand van opkijken. Alleen meer calvinistische streken houden zich officiële richtlijnen. Want het is geen toeval dat de opvattingen tussen noord en zuid Nederland zo verschillen. Ga op zondag maar eens bij de verschillende van der Valk vestigingen in Brabant en Limburg kijken. Het stikt er van de ondernemers en politici die elkaar na de maaltijd met het gezin opzoeken om de laatste nieuwtjes uit te wisselen.

Hect0rro
Hect0rro11 dec. 2022 - 14:37

"Een fles wijn voor de gemeenteambtenaar die beslist of je een schuurtje in de tuin mag bouwen is heel normaal. Daar zal niemand van opkijken" Waar heb je het over? In een ideale wereld is dit absoluut niet normaal.

Martin van der Linde
Martin van der Linde11 dec. 2022 - 19:07

Een ideale wereld bestaat niet. De EC heeft vorig jaar onderzoek laten doen wat de inwoners van de EU op dit vlak normaal vinden en wat niet. Drie kwart vindt die fles wijn heel normaal. Net als ook in Nederland het heel gewoon is om een kerstpakket van een leverancier thuis afgeleverd te krijgen.

EenMening3
EenMening311 dec. 2022 - 21:00

"Alleen meer calvinistische streken houden zich officiële richtlijnen. " Dat zie je zelfs bij het CDA. De integere, betrouwbare noorderling, tegenover de corrupte CDA'er in Brabant en Limburg. Het is interessant om te onderzoeken of de mensen in de protestantse delen van NB wel betrouwbaar zijn (Landen van Heusden en Altena, Noordwest-Brabant en Sprang-Capelle)

EenMening3
EenMening311 dec. 2022 - 21:02

"n Griekenland is het heel normaal dat bij alles wat je gedaan wil hebben je “Fakelaki” (smeergeld) betaald. " Als je in Griekenland snel een specialist wilt raadplegen, moet je eerst een "envelop" overhandigen. Dat geldt ook voor specialisten in overheidsdienst, die bijbeunen.

Nicolay2
Nicolay211 dec. 2022 - 6:31

VVDérs gaan het meest over de schreef! 'VVD'ers gaan het vaakst over de schreef' (nos.nl)

3 Reacties
KritischKijken
KritischKijken11 dec. 2022 - 9:13

Gelukkig, dan is het voor linkse partijen ook geoorloofd. Wat heeft de VVD nu met PASOK te maken? Of komt t te dichtbij ?

toentomatentomaten
toentomatentomaten11 dec. 2022 - 11:30

Vertel dan maar eens wat Cornelis Berkhouwer had uitgespookt in het EP?

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:31

Wat is je punt precies? Dat één niet-VVDer bewijst dat het niet de VVD is die het vaakst over de schreef gaan? Of dat dat belangrijker is dan dit voorval?

HollandseKaas
HollandseKaas10 dec. 2022 - 22:47

Mooi argument tegen de EU en andere machtsconcentraties. 26 individuele parlementen en regeringen omkopen is een stuk lastiger. Een centrale EU met ambtelijke leiders is een whalhalla voor dit soort regimes. En iedereen, ik herhaal, iedereen is omkoopbaar. Alleen de bedragen kunnen verschillen.

3 Reacties
Paul Spijkers
Paul Spijkers11 dec. 2022 - 9:56

Een Oscar Wilde grapje. Zo simpel is het natuurlijk in het echte leven niet.

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:31

"Mooi argument tegen de EU en andere machtsconcentraties. " Als jij een non-sequitur een mooi argument vind...

ValsPlat
ValsPlat11 dec. 2022 - 15:20

En HollandseKaas, wat zou jouw prijs zijn om een onterechte bouwvergunning te verstrekken?

Palipka
Palipka10 dec. 2022 - 22:28

Afschuwelijk maakt niet uit van welke partij. Hard aanpakken dit. En dan nog wel een vrouw. De discussies hier zijn akelig gepolariseerd. Vandaag mijn dochter uitgelegd dat veel volwassen mensen zich als kind gedragen. Ze moest een beetje lachen. Nee allemaal doen we mee aan het verklooien van de wereld allemaal doen we mee aan het cannibalitische kapitalisme. En we hebben het niet eens door. Deze dame is het topje van de ijsberg over het hele politieke spectrum mede mogelijk gemaakt door kapitalisme. Jammer genoeg is er nog geen alternatief want communisme en fascisme voldoen niet.

5 Reacties
Paul Spijkers
Paul Spijkers11 dec. 2022 - 9:58

Natuurlijk is er wel een alternatief. Democratisch socialisme.

Rob12342
Rob1234211 dec. 2022 - 12:48

Oja Paul, Dan ziet de wereld er plotseling fantastisch uit? pffff

Woeki Hypo
Woeki Hypo11 dec. 2022 - 12:58

@ Paul Spijkers, 11 dec. 2022 - 10:58, “Natuurlijk is er wel een alternatief. Democratisch socialisme.” Sociaal democratie. De huidige (institutionele) sociaal democratie (van hoogopgeleiden) lijkt mij en anderen een slecht voorbeeld van een democratisch socialisme. Door de acceptatie van het globaal neoliberalisme (zowel in de binnenlandse politiek als in de buitenlandse politiek). Corrupt in politieke zin. Dit (globaal) neoliberalisme kun je corrupt in politieke zin noemen, omdat deze ideologie bepaalde groepen in de maatschappij en wereld bevoordeelt en andere benadeelt. Netwerk corruptie. Het zou me niet verbazen, als het (globaal) neoliberalisme ook netwerk corruptie bevordert of stimuleert. Woeki Hypo is gematigd liberaal.

