Joop

Verzet christen-democraten tegen Wilders verdampt

  •  
29-07-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
merkel_300_06.jpg

Volkskrant: CDA-top lijkt klaar voor onderhandelingen met PVV … CDA-achterban protesteert minder tegen regeren met extreemrechtse partij ... Update 14.00u: PVV, VVD en CDA houden fractieoverleg

Het lijkt erop dat het CDA de PVV steeds minder weerzinwekkend gaat vinden– zowel in de top van de partij als bij de achterban. Volgens de Volksrant is het bij de geheime gesprekken tussen VVD, PVV en CDA niet meer de vraag óf, maar hoe de rechtse samenwerking kan worden vormgegeven.
Volgens de Volkskrant is het nu vooral de vraag of de rechtse partijen gaan onderhandelen over een driepartijencoalitie of over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV.
Behalve de partijtop lijkt ook de CDA-achterban langzaam maar zeker te wennen aan de gedachte van een samenwerking met de PVV. Bij het partijbureau komen “meer mails dan normaal” binnen, zegt een woordvoerster, “maar zeker geen honderden zoals die eerste keer”. Bovendien is het beeld van de reacties, die toen bijna uitsluitend negatief waren, nu gemêleerd; veel CDA’ers zouden ook waardering uitspreken voor de voorwaarden die Verhagen aan Wilders heeft gesteld.
Informateur Ruud Lubbers heeft de rechtse partijen intussen een ultimatum gesteld. Hij wil uiterlijk zaterdag om middernacht uitsluitsel. Krijgt hij dat, dan brengt hij vermoedelijk uiterlijk maandag advies uit aan de koningin. Zij kan Lubbers dan eventueel benoemen als informateur van een meerderheidscoalitie.
Update 14:00u: Vrijdagmiddag houden de VVD, PVV en CDA fractieoverleg om de resultaten van de gesprekken te bespreken. Er zou al een oplossing gevonden zijn voor de meningsverschillen tussen Wilders en Verhagen over de islam, nu moet er nog besloten worden of er voor een meerderheidskabinet wordt gekozen of een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV, meldt Trouw.
Lees meer bij de Volkskrant

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (169)

geejeehaa
geejeehaa29 jul. 2010 - 7:17

Zolang er niets duidelijk is w.b. de inhoudelijke afspraken die gemaakt zijn lijkt het me te vroeg om paniekerig te gaan doen over mensenrechten, de grondwet etc. CDA en VVD zullen van de PVV eisen dat hij de grondwet respecteert en discriminerende bepalingen laat vallen. Wilders vindt dat best: die zal elke maatregel voor een strenger integratie- en immigratiebeleid als PVV-succes claimen.

Thomas22
Thomas2229 jul. 2010 - 7:17

Voortschrijdend inzicht.

brynnar
brynnar29 jul. 2010 - 7:17

"Bij het partijbureau komen "meer mails dan normaal" binnen, zegt een woordvoerster, "maar zeker geen honderden zoals die eerste keer". " Het zuiden des lands, traditioneel gezien het terrein van het CDA-electoraat, heeft sinds deze week vakantie. Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben? Mvgr - B

x.x
x.x29 jul. 2010 - 7:17

Keep your friends close but your enemies closer. Hebben ze toch geluisterd naar me.

Brama
Brama29 jul. 2010 - 7:17

Ik verbaas me altijd over de intellectuele spagaat die het CDA blijkbaar moeiteloos kan maken. 'Christelijk' gaat toch over liefde, mededogen, verbondenheid met anderen, empathie etc. Toch kan het CDA ongenadig hard en manipulatief zijn en is het desnoods bereid over lijken te gaan om het politieke doel te bereiken. Net als een man die in de kerk de deur plat loopt, thuis echter zijn vrouw mishandeld en zich desondanks moreel superieur acht aan mensen die nooit naar de kerk gaan. Of je hebt simpelweg een verminderd moreel besef of je bent uiterst creatief in het rationaliseren van eventueel aanwezige schuldgevoelens. Ik hoop dat dit walgkabinet er niet gaat komen, maar ik ben bang dat dat ijdele hoop is.

JanB2
JanB229 jul. 2010 - 7:17

Behalve de partijtop lijkt ook de CDA-achterban langzaam maar zeker te wennen aan de gedachte van een samenwerking met de PVV. Bij het partijbureau komen "meer mails dan normaal" binnen, zegt een woordvoerster, "maar zeker geen honderden zoals die eerste keer". Een zeer voorbarige conclusie. Mensen blijven niet waarschuwen, die sturen gewoon 1 keer een verontruste mail en trekken dan hun conclusies.

paulvr2
paulvr229 jul. 2010 - 7:17

Ach, dat zijn we wel gewend. Ik hoef alleen maar te verwijzen naar al die CDA kreten over Rentmeesterschap en dat naast hun aanbidding van de heilige markteconomie te leggen. Profijt gaat voor, zelfs al weet je dat je daarmee de aarde milieutechnisch gezien om zeep helpt. Met het thema racisme is het net zo. Je doet een tijdje alsof je je ervan distantieert maar als het puntje bij paaltje komt kies je eieren voor je geld...

doeidoei
doeidoei29 jul. 2010 - 7:17

Op zich niet verwonderlijk dat er minder e-mails door het CDA ontvangen worden. Wanneer je niet meer op een partij stemt, waarom zou je er dan nog wel e-mails aan sturen? Dat geldt voor ongeveer een derde van de CDA kiezers uit 2006. Over rechts dus. Alle werkbare linkse combinaties zijn onderzocht, formeel of informeel, Opvallend is m.i. nog steeds dat de SP daarin geen rol van betekenis speelde. Kennelijk oordeelt de Majesteit in samenspraak met haar adviseurs, dat deelname van de SP niet tot een vruchtbare samenwerking tussen Regering en het Parlement leidt. Op zich een conclusie die verwondert, omdat dit kennelijk met de PVV nu wel mogelijk lijkt. Daar zou de heer Roemer wel eens een veel groter imago / politiek vraagstuk hebben op te lossen dan de PVV. Alle (andere) opties over links lijken daarmee van de baan. De Middenvariant was dat al. Paars+ is ook van de baan, het is dus nu over rechts of nieuwe verkiezingen. Mocht er zaterdag as om 23.59 uur geen witte rook zijn, gaat mijn voorkeur uit naar nieuwe verkiezingen. Een nieuw mandaat van de kiezer voor een nieuwe regering is harder nodig dan ooit gezien de voorliggende uitdagingen.

JanB2
JanB229 jul. 2010 - 7:17

Het is overigens niet uit te sluiten (en ik hoop in het landsbelang dat dit ook het geval is) dat Lubbers en Verhagen al tot in details hebben doorgesproken hoe en wanneer dit overleg gaat mislukken.

karuna2
karuna229 jul. 2010 - 7:17

Dat er minder protesten binnenkomen bij het CDA vind ik niet gek. Al die CDA'ers zitten mogelijk met dezelfde verwarring waar ik mee zat. Ik merkte dat het in gedachten verschoof van: je moet de rechtstaat beschermen, naar, nou ja, als Wilders zijn ergste maatregelen toch niet kan uitvoeren dan is het misschien niet zo erg. Dan zeg je in feite: het geeft niet dat je discriminatie in de ogen van de burger legitimeert als het je het maar niet legaliseert. Dat daarmee discriminatie tot iets 'gewoons' gemaakt is, is blijkbaar ook helemaal niet belangrijk. Dat je ermee ook zegt: inderdaad vroeger hebben zij (ahum) het he-le-maal fout gedaan, dat had absoluut niet gehoeven én immigratie is de grootste ellende die ons overkomen is, is ook niet belangrijk. Maar ook ik merkte me door het simpele onderhandelen van de VVD en het CDA met de PVV "gestuurd" naar een keuze. 1) Of ik snap er niets van (met een gedachte als, ik zal er wel niet voldoende van weten), het kan en maakt blijkbaar niet uit dat je gewoon gaat onderhandelen met iemand die wil discrimineren 2) óf ik moet echt twijfelen aan de integriteit van de VVD en het CDA. Deze keuze levert een flinke cognitieve dissonantie op. Mijn verwarring geeft mij aan dat keuze 1 zich flink roerde. Dat is gek want als je me los van deze situatie zou vragen: mag je iets doen dat discriminatie legitimeert, dan zal ik altijd 'NEE' zeggen, of ik er nou alles van begrijp of niet. Gewoon 'NEE', punt. Maar het alternatief: keuze 2, twijfelen aan de integriteit van VVD en CDA levert een machteloos, angstig en boos gevoel op. Dat is akelig, dus wil ik ervan weg en dus 1 'dat het misschien wel niet uitmaakt' de kans. Het is immers vervelend te moeten bedenken dat VVD/CDA straks de dienst gaan uitmaken en ik ze dus eigenlijk niet kan vertrouwen. Ze kiezen toch wel een beetje heel erg duidelijk kiezen voor macht in plaats van iets uitdragen waar je volledig achter zou moeten staan. Ook het feit dat je toch wel enig respect hebt voor politici "stuurt" me richting 1. Keuze 1 heeft dus flinke medestand in mijn gedachten. Vandaar mijn verwarring. Ik kan alleen maar voor mezelf spreken, dus doe ik dat, maar ik zou niet verbaasd zijn als veel CDA' ers met eenzelfde verwarring en keuze te maken krijgen. Mijn keuze is weer definitief gevallen op de tweede mogelijkheid: ik vertrouw de VVD en het CDA niet meer. Gaat ook niet meer veranderen wat mij betreft, hoe vervelend dat ook voelt. Discriminatie legitimeer je niet. PUNT. Want dan al laat je het gelijkheidsbeginsel los. Het kan overigens nog flink "lachen" worden want er wordt nu gedaan alsof het de agenda is van Wilders om Nederland te helpen regeren. Volgens mij is dat de agenda van Wilders helemaal niet. Die wil de islam bestrijden. Gaan de VVD en het CDA er nou vanuit dat ze dat helemaal niet terug gaan zien?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 jul. 2010 - 7:17

De joden zijn nog steeds boos opde voormalige Paus en de katolieken die zoude de Nazi hebben gesteunt. Nu de Christen democraten een dikke zoen geven aan de Nederlandse anti-moslims ben ik juist begonnen met de vraag: zij de christenen wel voor de liefde en de vergeving of hangt het VOC-mentaliteit nog steeds in de Nederlandse lucht?

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

Voor de Nederlandse bevolking is het nu duidelijk....je mag discrimineren,haatzaaien tot je erbij neervalt,niemand legt je een strobreed in de weg,het mag allemaal in dit land. Op naar het uitgangsleven,de donkere uurtjes in de steden etc,kan iedereen vrij zijn gang gaan,iemand in de regering doet het ook dus waarom wij niet. We hebben nu allemaal een vrijbrief...gekregen van het CDA en de VVD. Dank. Vooral voor de moslims en de kinderen van moslims in dit land,die zullen een heerlijk leven krijgen hier. Wellicht wachten ze niet eens meer op de donkere uurtjes.

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

Geen gek idee.....een oproep aan iedereen om de vlag halfstok te hangen als ze eruit zijn.....een teken aan de wand

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 jul. 2010 - 7:17

Gecondoleerd Nederland met het verlies van je geliefde, het rechtstaat en democratie. Gaat u het begraven of creanimeren? Sorry; ik moet hier zelf omlachen!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen29 jul. 2010 - 7:17

Het lijkt erop dat de Christenen nu het belang van de vrijheid van godsdienst opzij zetten om maar weer op het pluche te komen. Laten we van deze kans zo goed mogelijk gebruik maken en nog in 2010 het christendom (en de islam en andere godsdiensten) verbieden.

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

http://radioislam.org/historia/hitler/mkampf/pdf/ned.pdf Voor iedereen,lees dit eens in de vrije uurtjes en denk eens na. Het is vrij op internet te lezen. Het is niet moeilijk te begrijpen hoe uit een ziek brein is ontstaan wat is ontstaan. Waren toen maar meer mensen alert geweest.....ook toen konden ze het lezen en het blijft mij verbazen dat zoveel mensen achter zo'n man gingen staan. Bij het lezen weet je gewoon....hier schrijft een zeer gefrustreerde zieke man.

Frits652
Frits65229 jul. 2010 - 7:17

Tja... pvv spreekt met vvd en cda, deze twee als minderheidskabinet te gedogen. Ik vind dat ontzettend laf van de pvv... Toon dan ballen, en stap in dat kabinet... Wat de Blonde Geert gaat doen, is wegduiken voor de verantwoordelijkheden, terwijl hij wel weer een grote mond kan gaan opzetten (en vvd/cda in gijzeling kan houden...).

