Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verver aangeklaagd wegens laster

  •  
01-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Verver_01.jpg
Rapporteurs voelen zich door oud schiedamse burgemeester in zwart daglicht geplaatst
De opgestapte Schiedamse burgemeester Verver is aangeklaagd wegens laster. Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) heeft aangifte gedaan omdat Verver in de media onwaarheden over het bureau zou verkondigen. Daarmee wil BING zijn eigen reputatie beschermen.
Mevrouw Verver verkondigt in de media continu onwaarheden”, stelt BING-voorzitter Peter Werkman tegen de NOS. “Aanvankelijk meenden wij dat het uit emotie was, maar zij blijft doorgaan en wij hebben aanwijzingen dat zij voorlopig niet stopt.
BING deed op verzoek van de Schiedamse gemeenteraad onderzoek naar de Verver. Ze zou een aannemer vanwege een privéconflict buiten spel hebben gezet door te zorgen dat hij geen gemeentelijke opdrachten meer kreeg. Ook zou ze het chauffeursbedrijf van haar zoon hebben voorgetrokken.
Voor het afronden van het onderzoek van BING stapte Verver al op. Sinds mei stond ze vanwege het onderzoek dat tegen haar liep al op non-actief. Na publicatie van het rapport stelde ze dat BING te vooringenomen is geweest en dat ze geen goed wederhoor had toegepast. De rechter oordeelde dat wel goed wederhoor was toegepast.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (19)

snug110
snug1101 sep. 2011 - 15:01

goed dat die corrupte bestuurders worden aangepakt, laat dit een les zijn voor mensen zonder empatisch vermogen die zich ook nog op de voorgrond durven te plaatsten ! geef nu eens een SP'er een burgemeestersfunctie , maar het is pvda,cda,vvd wat de klok slaat ! oude politiek = OLD BOYS NETWERK vernieuwen ? wat is dat ? zolang bestuurders de regels belangrijker vinden dan mensen, is het land failliet, en het land is failliet ! Een en al graai cultuur !

robertvdheide
robertvdheide1 sep. 2011 - 15:01

mooi dat ze is opgestapt ,,dan is ze niet onschendbaar en kan justitie haar gewoon vervolgen ,,al ben ik bang dat ze haar wel de hand boven het hoofd zullen houden,en het met een sisser afloopt

JoopSchouten
JoopSchouten1 sep. 2011 - 15:01

Leuke Soap. : )))

JanB2
JanB21 sep. 2011 - 15:01

Mooi, mooi, mooi.

Joeri2
Joeri21 sep. 2011 - 15:01

Ik neem aan dat dit gebeurt omdat verver het kortgeding heeft verloren en zich dus als goed nederlander eigenlijk aan de uitslag van de rechtzaak zou moeten houden. Als (ex) burgemeester zo respectloos omgaan met een uitspraak van een rechter is wel erg tactloos, alleen maar omdat je het niet eens bent met het vonnis. Smakeloos. En slecht voorbeeld voor andere kleine criminelen. Ik hoop dat de pvv snel haar wachtgeld intrekt.

Jaantje2
Jaantje21 sep. 2011 - 15:01

Ik begrijp er niets meer van. Die mevrouw heeft fraude en ambtsmisbruik gepleegd, is daarom ontslagen, en gaat nu te keer tegen diegenen die hebben bewezen dat zij fraudeert heeft? En er zijn hier mensen die haar verdedigen? Wat voor menschen zijn dat?

rgeurtsen
rgeurtsen1 sep. 2011 - 15:01

Wat een zwaktebod van BING. Net als de politie moet je als sterker gezag tegen een stootje kunnen. BING is niet boven alle twijfel verhden, ook niet in dit onderzoek. accepteer dat en doe je werk goed. Ga het gesprek aan met de betrokken dame. Controle van publieke gezagsdrager moet ook in he publieke domein kunnen plaatsvinden. Het is niet aan het BING om mw. Verver aan te pakken maar aan de gemeenteraad om uit te spreken dat zij het volste vertrouwen heeft in de integriteit van de onderzoekers en rapporteurs. Dat vertrouwen in de integriteit van BING of de onderozkers(methode)dit niet een vanzelfsprekende zaak is moeten de onderzoekers en het BING accepteren, hoe lastig dit ook is. Het persoonlijk aantrekken van de veschuldigingen van mw. Verver is onprofessioneel en schadelijk voor het aanzien van de zowel de instantie als onderzoekers die toekomstige integriteitsonderzoeken uitvoeren. Mw. Verver kan ook op eigen kosten een tegen-onderzoek laten doen. Trek die aanklacht in of laat het seponeren... en ontsla de personen die deze beslissingnomen hebben om een aanklacht in te dienen. Op termijn uiteraard en in alle stilte. Wij burgers en anderen hoeven daar niet van op de hoogte te zijn. Interne schoonmaak, zonder poppekijkers is altijd beter.