Paul Spijkers
Paul Spijkers12 dec. 2022 - 5:32

Rob, dan zou een land er beter uitzien, ja. Daar is ook geen 'zou' aan, waar dat meer is of is geweest in de grondwettelijke of politiek maatschappelijke mix is het beter en beter geweest. Woeki, dat is inderdaad geen voorbeeld. Meer een voorbeeld van de afbraak ervan. Liberale regeringen hebben de sociale staat geprivatieseert en verkocht, verdragen getekent om hun capaciteit als uitvoerders van de wil van het volk te verkwanselen, en de bonden gebroken en de derde weg van vrije markt globalisatie ingegaan. Maar we weten dat het kan, en we weten dat het beter is.

Woeki Hypo
Woeki Hypo13 dec. 2022 - 14:29

@ Paul Spijkers, 12 dec. 2022 - 6:32, “Liberale regeringen hebben de sociale staat geprivatiseerd en verkocht, verdragen getekend om hun capaciteit als uitvoerders van de wil van het volk te verkwanselen, en de bonden gebroken en de derde weg van vrije markt globalisatie ingegaan.” Dat waren geen liberale regeringen maar neoliberale regeringen (inclusief o.a. de huidige neoliberale PvdA of sociaal democratie). Genuanceerde beschouwing of discussie. Door geen onderscheid te maken tussen o.a. neoliberalisme en liberalisme maak je een genuanceerde politieke beschouwing of discussie over het politieke spectrum onmogelijk. Dat neoliberalen zichzelf presenteren als liberalen is een vorm van hypocrisie. Woeki Hypo.

Bert van der Neut
Bert van der Neut10 dec. 2022 - 19:38

oproerkraaier modus aan; Allemaal corrupt op links. oproerkraaier modus uit;

1 Reactie
KritischKijken
KritischKijken10 dec. 2022 - 22:01

Links kan niets fout doen want dan ben je rechts. Wel humoristisch dat kan niet ontzegd worden.

oproerkraaier
oproerkraaier10 dec. 2022 - 19:29

mensen die zich om laten kopen zijn niet links maar rechts.

9 Reacties
Tjeerd Meines
Tjeerd Meines10 dec. 2022 - 21:03

Volgens mij zijn linkse mensen toch echt veel vaker te koop op allerlei manieren. Niet alleen door derden maar niet minder door de eigen mensen en hun leiders zoals ook te zien is in regio's (b.v. Wallonië) en landen waar links lange tijd de macht heeft die in het laatste geval ook steevast tot ondemocratische regimes leidden.

Nicolay2
Nicolay211 dec. 2022 - 6:43

Oproerkraaier heeft gelijk! 'VVD'ers gaan het vaakst over de schreef' (nos.nl)

Berend22
Berend2211 dec. 2022 - 7:51

@Tjeerd linkse mensen verschillen echt bijna niks van rechtse mensen. Beiden zijn zo verblind door hun eigen gelijk dat je geen objectieve of logische mening van dit soort mensen kan verwachten

Gimli1955
Gimli195511 dec. 2022 - 9:42

Haar partij is naar voren geschoven om Pasok uit te schakelen als regeringspartij, ze hoort bij de sociaal democraten. Die waren ooit links, maar sinds tijden neoliberaal, wat niet links of rechts is, maar wel repressief, naar nu laat aanzien corrupt en destructief voor de sociale ondersteuning sinds Rutte 2. In de EU zijn de zakken makkelijker en beter te vullen voor de politieke partijen en hun politici. "Links" pretendeert een moreel en ethisch kompas te hebben, en als ze dan gepakt worden, worden ze opeens beschuldigd van rechts zijn door de aanhangers van de sociaal democratie. Dat is vergelijkbaar met het beschuldigen van fascisme en racisme van iedere persoon met een andere mening. Het komt steeds minder geloofwaardig over en vooral hypocriet. Het getuigt niet van enige zelfreflectie richting eigen falen en dat wijst weer op de bekende tunnelvisie, die leidend is bij het neoliberalisme. Zo is de cirkel rond en zal er niets verbeteren in de EU en Nederland.

Paul Spijkers
Paul Spijkers11 dec. 2022 - 9:59

Je verwart politiek met moraliteit.

Gimli1955
Gimli195511 dec. 2022 - 11:13

Vergissing : Pasok moet zijn Syriza, Pasok zijn juist de sociaal democraten.

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:32

Dat is gewoonweg niet waar. Mensen van allerlei politieke stromingen laten zich omkopen. Je eigen idealen niet 100% uitvoeren is niet voorbehouden aan rechts.

Olav Meijer
Olav Meijer11 dec. 2022 - 23:54

@ Gimli1955: [Haar partij is naar voren geschoven om Pasok uit te schakelen....] en [Vergissing : Pasok moet zijn Syriza,.....] Wat bedoel je hiermee? Dit klopt sowieso niet. De PASOK is veel ouder, nl. in 1974 door Andreas Papandreou als sociaal-democratische partij opgericht. Syriza is een pas in 2004 opgerichte coalitie van progressieve linkse partijen, waarvan de leider Tsipras tussen 2015 en 2019 premier van Griekenland is geweest.

Loods
Loods12 dec. 2022 - 9:37

Deze reactie is verwijderd

oproerkraaier
oproerkraaier10 dec. 2022 - 19:29

mensen die zich om laten kopen zijn niet links maar rechts.

4 Reacties
Bert van der Neut
Bert van der Neut10 dec. 2022 - 19:39

Jammer joh, die vlieger gaat niet op.

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 19:52

"mensen die zich om laten kopen zijn niet links maar rechts. " Blijf dat jezelf wijs maken.

Wakker Dier
Wakker Dier10 dec. 2022 - 20:05

In het simpele binaire brein van oproerkraaier bestaan alleen zwart en wit.