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 jul. 2010 - 7:17

lubbers tegen verhagen: je moet gaan handelen met Wilsers, jongen! Verhagen: o! is dat verstandig voor ons allemaal? Lubbers: verdorrie; tuurlijk is het verstandig, maar.. Verhagen: wat maar?! Lubbers: je moet wel goed luisteren naar die on-Hollandse jongen en meteen gaan roepen dat het prettig is om met Wilders te onderhandelen, niet laten zien dat je hem niets vind.De telegraaf kan ons breken en hem als slchtoffer neer zitten. Verhagen: O! dat is wel en prima idee inderdaad. Lubbers : inderdaad je moet net slim zijn als Wilders en zijn onzichbare vriendje en duwers, uiteindelijk valt hij uit de boot en gaat diep in de zee verdrienken. Verhagen: dus ik moet gewoon blijven lachen; hem leuk vinden en blijven hakken dat Nederland graag als rechtsstaat willen houden. Lubbers: als je toch naar buiten gaat; zeg geen lelijke dingen over hem zoals je een paar maanden tegen hem deed; het helpt niet. Verhagen: OKIDOKI

ErnsTT2
ErnsTT229 jul. 2010 - 7:17

Horror Vacui, is a theory first proposed by Aristotle in the Fourth book of Physics; Nature abhors a vacuum, and therefore empty space would always be trying to suck in gas or liquids to avoid being empty Ziehier de Functie van de PVV...

Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

De kans op een VVD/PVV/CDA-kabinet groeit. Uit: http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2010/07/rechts_heeft_goeie_kans.html 'Rechts heeft goeie kans' De kans is groot dat er een rechts kabinet komt. Dat denken enkele deskundigen op het gebied van staatsrecht. Ook voor het CDA kleven er voordelen aan een samenwerking met de VVD en de PVV. Politicoloog Rinus van Schendelen van de Erasmus Universiteit schat de kans op een rechts kabinet nu al in op meer dan 50 procent. Vandaag zaten VVD-leider Mark Rutte, Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) voor de vierde dag op rij aan tafel op informele basis.

SKDJ69NL
SKDJ69NL29 jul. 2010 - 7:17

Echt wonderlijk hoeveel energie er gestoken kan worden in een richting waarin de burger gemanipuleerd wordt. Omdat de partijen er met elkaar uit zouden moeten komen zou voorop moeten staan dat de burger grotendeels gekozen heeft voor een sociaal beleid. Blijkbaar slaat winnen en verliezen beter aan bij het klapvee waardoor we nu met de grootste verliezer en de grootste winnaar als machthebbers in de volksvertegenwoordiging gaan regeren. Lang leve de macht van het volk.

Jahannas
Jahannas29 jul. 2010 - 7:17

...verdampft noch mal! Aber wir haben es nicht gewusst!

Wout Berlinck
Wout Berlinck29 jul. 2010 - 7:17

Punt is dat de situatie van nu vooral goed voor de babyboomers werkt. Schaapjes op het droge, allang uit de midden- of achterstandswijken. Kunnen goed mee met de waardestijging op alles, omdat het bezit al daar is. Pensioen is gearriveerd of komt er aan. Vanuit die situatie is het makkelijk om idealen te hebben. Voor de babyboomer is het nu tijd om van de luie reedt te komen en de idealen ook te leven. Minder verontwaardiging, meer participatie. Heb de linkse dogma's allemaal meegekregen in de jeugd, maar de ervaring leert anders als post-babyboomer. Overtuig me met iets anders dan woorden ..

JoopSchouten
JoopSchouten29 jul. 2010 - 7:17

Vreselijke ontwikkeling. Griezelig zelfs.

2 Reacties
dooper
dooper29 jul. 2010 - 7:17

Ontwikkeling? De status quo vasthouden zal je bedoelen: de grootste schreeuwers hebben gelijkl

SamenSterk2
SamenSterk229 jul. 2010 - 7:17

griezelig dat de democratie werkt? Of griezelig dat problemen in Nederland al jaren worden weggemoffeld door linkse partijen en daardoor mensen rechts gaan stemmen..puur uit frustratie?

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

CDA wat zo ontzettend afgestraft is..... "EEN PACT MET DE DUIVEL SLUITEN" zo gemakkelijk worden grenzen verlegd. Dag CDA Bij de volgende verkiezingen regelrecht het ravijn in samen met de twee andere partijen,en terecht

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT229 jul. 2010 - 7:17

Je vergeet even dat ze ook het kiessysteem willen herzien... Zitten we straks ook met Sybold en zijn kiesmannen opgescheept :-(

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2010 - 7:17

denk niet dat lubbers informateur wordt, willen ze laten zien dat het serieus is moet rutte zelf denk zowiezo dat de parlementaire cda nooit zo gewalgd heeft van wilders wel interessant om te zien hoe de uitwisseling gaat plaats vinden welke linkse pvv standpunten (aow ed) eraan gaan op zich is niet zo moeilijk wilders zegt wat over kopvoddentax en krijgt zijn immigratiestop voor non eu mensen rutte geeft cda een beetje op hypotheek aftrek en krijgt compensatie in belastingtarieven wilders stemt in met hogere aow leeftijd maar niet voor mensen die als een vaste baan hebben voor hun 21e (interessant wordt hoe men parttimers en vrouwen daarin meeneemt) rutte krijgt zijn 18 miljard maar 2 ervan worden in school/gezinnen gestopt. wat nog meer deelgemeenten, provincies waterschappen afgeschaft zie ik kan zo informateur worden

1 Reactie
Klaas2
Klaas229 jul. 2010 - 7:17

---[krijgt zijn immigratiestop voor non eu mensen ]--- Dat is niet wat Wilders zijn kiezers beloofde. Hij wilde een immigratie-stop voor moslimlanden, dat krijgt hij niet. ---[non eu mensen]--- Dit is nonsens, mensen van binnen de EU gelden niet als immigranten, wat jij stelt is een wettelijke volledige immigratie-stop, die zal er nooit komen, zou ook inflexibel en schadelijk zijn voor ons land. Dan zou je voor iedere immigrant een uitzonderingswet moeten maken. ---[rutte geeft cda een beetje op hypotheek aftrek en krijgt compensatie in belastingtarieven]--- Volgens mij staan de drie partijen op een lijn wat betreft HRA, daarover zal geen concessie nodig zijn

Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

Misschien dat de CDA-ers zich wat meer in de PVV hebben verdiept, en dat ze zich daarom er meer bij thuisvoelen.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil29 jul. 2010 - 7:17

Een ieder die zich maar enigszins verdiept in de PVV kan maar één conclusie trekken, de PVV is zo'n ongelooflijk ziek en racistisch clubje daar moet je je verre van houden, altijd. De PVV is een racistische beweging

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

En omdat er minder mails komen (CDA weet blijkbaar niet dat het vakantietijd is)betekent het voor hen dat je gemakkelijker over grenzen van ons gelijkheidsbeginsel heen kan stappen. Het gelijkheidsbeginsel is een algemeen principe dat iedere burger (wettelijk) gelijke rechten en een gelijke behandeling in gelijke gevallen toekent. Het gelijkheidsbeginsel kan gerekend worden tot de gelijkheidsrechten onder de grondrechten en/of mensenrechtenen is vastgelegd in veel internationale verdragen. In de Nederlandse grondwet is het verankerd in artikel 1. Het beginsel heeft met name betrekking op gelijke behandeling ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, nationaliteit, hetero- of homoseksuele gerichtheid of burgerlijke staat.

1 Reactie
Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

..[ Het gelijkheidsbeginsel is een algemeen principe dat iedere burger (wettelijk) gelijke rechten en een gelijke behandeling in gelijke gevallen toekent. Het gelijkheidsbeginsel kan gerekend worden tot de gelijkheidsrechten onder de grondrechten en/of mensenrechtenen is vastgelegd in veel internationale verdragen. In de Nederlandse grondwet is het verankerd in artikel 1. Het beginsel heeft met name betrekking op gelijke behandeling ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, nationaliteit, hetero- of homoseksuele gerichtheid of burgerlijke staat. ].. Oke Mees, hier twijfelt niemand aan. Maar de Nederlandse wet maakt hier wel degelijk uitzonderingen op. Zo werden in het verleden mensen met een gevaarlijke politieke gezindheid (fascisten) of levensovertuiging (dierenextremisten) anders behandeld. En terecht! Dus: we behandelen iedereen gelijk, tenzij dat wat zij denken gevaarlijk is voor Nederland. En dat is de goede houding. En dat wil Wilders ook doen. Niets mis mee dus.

JanB2
JanB229 jul. 2010 - 7:17

De geschiedenis zal hard oordelen over het CDA. De kiezer nog harder.

3 Reacties
Klaas2
Klaas229 jul. 2010 - 7:17

het voordeel is dat de kiezer ook hard zal oordelen over de PVV.

geejeehaa
geejeehaa29 jul. 2010 - 7:17

De vraag is waar die CDA-kiezer dan heen moet. Die gaat echt niet naar links. Er is een behoorlijk duidelijke links-rechts verdeling waarbij rechts iets meer stemmen haalt. Dus vertrekkende CDA-ers zullen eerder naar VVD, PVV of wellicht CU gaan dan naar een linkse partij.

sociaaltje
sociaaltje29 jul. 2010 - 7:17

Ach ja de geschiedenis zal oordelen over de CDA. Dat hebben we gezien bij de laatste verkiezingen, CDA verliest maar zit nu met een beetje draaien en tollen toch weer aan de onderhandelingstafel ook al mag dit niet hardop gezegd worden. Aan Maxime zal het niet liggen, die gaat voor eigen glorie. De CDA top draaid rustig mee en geeft als excuus dat er niet veel mails meer binnenkomen van verontruste leden. Zo zitten we straks opgescheept met een rechts gedoogkabinet. En kan Wilders zonder pardon zijn extreme boodschappen blijven verkondigen, met gedoogsteun van VVD en CDA natuurlijk.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2010 - 7:17

In een neo liberaal klimaat is het bon ton om alles in de verkoop te doen wat geen winst oplevert. Principes en menswaardigheid en nog meer van dat filosofisch en ethisch gezemel, wat heb je eraan? Hup, laat ons onze huid duur verkopen.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten29 jul. 2010 - 7:17

Niet al te somber Zjen. Als we 'ten onder gaan', gaan we in ieder geval samen. ; ) Het zal waarschijnlijk gaan zoals we al eerder bedachten. Eerst moeten mensen wakker worden in een daadwerkelijk 'maatschappelijk gepolariseerde puinhoop' om te kunnen beseffen dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt. Het zal even duren en bijzonder pijnlijk zijn voor de meeste, maar ik vertrouw op voortschrijdend inzicht. Dat is dan ook de enige hoop die ik heb overigens. En anders wordt het staken.

ErnsTT2
ErnsTT229 jul. 2010 - 7:17

Wat een uitermate vreemde conclusie van het CDA, alsof die in meerderheid negatieve brieven opeens niet meer verstuurd zijn, of moet iedereen iedere week een nieuwe afkeurmotie inzenden ? Volgens mij verandert het standpunt van een willekeurige christen echt nooit en te nimmer ten opzichte van een partij die zo onbarmhartig en asociaal operaart, dat druist immers in tegen alle christelijke waarden van barmhartigheid en naastenliefde... Ik begrijp dus in het geheel niet hoe het mogelijk is dat het CDA die C nog mag gebruiken als ze met de PVV in zee gaan? Of staat CDA eigenlijk gewoon voor Corrupt Doordrammende Agitators

1 Reactie
Piranesi2
Piranesi229 jul. 2010 - 7:17

Niet alleen een vreemde conclusie maar sowieso een vreemde club. Ze verliezen de helft van de stemmen en nu krijgen ze vele afkeurende reacties. Al die afkeurende reacties zijn natuurlijk nog maar een fractie van al diegenen die niet gelukkig zijn met het huidige CDA. Een vlucht vooruit of gewoon maling hebben aan je kiezers? Of hopen ze dat Wilders gaat gedogen en ze zo toch hun normale aantal ministers en staatssecretarissen kunnen leveren? Korte termijn politiek. Op de niet zo lange termijn vind ik het prima. Deze Club Der Asocialen mag van mij geheel verdwijnen.

Klaas2
Klaas229 jul. 2010 - 7:17

Wilders in de achterkamertjes, Wilders laat breekpunten vallen, Wilders is pluche verslaafd... Allemaal om in het pluche te komen. Wilders is gebakken lucht, en zijn kiezers zijn sukkels. Zo, het is er uit.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten29 jul. 2010 - 7:17

: ) Lucht het een beetje op Rouane?

Yggdrasil
Yggdrasil29 jul. 2010 - 7:17

Zo, het is er uit. ============== Maar Rouane nou toch. Was je heel even de nuance kwijt. Smile

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2010 - 7:17

De tijd heelt alle wonden. Ook bij het CDA blijkbaar. Vooral emails zenden als je als CDA-er tegen de samenwerking met de PVV bent lijkt nog de enige mogelijkheid!

1 Reactie
brbrwr
brbrwr29 jul. 2010 - 7:17

Beste Piet, Hoe kun je een brief versturen die bewijst dat je een CDA-er, PvdA-er of PVV-er bent?

brynnar
brynnar29 jul. 2010 - 7:17

Zomaar een quootje uit een "willekeurig" Wikipedia-artikel. Vul zelf namen naar keuze in. "Toch wilden veel zakenlieden en conservatieve politici nog met .......... praten (zoals ..........). Zij zetten .......... onder druk om .......... toch een regering te laten vormen. Het alternatief, een linkse regering bestaande uit communisten en socialisten zou in hun ogen hun belangen te zeer schaden, en .......... zou hun smalle machtsbasis kunnen verbreden. Ze meenden dat ze hem konden "temmen". " Mvgr - B

2 Reacties
geejeehaa
geejeehaa29 jul. 2010 - 7:17

Godwins maken je punt echt niet sterker.

