Joop

Vertrouwen in koning Willem-Alexander was nog nooit zo laag

  •  
24-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
276 keer bekeken
  •  
ANP-426092563

© AMSTERDAM - King Willem-Alexander during a visit to rowing club Willem III. During the visit, the focus is on the impact of the corona measures on the sports world. ANP ROYAL IMAGES REMKO DE

Het vertrouwen in koning Willem-Alexander was nog nooit zo laag als nu. Dat blijkt uit het jaarlijkse Koningsdagonderzoek van EenVandaag. Nog 63 procent van de bevolking steunt de koning, 11 procentpunt minder dan een jaar geleden.
De forse afname is het gevolg van omstreden Griekenland-reis van de koning in oktober, stelt EenVandaag. Terwijl het kabinet iedereen opriep om zo min mogelijk te reizen, bleek Willem-Alexander met het regeringsvliegtuig naar zijn vakantiehuis te zijn vertrokken.
Na woedende reacties vanuit de samenleving en de Tweede Kamer besloot de koning eerder terug te keren. Mark Rutte erkende dat hij “een verkeerde inschatting” had gemaakt. In een televisietoespraak ging Willem-Alexander door het stof. “We zijn betrokken, maar niet onfeilbaar”, zei hij.
Behalve de Griekenland-reis heeft ook de hogere toelage voor de koning kwaad bloed gezet, schrijft het AD:
" Ongeveer driekwart vindt het onterecht dat de koning middenin de coronacrisis meer geld krijgt van de staat. Zijn toelage stijgt dit jaar met 2 ton naar 1 miljoen euro aan inkomen, plus 5,1 miljoen voor personeel en onkosten. ,,Corona maant de hele samenleving tot soberheid. Dit is een heel verkeerd signaal van een koning die dichtbij ons burgers wil staan”, zegt een deelnemer aan het onderzoek."
Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
window.addEventListener('message', function (evt){ var embed = document.getElementById('mycountrytalks-embed'); var currentScrollTop = 0, newScrollTop = 0; var additionalSafeSpace = 50; if (evt.origin === 'https://app.mycountrytalks.org') { if ("wasResized" in embed.dataset) { currentScrollTop = document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop; newScrollTop = currentScrollTop + embed.getBoundingClientRect().top - additionalSafeSpace; window.scrollTo(0, newScrollTop); } embed.style.height = evt.data + 'px'; embed.setAttribute('data-was-resized', 'true'); } }, false);
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (67)

a.doorgeest
a.doorgeest26 apr. 2021 - 20:32

Alex gedraagt zich 'n beetje alsof ie iedere week automatisch Lotto Weekend Millionairs wint, wat feitelijk natuurlijk ook zo is, alleen dan zonder dat hij daarvoor 'n wedstrijdformuliertje hoeft in te vullen. Sinds het gemene volk dàt doorheeft, wordt het wat zuiniger in zijn oordeel. Al met al wel een zeer aimabele en waarschijnlijk hardwerkende Holle Bolle Gijs onze vorst, die inderdaad wat al te genereus in de watten lijkt te worden gelegd. Zoek het in Dreesiaanse soberheid, en het komt allemaal wel weer goed met zijn reputatie: plastic onderzetters i.p.v. tafelzilver en liever 'n schamel vakantiehuisje op Texel of Ameland dan 'n Poetin-achtige villa in het thans voor de meesten onbereikbare Griekenland...

Harba Lorifa2
Harba Lorifa225 apr. 2021 - 12:18

Als republikein heb ik niks met het koningshuis. T zal me verder een zorg wezen hoe anderen daar over denken. Indien zij het huis een warm hart toedragen, prima, wel jammer. Het zou al een mooi gebaar zijn als de koning belastingen zou betalen, of uberhaupt iets zou doen (buitens die voor sommige o zo belangrijke 'symbolische waarde' ). Hoeft niet eens voor Nederland, maar gewoon voor de samenleving, zoals bijvoorbeeld het al eerder genoemde belastingen betalen. Wat mij betreft zijn zij een parasiet van de Nederlandse samenleving. Met het geld dat zij jaarlijks opstrijken kunnen heel wat voedselbanken hun werk zinder problemen gemakkelijk doen. Misschien zouden ze zelfs overbodig zijn. Wie weet. Als t puntje bij t paaltje komt, zeg ik, afschaffen die hap.