Nemo2
Nemo210 dec. 2022 - 20:07

No true Scotsman, ofwel een probleem wegdefiniëren

EenMening3
EenMening310 dec. 2022 - 18:20

@Hannes Linkse mensen blazen nogal eens hoog van de toren en voelen zich mijlen ver verheven boven rechtse mensen. Maar hoogmoed komt voor de val. Linkse mensen blijken ook corrupt te zijn en maken zich ook vaak schuldig aan grensoverschrijdend gedrag. Ze lijden ook aan een NIMBY-complex. Er zijn maar weinig Greta's die echt staan voor wat ze zeggen en er ook naar leven. De rest doet zich vaak beter voor dan ze in werkelijkheid zijn. Enige bescheidenheid is dus wel op zijn plaats. Dan de Urkers. Er gaat een hoop mis op Urk maar er is ook een andere kant. De offervaardigheid is enorm. Vanuit Urk zijn in Ethiopië verschillende succesvolle visserijprojecten opgezet. Praktijkmensen willen van praktijkmensen iets leren omdat er wederzijds respect is. De ISEE is al sinds 1973 actief in Ethiopië en later ook in Eritrea. Toen de mensen daar hoorden dat Urk een vissersplaats was, vroegen ze om hulp: "In Ethiopië had men inmiddels vernomen dat Urk een vissersplaats was en er werd gevraagd bij een rivier te kijken of er mogelijkheden waren tot visserij. In de loop der jaren werd het werk uitgebreid met kleinschalige visserijprojecten. Inmiddels is ISEE aan de meeste grote meren wel actief of actief geweest." https://www.isee-urk.nl/over-isee/ Urkers redden regelmatig vluchtelingen, soms met gevaar voor eigen leven, navigerend tussen zandbanken: "Urker vissers redden 20 vluchtelingen en baby op zee" "Hoe Urker vissers 26 vluchtelingen redden"

5 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout10 dec. 2022 - 19:37

Deze reactie is verwijderd

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:34

"Linkse mensen blijken ook corrupt te zijn en maken zich ook vaak schuldig aan grensoverschrijdend gedrag. Ze lijden ook aan een NIMBY-complex." Dat heeft dan ook niks met links of rechts te maken, maar is gewoon een menselijk falen/probleem.

Kuifje3
Kuifje311 dec. 2022 - 11:44

@EenMening: Ook Greta vliegt van de ene bijeenkomst naar de andere om te roepen dat er niet gevlogen mag worden. Verder is niets menselijks linkse mensen vreemd. Corruptie draait om geld en macht en niet om richtingsgevoel.

Prisunic
Prisunic11 dec. 2022 - 15:03

Mening3, kunt U ons ook vertellen wat het onderwerp EU fraude met uw verhaal over Urk heeft te maken? Is dat niet erg off-topic? En wat is dat, dat dorp Urk? Moet ons dat boeien hier?

EenMening3
EenMening311 dec. 2022 - 21:45

@Hannes De waarheid is hard. De Urkers hebben een hart en het zijn dappere lui. Als zij een project in Ethiopië opzetten, gebeurt dat met eigen geld. Toen de Ethiopiërs hoorden dat Urk een vissersplaats was, vroegen ze hen direct om hulp. Mensen uit heel verschillende culturen en met heel verschillende achtergronden, die elkaar vanwege hun vakmanschap respecteren en van elkaar willen leren. Beiden weten wat het betekent om een zware storm te doorstaan of tussen zandbanken te laveren. De Urkers worden vaak negatief neergezet, en daar maken ze het soms ook wel naar. Maar met hun daden laten ze zien dat het hart op de goed plaats hebben: Goedgeefs, royaal hun kennis delend en en passant asielzoekers reddend, doorklieven ze zee en oceaan.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal10 dec. 2022 - 18:13

En ja hoor ... nu komt ook naar buiten (TI Europa, soort Interpol voor fraudes) dat heteen algemeen bekend feit is dat er corruptie fraude oplichting binnen de EU plaatsvindt. Al tientallen jaren. En niemand van de geachte nederlandse afgevaardigden deed haar/zijn mond open ? Institutionele graaiers dus. En NU ? onderzoek, rapport en mooi leerproces met zelfreiniging ... Nu is het mijn beurt om excuses te eisen van hen plus een genoegdoening. Vanaf heden is het EP een officiele farce.

1 Reactie
Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:34

Volgens die logica zijn alle politieke partijen een farce. Maar ja, generaliseren is natuurlijk makkelijker dan naar de realiteit te kijken.

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 17:42

Blijven graven, ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn omgekocht, waaronder Antonio Mateu Lahoz.

EenMening3
EenMening310 dec. 2022 - 13:54

Je zou verwachten dat linkse partijen moreel beter en integerder zouden zijn dan rechtse, maar dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn. Dat bleek ook al bij #metoo. Vaak wordt dan aangevoerd dat een partij of persoon, die in de fout gaat, "niet echt links is". Maar er zijn meer zaken die contra intuïtief zijn. Uit onderzoek blijkt dat rechtse mensen veel vrijgeviger zijn dan linkse. Urk is hiervan het beste voorbeeld. Daar weten mensen die huis aan huis collecteren alles van. Urkers geven rond de 36 euro per jaar, in Amsterdam is dit minder dan 1 euro. De traditionele Urker kerstcollecte voor Eritrea en Ethiopië levert grif 125.000 euro op; op Urk wonen minder dan 10.000 volwassenen. Linkse mensen laten dit soort zaken waarschijnlijk liever aan de staat over. Je ziet dit gedrag ook terug bij vergroening. Ook linkse mensen willen geen windturbine in hun achtertuin. Je zou zulk NIMBY-gedrag eerder van rechtse mensen verwachten.. Dit alles zou tot nederigheid moeten stemmen.

14 Reacties
Arjan Fernhout
Arjan Fernhout10 dec. 2022 - 16:01

Bah! Geen bier, geen socialisten maar wel veel Urkers in de hemel. Voor mij hoeft het niet meer ...