JanB2
JanB229 jul. 2010 - 7:17

Een AH erlebnis.

Dehnus
Dehnus29 jul. 2010 - 7:17

aaah...... Dus waar de Linkse partijen in Nederland elke keer van beschuldigt worden maken de conservatieve en rechtse partijen zich schuldig. Namelijk aan de zetel blijven plakken. Vreemde gedachtengangen hebben mensen hier toch:).

1 Reactie
Piranesi2
Piranesi229 jul. 2010 - 7:17

Laat ik nou vernomen hebben dat de PVDA niets zag in een middenkabinet. Ondanks de geveinsde hartewens van het CDA.

Yggdrasil
Yggdrasil29 jul. 2010 - 7:17

Het is vreemd maar iedere keer opnieuw denk ik weer er zal toch ook nog wel iets van een restje van een principe, een restje van eergevoel, een beetje respect in een christelijke partij zitten maar nee hoor. Het CDA verloochent zoals altijd haar principes en om te regeren verkoopt men haar eigen familieleden, men verloochent haar eigen principes, als er maar geregeerd kan worden, als er maar macht uitgeoefend kan worden. Het CDA heeft geen problemen met een racistische beweging als het PVV omdat het racisme van Wilders zich beperkt tot de Islam en het CDA is nou net niet de hoeder van die godsdienst, het CDA is de hoeder van haar eigen christelijke godsdienst en heeft in principe niets te schaften met de Islam als zodanig. Het CDA heeft de laatste jaren ook al aangetoond dat ze sowieso ook niets te schaften heeft met sociaal-zwakkeren, chronisch zieken en gehandicapten want die groepen zijn als economische eenheid, als productiefactor niet interessant, die kosten alleen maar geld en helaas samen met de VVD en de PVV gaat het alleen nog maar om Euro's. De waarde van het menselijk bestaan is nooit iets geweest waar het CDA zich druk om maakt, wat levert het op, wat schuift het dat is belangrijk voor de Christenen. Het CDA heeft geen enkele moeite met een racist als Wilders en dat is heel erg fout en heel erg mis en heel erg vals en verkeerd want zoals iedereen die stemt op de PVV, die praat met de PVV, die stemt in met de normen en waarden van die partij, die stemt in met het ernstig racistische karakter van deze beweging. Ja, het CDA maakt haar reputatie als politieke Judas weer eens volledig waar.

1 Reactie
Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

Beste YggY, ik ben bang dat je een beetje verblind ben door vooroordelen. ..[ Het CDA verloochent zoals altijd haar principes en om te regeren verkoopt men haar eigen familieleden, men verloochent haar eigen principes, als er maar geregeerd kan worden, als er maar macht uitgeoefend kan worden. ].. Nee hoor. Het CDA heeft zich heel afzijdig opgesteld. Allereerst heeft het CDA de rechtse boot afgehouden, en toen gingen de Paarse makkers maar wat graag te keer om een links kabinet te smeden. Pas toen dat niet lukte, en Verhagen expliciet is gevraagd deze optie te onderzoeken kwam hij terug van vakantie (!!). Niks machtswellust, Paars kon gewoon niet een werkbaar kabinet vormen. Moet het land dan onbestuurd blijven? ..[ Het CDA heeft geen problemen met een racistische beweging als het PVV omdat het racisme van Wilders zich beperkt tot de Islam en het CDA is nou net niet de hoeder van die godsdienst, het CDA is de hoeder van haar eigen christelijke godsdienst en heeft in principe niets te schaften met de Islam als zodanig. ].. Zoals al honderd keer gezegd: kritiek op de islam is geen racisme, want de islam is geen ras, maar een mengsel van politiek en religie. En wij hebben een strikte scheiding van religie en staat, dus kritiek is niet onterecht. Verder stemmen ook veel moslims op het CDA (ze hebben ook moslim raadsleden, oa in Rotterdam). Dus alles zo zwart-wit voorstellen is een versimpeling. ..[ Het CDA heeft geen enkele moeite met een racist als Wilders en dat is heel erg fout en heel erg mis en heel erg vals en verkeerd want zoals iedereen die stemt op de PVV, die praat met de PVV, die stemt in met de normen en waarden van die partij, die stemt in met het ernstig racistische karakter van deze beweging. ].. Nee hoor. Als ik praat of discussieer met een SP-er, dan stem ik toch ook niet automatisch in met het gedachtegoed van de SP?

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2010 - 7:17

Het CDA is gewend aan draaien en is er al jaren aan gewend zijn eigen achterban te belazeren. Dus eigenlijk verbaast het me niets. Maar enfin, zolang we nog geen woord van het horrible trio hebben vernomen, laten we de suggestieve reacties van gewichtigdoeners in de CDA-fractie maar even voor war ze waard zijn.

1 Reactie
janenalleman
janenalleman29 jul. 2010 - 7:17

straks krijgt Wilders een hoofddoek om en ontvangt hij de vredeskus

HenryH
HenryH29 jul. 2010 - 7:17

Laat een ding duidelijk zijn, ik zit ook echt niet te wachten op een rechtse regering. Maar wat zou ik er veel voor over hebben om de gezichtsuitdrukking van Rene Danen te zien zodra hij hoort dat de PVV in de regering komt. Priceless

1 Reactie
Klaas2
Klaas229 jul. 2010 - 7:17

---[ik zit ook echt niet te wachten op een rechtse regering. ]--- Waarom niet? Jij bent toch libertarier en rechts komt daar toch het dichtste bij, heb ik jou meermalen zien verklaren. Volgens mij verander jij als een windvaantje elke dag van opinie. ---[gezichtsuitdrukking van Rene Danen te zien zodra hij hoort dat de PVV in de regering komt. Priceless ]--- Sadistisch leedvermaak, ook een windvaantje moet ergens zijn genot vandaan halen

bobbono
bobbono29 jul. 2010 - 7:17

De wil om te regeren is te groot bij de gristen "democraten". Met een hoop draaikonterij vinden ze het extreem rechtse / fascistische gedachtengoed van geert nu opeens acceptabel !?

1 Reactie
Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

..[ De wil om te regeren is te groot bij de Christen Democraten. ].. Nee hoor, herinner je je niet meer hoe de informatie verlopen is? Het CDA hield de boot af, en Verhagen ging op vakantie terwijl de PvdA en GL en vooral D'66 stonden te trappelen om een nieuw Paars horror-kabinet te maken. Dat lukte niet. En toen kwam de bestuurservaring van het CDA weer om de hoek kijken, nadat ze waren gevraagd door de informateur. Het is dus gewoon het onvermogen van links.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2010 - 7:17

Er zal toch geregeerd moeten worden. Dat zal wellicht niet altijd van harte zijn in een coalitie maar veel keuzes zijn er niet meer aangezien alles over links zich tot nu toe getoond heeft als voorstanders van uitsluiting. Een van de verliezers, de PvdA van Cohen, zal wel balen.

1 Reactie
Klaas2
Klaas229 jul. 2010 - 7:17

---[Een van de verliezers, de PvdA van Cohen, zal wel balen. ]--- Beter met een rechte rug de oppositie in dat heulen met nazi's in de regering. Ik denk dat menigeen VVD-er zal balen, en Voorhoeve en andere progressief liberalen de weg naar D66 nu definitief zullen maken.

Jerry3
Jerry329 jul. 2010 - 7:17

Beetje vreemde redenering, er komen minder mails minder, dus er is minder weerstand. Hoevaak moeten de mensen die eenmaal hebben gemaild onder geen beding een samenwerking met de PVV te willen dat dan herhalen?

1 Reactie
mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

Kan je nagaan hoe serieus ze hun eigen achterban nemen. Als die één keer een standpunt in hebben genomen is het volgens de top van het CDA maar een tijdelijk standpunt. Kunt je afvragen wie er hier mesjogge zijn,de honger naar macht is allesbepalend,bepalender dan ECHT luisteren naar je achterban en die serieus nemen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 jul. 2010 - 7:17

Trouwens, hoe zit het met rechtstatelijk principiele punten? die volgens Vehagen niet zijn uit te ruilen in een onderhandeling, zoals een belasting op hoofddoeken, een verbod op de koran of etnische registratie. Nog iets achtwekend, gaat Wilders in de toekomst door met het maken van nog meer Fitnas filmpjes? Vehagen was boos op de eerste Fitna, nu niet meer?

2 Reacties
hopje01
hopje0129 jul. 2010 - 7:17

Ik denk dat de PVV gewoon bakzijl heeft gehaald met deze punten.

Hersenschraper
Hersenschraper29 jul. 2010 - 7:17

Deze punten heeft GW waarschijnlijk inmiddels al ingeleverd en de gemiddelde PVV-stemmer ligt daar niet wakker van. GW speelt het slim. Hij wisselt zijn meest controversiele punten in, mag meeregeren en weet achterban te behouden door te scoren op punten die er toe doen (immigratie, ontwikkelingshulp, blauw op straat etc.).

dannyzeeland
dannyzeeland29 jul. 2010 - 7:17

Laat dit walgkabinet er maar WEL komen. Dan kunnen we een jaartje lachen om al het geblunder en de ruzies en daarna weer naar de stembus.

2 Reacties
Alila
Alila29 jul. 2010 - 7:17

Ik ben na 8 jaar Balkenende wel uitgelachen. Nog en jaar experimenteren lijkt met niet wenselijk. Ik hoop dat Job zijn zegeningen telt en aan gaat schuiven bij CDA/VVD. Of nog beter dat de VVD paars+ een tweede kans geeft.

Pjotrs
Pjotrs29 jul. 2010 - 7:17

"Dan kunnen we een jaartje lachen om al het geblunder en de ruzies en daarna weer naar de stembus." Mogen we er vanuit gaan dat jij tegen de tijd dat je bent uitgelachen de troep opruimt en de rekening betaalt?

Milieunet
Milieunet29 jul. 2010 - 7:17

Het lijkt erop. Dat heb ik eerder gelezen alhier. Zo leek het erop dat PaarsPlus wel zou lukken. Er kan echt nog van alles gebeuren

1 Reactie
paulvandam
paulvandam29 jul. 2010 - 7:17

Dat was mijn gedachte ook toen ik dat hoorde.

omaoeverloos
omaoeverloos29 jul. 2010 - 7:17

Meesterzet van Lubbers! Terwijl Rutte, Wilders en Verhagen gewikkeld in pinkdik henneptouw en met een prop in de mond in de kerkers van Huis ten Bosch worden bewaakt door enige potige lakeien van onze geliefde Vorstin, overleggen de andere fractievoorzitters onder leiding van Cohen over een regering van nationale eenheid.

1 Reactie
Klaas2
Klaas229 jul. 2010 - 7:17

dat geeft de burger moed! dan ga ik nu weer aan het werk.

SergeLama
SergeLama29 jul. 2010 - 7:17

De reacties van sommigen hier getuigen niet echt van een democratische gezindheid. Wilders en zijn aanhangers hebben recht op hun mening en om deze vertegenwoordigd te zien in de Kamer of in een regering. Als links aan de knoppen van de formatie had willen zitten had de PvdA maar meer zetels moeten halen. Ja beste mensen, het politieke spel is heel erg simpel. Overigens nopen deze uitslag en de volatiliteit van het electoraat mijns inziens wel tot een structurele politieke hervorming. Links moet opgaan in 1 stroming, Rechts evenzeer. Zo kapsel je extremen -SP, PVV, SGP- mooi in.

2 Reacties
Bakoe
Bakoe29 jul. 2010 - 7:17

Mijn beste, wat is er extremistisch aan de SP ? Het is een sociaal democratische partij die de grondbeginselen van onze rechts staat respecteert, en de parlementaire democratie aanhangt. Een PvdA uit de jaren 70. Uw pleidooi om alle partijen in 1 of 2 stromingen te gieten is mijns inziens extremistisch, omdat u daarmee miljoenen in Nederland monddood wilt maken.

Bakoe
Bakoe29 jul. 2010 - 7:17

Om voor eens en altijd af te komen van opportunistische draai partijen zoals de PVV, is het heel goed dat ze gaan regeren, dat gaat een heleboel mensen de ogen openen.

Harris2
Harris229 jul. 2010 - 7:17

Ik zou me de ogen uit de kop schamen als ik CDA had gestemd. VVD trouwens ook.

