Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verver klaagt BING-onderzoekers aan

  •  
05-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
Verver_01.jpg
Oud-burgemeester Schiedam neemt advocaten in de hand
Wilma Verver, de in opspraak geraakte oud-burgemeester van Schiedam doet aangifte tegen twee onderzoekers van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Het bureau publiceerde een onderzoeksrapport over Verver’s integriteit waarna het college van burgemeesters en wethouders hun vertrouwen opzegden. Advocatenkantoor Van As Advocaten maakte maandag bekend dat Verver hen in de arm heeft geslagen.
BING deed afgelopen vrijdag aangifte tegen Verver wegens laster. Het Bureau deed dat omdat Verver in de media onwaarheden over BING zou verkondigen. BING deed op verzoek van de Schiedamse gemeenteraad onderzoek naar de oud-burgemeester. Ze zou een aannemer vanwege een privéconflict buiten spel hebben gezet door te zorgen dat hij geen gemeentelijke opdrachten meer kreeg. Ook zou ze het chauffeursbedrijf van haar zoon hebben voorgetrokken.
Voor het afronden van het onderzoek van BING stapte Verver al op. Sinds mei stond ze vanwege het onderzoek dat tegen haar liep al op non-actief. Na publicatie van het rapport stelde ze dat BING te vooringenomen is geweest en dat ze geen goed wederhoor had toegepast. De rechter oordeelde dat wel goed wederhoor was toegepast. Trouw: Oud-burgemeester Verver klaagt onderzoekers aan Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.