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout10 dec. 2022 - 16:37

De Mening: ` Urkers geven rond de 36 euro per jaar, in Amsterdam is dit minder dan 1 euro. De traditionele Urker kerstcollecte voor Eritrea en Ethiopië levert grif 125.000 euro op; op Urk wonen minder dan 10.000 volwassenen.' Linkse mensen laten dit soort zaken waarschijnlijk liever aan de staat over. Kan Mening misschien vertellen wat Urk met het onderwerp heeft te maken? Slaat nergens op. Volgens de spelregels moet een reactie gaan over het onderwerp. Weet Mening dat wel? En dan de domme aanname: `aan de staat overlaten?' Is daar wat mis mee soms? Overigens heb ik uit een boek over Urk begrepen dat Urkers búlken van het geld, veelal zwart geld. En dan krijgt de gemeente van rijkswege ook nog eens een paar miljoen voor jeugdproblematiek, geld dat in de grote steden beter kan worden besteed.

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 17:38

"Bah! Geen bier...in de hemel" Hoezo niet?

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 17:41

" Volgens de spelregels moet een reactie gaan over het onderwerp. Weet Mening dat wel? " Dan blijven er op sommige artikelen weinig reacties over.

DaanOuwens
DaanOuwens10 dec. 2022 - 18:26

@ EenMening3 Jij schrijft: Je zou verwachten dat linkse partijen moreel beter en integerder zouden zijn Dat is ook zo. Zo is seksuele intimidatie binnen linkse partijen een probleem. Binnen rechtse partijen gewenst gedrag. En: De traditionele Urker kerstcollecte voor Eritrea en Ethiopië levert grif 125.000 euro Van belang is wat het doel is waar dat geld voor wordt gegeven. Voor Urk is dat niet het verbeteren van het bestaan van de mensen daar. Het is missie geld. Om de boodschap van god uit te dragen. Een kerk, en als er wat overblijft een schooltje of een stukje ziekenhuis. De gevers krijgen ook een beloning. Hun zonden worden afgekocht, de status in de gemeenschap wordt bevestigd en er wordt een plekje gekocht in de denkbeeldige hemel. Linkse giften zijn bedoeld om mensen in staat te stellen hun eigen leven op te bouwen. Ik zie geen enkele aanleiding tot enige nederigheid. Ik zou liever zien dat het volk van Urk het geld in een normaal fonds zou storten dat los van christelijke organisaties zijn werk doet. Dan is er een kans dat het zinnig wordt besteed.

Bert van der Neut
Bert van der Neut10 dec. 2022 - 19:42

Dat is ook zo. Zo is seksuele intimidatie binnen linkse partijen een probleem. Binnen rechtse partijen gewenst gedrag. Je zwets weer eens Daan Ouwens. Kom een met feiten.

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 19:58

@ Hannes, is je account gehacked? Geen rabiaat, kleinburgerlijk of guurrechtse elementen in je taalgebruik?

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 20:00

"Dat is ook zo. Zo is seksuele intimidatie binnen linkse partijen een probleem. Binnen rechtse partijen gewenst gedrag. " Je leeft toch niet serieus met het idee dat links de helden zijn en recht de schurken? Je beseft je toch wel dat de wereld toch net iets genuanceerder en complexer is dan een aflevering van de power rangers....toch?

KritischKijken
KritischKijken10 dec. 2022 - 22:05

@Daan "Binnen rechtse partijen gewenst gedrag" Ah de druiven zijn zuur: Links komt ten val. En dan toch kleuterig reageren naar rechts, we kunnen t niet laten, dat dedaine...Zo jammer...

oproerkraaier
oproerkraaier11 dec. 2022 - 1:40

Bert: Dion Graus

DaanOuwens
DaanOuwens11 dec. 2022 - 10:25

@ KritischKijken Jij schrijft: Ah de druiven zijn zuur: Links komt ten val. Probeer nou eens die conclusie te onderbouwen. Volgens mij zijn er geen linkse zure druiven en geen val. De uitspraken van Baudet over vrouwen vergeten?

DaanOuwens
DaanOuwens11 dec. 2022 - 10:26

@ Bert van der Neut Jij schrijft: Je zwets weer eens Daan Ouwens. Kom een met feiten. Baudet over meisjes die nee zeggen.

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:38

"Je zou verwachten dat linkse partijen moreel beter en integerder zouden zijn dan rechtse, maar dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn. " Waarom zou je dat verwachten? Zodat je een onrealistische stropop kan opzetten om af te branden? "Vaak wordt dan aangevoerd dat een partij of persoon, die in de fout gaat, "niet echt links is". " Dat gebeurd ook regelmatig bij 'rechtse' mensen die de fout in gaan. "Uit onderzoek blijkt dat rechtse mensen veel vrijgeviger zijn dan linkse." Bron? "Urk is hiervan het beste voorbeeld. " Je hebt niet eens aangetoond dat rechtse mensen vrijgeviger zijn. "Linkse mensen laten dit soort zaken waarschijnlijk liever aan de staat over." Omdat jij dat aan je onderbuik voelt? "Dit alles zou tot nederigheid moeten stemmen." Jij feitenvrije navelstaren doet dat totaal niet opwekken.

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:39

@HectOrro "@ Hannes, is je account gehacked? Geen rabiaat, kleinburgerlijk of guurrechtse elementen in je taalgebruik?" Niet in staat op de inhoud te reageren? En daarom maar naar persoonlijke aanvallen grijpen?

Phantom3
Phantom310 dec. 2022 - 12:39

Links lullen en rechts vullen. Zo kennen we de socialistische leiders weer.

5 Reacties
Wakker Dier
Wakker Dier10 dec. 2022 - 17:06

Ik mis nog commentaar van sommige agressievelingen hier, het moet toch mogelijk zijn om hier op een of andere manier Israel of 'rechts' de schuld van te geven.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk10 dec. 2022 - 18:03

"Ik mis nog commentaar van sommige agressievelingen hier, het moet toch mogelijk zijn om hier op een of andere manier Israel of 'rechts' de schuld van te " Inderdaad Wakker Dier opvallend stil.