1 Reactie
JeroenRotterdam
JeroenRotterdam29 jul. 2010 - 7:17

Het land is toe aan deze regering. En omdat de PVV niet regeerwaardig is, is een minderheidskabinet een mooie oplossing. Om de overheidsfinancien en wat andere zaken op orde te brengen is een kabinet nodig van CDA/VVD. Goed Nieuws dus

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2010 - 7:17

Logisch, de maakbare samenleving is een utopie gebleken, ondanks de onaflatende positieve propaganda. Er is een nieuw tijdperk aangebroken. Het tijdperk van de haalbare samenleving. De PVV zal de rol van de PVDA over gaan nemen als politieke partij welke opkomt voor de arbeiders.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil29 jul. 2010 - 7:17

PVV zal de rol van de PVDA over gaan nemen als politieke partij welke opkomt voor de arbeiders. ========================= Je bedoelt de blanke arbeiders met een oer Hollandse naam neem ik aan. Arbeiden is iets wat Wilders nog nooit heeft gedaan.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2010 - 7:17

Het land moet worden geregeerd! Het afgelopen decennium is Nederland meerdere malen stuurloos achtergelaten. Vanaf 2000 is het eigenlijk een puinhoop geweest, geen kabinet hield stand. Gerommel, paniekvoetbal, luchtfietserij en korte-termijndenken tekenen de jaren '00 - '10. Er valt geen regeringspartij aan te wijzen die zich daaraan niet schuldig heeft gemaakt. Het is dan ook nu aan de PVV om te laten zien wat ze waard is. Zet belachelijke ideeën, geheel geschapen voor de bühne, als de kopvoddentax opzij en kom tot beslissingen die goed zijn voor het land en de burgers. Helaas zal de hypotheekrente-aftrek binnen een coalitie van VVD, CDA en PVV intact blijven, maar op de ambtenarij, een betere organisatie van zorg en welzijn, het afschaffen van allerhande subsidies en bepaalde projecten die onder het kopje ontwikkelingssamenwerking worden geschaard, maar eigenlijk de steun van een corrupt regime opleveren, kan worden bezuinigd. Asljeblieft, vorm na tien jaar nu eens een echte regering.

1 Reactie
Klaas2
Klaas229 jul. 2010 - 7:17

---[Zet belachelijke ideeën, geheel geschapen voor de bühne]--- Populisten kunnen niet zonder de bühne steeds opnieuw te imponeren, het is een verslaving, zonder bühne houdt de PVV op te bestaan. De PVV zal haar gedrag niet veranderen, de kiezer wil niet dat die 24 Kamerleden zwijgend in de bankjes gaan zitten, dag in dag uit, als een soort oudedagsvoorziening. Dan hadden ze net zo goed CDA kunnen stemmen.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2010 - 7:17

Als de PVV inderdaad gaat regeren met het CDA en VVD dan zullen keiharde bezuinigingen de boventoon voeren. De vraag is ook, natuurlijk, hoe Verhagen de PVV retoriek weet in te dammen. Ik kan me geen kabinet voorstellen 'met' Wilders erin waar met dezelfde intonatie als voorheen over de vermeende dreiging van de Islam die niet bestaat. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat Wilders zich dit alles laat aanmeten, alle controversiële punten omtrent de Islam te moeten laten varen en controversiële oneliners die maar één doel hebben, die van effectbejag, in te moeten slikken. Dat is niks voor Wilders, of anders gezegd, dat is niks voor een persoon wiens bestaansrecht vrijwel in z´n geheel fundeert op diezelfde onnozele oneliners. Dit gegeven vormt in ieder geval een groot struikelblok voor een eventuele coalitie met de PVV. Een politieke rel zit in een klein hoekje, in politiek Den Haag is die hoek zo groot als een voetbalveld. Dan kom ik toch eerder uit op gedoogsteun van de PVV. De achterban van de PVV zal dan juichen, een pathologische vreugdekreet, want niemand heeft zo´n trouwe achterban als de PVV, die pikken werkelijk alles wat hun leider hun voorschotelt. En voor Wilders is dit een droomscenario, hij hoeft dan geen verantwoording af te leggen en kan hij de ´plug´ eruit trekken wanneer hij dit nodig acht in combinatie, vanzelfsprekend, met een goede stand in de peilingen. Één ding dat zeker is, is dat met een kabinet bestaande uit VVD, CDA, en de PVV al dan niet in vorm van gedoogsteun dit de polarisatie in Nederland een flinke impuls zal geven. De reacties op dit forum spreken boekdelen. Links versus rechts en visa versa holle retoriek zal, helaas, dagelijkse kost worden in menig discussie als daar al geen sprake van is. Ik hoop nog steeds op een midden kabinet of dat een extreem rechtse coalitie snel zal vallen want in tijden van economische onzekerheid en vergaande globalisering wereldwijd is Nederland, mijns inziens, meer gebaat met consensus en nuance omtrent tal van zaken. Het heeft er alle schijn van dat verharding in de samenleving z´n vruchten afwerpt in de, voorheen meer genuanceerde, politiek. Wilders en adepten zijn trouwens geen neo-nazi´s zoals sommigen hier stellen. De geschiedkundige overeenkomsten raken gewoon kant noch wal. Wel vormt Wilders een boegbeeld voor een zeer tot extreem rechtse partij met discriminatoire standpunten waarbij de grondwet artikel 1, die staat voor vrijheid voor ieder, ook ter discussie als het aan de PVV ligt. De speerpunten omtrent de Islam van Wilders zijn niet alleen onnozel maar vooral laakbaar en is de label xenofobie een terechte aanduiding voor de partij en diens achterban die in hoge mate geen enkele know-how tonen over kennis omtrent de Islam en diens geschiedenis. Erg kwalijk dat deze stroming nu gemeengoed lijkt te gaan worden.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen29 jul. 2010 - 7:17

"Als de PVV inderdaad gaat regeren met het CDA en VVD dan zullen keiharde bezuinigingen de boventoon voeren." Gaan ze dan het extreem linkse economisch programma van de PVV niet uitvoeren?

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

Het kabinet van de bruinhemden is in zicht. De Sturmabteilung (ook wel SA of Bruinhemden genoemd) was een door Adolf Hitler in 1921 opgerichte beschermingsdienst met in eerste instantie de taak om partijvergaderingen van de NSDAP te beschermen tegen politieke tegenstanders en met als neventaak het intimideren van politieke tegenstanders. Wilders is er al mee begonnen....intimideren van zijn politieke tegenstanders......VVD en CDA doen niet voor hem onder Letterlijk overgenomen uit het programma van de PVV: -Op 4 mei gedenken wij de slachtoffers van het (nationaal) socialisme. Echt...het staat er echt! Ik verzin het niet hij bedoeld ermee, socialisme = links = slecht = moordenaars Wilders ziet zijn politieke tegenstanders als vijanden....hij is geen democraat.

4 Reacties
omaoeverloos
omaoeverloos29 jul. 2010 - 7:17

Wanneer Wilders een beetje opschiet kunnen we nog net 1 september halen. Kijken of die Polen deze keer weer net zo knap meewerken.

doeidoei
doeidoei29 jul. 2010 - 7:17

De ene Godwin na de andere, ik raak de tel kwijt. Om partijen als de VVD en het CDA met hun lange democratische traditie nu in de sfeer van Bruinhemden te brengen, gaat me echt te ver. Blij dat de moderatie hier niet heeft ingegrepen; deze visie dient luid en duidelijk door te komen in al zijn intolerantie, ophetserij en (potentieel) slecht democratisch verliezerschap.

Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

..[ Het kabinet van de bruinhemden is in zicht. De Sturmabteilung (ook wel SA of Bruinhemden genoemd) was een door Adolf Hitler in 1921 opgerichte beschermingsdienst met in eerste instantie de taak om partijvergaderingen van de NSDAP te beschermen tegen politieke tegenstanders en met als neventaak het intimideren van politieke tegenstanders. Wilders is er al mee begonnen....intimideren van zijn politieke tegenstanders...... ].. Mees, ken je de Wet van Godwin? Die luidt: "Naarmate online discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met de nazi's of Hitler één." Deze wet is in 1990 bedacht door Mike Godwin. Als Mike Godwin Nederlands zou spreken zou hij dit ook wel een leuk forum vinden.

brbrwr
brbrwr29 jul. 2010 - 7:17

Beste Mees, De slachtoffers van het Nationaal Socialisme te herdenken heeft totaal nix met links, socialisme te maken. Wel met het facsime dat hun politieke beweging in de jaren 20 en verder van vorige eeuw an deze term bediende. Wat ben je een politieke en geschiedkundige nitwit om dit te beweren.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 jul. 2010 - 7:17

Ons voormalig rijksgebied Suriname is ons in deze trend net een stap voor.

1 Reactie
johan44
johan4429 jul. 2010 - 7:17

Dan liever met de Taliban of Al Qaida

xerxes020
xerxes02029 jul. 2010 - 7:17

Ik maak me er geen echte zorgen over. Alle extremistische punten van de PVV zullen door CDA en VVD tegengehouden worden. waar ik me wel zorgen om maak zijn de traditionele rechtse punten: privatisering, bezuiniging, zero-tolerance, dat soort dingen.

1 Reactie
Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

..[ waar ik me wel zorgen om maak zijn de traditionele rechtse punten: privatisering, bezuiniging, zero-tolerance, dat soort dingen ].. - De privatisering is door Paars vol gas ingezet. Dus je zal wel blij zijn dat Paars-III mislukt is. - Bezuinigen moeten we toch. - Zero-tolerance. Brr... dat mensen die misdaden plegen gewoon opgepakt worden, en voor worden gestraft. Het lijkt wel vroeger! :) Ik denk dat je je dus weinig zorgen hoeft te maken. A bright new day!

meijerlahn
meijerlahn29 jul. 2010 - 7:17

Zo kennen we het CDA en zijn achterban weer. Het zijn een stelletje farizeeërs en dat zijn ze altijd geweest. Als dit doorgaat verwacht ik een lange, lange, dubbel gure, donkere en ijzige tijd. Het schelden en schreeuwen vanaf de katheder kan rustig doorgaan. En misschien nog wel erger, want hij heeft nu het mandaat van nog meer kiezers en hij heeft de regering in gijzeling, want je valt je gedoogsteuner toch niet te veel af. Verder zullen de bezuinigingen onder de sociale onderklase gigantisch zijn. Dit zijn de mensen die onder deze regering zullen gaan lijden, terwijl de subsidie voor de eigenhuisbezitter gewoon doorgaat. En zo wordt er steeds maar meer aan de stoelpoten van onze beschaving gezaagd.

2 Reacties
Winston2
Winston229 jul. 2010 - 7:17

Elly, ik vrees dat je gelijk hebt. "Verder zullen de bezuinigingen onder de sociale onderklasse gigantisch zijn." Ja, inderdaad. Met gedoogsteun zal de PVV al deze bezuinigingen erdoor helpen, onderwijl lekker in de schaduw op de achtergrond opererend; daar waar ze zich thuis voelen. En bij eventuele volgende verkiezingen na het korte leven van dit kabinet kan de PVV lekker de schuld aan VVD en CDA geven van al het onheil dat in zo'n korte tijd over onze hoofden is neder gedaald. De kiezer zal er weer in trappen. Een kabinet met gedoogsteun van een sluwe vos als Wilders is de perfecte voorbereiding op een écht kabinet Wilders... Laten we hopen dat Jan B. gelijk krijgt, en dat Lubbers en Verhagen al lang en breed hebben afgesproken waar, wanneer en hoe ze deze besprekingen gaan laten mislukken... Ik hou mijn hart vast.

Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

..[ Zo kennen we het CDA en zijn achterban weer. Het zijn een stelletje farizeeërs en dat zijn ze altijd geweest. Als dit doorgaat verwacht ik een lange, lange, dubbel gure, donkere en ijzige tijd. Het schelden en schreeuwen vanaf de katheder kan rustig doorgaan. ].. Het schelden op de PVV en haar kiezers is allang bezig. Kijk eens hieronder, en huiver. Racist, islamofoob (dit begint een geuzenterm te worden), fascist, nazi, farizeeër, etc etc. Heel matig allemaal. ..[ En misschien nog wel erger, want hij heeft nu het mandaat van nog meer kiezers ].. Ja, zo werkt onze democratie.

