Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vertrouwen in corona-overtreder Willem-Alexander gekelderd

  •  
27-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1468 keer bekeken
  •  
koningwimlex

Minder dan de helft van de Nederlanders heeft nog vertrouwen in Koning Willem-Alexander. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de populariteit van het koningshuis. In 2014 had nog driekwart van de bevolking veel of zeer veel vertrouwen in de vorst. De NOS schrijft:

De kritiek is vooral gericht op de 'verkeerde keuzes' die de koning maakt, blijkt uit de toelichting die mensen geven. "De koning lijkt te veel op zichzelf gericht. Jagen op zijn landgoed, feestjes geven en naar Griekenland vliegen tijdens de coronacrisis: niet goed", zegt iemand. Een ander vindt dat de koning "soms weinig inlevingsvermogen toont voor problemen onder de bevolking".

Willem-Alexander raakte afgelopen jaar onder meer in opspraak vanwege het herhaaldelijk negeren van de coronaregels. Bij een bezoek aan Den Haag negeerde hij in juni alle voorschriften. In december bleek dat het koningshuis de coronaregels aan de laars had gelapt bij het verjaardagsfeest van prinses Amalia.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.