Jozias2
Jozias224 apr. 2021 - 21:49

Nu was de Britse koningin vorig jaar maandenlang op haar vakantieverblijf in een ander land. Maar onze koning die met ‘eigen vervoer’ rest naar zijn eigen vakantiewoning. Zou het anders zijn als zijn vakantiewoning op de Veluwe stond en het gezin met de auto was gegaan. Ik neem aan dat het doel van het advies was om te voorkomen dat mensen massaal op schiphol samenkomen, opeengepakt in vliegtuigen zitten en in hotels intensieve contacten hebben met honderden anderen bij het all inclusive buffet. Natuurlijk was zijn reis niet handig voor de beeldvorming maar net doen alsof het iets verschrikkelijks was is ook wat overdreven.

3 Reacties
Zapata
Zapata25 apr. 2021 - 8:56

Er is dan ook helemaal niemand die de Britten niet zou adviseren ook afscheid van dat achterhaalde instituut te nemen.

Jozias2
Jozias225 apr. 2021 - 12:14

@zapata Ik weet niet of niemand dat adviseert. Moeten de Britten helemaal zelf weten maar er was geen ophef.

GHS
GHS25 apr. 2021 - 12:47

Jozias. En bovendien valt al hetgeen de koning doet onder verantwoordelijkheid van de minister President. Die weet precies wat wel kan en wat niet. Dus dat de koning excuus heeft aangeboden......... (Ik meen ergens gelezen te hebben dat Rutte heeft gezegd, dat "het geen gelukkig besluit" is geweest ( van hem?)

Kuifje3
Kuifje324 apr. 2021 - 21:16

Vertrouwen of geen vertrouwen in wat? Hij mag helemaal niets, behalve af en toe een lintje knippen. Ik heb hem altijd een redelijk sympathieke man gevonden (voorzover een burger dat kan beoordelen). Nee, ik ben geen echte grote voorstander van het koningsschap, maar ik moet niet denken aan Rutte als president. Geef de man toch wat taken. Zo zou hij prima net als zijn moeder een rol kunnen hebben in de formatie. Slechter dan zoals het nu gaat kan toch niet?

2 Reacties
JoepJos
JoepJos25 apr. 2021 - 13:51

Er zijn wereldwijd talloze andere staatsvormen. Het koningshuis weg betekent niet automatisch n President.

Kuifje3
Kuifje325 apr. 2021 - 15:58

Tsja JoepJos: We kunnen inderdaad ook een groothertogDOM worden.

WeesGeenKees
WeesGeenKees24 apr. 2021 - 19:50

Zou nog voor geen miljoen per dag met hem willen ruilen. Niet één seconde de vrijheid hebben om te gaan en staan waar je wilt. Elke poep en scheet wordt vast gelegd. Als ik Prins Pils was geweest had ik al mijn geld boven Nederland uit gestrooid en was in een gewoon rijtjeshuis gaan wonen.

5 Reacties
Zapata
Zapata24 apr. 2021 - 20:18

Wat let hem?

Kuifje3
Kuifje324 apr. 2021 - 21:19

@WeesKees: Nou, als u een miljoen per jaar zou krijgen en in een paleis mocht wonen dan zou ook u niet voor een rijtjeshuis kiezen hoor. Er is niets zo verslavend als gratis geld. Uw gevoel deel ik overigens wel. Dit is geen leven.

Thuiszitter
Thuiszitter24 apr. 2021 - 21:42

Wil het best een weekje overnemen voor 7 miljoen maar jij dus niet , je bent niet goed man .