PaPinkelman2
PaPinkelman229 jul. 2010 - 7:17

Hmm veel geklaag over Wilders. Lees ik misschien toch het programma van de PVV met een andere bril? Ben geen PVV aanhanger, maar als de ideeen van de PVV zo verkeerd zijn, zouden we ook kunnen kijken naar een aantal landen waar de PVV zo op tegen is. We zouden b.v. de anders gelovigen kunnen stenigen, dit ook bij vrouwen die vreemdgaan en ga zo maar door. Wat ik namelijk heb begrepen dat de PVV niets heeft tegen Aghmed en Fatima die hier werken en geen amok trappen. Hij heeft wel wat tegen de "jongeren" die homo's in elkaar meppen of die dodenherdenkingen verstoren en die hun vrouwen onderdrukken. Verder heeft de PVV duidelijk te kennen gegeven niet te staan wachten op moskeeen waar Imams worden uitgenodigd die ons maar varkens vinden en op onze vernietiging uit zijn. Verder zijn de standpunten van de PVV verrassend links, dus vanwaar de vergelijking met extreem rechts? Is dat gewoon omdat deze partij "anders denkend" is? Hmm dat vind ik nog al een extreem rechtse gedachten gang. Ik heb geleerd dat wanneer je in een ander land verblijft dat je je moet aanpassen aan de normen en waarden van dat land. In veel van die andere landen is het ook zo dat wanneer je je niet aanpast, dat je ook niets voor elkaar krijgt. In Nederland is dat in sommige opzichten gelukkig anders, bij ons kan je als buitenlander wel hulp verwachten en dit gaat ook bijna altijd goed. Helaas zitten we nog steeds met te veel excessen. Juist doordat er veel mogelijkheden zijn in Nederland ben ik van mening dat deze excessen keihard aangepakt mogen worden. Als mij dit extreem rechts maakt, prima dan, dan is extreem rechts duidelijk wel veranderd in de afgelopen 66 jaar. Gelukkig heb ik in mijn volksbuurtje tussen de Marokkanen, Turken, Surinamers en ook Nederlanders nergens last van, geen excessen, maar wel lekker eten :-)

2 Reacties
Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

Hear, Hear.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods29 jul. 2010 - 7:17

Mic New gaf er al een paar voorbeelden van, maar ik voel weerzin tegen Wilders niet omdat hij de Marokkaanse jeugdcriminaliteit goed op de agenda zet. Mijn weerzin tegen Wilders komt van dat hij enorm generaliseert, criminaliseert/demoniseert (de islam is de wortel van al het kwaad in de wereld en de PvdA is de partijgeworden duivel), dramatiseert en (zelf ook) discrimineert. En de ballen verstand van zaken heeft c.q. zijn kop in het zand steekt op het moment dat dat zijn moderne kruistocht tegen de islam en de PvdA beter uitkomt. Zo is de jeugdcriminaliteit onder Antillianen nog hoger dan die onder Marokkanen, maar die onder Turken weer een stuk lager. De islam ligt daar dus niet ten grondslag aan, maar Wilders - wie dit al vaak verteld is - blijft de islam maar de schuld van alles geven. Verder loopt hij met iedereen ruzie te zoeken en verwordt het parlement met hem tot een scheldende hooliganclub. En dat moet gaan regeren en samenwerken met het buitenland??

Hanvander Horst
Hanvander Horst29 jul. 2010 - 7:17

In de autobiografie van Ferdinand Domela Nieuwenhuis, "Van Christen tot Anarchist" lees ik het volgende: "Als men toch geregeerd wordt, is het altijd plezieriger dat een knap man het doet dan de eerste de beste middelmatigheid, die uit gebrek aan zwaarte omhoog viel".

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort29 jul. 2010 - 7:17

Dat geldt voor alle ambtenaren in Nederland toch?

Arslan2
Arslan229 jul. 2010 - 7:17

Ik wil wat anders kwijt over de anti islam partijen en mensen. Ik ben een Turkse moslim die geboren is in Nederland. Wat sharia is, en besnijdenis van vrouwen heb ik zo als veel moslims in Nederland allemaal geleerd van Wilders en Hirsi Ali. Ik ben vaak in Turkije en Marokko op vakantie geweest. Raar is dat de gewone bevolking daar ook niet veel weten over de sharia en helemaal niks over de besnijdenis van vrouwen. Daarom wil ik Wilders en Hirsi bedanken voor het importeren van Somalisch en Saudisch gewoontes naar Nederland. Dus kom op met de rechtse kabinet want ik kan niet meer wachten wat de volgende import van Wilders wordt. Hij moet wel. Stel je voor dat we niet meer bang zijn voor de Islam.

4 Reacties
meijerlahn
meijerlahn29 jul. 2010 - 7:17

Geweldig om het ook eens van die kant te kunnen bekijken. Bedankt!! ;-)

FransGerard2
FransGerard229 jul. 2010 - 7:17

Vanuit mijn dagelijkse ervaring met de veelkleurige islam in Indonesie, begrijp ik uw hartekreet volkomen. GW heeft de islam als geheel tot een spookbeeld gemaakt, waarin hijzelf- niet gehinderd door enige exegetische kennis over de islam als godsdienst ontstaan in een tijdperk van tribale oorlogsvoeringen en polytheisme- is gaan geloven. Daarbij dankbaar gebruikmakend van terroristische aanslagen en binnenlandse excessen die eigen zijn aan processen van economische, sociale en culturele in-/aanpassing van nieuwkomers. Lees goed: ik heb het hier over EXCESSEN ! Of moet ik zeggen dat hij in zijn vertekening van de islam -poltiek berekend- een geschikt instrument heeft gevonden om zijn extreem rechtse revolutionaire verlangens in dit tijdperk van globalisering te rationaliseren ? Hoe komt het dan toch dat een leidende Britse liberaal zoals Cameron niets ziet in de stelling van de "oorlog der beschavingen" ? Omdat Cameron een echte liberaal is en GW een reactionaire conservatief ? Omdat Cameron meer weet over de islam dan GW ? Of omdat Cameron geen (verborgen) dubbele agenda heeft die gesteund wordt door VS-neocoms en ultra-orthodoxe Istraelirers ? In de UK leven m.i. relatief zelfs meer moslims, waarvan een niet gering deel afkomstig uit de "failed state" Pakistan en de juriddisch zwakke staat Bangladesh. Bovendien is Londen het toneel geweest van een terroristische aanslag. Dus dat zouden redenen genoeg zijn om een ander politiek geluid te laten horen dan Cameron heeft laten horen. En dat gebeurt nu juist niet ! Wie een antwoord weet dat mij kan overtuigen, gelieve dat te posten. Ik ben morgenochtend om 04.00 Nederlandse tijd weer present voor mijn juichkreten of luidop geuite teleurstelling ! U kunt morgen mijn nieuwe dag maken of breken. Wat een groot beroep doe ik toch op uw redelijkheid, niet ?? Dat mag toch: u woont in een relatief welvarend en sociaal rechtvaardig land, met een gemiddeld hoge scholingsgraad, een goede gezondheidszorg en een "verlichte" humanistische cultuur met een rechtsstaat die staat als een huis evenals een van oudsher als "nuchter" bekendstaande bevolking. Nee, als ik dat besef vraag ik toch niet echt teveel van "de" Nederlander. Maar kennelijk wel van GW en zijn aanhang en in andere partijen dan de PVV politiek gehuisveste sympathisanten ??

JanB2
JanB229 jul. 2010 - 7:17

Een verfrissend geluid.

JoopSchouten
JoopSchouten29 jul. 2010 - 7:17

Entendre, entendre. ; )

maccus
maccus29 jul. 2010 - 7:17

Het grote WitWassen van Wilders is begonnen.

1 Reactie
karuna2
karuna229 jul. 2010 - 7:17

Inderdaad, mooie vergelijking.

HenkJansen2
HenkJansen229 jul. 2010 - 7:17

Tsjongejonge, wat een zure reacties hier allemaal. Alsof het slechtse kabinet ooit gaat aanbreken. Dat slechtse kabinet ooit hebben we zojuist achter de rug hoor! In de ogen van Linksmensen zal elk kabinet met de PVV erin (of met gedoogsteun) wel het slechtste zijn. Maar ik ken het gevoel. Mij bekroop dezelfde afschuw bij het aantreden van het CDA-PvdA-CU kabinet! En daar kunnen we toch wel van concluderen dat het een kabinet was met 3 jaar stilstand tot gevolg. Over een uurtje of twee hoop ik dus het "goede nieuws" op het 16.00 journaal te mogen horen: De heren zijn er uit, het formeren kan beginnen! Ik begin langzaam maar zeker opnieuw de vreugde te voelen die ik de ochtend na de verkiezingen ook had na het zien van de volgende uitslag: VVD + PVV + CDA = 76. De enige coalitie die het meest recht doet aan de verkiezingsuitslag. Een bloemetje voor Verhagen als het goed komt.

8 Reacties
mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

Tssss....de ergste kredietcrisis ever overleefd en zo'n beetje iedereen aan het werk kunnen houden en dan praten over stilstand. Achterstandswiken die aan het opknappen waren. Het slopen van de gewone man kan nu weer van voren af aan beginnen,de volgende kredietcrisis zal met zo'n rechts kabinet niet lang op zich laten wachten. De gewone man leegzuigen om zelf op de neoliberale toer door te gaan want vergeet niet...CDA en VVD(waaronder ook Wilders)hebben daar keihard aan meegewerkt. De beveiligingskosten van Wilders zullen de pan uit rijzen maar dat kan de gewone man makkelijk ophoesten,die levert zijn hele hebben en houden wel in zodat Wilders en zijn partijgenoten zich als een president kunnen laten behandelen. Ieder van hen zal wel beveiliging alla Wilders eisen. Wens alle inwoners van dit land heel veel sterkte,iedereen kan het gebruiken.

Yggdrasil
Yggdrasil29 jul. 2010 - 7:17

Mij bekroop dezelfde afschuw bij het aantreden van het CDA-PvdA-CU kabinet! ============= En dat diezelfde CDA nu weer terugkeert in een kabinet met de VVD en de PVV juicht u van harte toe. Wie is er hier nu ziende blind en horende doof

Iniesta
Iniesta29 jul. 2010 - 7:17

Dat heb je goed gezien, Henk. Dit is het ergste kabinet denkbaar; een combi van waandenkers, marktfundamentalisten en racisten. Ik zie er weinig goeds in. En al helemaal niet voor de Henk en Ingrids in dit land, die zullen nog spijt krijgen van hun stem op de PVV. De werkgevers wrijven al in hun handen.

brynnar
brynnar29 jul. 2010 - 7:17

"Tsjongejonge, wat een zure reacties hier allemaal. Alsof het slechtse kabinet ooit gaat aanbreken. Dat slechtse kabinet ooit hebben we zojuist achter de rug hoor!" Het slechtse kabinet tot op heden was toch wel Balkie-I, met de LPF. Maar de vrees is dat dat geëvenaard gaat worden. ---------- "In de ogen van Linksmensen zal elk kabinet met de PVV erin (of met gedoogsteun) wel het slechtste zijn. Maar ik ken het gevoel. Mij bekroop dezelfde afschuw bij het aantreden van het CDA-PvdA-CU kabinet! En daar kunnen we toch wel van concluderen dat het een kabinet was met 3 jaar stilstand tot gevolg." Niet alleen in de ogen van "Linksmensen". Ook in de ogen van veel "Centrummensen" (lees: CDA, D66, CU en zeker ook een aanzienlijk deel van de VVD, toch ook rechts te noemen). En ik geef volmondig toe dat CDA-PvdA-CU niet veel bereikt heeft, maar ik verwacht met CDA-VVD als minderheid ook niet veel en de ene motie van wantrouwen na de andere als CDA-VVD-PVV realiteit wordt. ---------- "Over een uurtje of twee hoop ik dus het "goede nieuws" op het 16.00 journaal te mogen horen: De heren zijn er uit, het formeren kan beginnen!" Dan gaat bij mij de vlag halfstok. ---------- "Ik begin langzaam maar zeker opnieuw de vreugde te voelen die ik de ochtend na de verkiezingen ook had na het zien van de volgende uitslag: VVD + PVV + CDA = 76. De enige coalitie die het meest recht doet aan de verkiezingsuitslag." Een progressief Paars+ kabinet zou meer zetels hebben gehad en dus meer recht doen aan de uitslag. Toch? ---------- "Een bloemetje voor Verhagen als het goed komt." Ik dacht eerder aan een rouwkrans, wegens het begraven van enkele fundamentele "christelijke" waarden waar het CDA zogenaamd zo aan hecht. En Verhagen toont zich dan weer eens te meer de slang die hij altijd al vertegenwoordigde. Mvgr - B

karuna2
karuna229 jul. 2010 - 7:17

Dit is dus de PVV gedachte: je ziet ideologische, politieke verschillen gelijk aan je wel of niet achter principe kwesties als het gelijkheidsbeginsel stellen. Zeg nou eens Henk, vindt jij het ook prima dat discriminatie gelegitimeerd wordt? Spreek je gerust uit, het is al heel 'gewoon'.

JanB2
JanB229 jul. 2010 - 7:17

En daar kunnen we toch wel van concluderen dat het een kabinet was met 3 jaar stilstand tot gevolg. Beter dan een kabinet van achteruitgang.

JanB2
JanB229 jul. 2010 - 7:17

Er zijn 2 mogelijkheden voor het CDA om hier op korte termijn heelhuids uit te komen: of het CDA laat listig en met voorbedachte rade deze coalitiebesprekingen klappen, of CDA en VVD neutraliseren de PVV en lijven de club in als stemvee door Wilders al zijn ongewenste standpunten in te laten leveren (ook (meta name) zijn van de SP gekopieerde sociaal-economische programma) en vervolgens te belonen met wat ministersposten. Hopelijk wordt het de 1e (want ook een geblondeerde vos veliest z'n haren (al was het maar door de waterstofperoxide) maar niet zijn streken).

