Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verzorgingshuis bedreigd na oproep viruswaanzinnige Willem Engel

  •  
23-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
Tegenstanders mondkapjesplicht weggestuurd uit centrum Rotterdam

© ROTTERDAM - Willem Engel van Viruswaarheid bij het politiebureau met tegenstanders van de mondkapjesplicht. Sinds woensdag is een mondmasker verplicht in delen van Rotterdam. De demonstranten

Personeel van verzorgingshuis Guldenakker in Goirle is bedreigd nadat corona-ontkenner Willem Engel het telefoonnummer van de instelling op zijn Facebook-pagina had geplaatst. Volgelingen van Engel wensten de medewerkers onder meer ‘een langzame, pijnlijke en eenzame dood’ toe. Dat meldt De Stentor. “Onze telefonistes werden uitgescholden en waren daardoor behoorlijk van slag”, verklaart een woordvoerder tegen de krant.
Het verzorgingshuis ging twee weken op slot vanwege een corona-uitbraak. Omdat aanvankelijk niet duidelijk was waar de besmettingsbron zat, besloot het woonzorgcentrum in overleg met de GGD tot een tijdelijke sluiting. Engel was des duivels: “We hebben geconcludeerd dat dit nooit meer mocht”, schreef hij 10 september op Facebook. Hoewel er werd gedreigd met een protestactie, bleef het bij dreigtelefoontjes. Sinds woensdag is verzorgingshuis Guldenakker weer open.
Viruswaanzinnigen en andere corona-ontkenners proberen hun gebrek aan argumenten regelmatig te compenseren met dreigementen en agressie. Verscheidene demonstraties liepen uit de hand. Ook werd Pieter Omtzigt vorige maand in Den Haag achtervolgd door complotdenkers. Een van hen maakte het CDA-Kamerlid uit voor ‘mongool’ en dreigde hem dood te slaan. Een week geleden werd Mark Rutte belaagd door een demonstrant van Viruswaanzin.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (20)

Verwarrend
Verwarrend24 sep. 2020 - 10:12

Mijn vrouw en ik hebben 2 weekenden per maand een meisje te logeren. Zij woont op een instelling en heeft geen familie waar ze naar toe kan. Van de week moest ze een paar niezen. Beleid van die instelling, ze moest op haar kamer blijven, 3x4 met de deur aan de buitenkant op slot. Als een gevangene dus, 1 uur per dag eruit om te luchten. Dit totdat ze een coronatest had ondergaan en de uitslag bekend was (negatief) Dit zou gewoonweg niet moeten mogen. Je kan en mag mensen niet zomaar opsluiten. Niet in een verzorgingstehuis, en niet in die instelling. Uiteraard is het absurd om san het personeel te gaan bedreigen maar in mijn ogen is dat gewoonweg wanhoop. Wanhoop vanwege onmenselijke behandeling. Schrijf daar eens een opiniestukken over, of gaan we echt de kant op dat elk individueel recht onderdanig moet zijn aan het collectief?

4 Reacties
Gerygrr
Gerygrr24 sep. 2020 - 10:36

Zucht! Er is te weinig personeel! Alle mogelijkheden om extra aandacht te geven zijn wegbezuinigd. Er moet meer geld naar de zorg, het onderwijs en politie.

DaanOuwens
DaanOuwens24 sep. 2020 - 11:00

@ Verwarrend Jij schrijft: Beleid van die instelling, ze moest op haar kamer blijven, 3×4 met de deur aan de buitenkant op slot. Als een gevangene dus, 1 uur per dag eruit om te luchten. Dit totdat ze een coronatest had ondergaan en de uitslag bekend was (negatief): Dat kan in sommige situaties de enige oplossing zijn. Het is niet het resultaat van landelijk beleid, maar van de manier waarop de instelling functioneert en de andere bewoners. Dus daar moet je kritiek zich op richten. Het zelfde geldt voor zorgcentra. Sommige zijn zo gebouwd dat het niet mogelijk is bewoners ten opzicht van elkaar te isoleren. Dus soms is het in het belang van het individu en anderen individuen om dit soort ingegrepen te doen. En niemand is daar gelukkig mee. Een andere optie zou zijn het meisje een week in huis te nemen.

TheBigLebowski
TheBigLebowski24 sep. 2020 - 15:05

Het is eerder andersom, we leven hier niet in een communistisch land. Een beetje meer collectiviteitsgevoel zou bij een hoop mensen geen kwaad kunnen. Goed te zien in dit soort crises dat 40 jaar neo-liberaal IK-en-de-rest-kan-stik-beleid zijn "vruchten" heeft afgeworpen. Mensen die om een jaartje wat meer op elkaar letten al beginnen te schermen met hun vrijheidsideaal, om te kotsen.