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 apr. 2021 - 22:44

"Niet één seconde de vrijheid hebben om te gaan en staan waar je wilt." Lees je wat er onder de kop staat niet? Naar Griekenland met het regeringsvliegtuig. De klacht was nu net dat de familie veel MEER vrijheid nam dan anderen was gegeven ten tijde van crisis. Dat doen ze best vaak want ze zijn veel rijker en hebben veel meer privileges dan burgers.

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 apr. 2021 - 5:46

Dacht je dat werkelijk, dat die man geen vrijheid heeft?

P Haan
P Haan24 apr. 2021 - 18:03

Maant corona tot soberheid?? Dat dringt tot de meeste Nederlanders anders niet door.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -24 apr. 2021 - 17:46

De enige echte Oranje met het hart op de juiste plek was Prins Claus (helaas geen Koning). Als hij nog leefde had hij allang de stekker eruit getrokken. Man van principes. (Gok ik zo...)

chwiedijk
chwiedijk24 apr. 2021 - 17:41

Leve de republiek!

Thuiszitter
Thuiszitter24 apr. 2021 - 17:37

Een ramp binnen de grenzen en hij is weer bovenjan, zo werkt dat met hun. Alex heeft niet echt de gunfactor aan z’n kont hangen , zijn vrouw daarin tegen.

Winterdepressie
Winterdepressie24 apr. 2021 - 17:33

Waar zou je vertrouwen in moeten hebben dan? Een rijk en in "adel" geboren hotemetoot die totaal vervreemd is van de gangbare hedendaagse realiteit heeft niet zoveel van waarde toe te voegen. Je kan erop vertrouwen dat er schandalen zullen zijn, dat ze domme oppervlakkige opmerkingen maken en af en toe een symboolfunctie vervullen. Een Romanovje-light zou niet het slechtste plan zijn.

korheiden2
korheiden224 apr. 2021 - 17:30

Het is toch opmerkelijk dat zelfs nu nog 63% achter de koning staat. Ondanks alle akkefietjes. Het is zoals Gerard Aalders stelt in 'Zwartboek Oranje" : geen enkele partij durft er de vingers aan te branden vanwege de populariteit van de Oranjes. Ik vind dat we beter af zijn zonder koningshuis en hang dan ook alleen de vlag uit op 4 en 5 mei.

7 Reacties
Kuifje3
Kuifje324 apr. 2021 - 21:20

@Kor: U had liever Rutte als president gehad? Echt?

Mokker
Mokker25 apr. 2021 - 7:30

Dat de functie van ceremonieel staatshoofd een overerfbare functie zou moeten zijn is toch een bizar idee uit vervlogen tijden, met slechts belang voor de elitaire kliek die connecties met de familie heeft. Het gezond verstand laat het nogal eens afweten als het om het koningshuis gaat, de Oranjes hebben hun PR blijkbaar goed op orde.

Zapata
Zapata25 apr. 2021 - 8:59

Wat is dat nu weer voor valse voorstelling Kuifje? Er kan best een ceremoniële president komen zoals in Zwitserland of Duitsland. Die zijn op jaarbasis ook nog eens 30x goedkoper.

korheiden2
korheiden225 apr. 2021 - 11:19

@Kuifje : Zoals @Mokker en @Zapata ook aangeven : dat je staatshoofd wordt simpelweg doordat je vader of moeder dat was, is een overblijfsel uit het verleden. Dat vind ik dus principieel onjuist. Een president wordt verkozen en stapt ook weer een keer op. Ik ben geen fan van Rutte, maar al helemaal niet van de Oranjes. Weliswaar zou @Weesgeenkees geen seconde met ze willen ruilen, maar ze leven gewoon in de jetset. Deze familie heeft er al talloze malen blijk van gegeven volkomen maling te hebben aan alles en iedereen. Neem het huis in Mozambique, de vakantie in Griekenland, de kroondomeinen, de schimmige belastingconstructies enzovoort. Gerard Aalders zet het allemaal buitengewoon goed op een rijtje in 'Zwartboek Oranje'. We zijn beter af zonder koningshuis. De Nationale Feestdag zou prima kunnen plaatsvinden op 5 mei met alle vrijmarkten en festiviteiten die we ook op koningsdag zien.