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 21:24

"Ik mis nog commentaar van sommige agressievelingen hier," Best wel onbeduidend onderwerp. Er zijn belangrijkere zaken om op te reageren, zoals Staphorst, en Twitter.

Gimli1955
Gimli195511 dec. 2022 - 9:46

@Hect0rro Ik dacht eerder aan de Groot. LOL

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:40

"Links lullen en rechts vullen. Zo kennen we de socialistische leiders weer." Holle frasen. So kennen we Phantom weer.

Y-Line
Y-Line10 dec. 2022 - 11:05

Corrupte sociaal democraten? Je verwacht het niet..

1 Reactie
Adaestuo
Adaestuo10 dec. 2022 - 19:23

Ik wel. Sociaal democraten zijn rood van buiten maar blauw van binnen.

Joop  den Uil
Joop den Uil10 dec. 2022 - 10:42

Schandalig , maar nog meer dat er een externe organisatie achter de fraude moest komen en niet van EU binnenuit. Zullen er nu meer fraudes/oplichtingen aan het licht komen ? denk het wel in een organisatie met 1800 parlementariers en zoveel geld dat rondgepompt moet worden. Zal wel weer met de mantel der liefde worden bedekt (evenals de overtredingen van Kroes en die declaratie/bonnetjes affaire van die nederlandse parlementarier van die partij die hier niet genoemd mag worden).

1 Reactie
Wakker Dier
Wakker Dier10 dec. 2022 - 17:03

Juist wel logisch dat externen beter de controle kunnen uitvoeren, met de inteelt binnen politieke organisaties is het al heel moeilijk corruptie te bestrijden.

pahan
pahan10 dec. 2022 - 6:41

Wat een geld. Is het te laat om me te laten omscholen?

9 Reacties
dordtenaar2
dordtenaar210 dec. 2022 - 9:29

Ik denk niet dat het om kennis of ervaring gaat. Je moet de juiste vrienden maken/hebben om iets te bereiken in de politiek.

Panthera
Panthera10 dec. 2022 - 9:50

Beste Pahan, Behalve dat je daar het intellectueel vermogen voor moet bezitten, zijn er als jij dan al in zo'n bevoorrechte positie komt te zitten, ook het gedrag van improbiteit voor nodig, en laat dat nou een geestelijke afwijking zijn, en daar kan goede scholing je niet aan helpen.

Zandb
Zandb10 dec. 2022 - 10:44

pahan Omscholen tot wat? Of u bent omkoopbaar of u bent dat niet. En als we zegswijzen mogen geloven, heeft iedereen z'n prijs. Het is slechts dikke pech, als niemand u een aanbod doet.

Y-Line
Y-Line10 dec. 2022 - 12:31

@pantherea 'Behalve dat je daar het intellectueel vermogen voor moet bezitten' Hoe kom je daar nou bij? Iedereen kan lid worden van die club, daar hoef je echt geen universiteit voor hebben gedaan.

Panthera
Panthera10 dec. 2022 - 12:50

Beste Y-Line, Dat is nou zo'n vraag waarbij je Google kunt gaan raadplegen, en zoeken naar de gemiddelde opleiding die onze Europarlementariërs hebben genoten. Als jij er één tegenkomt die net als ik alleen lagere school heeft genoten, laat het me weten.

Y-Line
Y-Line10 dec. 2022 - 15:37

@panthera 'Dat is nou zo'n vraag waarbij je Google kunt gaan raadplegen, en zoeken naar de gemiddelde opleiding die onze Europarlementariërs hebben genoten. Als jij er één tegenkomt die net als ik alleen lagere school heeft genoten, laat het me weten. ' Die zullen er niet zo veel zijn, neemt niet weg dat iedereen verkozen kan worden; zo kan ook iedereen kamerlid of bijvoorbeeld minister worden.

Y-Line
Y-Line10 dec. 2022 - 15:37

@panthera Het is een ongecontroleerde gravy train vol nepotisme en corruptie

Wakker Dier
Wakker Dier10 dec. 2022 - 17:04

Je hoeft niet om te scholen, inhoudelijk is het niet zwaar, het gaat in de politiek om je netwerk.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout10 dec. 2022 - 17:31

Je kunt terecht bij iemand die een gesubsidieerd vlaggetje hanteert en die voor mij symbool staat voor een kongsi.

Gio Servas
Gio Servas10 dec. 2022 - 6:00

Ik denk zelf dat dit nog maar een topje is. 1 van de voorwaardes om voor de EU te mogen werken is dat je zo corrupt moet zijn als de neten, anders ben je gewoon niet geschikt om voor zo'n criminele organisatie te werken.

10 Reacties
Zandb
Zandb10 dec. 2022 - 10:50

Gio Tuurlijk Gio, en u kunt natuurlijk aantonen die voorwaardes (anders dan in de hoofden van bepaalde domdenkers) bestaan?

Gio Servas
Gio Servas10 dec. 2022 - 12:15

@Zandb, als je naar de EU kijkt dan weet je of dat ik gelijk heb, of je bent wel heel erg blind/gebrainwashed. Zo kan ik niet direct aantonen dat wij zuurstof nodig hebben om te overleven, maar dat dat wil nog niet zeggen dat wij geen zuurstof nodig hebben.

GilbertM
GilbertM10 dec. 2022 - 15:48

Ik heb van 1972 tot 1998 voor de EU-Commissie gewerkt, zonder corruptie! Ik ben daar trots op! Wat jij hier schrijft vind ik zeer beledigend! Weet jij wel waar je over praat of ben je domweg jaloers!

oproerkraaier
oproerkraaier10 dec. 2022 - 16:17

Gio, het is vrij eenvoudig om te bewijzen dat je zuurstof nodig hebt....