Charta46
Charta4629 jul. 2010 - 7:17

VVD + PVV + CDA = 76. De enige coalitie die het meest recht doet aan de verkiezingsuitslag. Wat een onzin kraam je uit. Het CDA heeft 21 zetels verloren ze zijn dus door de kiezers verschrikkelijk afgestraft. En toch zeg je dat ze als beloning kunnen regeren. Dit slaat toch helemaal nergens op.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2010 - 7:17

Er breken gouden tijden aan, met zo'n rechts VVD- PVV- CDA kabinet, voor Joop. Mannen zoals: Mostafa Mouktafi, Mic New, Harry de Zomer, Ernst Anepool en Wim Hofman komen niet meer achter hun computer vandaan. Want er zal voldoende spreekstof zijn om je als linkse mens tegen af te zetten.

3 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil29 jul. 2010 - 7:17

Uit het rijtje namen die u noemt in vergelijking met de linkse mens blijkt wel dat u hier uiterst selectief leest. Hofman alleen al is zo'n beetje de uitvinder van extreem rechts

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 jul. 2010 - 7:17

Is Wim links? Zo ja! neem nog eentje dan.

meijerlahn
meijerlahn29 jul. 2010 - 7:17

Met dat verschil dat we het bij Joop wel netjes en beschaafd houden, want geenstijl is niet mijn ding. Daar viert de hufterigheid hoogtij. De mooderator is onverbiddelijk. Hier wordt niet gescholden, gevloekt en beledigd.

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

Voormalig CDA-Kamerlid Henk de Haan, die van 1996 tot 2006 in de Kamer zat, zegt tegen het Dagblad van het Noorden zijn partijlidmaatschap waarschijnlijk op te zeggen als het CDA met de PVV in zee gaat. Wachten is op de mensen die straks terugkeren van vakantie....dan wordt het....daaaag Verhagen

1 Reactie
Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

Henk de Haan uit Lettelbert? Nooit van gehoord. Als Jannie de Visser-de Boer uit Lobith haar PvdA-lidmaatschap opzegt omdat de PvdA Paars liet knallen, dan horen we dat niet. Als Mustafa al Mumbi uit Krooswijk zijn SP-lidmaatschap opzegt omdat Agnes Kant niet presteert, dan horen we dat niet. Maar over Henk de Haan (wie?) horen we dat gelukkig wel. Pff...

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6272728.ece/Oud-CDA-kamerlid-Henk-de-Haan-fel-gekant-tegen-kabinet-met-PVV

1 Reactie
Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

Kijk inderdaad eens op de link die Mees aangaf: http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6272728.ece/Oud-CDA-kamerlid-Henk-de-Haan-fel-gekant-tegen-kabinet-met-PVV En lees dan eens het commentaar daaronder. Wow! Die Henk de Haan (wie?) heeft echt wel veel bijgedragen aan Nederland zeg! Brr.. als zelfs Henk de Haan (hu?) deze stap wellicht (waarschijnlijk niet!) zou kunnen gaan overwegen..

karuna2
karuna229 jul. 2010 - 7:17

Wat wil het geval. Het CDA en de VVD waren grondig tegen praten en zeker tegen onderhandelen met partijen als Hamas en de Taliban. Praten en onderhandelen met partijen als Hamas en de Taliban is onder omstandigheden waarbij je levens zou kunnen redden als je dat doet. Dat lijkt mij de enige reden om te praten en te onderhandelen met partijen die principieel je tegenpool zijn. Nou kan je Hamas en de Taliban absoluut niet gelijk stellen met de PVV. We zitten dus in een luxe positie. Het gaat hier niet gaat om mensenlevens maar om discriminatie. Dé situatie lijkt mij voor CDA en VVD om juist wél vast te houden aan principes. Dus niet. De luxe positie is voor VVD en CDA het sein om hun principes juist te laten voor wat ze zijn. Ik zou zeggen, de wereld op zijn kop.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil29 jul. 2010 - 7:17

Nou kan je Hamas en de Taliban absoluut niet gelijk stellen met de PVV. ========= Nee dat kun je niet, dat gaat mij zelfs te ver maar als je Hamas een terroristische beweging mag noemen dan mag je datzelfde ook zeggen van de PVV. Het kenmerk van een terrorist is dat zij er op uit zijn om de maatschappij te ontwrichten. En de PVV is voornemens om de Nederlandse samenleving zeer ernstig te gaan ontwrichten, lijkt me dus duidelijk.

Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

In de jaren '60 was de politiek levendig. Debatten binnen en buiten de Kamer, polarisatie tussen Links en Rechts. In de jaren 90 "stierf" de politiek. Ideologie moest worden afgeschud, en links en rechts bestonden niet meer. Gelukkig is het debat weer helemaal terug. We hebben weer wat te kiezen, en we hebben gekozen: weg van het midden. Meer naar links, en meer naar rechts. Debatten voeren we nu in de Kamer, en op het Web. Input is er van allerlei kanten. Belangrijk, en minder belangrijk: ook de mening van Henk de Haan (wie?) en de Taliban tellen mee in het debat. Leve de terugkeer van de politiek! Leve de democratie!

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil29 jul. 2010 - 7:17

Leve de democratie! ================== Stel nu dat de CDA besluit dat een coalitie vormen met de racisten van de PVV toch niet zo'n goed idee is en een coalitie met de PVV alsnog afwijst roept u dan ook nog "leve de democratie". Ik voorspel u namelijk van niet.

Klaas2
Klaas229 jul. 2010 - 7:17

---[Leve de democratie! ]--- Je bedoelt de partijstructuur van de PVV? Is dat jouw opvatting van democratie? een leider die zijn volgelingen wantrouwt en slaafse aanhang?

karuna2
karuna229 jul. 2010 - 7:17

Ik schreef eerder vandaag een stukje waarin ik het CDA en de VVD ervan beschuldig dat ze discriminatie legitimeren. Dat vind ik terecht want ze zijn voorlopers in de maatschappij. Maar het enge eraan is natuurlijk wel dat ze de kans krijgen van een behoorlijk deel van de bevolking. Dat levert een zo mogelijk nog vervelender gevoel op, want dat betekent dat van iedere 6 mensen die ik tegenkom ik er 2 (PVV + VVD) of zelfs 2 1/2 (VVD/CDA/PVV) niet kan vertrouwen dat ze niet een hele losse mening hebben over discriminatie. Nu gaat dat over moslims, dat ben ik niet, maar waarom zou het morgen niet over vrouwen kunnen gaan? "Grappig" toch, de PVV/VVD/CDA'er die moord en brand schreeuwt over het feit dat sommige moslims hun vrouw of homo's discrimineren. Dat gaan ze dan oplossen door discriminatie te legitimeren of willen het zelfs legaliseren. Gooi het maar in mijn pet. Je zou toch denken dat ze zich dan vierkant tégen discriminatie stellen, maar niets is minder waar. De VVD/CDA/PVV en zijn achterban denken, ik kan aan de macht komen en dan zijn de forse nadelen gewoon jammer. Collateral damage, zeg maar. Zo'n gedachtegang stond ook aan de basis van de kredietcrisis, staat aan de basis van het klimaatprobleem, de belachelijke verschillen in inkomens in de wereld enz. Overigens, ik verwijt dat deel van de moslimgemeenschap dat zijn vrouw hierheen haalt om een meter achter haar man te lopen, alleen kinderen te mogen krijgen en thuis te zitten, maar wel roept dat ze hier gediscrimineerd worden, ook dat ze belachelijk bezig zijn. Voor hen geldt hetzelfde als voor de PVV'er en aanhang in de VVD en CDA, als je niet gediscrimineerd wilt worden, dan zal je toch werkelijk moeten proberen dat zelf ook niet te doen.

1 Reactie
Hofman2
Hofman229 jul. 2010 - 7:17

Karuna, ..[ Ik schreef eerder vandaag een stukje waarin ik het CDA en de VVD ervan beschuldig dat ze discriminatie legitimeren. ].. Waar baseer je dit op? Dit is echt helemaal nieuw voor mij. ..[ Dat levert een zo mogelijk nog vervelender gevoel op, want dat betekent dat van iedere 6 mensen die ik tegenkom ik er 2 (PVV + VVD) of zelfs 2 1/2 (VVD/CDA/PVV) niet kan vertrouwen dat ze niet een hele losse mening hebben over discriminatie. ].. Van iedere 6 mensen die je tegenkomt hebben er 3 VVD/CDA/PVV gestemd. Maar waarom zouden die een losse mening hebben over discriminatie? Dit kan ik niet plaatsen. ..[ Nu gaat dat over moslims, dat ben ik niet, maar waarom zou het morgen niet over vrouwen kunnen gaan? ].. Het gaat niet over moslims. Bij de VVD en het CDA al helemaal niet, en ook bij de PVV niet. Bij de PVV (daar zal je wel op doelen) gaat het om de islam, en dat is een leer die mensen aanhangen. Dat ze daar kritiek op hebben is wat anders dan discriminatie. ..[ De VVD/CDA/PVV en zijn achterban denken, ik kan aan de macht komen en dan zijn de forse nadelen gewoon jammer. Collateral damage, zeg maar. ].. Collateral damage is meer bij het beleid van Cohen. Damage dat homo's worden weggepest ed. En daar treedt Wilders tegen op. Dat zou je juist moeten steunen. ..[ Overigens, ik verwijt dat deel van de moslimgemeenschap dat zijn vrouw hierheen haalt om een meter achter haar man te lopen, alleen kinderen te mogen krijgen en thuis te zitten, maar wel roept dat ze hier gediscrimineerd worden, ook dat ze belachelijk bezig zijn. ].. Dat klopt. Er wordt veel te snel geroepen van discriminatie.

Maarten1984
Maarten198429 jul. 2010 - 7:17

Het zal hier in de gelederen wel slecht vallen, maar ik ben er blij mee. Een kabinet dat de financiën op orde brengt, immigratie beperkt en boeven strenger zal bestraffen. ´K heb er zin an...

4 Reacties
ErnsTT2
ErnsTT229 jul. 2010 - 7:17

Ehm, een VVD CDA kabinet, heeft het nog nooit voor elkaar gekregen de financieen op orde te krijgen, het enige kabinet dat het meerdere jaren voor elkaar heeft gekregen om de staatsschuld *af* te laten nemen, was Paars... Voor de rest is VVD CDA levensgevaarlijk voor de staatsfinancieen, want ondanks wild snijden in de sociale voorzieningen weten ze het toch voor elkaar te krijgen de staatschuld vaak zelfs explosief te laten groeien. [quote intermediair] Onder het kabinet-Den Uyl (1973-1977) groeide de overheidsschuld al, maar onder het daaropvolgende kabinet-Van Agt/Wiegel (1977-1981) *** versnelde die groei***. Daarna maakte de PvdA nog geen negen maanden deel uit van het kabinet-Van Agt/Den Uyl en verschijnen de kabinetten-Lubbers I (1982-1986) en Lubbers II (1986-1989) op het toneel, waar de VVD in zit. ***Onder deze kabinetten zet de groei van de overheidsschuld verder door***. [/quote] Verdere gegevens over Lubbers I die wle erg significant zijn... [quote] De snelle groei van het EMU-tekort (van 0,8% BBP in 1977 naar 6,2% in 1982) wordt, ondanks het stijgende aantal uitkeringen, vrijwel meteen tot stilstand gebracht. Het EMU-tekort daalt naar 3,6% in 1985, om in (het verkiezingsjaar) 1986 weer te stijgen naar 4,6%. Hoewel de toenemende verslechtering van de overheidsfinanciën in de jaren 1982-1985 succesvol wordt gekeerd, zorgen de aanhoudend hoge tekorten voor een snel oplopende staatsschuld. De EMU-schuld stijgt van 1982-1986 met 16,5%-punt, de grootste stijging onder één kabinet in de periode 1971-2007. De hoge staatsschuld zadelt de overheid op met toenemende aflossings- en rente-uitgaven. [/quote] Ik zou het op prijs stellen dat u dus geen dingen zelf gaat verzinnen, maar u beperkt tot de werkelijkheid. EMU saldo 1982 1994 - EMU-saldo ten tijde van Lubbers I, II, III > -6,2 > -5,5 > -5,3 > -3,6 > -4,6 > -4,6 > -6,8 > -5,7 > -6,3 > -6,3 > -6,5 > -3,7 > -5,1 > -3,7 > -4,5 Gemiddeld over de jaren dus 5,4% Het klopt dus dat er heel even 3,6 % was, maar dat liep al snel op nadat de (kortzichtige) bezuinigingswinst van de ontslagen ambtenaren op was, en de kosten doorgingen. Aan het einde van Lubbers III is het zelfs helemaal huilen met de pet op een negatief EMU saldo van -5%, terwijl er juist een periode van wereldwijde hoogconjunctuur aangebroken is met de val van de muur en de ongelimiteerde handel en investeringen in het oostblok. [quote] In 1990 is het EMU-tekort ondanks de hoge economische groei nog opgelopen tot 6,5% BBP. [/quote] En de werkeloosheid schiet helemaal door het plafond: [quote] Na een aanvankelijke daling begint vanaf 1991 de werkloosheid weer te stijgen. Aan het eind van de kabinetsperiode worden ongeveer een miljoen werkloosheids- en bijstandsuitkeringen verstrekt en meer dan 900 duizend arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. De i/a-ratio is vanaf 1993 hoger dan tijdens het aantreden van het kabinet. [/quote] Het is eigenlijk net als met de verkoop van nutsvoorzieningen, je vangt even 2,5 miljard voor die energiebedrijven, maar daar staat wel tegenover dat je de energie veel duurder moet gaan inkopen. In engeland hebben ze daar sinds Thatcher (die even kortzichtig was als Rutte nu) een pracht metafoor voor. "Penny Wise, Pound Foolish" Het nu voorgestelde rigoreuze bezuinigingsbeleid zal net zo desastreus werken als wat Lubbers deed, het zorgt immers alleen maar voor onrust en armoede onder het deel van de bevolking dat echt werkt, ten koste van de omzet in de detailhandel. En dat is waar de economie grotendeels op draait en voor staatsinkomsten (BTW) en werkgelegenheid zorgt. Banen creëer je door in onderwijs en onderzoek te investeren, *niet* door mensen werkeloos te maken en hun zelf gespaarde uitkering af te pakken, daar creëer je slechts armoede mee, dat heeft 8 jaar Balkenende nu wel onweerlegbaar aangetoond. Terwijl je als je het de veel verguisde "puinhopen van Paars" bekijkt, blijkt dat juist als je naar de werkelijke cijfers kijkt een tijd van ongekende voorspoed en het enige kabinet dat werkelijk twee jaar in staat bleek tot terugdringing van de staatschuld is. EMU-saldo 1994 - 2002 > -4,5 > -9,2 > -1,9 > -1,2 > -0,9 > -0,9 * > 0,4 * > 2,0 > -0,2 > -2,0 * Werkelijk terugbrengen van staatschuld Cijfers komen van de Uni Leiden. http://www.europa-nu.nl/id/vht7jba3jsy6/historisch_overzicht_cijfers_kabinetten#p6 Hier een mooi overzichtje van de veschillende kabinetten met de kerncijfers, kijk eens hoe de kabinetten geranschikt zijn qua economische groei, en welke er dan bovenaanstaan en welke onderaan bungelen. Uiteraard geven resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar het is toch wel opvallend hoe beroerd "rechtse" combinaties het doen in vergelijk bij "linkse" Ter afsluitting een klein spotgedicht, dat niet ver van de werkelijkheid ligt: Roofridder Rutte, hij stal van de armen verdeelde onder rijken en zijns eigen gelijken Zonder erbarmen hielp hij het land, eerst naar de afgrond en toen over de rand