Jozias2
Jozias225 apr. 2021 - 12:16

@zapata Een dictator is nog goedkoper

Kuifje3
Kuifje325 apr. 2021 - 14:56

Ach, ik ga echt ook geen fanclub voor de familie van OranjeNassauEnzovoorts oprichten hoor, maar we hebben in ons land wel grotere problemen op te lossen. Wat ik wel vind is dat ALS we dan een koning hebben we ook de man wat taken moeten geven die bij het koningsschap passen. Ik zou het niet verkeerd gevonden hebben dat hij vanuit zijn titel best een rol zou mogen hebben bij de formatie. Slechter dan zoals het nu gaat is eigenlijk niet mogelijk. Ik heb in ieder geval nog nooit een vergelijkbare rotzooi gezien als tijdens deze formatie. Ook nog nooit tijdens welke formatie dan ook. Als het bij lintjes knippen blijft dan ben ik trouwens ook beschikbaar. Qua geld zou ik het voor de helft doen en ik denk dat mijn percentage blauw bloed ook nog voor genoeg aanzien zou zorgen.

korheiden2
korheiden225 apr. 2021 - 21:38

@Kuifje : 'Wat ik wel vind is dat ALS we dan een koning hebben we ook de man wat taken moeten geven die bij het koningschap passen'. Inderdaad. Lintjes doorknippen, officiële openingen en andere ceremoniële taken. Maar helemaal niets wat met politieke functies te maken heeft. Er is inderdaad geopperd dat hij weer een rol in de formatie zou moeten hebben omdat het nu zo moeilijk loopt. Dat is onzin. Het voorzitterschap van de Raad van State. Hoewel dit eigenlijk alleen een ceremoniële betekenis heeft zou hij deze functie niet moeten hebben. Ook het ondertekenen van wetten is in feite in strijd met ieder democratisch principe. Kortom, alleen een ceremoniële functie, zoals dat in de Scandinavische landen het geval is. Maar nog veel beter : geen koning.

Justine Case
Justine Case24 apr. 2021 - 17:15

Het is raar dat in de reacties en ook in het algemeen, er weinig begrip is voor of compassie met, het slachtoffer. Vergeten wordt dat WA niet heeft gesolliciteerd naar deze baan. Hij is gedwongen op grond van geboorte. Dat riekt gewoon naar slavernij. Levenslang in het glazen huis. En ik zweer je, de arme man heeft er geen plezier in. Als er een vakbond voor koningen zou bestaan, of een royale ombudsman dan was die flauwekul allang verboden. Trouwens, als koningen dieren waren - wat ze zijn - , dan zou de dierenbescherming morgen moeten ingrijpen. Over de trauma's van de onschuldige kinderen die kennelijk geen recht hebben op een normaal leven (hallo jeugdbescherming) , praten we dan een andere keer. Kortom, de poppenkast zou beslist amusant zijn zonder al die slachtoffers.

1 Reactie
Franciscus Borghwerf
Franciscus Borghwerf25 apr. 2021 - 6:07

Wat let deze zielenpoot om af te treden? Het koningshuis is pure discriminatie op afkomst en daarmee in strijd met de grondwet.

