Joop

Via webcam meekijken in vogelnesten

  •  
28-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
levedelente.jpg
'Beleef de lente' weer van start
Vanaf vanmorgen is ‘Beleef de lente’ weer van start gegaan. De Vogelbescherming heeft webcams opgehangen in de nesten van acht verschillende vogels, die 24/7 te volgen zijn.
Op www.beleefdelente.nl  kan je meekijken in de nesten van een Steenuil, Torenvalk, Oehoe, Koolmees, Ooievaar, Boerenzwaluw, Boomklever en Kerkuil.
Vorig jaar kwamen 900.000 mensen af en toe kijken hoe het de vogels verging. De webcams zijn opgehangen ver voor de nesten in gebruik werden genomen, zodat de vogels niet zouden worden gestoord. Om dezelfde reden wordt de locatie van de nesten ook geheim gehouden.
Op de video is te zien hoe drie jaar geleden een kleine Slechtvalk uit het ei kroop en hoe hij daarna door zijn ouders wordt gevoerd.

Meer over:

nieuws, groen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

7731BK11
7731BK1128 feb. 2010 - 9:10

Vorig jaar "beleef de lente" regelmatig gezien. Heel bijzonder om live, van ooievaar tot koolmees, en van slechtvalk tot ijsvogel, het leven rond en in de nesten live te kunnen volgen.

RectorReflector
RectorReflector28 feb. 2010 - 9:10

Vorig jaar heb ik voor de biologielessen van groep 6 (thema lente) een lesprogram ontwikkeld naar aanleiding van de site: "Beleef de lente". Geweldige manier om de leerlingen te laten kennismaken met het proces 'des levens'. Deze site is een must voor alle natuurliefhebbers. Jong en oud.

Nikos2
Nikos228 feb. 2010 - 9:10

Leuk heb het vorig jaar ook wel eens gezien :)

[verwijderd]
[verwijderd]28 feb. 2010 - 9:10

Zelfs de vogels die vlogen van oost naar west berlijn wordt tegenwoordig geen privacy gegund. :-(

1 Reactie
RectorReflector
RectorReflector28 feb. 2010 - 9:10

De gedachte achter uw reactie lijkt een licht sarcastische ondertoon te hebben. Ik verwacht daar dan een knipogende smiley achter te zien. Nu lijkt het erop dat u zich daadwerkelijk druk maakt om de privacy van onze gevederde medeaardbewoners, wat mij toch ietwat beangstigd en verward. Misschien kunt u helderheid brengen in een volgende reactie. Want als u serieus bent met bovenstaande stelling, dan sluit ik enige discussie niet uit.