JanB2
JanB229 jul. 2010 - 7:17

Een kabinet dat de financien van de gewone burger gaat ruineren, boeven niet kan vangen omdat de politie onderbezet is en Nederland in het buitenland compleet belachelijk gaat maken zul je bedoelen. Van een kopvoddentaks in een serieus bedoeld verkiezingsprogramma gaat een normale Duitser of Fransman rollend over de grond ("altijd al geweten dat er in Nederland erg rare snuiters rondliepen"). Maar in Nederland wordt met deze complete randdebielen onderhandeld over regeringsdeelname. Dat de kopvoddentaks komt te vervallen moet straks zelfs in een speciale clausule van het regeerakkoord worden opgenomen. Ik zou daarom graag inzage hebben in het cocainegebruik van Wilders en zijn directe vertrouwelingen want ik heb zo langzamerhand genoeg van het geschifte circus dat PVV heet.

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

Net in journaal....niet samen in de regering maar als het wat wordt dan wordt het gedoogsteun van de PVV Ik feliciteer Nederland met de neergang van dit land. Onvoorstelbaar dat VVD en CDA ons zo door het slijk halen

JoopSchouten
JoopSchouten29 jul. 2010 - 7:17

Domme reactie.

JoopSchouten
JoopSchouten29 jul. 2010 - 7:17

Het verloopt zoals ik al eerder bedacht had. Het Deense Model staat op stapel. 'De Rechtse Griezels; zouden straks kunnen beginnen met De Grote Afbraak tot ook het laatste restje sociale samenhang volledige verdampt is. In dat geval roep ik Linkse Jopers op om op korte termijn samen te komen om dit te bespreken en een creatief plan te bedenken om een geweldloze maar duidelijke landelijke tegenactie op touw te zetten. Ik wens geen sociale afbraak. Ik wil m'n landje 'terug'. Ik hoop dat de Joop redactie en haar opinimakers willen meedenken om dit te realiseren...

5 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil29 jul. 2010 - 7:17

om een geweldloze maar duidelijke landelijke tegenactie op touw te zetten. ============== Ik vrees daar waar het de PVV betreft ik het geweldloze tijdperk al lang weer voorbij ben. Ik word echt ongelooflijk agressief van die gasten.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai29 jul. 2010 - 7:17

Tja dan had de heer Cohen wat meer water bij de wijn moeten doen. ga er maar van uit dat de PvdA blij is met de verwachting die je uit de heer Cohen zit namelijk niet te wachten op vervelende maatregelen hij speelt liever sinterklaas als de zaak is opgeruimd. Dus ik denk dat je actie zinloos is. En wat wil je dan eigenlijk terug?

maclofty
maclofty29 jul. 2010 - 7:17

Mij heb je, zeg maar waar en wanneer!!! Een volksbeweging van linkerzijde is hard nodig. Blijf van mijn land af !!!

HenkJansen2
HenkJansen229 jul. 2010 - 7:17

Maak je niet zo druk. Na drie jaar PvdAfbraak in het kabinet valt er weinig meer af te breken. Met de VVD en PVV aan het roer is de tijd van opbouwen weer aangebroken, we gaan beter uit de crisis komen.

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

Vlag halfstok hangen als ze hem toelaten Dat is een duidelijk signaal zeker als zo'n beetje iedereen dat gaat doen,gewoon iedereen toe oproepen....via twitter

vanessa2
vanessa229 jul. 2010 - 7:17

We mogen toch wel hopen dat er in dat zooitje ongeregeld van een uitzendkrachtenfractie van de PVV een linkse infiltrant is doorgedrongen die de boel bij de eerste de beste gelegenheid laat klappen? Of zijn we weer te netjes geweest?

1 Reactie
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai29 jul. 2010 - 7:17

nu Vanessa in de politiek gaat het nooit netjes of dat van links of rechts komt is niet terzake, of denk je dat er enkel boeven aan rechterzijde zitten en links allemaal witte engeltjes zijn?

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort29 jul. 2010 - 7:17

416 reacties alweer? Jongens.... hebben we niet alles al gezegd over dit onderwerp? Waarom zijn het toch altijd de PVV onderwerpen die zo goed renderen hier?

2 Reacties
listvanderede
listvanderede29 jul. 2010 - 7:17

Omdat de PVV een product van de verveling is.

Huismug2
Huismug229 jul. 2010 - 7:17

Wellicht omdat vriend en vijand geïnteresseerd is in de standpunten van de PVV?

Dehnus
Dehnus29 jul. 2010 - 7:17

En dat Wil de Heer Wilders. Hij demoniseert jouw en zet jou elke keer weg als Nationaal Socialist, zodat jij een keertje boos wordt. Dan kan hij daarna lekker lopen schreeuwen en jou van alles de schuld geven. Hij wil dat jij boos wordt en daarom treiter hij. Hij is niks anders dan een laffe pestkop die met de ellebogen werkt en daarna naar de Meester rent dat jij hem slaat. Niet in trappen, ik word er soms ook boos van, maar dat is precies wat deze man wil. Zoals hij zelf zei :"Ik was altijd al zo'n lekker recalcitrant mannetje" in de Veronica gids. Ik heb medelijden met zijn leraren van vroeger, als hij toen ook al zo was.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus29 jul. 2010 - 7:17

Sorry was een reactie dat Ygg boos werd, een dubbel post. Bovenstaande mag weggehaald worden.

marienepien1
marienepien129 jul. 2010 - 7:17

Kom maar op met dat rechtse kabinet. Ik hoop van harte dat de 3 heren eruit komen en een mooi regeerakkoord sluiten:).

2 Reacties
karuna2
karuna229 jul. 2010 - 7:17

Oh ja/ En waar moeten ze dan mee komen?

Piranesi2
Piranesi229 jul. 2010 - 7:17

'Bekwaam, heel bekwaam' - Wim Kan

[verwijderd]
[verwijderd]29 jul. 2010 - 7:17

De pers lijkt er nu van uit te gaan dat het een rechts meerderheidskabinet er niet zit maar dat een VVD/CDA kabinet met gedoogsteun van de PVV wel mogelijk zal zijn. Maar de opdracht van Lubbers is dat hij moet onderzoeken welke meerderheidskabinetten er nog mogelijk zijn nu Paars-plus is mislukt. Hoewel hij de indruk wekte dat daarbij snelheid geboden was, lijkt het er nu op dat hij naar de majesteit terug moet met de mededeling dat hij weinig heeft gedaan om aan zijn opdracht te voldoen maar dat een minderheidskabinet wel tot de mogelijkheden behoort. Is hij daar mee tevreden, is de majesteit daar mee tevreden en is de onderkoning Tjeenk Willink daarmee tevreden? En hoe is het met de overige partijen die niet in de gelegenheid zijn geweest zich te uiten over mogelijk gedoogsteun aan een minderheidsregering van welk signatuur dan ook? Ik verwacht een Lubberiaanse oplossing. Een oplossing dus die ik nu nog niet weet te bevroeden maar wat met we heel nieuwsgierig maakt naar de inhoud van de hoge hoed van Lubbers.

2 Reacties
paradoxical
paradoxical29 jul. 2010 - 7:17

@karuna waaijer Niet iedereen baseert zijn stem op ideologie. Van mij mogen islamitische scholen direct dicht. Christelijke scholen trouwens ook, onderwijs moet seculier zijn (dus sluiting van islamitische scholen is een goed begin). Godsdienst beoefen je maar lekker in je vrije tijd.

Piranesi2
Piranesi229 jul. 2010 - 7:17

Hallo Piet, Bedankt voor de herinnering aan de opdracht van Lubbers. Die was ik even vergeten vanwege het mogelijk onprettige vooruitzicht. Om het maar eens netjes uit te drukken. Met stijl is altijd te preferen. Even, ja ik geef het toe, heb ik gedacht aan een meerderheidskabinet met PvdA, SP, GL en/of D66 plus het CDA. Een dwaling, ingegeven door de verkiezingsuitslag. Het CDA heeft een van zijn ontelbaar vele gezichten, de hypocriete, wederom laten zien. Fatsoen hadden ze kunnen doen, hun normen en waarden zijn door de ooit zo trouwe aanhang volledig doorgeprikt. En nu zoekt het CDA hijgerig en pathetisch naar dulding door een beweging, een partij met een lid. Heel bekwaam en ook zo stabiel. De genoemde andere partijen zullen, indien nog gevraagd, de heer Lubbers niets anders kunnen mededelen dat een ander mogelijk meerderheidskabinet in het geheel niet mogelijk is. De hoge hoed van Lubbers had al een Lubberiaanse oplossing door VVD/CDA en PVV een achterkamertje in te sturen voordat met alle fracties gesproken was. Zaterdag zingt Lubbers vrolijk het lied 'zit m'n jasje goed, zit m'n hoedje goed' en maandag ligt de uitschrijvingsbrief van Ruud bij het CDA op de burelen. Even, heel even zal het land opgezadeld zitten met eh, nou ja eh, ze. Wel heel democratisch. Om daarna weer heel democratisch over te gaan tot de orde van de dag. Ofwel wat wel goed is voor elk mens in ons land.

karuna2
karuna229 jul. 2010 - 7:17

Er komen hier op de site PVV stemmers die vinden dat Wilders helemaal niet wil discrimineren, zoals Wim Hofman. Voor die mensen een kleine terugblik. Te beginnen bij; http://www.watwilwilders.nl/images/100haatcitatenPVV.pdf Lees vooral even uitspraken, 11,15,19,24, 26, 33,34,35,41,55, 70,71 en 80. Niet lezen of je het ermee eens bent, want dat geloof ik wel, maar of dit verwijst naar discrimineren. Dan hebben we nog het verkiezingsprogramma waar boven genoemde uitspraken in terug te vinden zijn. Ik noem er slechts een paar uit velen: 'Alle islamitische scholen dicht'. Dus niet alle religieuze scholen dicht, wat je dan misschien nog ergens zou kunnen beargumenteren als mogelijk zonder discriminatie, maar alleen de islamitische scholen. Of je het er mee eens bent of niet, dit gaat over discriminatie. Of deze: 'Geen mensen met een dubbele nationaliteit in regering, parlement, Provinciale Staten, gemeenteraden en bepaalde overheidsfuncties'. Of je het er nou mee eens bent of niet, dit verwijst naar discrimineren. Immers, waarom zouden mensen die het Nederlandse paspoort hebben en nog een andere niet gelijk zijn wbt hun kansen op de arbeidsmarkt? We weten natuurlijk allemaal wie Wilders bedoeld, want het gaat hem echt niet om de Nederlandse-Amerikaan, of de Nederlandse-Spanjaard. Zo zijn er velen te noemen die vaak handig zijn opgeschreven, maar in de praktijk leiden tot discriminatie. Deze vind ik vooral heel mooi opgeschreven: 'De islam is vooral een politieke ideologie en kan dus op geen enkele manier aanspraak maken op de voorrechten van een godsdienst'. Hier gaat Wilders in al zijn grootheid uitmaken dat de islam geen religie is. Dus niet onder art 1 valt, zal hij wel willen zeggen. Miljarden mensen die de islam als een religie omarmen en Wilders die gewoon even uitmaakt dat dit niet zo is. Je begrijpt natuurlijk dat al die mensen direct gaan zeggen dat Wilders gelijk heeft. Ik begrijp echt niet dat PVV stemmers met droge ogen kunnen beweren dat de PVV niet vóór discriminatie is. Discriminatie past niet onder art 1 van de Grondwet, oftewel het gelijkheidsbeginsel, oftewel de Nederlandse neerslag van de Internationale Rechten van de mens, oftewel de morele onderbouwing van de democratie. Haal het gelijkheidsbeginsel uit de democratie en je houdt, ja wat hou je eigenlijk nog over? In ieder geval mag je het volgens mij geen democratie meer noemen.