Buitenstaander
Buitenstaander24 apr. 2021 - 17:11

Ja, en dan ook nog een volk hebben dat onder 'sociaal' de betekenis heeft uitgevonden: "Een ander mag niet meer hebben dan ikzelf"

1 Reactie
Zapata
Zapata24 apr. 2021 - 20:17

Hoe kom je daar nu weer bij. Een monarchie is vooral niet democratisch of je moet erfopvolging democratisch vinden. Deze luitjes zijn niet verkozen maar moeten we wel als staatshoofd accepteren. Niet helemaal meer van deze tijd denk je ook niet? Ze mogen van mij in exile gaan en al hun poen meenemen. Dan hebben ze genoeg om de aankomende 10 generaties in weelde te leven en hoeven ze geen zak te doen. Maar het kan zijn dat je niet zo democratisch bent en zo dociel bent dat je boven je gestelden nodig hebt. En kom nu niet met die riedel van dat een koningshuis zoveel oplevert en dat presidenten ook niet alles zijn. Die discussie hebben we wel gehad.

JasDon
JasDon24 apr. 2021 - 16:46

63% te veel, helaas zal een komend huwelijk of overlijden hier vanzelfsprekend weer verandering in komen.

Grietje Genot
Grietje Genot24 apr. 2021 - 15:41

Vertrouwen? Hoezo, waartoe? Wantrouwen? Idem dito. Willem-A is net zoals de rest van ons een geworpene (zie: Satre, ik ga dat nu niet allemaal uitleggen). Hij is een jet-setter die het - zoals dat in die kringen betaamt - graag breed laat hangen. Sommige mensen worden zo geboren. Is op zich niet erg. Rijkdom is alleen een probleem in zoverre het armoe, gebrek, lijden etc in de hand werkt. (Het doel van het leven, is - ik geef even een hint -: het lijden in het universum zoveel mogelijk te verminderen. Vandaar dat we die wrede natuur zo snel mogelijk door cultuur (d.i. wetenschap) willen vervangen: met dat Darwinistische moorden moet het maar 's uit zijn). Verder kan-ie op zijn bootje, strandje etc rustig creperen, feesten, fuiven etc. zolang-ie zich ideologisch maar een beetje gedeisd houdt. Mahlzeit koninklijke hoogheid, maar let op de botjes en de graadjes.

2 Reacties
Grietje Genot
Grietje Genot24 apr. 2021 - 15:42

graatjes...

Bouwman2
Bouwman224 apr. 2021 - 17:18

Ik zeg altijd maar: vooruit, verworpenen der aarde. En uw kleine verschrijving, was dat Freudiaans? Ik hoorde mevrouw Leijten roepen: maar wij zijn toch de Macht? Nou ik hoop maar dat die kreet ook Freudiaans is.

Joop den Uil
Joop den Uil24 apr. 2021 - 15:36

waarom zou ik de koning moeten vertrouwen ? dat hij op tijd komt om lintje te knippen ? En wat VREEMD dat zijn personeel uit een aparte pot betaald wordt. Het zijn toch ambtenaren ? dus gewoon via de ambtenaren normen ... wat een toneel... laten we afspreken dat samen met Corona het koningshuis ook opgelost wordt. Langzaam afbouwen

EricDonkaew
EricDonkaew24 apr. 2021 - 15:03

En het jagen op Het Loo werkt ook niet mee. Gewoon een beetje dom en meer dan dat

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin24 apr. 2021 - 15:34

Hij is zo dom niet. Ze lachen je vierkant uit! Natuurlijk klopt de afsluiting van het landgoed op het Loo niet. Er lopen in Nederland teveel 'pleasers' rond. Het woord slippendragers komt ergens vandaan.

Bouwman2
Bouwman224 apr. 2021 - 17:14

U bent niet voor jagen? Dat zei het konijn ook, toen het verstijft in het licht zat midden op de weg. Hij had het nooit verwacht dat ik daar nog zo laat zou rijden. Het was al lang avondklok geweest..

van Putten
van Putten24 apr. 2021 - 14:21

Zelf was ik altijd gematigd pro-koningshuis. Maar ook ik ben er in het afgelopen jaar anders over gaan denken. Allereerst door de in dit artikel genoemde akkefietjes. Maar misschien nog wel meer door het feit dat de koning tijdens de coronacrisis volstrekt onzichtbaar is. Terwijl hij bij uitstek een persoon zou moeten zijn die de mensen verbindt, geruststelt, kortom: hoort. In feite is dat zijn core business. In plaats daarvan was er vorig voorjaar, na kritiek, een obligaat applausje voor het zorgpersoneel en sindsdien is hij uit het zicht.

