Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Verstrikt in lange armen door DENK

  •  
19-05-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
16256372732_a8b852b538_k

© cc-foto: W. Tipton

Die lange armendiscussie slaat ​gewoon ​nergens op, is contraproductief en hypocriet. Men raakt vanzelf verstrikt in al die zogenaamde lange armen!
De laatste 2 weken struikelen reagurend Nederland en de populistisch denkende Kamerleden over de partij DENK. Deze partij zou de lange arm van de Turkse president Erdogan faciliteren, roept men luidkeels en in koor. De Turkse Kamerleden zouden moeten worden geweerd uit de Commissie ​S​tiekem. Ze zouden extra moeten worden gecontroleerd door de AIVD. Deze Kamerleden zouden immers vanwege hun afkomst niet betrouwbaar zijn. Hun eed is niet geldig, ze plegen takiya zo u wilt. Verder is de vrijheid van denken en meningsuiting voor hen beperkt, zo blijkt uit veel commentaren. Het zijn kennelijk tweederangs politici dan wel burgers die niet voor zichzelf kunnen denken en Turkse sturing nodig of willen hebben.
Maar gezien het feit dat zich steeds meer verschillende etniciteiten melden bij deze partij wordt het wel heel lastig om vol te houden dat ​dat ​lange armenverhaal juist is. Want het aantal armen wordt dan wel een beetje veel. Die armen komen dan ook nog uit totaal verschillende werelddelen en ze hebben dan ook nog enorm tegengestelde belangen. Het lijkt wel internationale politiek…
Als we de reaguurders en bepaalde Kamerleden moeten geloven zouden in het parlement verschillende lange armen zich sturend bemoeien met de dagelijkse politiek. Voor DENK alleen al zou het om 3 lange armen gaan. Eerst natuurlijk die van die ‘duivelse’ Erdogan, en dan die ‘rare’ koning Mohammed VI van Marokko en de ‘crimineel’ Bouterse van Suriname. Want nu Sylvana Simons zich heeft gemeld komt Bouterse er natuurlijk ook bij als lange arm. Daarbij hebben we ook nog het armpje uit Wassenaar van ‘vastgoedplanner’ koning Willem Alexander. Warempel een fraai gezelschap!
Toch wel apart dat men zich alleen richt op Erdogan. Maar ja, dat zal wel weer de gezellige waan van de dag zijn. Nu zijn de moslims weer even off the hook en kunnen de Antillianen weer een tijdje ademhalen. ​Nu zijn de Turken weer even 2 maandjes aan de beurt. Daarna natuurlijk weer op naar de volgende bevolkingsgroep die we voor rotte vis kunnen uitmaken! Want schelden zullen we!
Maar hoe zit het eigenlijk met de lange armen van Merkel, van Obama, van Cameron en van Netanyahu? De PVV, CU en SGP tonen zich al jaren trouwe slippendrager van uiterst rechts Israël. De PVV heult daarbij al jaren met uiterst rechtse clubs in de VS, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Erger nog, deze partij wordt gefinancierd vanuit de VS en Israël. Hoe zit dat dan met dié lange armen?
Ik zou het bijna vergeten: reagurend Nederland struikelt ook al jaren over de lange armen van Brussel.
Al met al raakt reagurend Nederland, en met hen de zich populistisch gedragende politici, verstrikt in al die lange armen. Het is dus een hypocriet non argument. Het past in deze aloude maar steeds falende strategie om opponenten weg te zetten: Eerst negeren. Dan bespotten. Dan criminaliseren. We zitten nu in de criminaliseringsfase​. Ze worden immers verdacht gemaakt​.
Uiteindelijk winnen de slachtoffers van die strategie.​ Voorbeeld daarvan is onder andere de Partij voor de Dieren.​​​ Deze partij werd ook eerst voor milieugekken uitgemaakt.​ Kijk nu maar eens naar de peilingen!
En ik maar denken dat politiek Nederland die mechanismen intussen wel kende. Nee dus, ze stappen steeds in dezelfde valkuilen​, zo lijkt het​. Het resultaat is dat men nog sterker laat zien dat men de ​onderwerpen ​die DENK aankaart niet serieus genoeg neemt. Men redeneert ervan weg en leidt ervan af door het lange arm verhaal van Erdogan.
Het kan ook nog zo zijn dat rechts Nederland zeer bewust zo op de nieuwkomer inbeukt om links nog verder te versplinteren. Want elke zetel die DENK ophaalt komt vooral uit de PvdA, SP en GroenLinks​, verwacht ik​. Dat zou een zegen zijn voor ​bijvoorbeeld VVD en CDA.

