Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Verzet tegen 'zwakke leiding' Greenpeace groeit

  •  
29-07-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_Greenpeace_RNW_300
Na Greenpeace Nederland ook Greenpeace International in opstand tegen directie
Het rommelt niet alleen binnen Greenpeace Nederland, ook werknemers van Greenpeace International komen in verzet tegen de directie van de internationale milieuorganisatie. Ze willen dat Kumi Naidoo opstapt als algemeen directeur en slechts aanblijft als ‘ambassadeur’, zo schrijft de Volkskrant maandag.
De staf van Greenpeace International wil  volgens de Volkskrant :
meer transparantie, een betere interne klachtenprocedure, strakker toezicht op het uitbetalen van dubieuze declaraties, milieuvriendelijk privégedrag van medewerkers en het stopzetten van de betaling aan de ‘vrijwilligers’ van de raad van toezicht, die nu jaarlijks 10- tot 35 duizend euro krijgen.
Het personeel reageert hiermee op twee affaires rond Greenpeace International die mede door de zwakke leiding zouden zijn veroorzaakt. Eerder eisten ruim veertig campagneleiders van Greenpeace Nederland in een brief het aftreden eisen van programmadirecteur Pascal Husting, omdat die per vliegtuig tussen zijn werk in Amsterdam en zijn woonplaats Luxemburg forenst. Die brief blijkt nu onderdeel van een veel breder verzet.
De medewerkers doen 29 voorstellen om de organisatie te verbeteren, waaronder betere managementcursussen en het instellen van een Ombudsman. Zij zijn vooral bezorgd over het behoud van kernwaarden van Greenpeace en de steun bij vrijwilligers en donateurs over de hele wereld.
De staf vindt dat algemeen directeur Naidoo een stap terug moet doen, omdat hij niet is opgewassen tegen de taak. Naidoo zal deze stap terug echter niet doen, schrijft hij in een antwoord. De directie wordt snel uitgebreid. Een Ombudsman vindt hij overbodig, aldus de Volkskrant.
Foto cc: RNW.org

Meer over:

nieuws, groen

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

123456zeven
123456zeven29 jul. 2014 - 8:32

Dan heb je als actievoerder bij Greenpeace weinig keus. Zelf opstappen dus.

johanw2
johanw229 jul. 2014 - 8:32

Dat klinkt als iedere andere multinational met MBA's en soortgelijke spreadsheetmanagers aan de top.

Meta Foor
Meta Foor29 jul. 2014 - 8:32

genoeg advocaten bij greenpeace ... dat loopt wel los en wordt keurig in doofpot gestopt, met een verkapte bonus.

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten29 jul. 2014 - 8:32

Dit is exemplarisch voor de situaties bij grote bedrijven. Sinds de MBA titel (Management By Absence) is uitgevonden en de top alleen nog maar uit cententellers bestaat, gaat het alleen nog maar slechter met de cultuur binnen bedrijven.

Fredolo
Fredolo29 jul. 2014 - 8:32

Als linkse mensen om 'sterke leiding' vragen, dan hebben ze ergens iets niet begrepen. Gelukkig roepen ze ook andere dingen zoals transparantie en meer milieuvriendelijk privegedrag, maar de roep om 'sterke leiding' geeft toch te denken.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2014 - 8:32

Kunnen de aktievoerders van Greenpeace zich niet gewoon vastketenen aan de trein uit Luxemburg om hun baas het werken onmogelijk te maken? Da's toch de modus operandus daar?

1 Reactie
EricWakker
EricWakker29 jul. 2014 - 8:32

Eh... gaat het er niet over dat hij een wekelijkse vlucht maakte omdat zijn vrouw niet wilde verhuizen en omdat de treinreis onredelijk veel tijd vergde?