2 Reacties
Bouwman2
Bouwman224 apr. 2021 - 17:10

Als verbinden de taak is, dan was ik meteen al gestopt. Kom je uit de ambulance om wonden te verbinden, ja je in het verband onverrichterzake heen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland24 apr. 2021 - 18:14

Dit is gewoon een slechte koning - waar het zijn functie uitoefenen betreft . Maar ik hoor regelmatig dat de Duitsers dan weer gek zijn op ons koningshuis. Zouden we hem niet gewoon kunnen teruggeven aan de Duitsers?

Ringenoldus
Ringenoldus24 apr. 2021 - 14:14

In het voetbal zeggen ze dan. Strik er om en weg ermee. Ik ben persoonlijk geen fan van de oranjes en misschien is het nu ook wel de tijd om te zeggen. Halveren budget of weg.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman224 apr. 2021 - 17:06

Ja in het voetbal wellicht, maar om nu de voetbalcultuur meteen tot hoge cultuur te reken is ook al zo wat.

Bouwman2
Bouwman224 apr. 2021 - 14:11

Het is voorstelbaar dat de Koning en de Koningin er wel eens geen zin meer in zouden hebben om als symbool te fungeren van een eenheid die illusoir is. Dat ze bedanken om altijd maar te moeten lachen, in plaats van godverdomme te mogen zeggen. Ze kunnen zo de wijde wereld in, goed opgeleid, charmant, intelligent, hun talen sprekend, een enorm netwerk opgebouwd en ook nog een vliegbrevet. om uit te vliegen ... Maar... stel positie elders. Wat en wie dan? Fraag uw nominatie zonder aarzelen hier vermelden.

6 Reacties
itsme3
itsme324 apr. 2021 - 15:35

Het zou mooi zijn als ze opstapten. Maar al die leuke speeltjes moeten ergens van betaald worden. En Maxima zou het wel redden, maar met het IQ van WA kom je niet ver.

LaBou
LaBou 24 apr. 2021 - 16:50

????????

Bouwman2
Bouwman224 apr. 2021 - 17:03

De vraag was, wat dan, wie dan. Niet of het mooi zou zijn En sorry, om over de intelligentie van anderen een oordeel te geven is zo iets beweren dar er : achterstandswijken zijn er omdat ze daar zo dom samen te klitten. Ik vind dat schandelijk, & veel erger dan jokken. .

KM2
KM224 apr. 2021 - 17:19

"maar met het IQ van WA kom je niet ver." Wat is zijn IQ dan? Met zomaar iets uit je onderbuik roepen kom je ook niet ver.

Franciscus Borghwerf
Franciscus Borghwerf25 apr. 2021 - 6:13

Waar en wat voor de Oranjes is niet zo interessant, dat zoeken ze zelf maar uit. De pandjesprins heeft al laten zien dat ze daar prima toe in staat zijn. Als vervangend staatshoofd graag een president. Dan zijn we verlost van discriminatie op afkomst en maakt iedereen een kans. Bovendien kunnen we dan middels verkiezingen corrigerend optreden.

itsme3
itsme325 apr. 2021 - 9:10

@km Wat zijn werkelijke iq is zullen we nooit te weten komen, maar dat ie het buskruit niet heeft uitgevonden dat ligt er dik bovenop.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 apr. 2021 - 14:10

En dan zijn ze nog zijn 'bootje' van 2 miljoen vergeten!!

2 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander24 apr. 2021 - 17:09

Ja laten we dat bootje vooral niet vergeten.Aaltijd moelijk als anderen meer hebben.....