Wakker Dier
Wakker Dier10 dec. 2022 - 18:05

@Gilbert Ah, een mooie tijd. Had u wel eens contact met mevrouw Edith Cresson of haar tandarts?

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 20:04

"Ik heb van 1972 tot 1998 voor de EU-Commissie gewerkt, zonder corruptie" Heel indrukwekkend, voor al als je bedenkt dat de EU pas in 1993 is gevormd.

dordtenaar2
dordtenaar211 dec. 2022 - 7:49

@gilbertM De bekende verdediging van mensen die voor een van de europese instellingen gewerkt heeft. Je bent jaloers op me. Het gaat er niet om of hij gelijk heeft of niet maar je bent jaloers en je denkt de discussie gewonnen te hebben. Snap je dat je je hoge salaris misschien te maken heeft om te zorgen dat je je baan ten alle tijden verdedigd en dat je dat nog steeds doet omdat je nu een goed pensioen krijgt dankzij de europese instelling waar je gewerkt heb. Ben je binnen gekomen op een tijdelijk contract of via een concours en vooral wie heeft je aan die baan geholpen. Hoe hoger de functie des te belangrijker je vrienden zijn, zelfs als je binnen probeert te komen via een concours. Dat is ook het probleem van de mensen die bij een europese instelling werken, namelijk dat zij denken te weten wat het beste is voor de mensen en dat iedereen uit hun omgeving het zelfde denkt over europa en de andere mensen begrijpen het niet. Ik weet waarover ik praat want ik heb ook een tijdje voor een europese instelling gewerkt en ben zelf opgestapt omdat ik niet bij de europese sekte wilde behoren want dat is het. Wanneer je binnenkomt word je wanneer je niet uitkijkt gehersenspoeld om alles wat de europese instellingen vinden prachtig en vooral noodzakelijk te achten. Het geven van hoge salarissen is volgens mij ook een vorm van corruptie want ze zorgen ervoor dat de medewerkers vooral positief doen over hun werk. Een soort van omkoping dus. @HertOrro EU commissie sinds 1958, zie googl

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:41

"Ik denk zelf dat dit nog maar een topje is. 1 van de voorwaardes om voor de EU te mogen werken is dat je zo corrupt moet zijn als de neten, anders ben je gewoon niet geschikt om voor zo'n criminele organisatie te werken." Wat een feitenvrije haatzaaierij.

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:43

"@Zandb, als je naar de EU kijkt dan weet je of dat ik gelijk heb, of je bent wel heel erg blind/gebrainwashed." Meer feitenvrij geraas. " Zo kan ik niet direct aantonen dat wij zuurstof nodig hebben om te overleven, maar dat dat wil nog niet zeggen dat wij geen zuurstof nodig hebben." Dat kan je wel, daar zijn vele wetenschappelijke onderzoeken over geschreven. Als je daar niet aan wil, kan je zelfs een biologie boek van de middelbare school pakken. Uw vergelijking slaat dus nergens op.

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:44

@HectOrro "Heel indrukwekkend, voor al als je bedenkt dat de EU pas in 1993 is gevormd." Als je ook maar even de moeite had gedaan om te googlen, had je gezien dat het helemaal niet zo indrukwekkend is. https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Commissie

Eric Minnens
Eric Minnens10 dec. 2022 - 4:18

>Wikipedia> ● Sotiri Dimpinoudis [@sotiridi] (December 9, 2022). "Here is European parliament Eva Kaili, saying 2 weeks ago that #Qatar "is a pioneer in labor rights, diplomacy, inteligent high educated" country, now i know why she said those things in front of the stage at the Europe Parlaiment building" (Tweet) – via Twitter. ●

Greendutch
Greendutch9 dec. 2022 - 23:20

als je zo’n baan hebt en dit doet / toelaat dan verdien je niet anders dan de rest van je leven diepe schaamte

8 Reacties
EUpiet
EUpiet9 dec. 2022 - 23:45

Ik weet niet hoelang je al op Joop bent maar hier is door mensen heel lang geleden al aangegeven dat Pasok totaal corrupt was. Dat ging onder meer over de Griekse schuldencrisis en de oorzaken daarvan. Syriza kwam toen sterk op en werd natuurlijk door het legioen van PvdAers alhier weggezet als populisme. Pasok werd verdedigt. Pasok heeft nooit anders gedaan. Het is cliëntelisme en corruptie. Een schandvlek voor de sociaal democratie.

PGS
PGS10 dec. 2022 - 8:03

Het probleem is dat dit soort mensen geen schaamte kennen. Wel een hele arsenaal aan excuses om recht te praten wat krom is.

Panthera
Panthera10 dec. 2022 - 9:51

Van mij mag je als de schuld vaststaat, die gene ook tegen een muur aanzetten.

Zandb
Zandb10 dec. 2022 - 10:52

PGS Over welk soort hebben we het? Ik kan het natuurlijk niet hardmaken maar zouden er niet heel veel mensen bestaan die zich zonder probleem lieten omkopen, als dat op hun pad zou komen? Waarom bijvoorbeeld zou u niet zo iemand kunnen zijn?

Gerygrr
Gerygrr10 dec. 2022 - 13:16

Hoe kijken wij nu terug op de houding vol dedain van Jeroen Dijsselbloem en de ruzie met Varoufakis? Daar ligt alles wat verkeerd ging…. Wij hadden hem moeten steunen.

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 17:45

"als je zo’n baan hebt en dit doet / toelaat dan verdien je niet anders dan de rest van je leven diepe schaamte" Dat is niet waar, je verdient ook een enorm salaris. Een tijdje geleden las ik dat de EU tien duizend werknemers in dienst heeft die meer verdienen dan de premier van het Verenigd Koningkrijk. Wie die mensen zijn, wat ze doen, en hoe het mogelijk is dat er zoveel functies hebben die zo'n enorm salaris opleveren, daar ben ik echter nog niet achter gekomen. De EU is een veel te grote, over gecompliceerde en ondemocratische organisatie.