1 Reactie
Bakoe
Bakoe1 sep. 2011 - 15:01

/Op termijn uiteraard en in alle stilte. Wij burgers en anderen hoeven daar niet van op de hoogte te zijn. Interne schoonmaak, zonder poppekijkers is altijd beter./ - Wat zullen we nu beleven, bestuurlijke transparantie, en verantwoording nemen. Openheid naar de kiezers en de maatschappij die je vertegenwoordigd. Het is me duidelijk dat u het niet zo nauw neemt met democratische beginselen, maar u begint nu door te slaan. Weet u wel zeker dat u bij de PvdA op de goede plek zit?

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai1 sep. 2011 - 15:01

Mevrouw is echt hardleers, Wat denkt ze te winnen, denk het eerste plan om te verhuizen naar het buitenland een betere optie voor iedereen is, dit gaat anders een oervervelend lang verhaal worden.

1 Reactie
Jaantje2
Jaantje21 sep. 2011 - 15:01

Als je boter op je hoofd hebt moet je niet in de zon gaan zitten. Mevrouw is een beetje dom.

[verwijderd]
[verwijderd]1 sep. 2011 - 15:01

Misschien dat er ook een onderzoek moet komen naar BING, als je niks te verbergen hebt dan reageer je toch niet zo spastich? Hier is stront aan de knikker, let maar op, de beerput komt nog wel open. Want Verver houdt niet op, en legt de vuile was buiten. Bing wordt zenuwachtig, waarom?

5 Reacties
Crunchy Frog
Crunchy Frog1 sep. 2011 - 15:01

Het is een illusie om te denken dat je als onschuldige niets te vrezen hebt. Ook als je totaal bonafide bent kan laster enorme imagoschade opleveren. De suggestie dat deze reactie een bewijs van schuld zou zijn, is dus niet meer dan dat: een suggestie. En een onzinnige ook, wat mij betreft.

Jan Jansen2
Jan Jansen21 sep. 2011 - 15:01

Uuuuh, die was ligt al buiten hoor, in een rapport dat voor iedereen openbaar is. Maar bedankt voor weer een ontluisterend kijkje in het verwrongen wereldbeeld van domrechts.

rgeurtsen
rgeurtsen1 sep. 2011 - 15:01

Onzin drammer, jouw reactie riekt naar uit de foute buik reageren zoals PVV-ers dat doen. waar rook is is vuur, en elke verdachte is schuldig aan het feit dat hij of zij verdachte is, oh nee, de verdachte is zelfs al schuldig aan datgene waarvan hij verdacht wordt. Dit soort meningen verziekt het samenleven - assume innocence.

Joeri2
Joeri21 sep. 2011 - 15:01

" als je niks te verbergen hebt dan reageer je toch niet zo spastich? " Dat moet een pedo als u nodig zeggen. U weet als kleine kinder aanrander toch best wel hoe vervelend het is als men opeens aandacht aan u gaat besteden. Ik stel voor dat u morgen een linkje naar fotos van u lid plaats, met bewijs dat het kleine ding van u is. U heeft toch niets te verbergen? Of wel dan. Het niet plaatsen van die fotos van uw delen zal duidelijk een bewijs zijn dat u schuldig bent. En nou niet gaan zeuren dat ik u vals beschuldig of laster over u spreek, het feit dat u die fotos niet plaats is een duidelijk bewijs dat u schuldig bent, u heeft immers niets te verbergen.

dave1946
dave19461 sep. 2011 - 15:01

haar eigen vuile was die nog behoorlijk stinkt ook

Meta Foor
Meta Foor1 sep. 2011 - 15:01

wat de media nu aan het doen zijn , is Natrappen. ook deze ex-burgervader verdient dat niet. niet nog eens toeslaan als ze al gevloerd is

2 Reacties
KingBenzai
KingBenzai1 sep. 2011 - 15:01

Onzin. Deze vrouw is de verpersoonlijking van de economische crisis. Het is juist dit gedrag dat ervoor gezorgd heeft dat er nu overal bezuinigd moet worden. Zij dient als voorbeeld. Daar waar bankdirecteuren de dans ontsprongen zijn, kunnen we op deze manier alsnog een bericht afgeven aan de velen andere graaiers. Aanpakken!!!

Jaantje2
Jaantje21 sep. 2011 - 15:01

Sedert wan is een mevrouw een burgervader?