Verwarrend
Verwarrend24 sep. 2020 - 19:50

@Gijsje, Teveel bezuinigd? Gemiddeld krijgt die instelling 100.000 euro per cliënt, daarbovenop worden woonkosten en boodschappen geld door de cliënten,middels hun uitkering betaald. Per woonunit van 12 personen is er aldus een kleine 1,5 miljoen per jaar beschikbaar. Het geld i s er dus wel degelijk, maar wordt waarschijnlijk veel te vaak aan andere zaken dan begeleiding besteedt. Altijd die roep om meer geld, en de valse stelling dat er op zorg bezuinigd wordt of is, moet maar eens uit de lucht. @Daan, een week in huis nemen is wat ons betreft geen probleem. We hebben ruimte en we weten dat we zoiets aankunnen vanwege onze ervaringen met onze pleegdochter, ff die 24/7 bij ons woont. Probleem hier is de curator vh meisje.(jonge vrouw eigenlijk, althans fysiek). Deze is op vakantie en een maand niet bereikbaar wegens vakantie en de vervanger heeft 0 beslissingsbevoegdheid. Over een week ofzo zullen de maatregelen landelijk weer strenger worden en gaat de instelling gewoon weer drie of vier maanden op slot. Geen visite, 1 uur gsm per dag, en dat voor een groep 21 jarigen.

Piet Helmons
Piet Helmons24 sep. 2020 - 9:50

Laat die Willem Engel eens een weekje meekijken op een Corona IC afdeling. Dan weet hij wellicht beter of het virus waanzin is of niet.

1 Reactie
TheBigLebowski
TheBigLebowski24 sep. 2020 - 15:06

Daar liggen inderdaad nog genoeg mensen die in tegenstelling tot wat hij beweert nog WEL mee willen doen. Die man zouden ze moeten opsluiten.

[verwijderd]
[verwijderd]24 sep. 2020 - 8:45

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
tomaatnet
tomaatnet24 sep. 2020 - 15:42

Wat een toepasselijke naam die plaat. Hoe komt u erop.

Tom Meijer
Tom Meijer29 sep. 2020 - 14:56

@tomaatnet Geen aardrijkskunde gehad op school?

Jerry Bidet
Jerry Bidet24 sep. 2020 - 7:42

Willem is een duivel in engelkledij.

wegmetons
wegmetons23 sep. 2020 - 20:35

Dus we zijn hier nu zover gekomen in dit land dat we medewerkers van een zorginstelling verrot schelden als ze de gezondheid van de bewoners willen beschermen en dat we een premier niet meer met respect aanspreken maar compleet de ziekte in schelden. En waarom? Omdat we door een akelig virus niet meer naar de kroeg of het sport stadion kunnen. Manmanman

1 Reactie
tomaatnet
tomaatnet24 sep. 2020 - 15:46

Dat is nou die maakbare en verwende maatschappij. 3 tot 4 x per maand een evenement, regelmatig zuipfestijnen. Alles moet kunnen en voorspelbaar zijn en anders klagen, klagen klagen. W-j zegt hier in de Achterhook: neet klage moardrage. Attamottamottat.

Gerry Jöris
Gerry Jöris23 sep. 2020 - 18:52

Engel vliegt steeds harder uit de bocht. En de lafaard spant zijn volgers voor zijn karretjes waardoor hij zelf buiten schot blijft.

Thuiszitter
Thuiszitter23 sep. 2020 - 18:22

Wat een vreemde kostgangers heeft God toch , zei mijn oma altijd over de vreemde snuiters in de maatschappij. Zij had gelijk. Willem & co zijn voor mij niet te volgen.

Bouwman2
Bouwman223 sep. 2020 - 17:52

Op zichzelf is een verzorgingshuis zeer bedreigend, het is een sterfhuisconstructie. Een bordje met : wie hier binnen gaat kan het vergeten erop zou zowel letlerlijk als figuurlijk zeer juist zijn. Mensen laten zich gedwee naar de slachtbank voeren. Blijkbaar is ze de gore moed in de schoenen gezakt.. En het rare is dat Nederland juist om de opstandigheid te boek staat, een Orlando furioso is. Maar nou precies niet op dat punt. Eigenlijk is Nederland dociel. Ik zou er dus rekening mee houden als je ze aan het opjutten bent.

4 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer24 sep. 2020 - 8:27

Wat wil je eigenlijk zeggen?

NoahAmber
NoahAmber24 sep. 2020 - 8:42

@Bouwman 23 september 2020 at 19:52 Op zichzelf is een verzorgingshuis zeer bedreigend, Dat is de A2 oversteken ook.

vdbemt
vdbemt24 sep. 2020 - 9:49

Engel heeft heel goed in de gaten dat een deel inderdaad dociel is. En weet die heel goed voor zijn gevaarlijke (want democratie-ondermijnend en in dit geval ook nog eens gevaarlijk voor de nationale gezondheid) karretje te spannen.

tomaatnet
tomaatnet24 sep. 2020 - 15:49

Ik hoop voor u dat u, als het zover is, thuis vredig zult inslapen. Verder vind ik uw reactie nogal warrig en niet ter zake doend.