PGS
PGS10 dec. 2022 - 18:25

@ Zandb (10 dec. 2022 - 11:52) Geloof het of niet: Ik ben slim genoeg om te voorkomen dat ik in zo'n situatie komt om omgekocht te worden. Een boel zelfkennis helpt plus een aantal waarden en normen. En geld accepteren voor diensten is niet een van hem.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout10 dec. 2022 - 19:08

@Gerygrr Dat kan nog steeds. Via DiEM25 https://diem25.org/nl/ En ik kan het niet nalaten om weer eens een topverslag van de VPRO in herinnering te brengen: Volk, macht en Varoufakis https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2015-2016/volk--macht-en-varoufakis.html Voor het derailleren van de sociaal democratie heb ik de rechtse plaag bij Joop.nl die de mogelijke, maar waarschijnlijke corruptie van Eva Kaili c.s. politiseert echt niet nodig.

Dehnus
Dehnus9 dec. 2022 - 22:51

Zolang ze ze oppakken en het bekend word gemaakt is het goed. Dan is corruptie aan banden. Als het stil blijft en je hoort niks? Dan moet je je zorgen maken.

2 Reacties
Sam V
Sam V10 dec. 2022 - 10:34

Twee dooddoeners als reactie op deze casus. Dit geval geeft natuurlijk geen enkel inzicht hoe groot de corruptie binnen de E.U. instituten en met E.U.-geld is.

Flix
Flix10 dec. 2022 - 11:51

. Deze corrupte dame is gepakt met heur fikken in de snoeptrommel , er , zullen er nog wel meer volgen maar het is niet p Onder het tapijt geveegd , en da,s weer enigzins positief.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk9 dec. 2022 - 22:37

Het Europees Parlement dat maandelijks een miljoenenkostend milieubelasting verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg in stand houdt.

5 Reacties
Martin108
Martin10810 dec. 2022 - 6:11

Wat ik begrijp is er binnen het Europees Parlement ook veel weerstand tegen maar wil Frankrijk daar kost wat kost aan vasthouden.

Zandb
Zandb10 dec. 2022 - 6:30

Gelijk En dat er dan binnen zo'n vreselijke organisatie corruptie vastgesteld kan worden.....

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 17:48

"Wat ik begrijp is er binnen het Europees Parlement ook veel weerstand tegen maar wil Frankrijk daar kost wat kost aan vasthouden." Dus heel veel partijen willen een positieve verandering doorvoeren, maar één partij ligt wegens egoïstische redenen dwars en het gaat niet door. Goh, je zou bijna gaan denken dat de EU niet goed functioneert.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk10 dec. 2022 - 18:10

"Wat ik begrijp is er binnen het Europees Parlement ook veel weerstand tegen maar wil Frankrijk daar kost wat kost aan vasthouden." Apart dat het Europees Parlement het belang van Frankrijk boven dat van geheel Europa vindt gaan. Anders hadden ze de regels wel aangepast.

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:46

" Het Europees Parlement dat maandelijks een miljoenenkostend milieubelasting verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg in stand houdt." Hoewel ik die verhuizing ook absurd vind, heeft het vrij weinig te doen met dit artikel.

Greendutch
Greendutch9 dec. 2022 - 22:16

gaat het nu om de betrouwbaarheid van Qatar of om personen binnen EU? wie kunnen we best vertrouwen? hoe gaat men dit controleren? ik neem een gok: ik denk dat Qatar hier de minst betrouwbare blijkt te zijn + dat een paar EU mensen aan de kant geschoven worden + dat de regels om te controleren strenger worden.

3 Reacties
EenMening3
EenMening39 dec. 2022 - 22:42

Dit verbaast me wel, maar niets menselijk is politici vreemd. Corruptie zie je vaker bij rechtse partijen, bij linkse partijen zie je meer #metoo misdrijven. Er wordt wel geopperd dat links de burgerlijke moraal heeft afgeschaft en dat daar niets voor in de plaats is gekomen.

Paul Spijkers
Paul Spijkers10 dec. 2022 - 6:55

Het gaat om de criminaliteit van personen van de EU, want de Belgie heeft helemaal geen jurisdictie in Qatar of over diplomatische agenten uit Qatar.

Hect0rro
Hect0rro10 dec. 2022 - 17:49

" Corruptie zie je vaker bij rechtse partijen, bij linkse partijen zie je meer #metoo misdrijven. " Bij linkse partijen kom je ook behoorlijk wat corruptie tegen, vergis je niet.

Gentleman
Gentleman9 dec. 2022 - 22:07

Niets bijzonders, de EU is zo corrupt als de pest

14 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa9 dec. 2022 - 22:12

Ja, daarom is het gevaarlijk om een Europese superstaat te hebben. Alle macht van een werelddeel geconcentreerd in één parlement, dat zogenaamd nooit zou corrumperen. Levensgevaarlijk.

Greendutch
Greendutch9 dec. 2022 - 22:47

voorbeelden, namen en rugnummers aub?> als je zulke abjecte uitspraken doet > (zegt meer over jou dan over een ander)

EenMening3
EenMening39 dec. 2022 - 22:47

Teveel macht geconcentreerd in 1 persoon of in 1 institutie is altijd riskant. Daarom zijn checks and balances zo belangrijk. In het Europees Parlement zitten teveel mensen uit corrupte landen. Dat maakt het voor integere politici moeilijk om een goed beleid te voeren.

Dehnus
Dehnus9 dec. 2022 - 22:52

Erm, omdat ze mensen oppakken en corruptie aanpakken? Dat is juist goed. In Nederland worden ze gewoon herkozen. In Hongarije ook. Maar goed types als Baloempablablablabla denken dat het tegen de lamp lopen bewijs is... maar een toeslagen, stikstok en Gas schandaal is niks.

oproerkraaier
oproerkraaier9 dec. 2022 - 22:56

u heeft meer voorbeelden?