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 apr. 2021 - 5:50

Ach daar hebben we de jaloeziebrigade weer!

Zapata
Zapata24 apr. 2021 - 13:54

Wat is er te vertrouwen aan de beste man? Ik ken hem niet, werk niet voor of met hem, hij maakt op geen enkele manier deel uit van mijn leven, hij doet niets voor me en ik niets voor hem. Kortom ze kunnen me net zo goed vragen om de gemiddelde Nederlander te vertrouwen die ik nooit heb ontmoet en nooit zal kennen.

6 Reacties
Poeha
Poeha24 apr. 2021 - 15:54

U bent vast de enige die dan werkt op Koningsdag.

LaBou
LaBou 24 apr. 2021 - 16:51

De meeste Nederlanders moeten gewoon werken. Als het effe kan zijn bijv. de winkels gewoon open, ook en vooral voor het plezier van kouwe drukte die dan zijn kratje bier kan halen.

Mohawk2
Mohawk224 apr. 2021 - 16:55

Poeha Ik werk aanstaande Koningsdag... en ik ben niet de enige. En ik heb inmiddels al heel wat Koninginnedagen en Koningsdagen gewerkt in mijn arbeidsleven - alsmede talloze zon- en feestdagen.

Zapata
Zapata24 apr. 2021 - 17:27

Klopt Poeha, ik moet een script schrijven voor een automatische uitrol van software en ook nog mantelzorgen dus ik heb geen tijd voor oubollige nationalistische sentimentele feestjes. Jij wel zeker? En je zal zeker nog wel ergens een statistiekje van het internet weten te halen dat koningsdag het mooiste feest van de hele wereld is. Verslik je niet in je oranjebitter.

Poeha
Poeha24 apr. 2021 - 21:18

Labou: de winkels zijn open. Dat is dan wel het enige. Afgelopen vrijdag stond er een record file. Alle scholen (opvang, basis school, voortgezet onderwijs, hoger inderwijs) etc etc is vrij. Gemeenten, banken, alle bedrijven zonder winkel. De meeste zijn dus niet aan het werk. Ja, winkels

LaBou
LaBou 25 apr. 2021 - 9:07

Blijkbaar kan kouwe drukte niet zo snel andere argumenten verzinnen. Er is meer in bedrijf dan meneer denkt.

Justine Case
Justine Case24 apr. 2021 - 12:52

Nee ik zou niet graag met 'm willen ruilen. Het is een ellendig bestaan voor een hoge boom in deze tijd van toenemende winden. Terwijl je wortels al langer rotten. Vroeg of laat valt dat Huis. Dus als ik Willem was, dan hield ik de eer aan mezelf.

4 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin24 apr. 2021 - 15:35

Graag zelfs!

Buitenstaander
Buitenstaander24 apr. 2021 - 17:13

@Minous Het is nu wel duidelijk. Per defintie, als jezelf blijkbaar elke dag alleen maar bezig bent met het kijken naar mensen die het beter hebben, en daar verdorie niet mee kunnen omgaan .

EenMening
EenMening25 apr. 2021 - 0:17

Het Huis van Oranje staat aan het begin van een Nederland als zelfstandige staat. Als Oranje er niet is, gaat het niet goed met het land. Dat was het geval in 1672, 1795-1813 en 40-45. Gezien de populariteit van de Oranjes zal het Koningshuis nog wel een hele tijd actief blijven. We krijgen op termijn zelfs weer een koningin...

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 apr. 2021 - 5:56

Buitenstaander Je kunt wel zien welke gedachten en gevoelens jijzelf hebt, op die meritus beoordeel jij blijkbaar anderen. Naar je eigen maatstaven nl. Nee ik ben niet jaloers op hen. Ik vind het uitvreters meer niet. Wij moeten vermogen belasten. Wij moeten corruptie aanpakken etc. Daar ben ik erg voor.