1 Reactie
geejeehaa
geejeehaa29 jul. 2010 - 7:17

Karuna, je hebt gelijk al je zegt dat Wilders discrimineert op veel punten. Maar het gelijkheidsbeginsel en de vrijheid van godsdienst zijn zó verankerd in de Nederlandse grondwet en internationale verdragen dat Wilders daar in de regering niets aan gaat veranderen. Nog even afgezien van het feit dat VVD en CDA eisen dat de PVV de discriminerende punten laat vallen. Kortom, het ergste wat Wilders zal doen is verkiezersbedrog plegen richting zijn achterban, voor zover die achterban écht op Wilders stemde vanwege een kopvoddentaks of een koranverbod. Ik geloof dat niet, een stem op de PVV is m.i. vooral een stem uit ongenoegen. W.b. de dubbele paspoorten voor bewindslieden: tja daar kan ik me toch wel in Wilders' standpunt vinden. Een dubbel paspoort kan mogelijk voor vervelende belangenverstrengelingen en loyaliteitsconflicten zorgen. En dan maakt het echt niet uit of dat tweede paspoort het Marokkaanse, Amerikaanse, Japanse etc. is.

ErnsTT2
ErnsTT229 jul. 2010 - 7:17

"Ik noem maar wat dingen die ik me zo uit de periode Den Uyl en van de kabinetten daarna herinner. Om iets zinnigs over het al dan niet verkwistende karakter van het kabinet Den Uyl te kunnen zeggen moet je een uitgebreide studie maken, waarin nogal wat factoren worden meegenomen. Ik ken zo'n studie niet en zou er dan ook niets over durven zeggen." Je kunt je wel blijven verschuilen achter je onkunde, en de onwil daar iets aan te veranderen, echter had ik nu juist de eseentie uit zo'n uitgebreid onderzoek gefilterd. Ik heb de eerste keer er de bronnen bijgegeven, je wekt de schijn er graag wat meer over te willen weten, of liever je doet net alsof je eral wat van weet, maar waarom *lees* je de aangeboden rapporten niet. te bang dat je erachter komt dat je al die decennia in de leugens van je pappie hebt geloofd, en bang voor de werkelijkheid, namelijk dat zowel Den Uyl als Paars geheel in tegenstelling tot de Rechtse Dogma's van Angst en Destructie, juist geweldige kabinetten waren, die niet voor die van Drees hoeven onder te doen... Maar vooral ben je volgens mij bang voor de feiten dat een rechts kabinet desastreus is voor de economie, dat zie je mooi aan de doffe ellende van respectievelijk van Agt 1 EN 2, en daarna nog eens 3 kabinetten Lubbers, bijna twee decennia de hele economie op slot hebben gezet 1977 tot 1994 heeft Nederlanmd gezucht onder het wanbeleid van het CDAen VVD, de twee korte periode van CDA met PvdA in dat tijdsbestek, kan volgens uw eigen redenatie geen enkele gevolgen hebben gehad, want er kan in uw optiek niet een regeling van de PvdA door beide kamers zijn gekomen, daar is volgens u imers minstens een hele kabinetsperiode voor nodig. Ziet u als ik uw eigen redenatie strikt volg, is het nog veel erger wat vooreen puinhoop de VVD er samen met het CDA van gemaakt heeft tussen 1977 en 1994. Weet u eigenlijk wel zeker of u werkelijk zo graag wilt hebben dat we meegaan in uw redenatie. Dat maakt immers de schadelijkheid van een bestuur van VVD met VVD deste destructiever.

4 Reacties
Pjotrs
Pjotrs29 jul. 2010 - 7:17

"te bang dat je erachter komt dat je al die decennia in de leugens van je pappie hebt geloofd, en bang voor de werkelijkheid, namelijk dat zowel Den Uyl als Paars geheel in tegenstelling tot de Rechtse Dogma's van Angst en Destructie, juist geweldige kabinetten waren" Je raaskalt weer eens Anepool. Het kabinet Den Uyl en Paars zijn mijn favorieten. En ook die van mijn pappie. Ik zou dat bewijs dan ook graag zien. Maar jij loopt weer als een "autodidact" te copy-pasten zonder ook maar het geringste benul van de betekenis van cijfers. Het begrotingstekort in een bepaald jaar is een resultante van o.a. (internationale) economische omstandigheden en gevoerd beleid, doorgaans beleid dat jaren eerder is geformuleerd. Er is geen lineair verband tussen het begrotingstekort in een bepaald jaar en de spilzucht van het kabinet dat dat jaar aan de macht is. Hoe die relatie wel ligt vergt iets meer dan een rijbewijs en een dikke duim.

Pjotrs
Pjotrs29 jul. 2010 - 7:17

"waarom *lees* je de aangeboden rapporten niet" Misschien zou je daar zelf eens mee kunnen beginnen. "In combinatie met een loon-prijsspiraal en een uitdijende verzorgingsstaat geeft de oliecrisis de Nederlandse economie en de overheidsfinanciën een flinke zet op een lange glijbaan naar beneden. Het kabinet-Den Uyl onderschat de effecten en verhoogt de uitgaven en de lasten alsof er niets is veranderd. De sociale zekerheid wordt meer en meer onbetaalbaar, maar de aardgasbaten verbloemen dat nog enigszins." "Het kabinet-Van Agt I slaagt er niet in de economische naweeën van zowel de oliecrisis van 1973 als van het beleid van het kabinet-Den Uyl het hoofd te bieden." "Opvallend is dat het kabinet-Kok I een hoge economische groei combineert met een aanzienlijke verbetering van het EMU-saldo, terwijl de kabinetten-Den Uyl en Lubbers II het saldo laten verslechteren." "Gelet op de hoge groei doet het kabinet-Den Uyl het slecht. Dit is ook het enige kabinet dat de replacement rate (de verhouding tussen het inkomen van iemand zonder baan vergeleken met iemand met een baan) laat oplopen, waardoor niet-werken financieel aantrekkelijker wordt dan wel werken." "De premiers Biesheuvel i, Den Uyl i en Kok i hebben de economie gemiddeld het meest mee." "Kok en Balkenende zijn het best voor de overheidsfinanciën, Den Uyl doet het relatief slecht. Van Agt is de 'big spender' onder de premiers. Op de arbeidsmarkt gaat het onder Kok veruit het best, en onder Den Uyl en Van Agt juist niet zo goed" Komt allemaal van dat linkje van jou: http://www.europa-nu.nl/id/vht7jba3jsy6/historisch_overzicht_cijfers_kabinetten#p6 Je doet weer eens aan cherry picking. Het kabinet Den Uyl komt er hier juist uiterst beroerd uit.

Alila
Alila29 jul. 2010 - 7:17

= echter had ik nu juist de eseentie uit zo'n uitgebreid onderzoek gefilterd. = Na onze discussie over cijfers met betrekking tot Falluja en Hiroshima is het me duidelijk geworden dat je in discussies dat filter nogal selectief toepast. = 1977 tot 1994 heeft Nederlanmd gezucht onder het wanbeleid van het CDAen VVD = Van 1989 tot 1994 werd Nederland bestuurd door een PvdA-CDA kabinet.

Pjotrs
Pjotrs29 jul. 2010 - 7:17

"had ik nu juist de eseentie uit zo'n uitgebreid onderzoek gefilterd" Dat is nou net het probleem; je moet de essentie er niet uitfilteren, die moet je juist zien te bewaren!

omaoeverloos
omaoeverloos29 jul. 2010 - 7:17

Vanmorgen kwam er zo maar ineens een vraag bij me op, waar wellicht een van de PVV aanhangers op dit forum een antwoord heeft: Valt de Volemdamse hul straks ook onder de kopvoddentax?

4 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten29 jul. 2010 - 7:17

Ik ben gelukkig geen et- en xenofobe PPV-er, maar 'hun denktrant' volgende denk ik dat ze zouden zeggen: 'alleen als er een allochtoon onder schuilgaat'. Volendammers zijn oorspronkelijk Spaanse vissers. (Rond 1600 had je Stichting van ?Vollendam? bij Edam, een katholieke (Spaanse) 'exclave' in het bisdom Haarlem.) M.a.w., JA, ze moeten volgen PVV-ers hoogstwaarschijnlijk dan ook kopvoddentax gaan betalen.

ErnsTT2
ErnsTT229 jul. 2010 - 7:17

Nee in het kader van de Discriminatie bevordering, maar vooral de bevordering der bureaucratie (alles moet immers weer door stuurgroepen uitgewerkt, en instanties en bureautjes uitgewerkt, en dan door externen in regelingen verwerkt om door semi-overheids regulatoren gehandhaafd te worden... Vallen er maar een paar kopvodden onder, en zijn er net als bij de andere belastingen honderden "aftrekposten" die buiten de fiscus vallen... Om even wat uitzonderingen voor de gegoede burgerij te noemen zijn daar de Oudhollandse Platte pet volgens model Nordholt, Het Keppeltje volgens model Naftaniel, de verscheidenheid aan Boerse Klederdrachten, zullen echter eerst teruggebracht worden tot 1 standaard model, om zo de Hollandsche nationaliteit duidelijker uit te stralen, de de meeste stemmen gaan voor de Volendamse, omdat die commerciel grote waarde heeft vanwege Frau Antje, maar uiteraard is daar nog een felle stammenstrijd gaande, waar het Zeeuws Meisje het hoogste woord voert vanaf haar hek in de polder....

mees.
mees.29 jul. 2010 - 7:17

Tuurlijk niet....die kopvoddentax geldt alleeen maar voor moslims. Zijn toch dieren in zijn ogen....die in Volendam mogen gewoon hun hoofdbedekking blijven dragen want dat hoort bij Nederland,waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen doet er voor hem helemaal niet toe,dat historisch besef heeft hij helemaal niet.

Didgeridoo2
Didgeridoo229 jul. 2010 - 7:17

Hallo mevr Oeverloos, Ik kan ook als niet PVVer verklaren waarom die kopvoddentax er voor moslims alsook de Volendammers niet komt. Geen kiezer heeft er om gevraagd! De PVV is geen democratische partij, dus de leden kunnen het in ieder geval niet gevraagd hebben. Er is door de PVV geen onderzoek gehouden om hoeveel steun dit zou kunnen rekenen. Kortom het is een idee van Wilders. Het CDA en de VVD zou dit nooit toestaan, laat staan dat zo'n wet door de kamer komt. (op dit punt ga je echt geen 2/3 meerderheid halen, never never nooit niet) Ik vind de manier waarop Wilders de 'kopvoddentax' benoemde verschrikkelijk grof. (maar ik probeer niet uit het oog te verliezen dat deze grofheid de 'vorm' van zijn boodschap is, niet de inhoud) Dat hij moslimvrouwen vergelijkt met honden, tenminste zo wordt het door velen geinternpreteerd daar ben ik het niet mee eens. Hij vindt dat de hoofddoek of kopvod een teken is van 'anders' zijn. Veel Nederlands voelen zich ook niet meer thuis -wat dat dan ook is- omdat de omgeving is veranderd en is sommige buurten voornamelijk vrouwen met een hoofddoek lopen. Sommige mensen krijgen dan het gevoel dat de hoofddoek iets uitdraagd in de zin van: niet-nederlands of westers. Het vreemde is dat in Iran en Turkije ook veel verzet is tegen de hoofddoek. Notabene de zusterpartij van de PvdA in Turkije verzet zich tegen het dragen van een hoofddoek. Persoonlijk heb ik niets tegen een hoofddoek, zolang deze maar niet in openbare functies gedragen wordt. Ik vind een agente met hoofddoek echt niet kunnen. Ook in overheidsfuncties is naar mijn inziens geen ruimte voor reiligieuze uitingen. Ik heb ook even een vraag, een aantal antwoorden weet ik al: Waarom moeten/willen moslimvrouwen een hoofddoek dragen? -eigen keuze? -streng gelovig? -dwang? -afzetten tegen maatschappij? -haar haar verbergen ivm seksuele toespelingen? -laten zien dat je moslim bent/ uitdragen geloof? Ik weet het om heel eerlijk te zijn niet precies, dus als iemand een handje kan helpen..............?