EUpiet
EUpiet9 dec. 2022 - 23:19

@Greendutch Waarom abject? Wellicht ongefundeerd maar abject is wat anders. In dit geval is de EU politica wel degelijk corrupt. En er zijn tal van voorbeelden op te noemen van corrupte EU politici. Als u van mij een lijstje wenst kan ik u dat natuurlijk geven. Dus ik snap niet waarom u het woord abject gebruikt.

Brutus de tweede
Brutus de tweede10 dec. 2022 - 0:15

@greendutch Echt ? Iets met continu onterecht vergoedingen opstrijken door de parlementsleden, eventjes googlen en de beerput gaat open.

Max_Konijn
Max_Konijn10 dec. 2022 - 0:22

Pff..nooit verwacht.. ben het eens met Greendutch

Wakker Dier
Wakker Dier10 dec. 2022 - 18:09

Haha wat een wegkijkers die hier om voorbeelden vragen. Dan krijg je de indruk dat sommige mensen de slechte kanten van de EU niet willen zien, ondanks dat het best een goed plan is om binnen Europa samen te werken.

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:46

"Niets bijzonders, de EU is zo corrupt als de pest" En Gentleman is een crimineel. Zie, ik kan ook loze beschuldigingen maken.

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:47

@EUPiet "Waarom abject? Wellicht ongefundeerd maar abject is wat anders. " Omdat Greendutch het waarschijnlijk abject vind om beschuldigingen te maken zonder onderbouwing. Dat ben ik overigens met hem eens.

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:48

@Brutus "Iets met continu onterecht vergoedingen opstrijken door de parlementsleden, eventjes googlen en de beerput gaat open." Ga je gang. Zal mijn adem niet inhouden....

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:49

@Wakker Dier "Haha wat een wegkijkers die hier om voorbeelden vragen. Dan krijg je de indruk dat sommige mensen de slechte kanten van de EU niet willen zien, ondanks dat het best een goed plan is om binnen Europa samen te werken." Nog een die anderen belachelijk maakt, maar zelf niet de minste moeite toont om zijn beweringen met feiten aan te tonen.

EUpiet
EUpiet11 dec. 2022 - 13:58

@Volrin https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/nauwelijks-controle-op-declaraties-europarlementariers Het is allemaal al zo lang bekend. Ook het inchecken en gewoon weer weg gaan, declaraties over woonkosten en reiskosten maar elders verblijven. Dat maakt ze niet anders dan andere politici maar het maakt ze ook niet beter. Het zijn mensen die daar zitten. Mensen met goede en slechte eigenschappen maar de meeste zijn gewoon bezig met eigenbelang. Het lobbycircuit is immens en de mens is zwak. Termen zoals socialist, sociaal democraat, liberaal, christen democraat, het zijn echo's uit het verleden. Ideologie is dood lang leve de grote leegte.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa9 dec. 2022 - 22:01

duistere vrouw haha

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens10 dec. 2022 - 4:47

@Baloem, Ja, om een duistere carrière te starten hoef je je niet per se als 14-jarig straatjochie te melden bij de plaatselijke mocromaffia, maar kun je je ook als 14-jarig elitemeisje melden bij de jeugdbeweging van een politieke partij... (Sywert van Lienden, nog zo'n elite- eh... jochie.)

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa10 dec. 2022 - 12:39

Wel ook een heel mooie vrouw, trouwens Mag ik dat zeggen, of is dat 'seksistisch'?

EUpiet
EUpiet9 dec. 2022 - 20:38

Pasok zijn sociaal democraten, tenminste dat waren ze lang geleden. Het is een zusterpartij van de PvdA. Ze heeft ook al lang geleden een vuile deal met Goldman Sachs gemaakt om te verbloemen hoe Griekenland er werkelijk economisch voorstond. Die hele partij hangt aan elkaar van corruptie en schandalen en het is me dan ook een raadsel hoe deze mevrouw vice voorzitter van het EU parlement kon worden. Walgelijk.

1 Reactie
PGS
PGS10 dec. 2022 - 8:05

Misschien is het spreekwoord "soort zoekt soort" hier van toepassing ?!

Thuiszitter
Thuiszitter9 dec. 2022 - 20:22

Hoe kan dat mens nu vice voorzitter zijn ?

1 Reactie
dordtenaar2
dordtenaar210 dec. 2022 - 9:14

Heel simpel. De socialisten hadden nog recht op een vice voorzitterschap. De Grieken hadden er nog geen. Dus een Griekse socialist moest het zijn. Dan vrouwen op zogenaamde hoge posten is ook belangrijk. Dat zijn dus 3 vinkjes. Dus de keuze was zeer beperkt. In het europees parlement is afkomst en vrienden veel belangrijker dan kennis en ervaring.

EenMening3
EenMening39 dec. 2022 - 20:16

Een linkse partij is geen garantie voor integriteit. Hoeveel rotte appels zitten er nog in het Europees Parlement?

3 Reacties
EUpiet
EUpiet9 dec. 2022 - 23:14

Pasok is al heel lang niet meer links. Derde weg maar dan nog een graadje erger.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa10 dec. 2022 - 13:29

Ik zou deze mensen niet 'links' noemen. Derde weg 'links' is neoliberalisme. PVDA is bijvoorbeeld niet links. SP wel

Volrin
Volrin11 dec. 2022 - 11:50

"Een linkse partij is geen garantie voor integriteit. Hoeveel rotte appels zitten er nog in het Europees Parlement?" Integriteit is een menselijke uitdaging. Dus daar zal je bij alle partijen mensen van kunnen vinden die daar moeite mee hebben. In alle organisaties, dus niet enkel het EP.