Joop

Verwondingen aan de geslachtsdelen

  •  
13-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_boekivan_10.jpg
Iedere dag een gezond weetje. Vandaag over de gevaren in de badkamer
Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.
Ik weet niet om hoeveel mensen het in Nederland gaat, maar in de Verenigde Staten bezoeken jaarlijks 16.000 volwassenen de eerste hulp vanwege verwondingen van de geslachtsdelen. Mij boeit zoiets. Urologen hebben nu eens gekeken wat er dan precies aan de hand is. Om wat voor ongevallen gaat het? En wie komen er?
Meestal gaat het om mannen: 70 procent. Logisch want dat ding hangt nu eenmaal een beetje buiten het lichaam en is dus wat kwetsbaarder. Meer dan een derde van de ongevallen vond plaats bij mannen tussen 18 en 28.
Het betrof meestal sportblessures. Met je kruis op de stang van de mountainbike bijvoorbeeld. Oudere mannen blijken beschadiging van hun klokkenspel op te lopen als ze in bad uitglijden en ermee op de rand van de badkuip te belanden.
Er komen ook vrouwen naar de eerste hulp. Die hebben meestal snijwonden of infecties door het scheren. Doordat scheren van de onderste delen mode is nam het aantal gevallen toe. Uitkijken met het scheermes dus.
De onderzoekers moeten natuurlijk ook iets verstandigs melden behalve het opsommen van getallen en adviseren daarom kussentjes op de stang van de fiets, anti-uitglijmatjes in de badkamer en lessen in vaginaal scheren.
Volg Ivan Wolffers ook op Twitter Het weetje van maandag nalezen: Worden artsen door hun opleiding wat minder menselijk? Het meest recente boek van Ivan Wolffers is: Gezond

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

JoopSchouten
JoopSchouten13 nov. 2012 - 9:41

Ik herinner me mijn eerste herenfiets nog. De noodstop voor een spoorwegovergang was een zeer pijnlijke ervaring. De gewenning aan de afstapmethode op de oude fiets van mijn moeder leerde ik in een keer af. Een bezoek aan een uroloog was gelukkig niet nodig. Van het woord had ik toen nog nooit gehoord. ... Mijn drie kinderen lijken op me (...). ; )

bruces
bruces13 nov. 2012 - 9:41

Als ik lang fiets krijg ik altijd een slapende zak.