Meer over:

denk, politiek, opinie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (104)

MarinusCalamari
MarinusCalamari22 mei 2016 - 9:28

[[[Maar gezien het feit dat zich steeds meer verschillende etniciteiten melden bij deze partij wordt het wel heel lastig om vol te houden dat ​dat ​lange armenverhaal juist is. Want het aantal armen wordt dan wel een beetje veel. Die armen komen dan ook nog uit totaal verschillende werelddelen en ze hebben dan ook nog enorm tegengestelde belangen. Het lijkt wel internationale politiek…]]] Dat Sylvana niet Turks is, is niet zo heel interessant. Iemand uit een andere groep dan, zeg maar, je doelgroep aan het woord laten, is een veelgebruikt doorzichtig trucje om de schijn van onpartijdigheid te wekken. Zie Ebru Umar op GeenStijl. Wat Sylvana zegt daarentegen is veel interessanter, en Sylvana babbelt inderdaad de Erdogan-agenda naar de mond, zeg maar. Dit is geen doorslaggevend bewijs natuurlijk, maar verdacht is het wel.

sjaakie2
sjaakie221 mei 2016 - 13:13

He Alfred geef eens antwoord op mijn vraag als je zo'n lang artikel hier schrijft. Als er geen invloed uit Ankara is op DENK, waarom willen ze dan niet de Armeense genocide erkennen?

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen24 mei 2016 - 8:20

Van de 200 landen in de wereld zijn er slechts 20 die de genocide erkennen. 180 Dus niet. Maar misschien zou u eens kunnen verdiepen. DENK wacht het internationale onderzoek af voordat ze een definitief standpunt inneemt Ik ben geen DENK aanhanger, maar ik vind wel dat je de zaken in het juiste perspectief moet blijven zien en je je ook moet verdiepen voordat je wat roept of napraat op internet. Uw stelling volgend zou zo'n beetje de hele wereld inclusief de VS en China gebukt gaan onder de lange arm van Turkije. Wat denkt u zelf...... zullen die landen zich onder druk laten zetten door Turkije? Komop zeg.....

TurkseTurk
TurkseTurk29 mei 2016 - 4:17

Probeer maar een normale Turk te vinden die het wel erkend. Dus omdat bijna alle Turken het ontkennen... zou dat moeten betekenen dat alle Turken onder directe commando van Ankara/Erdoğan staan. Wè kunnen deze instelling omdraaien. Omdat alle bijna Nederlanders die erkennen staan ze onder commando van de lange armen van Den Haag.

Common Sense
Common Sense21 mei 2016 - 9:39

Alfred: Ik geloof in politici die de eed of de belofte afleggen bij hun aantreden. Vandaar dat je het opneemt voor zetelrovers die over de rug van de PvdA en allochtonen een desastreuze beweging met op poten zetten?

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen24 mei 2016 - 8:14

Onjuiste conclusie

slopsma
slopsma20 mei 2016 - 12:46

De laatste alinea is waar, de rest gezochte flauwekul!

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 mei 2016 - 15:44

Want?

7anpau1
7anpau120 mei 2016 - 8:18

Mijnheer Blokhuizen, gelooft u nu wel of niet in lange armen? Los daarvan, het feit dat anderen geloven in lange armen van Israël, de Bilderberggroep, Amerika, het groot kapitaal, illuminati/vrij metselaars, joden, de islam, Brussel, de Paus, buitenaardse wezens, nazi's op de maan, is nimmer een valide argument voor de stelling dat DENK niet is zuignap is van één van de vermeende lange tentakel van Erdogan.

7 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon20 mei 2016 - 9:13

Sterk!

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 mei 2016 - 16:03

Ik geloof in politici die de eed of de belofte afleggen bij hun aantreden. Daarin beloven ze om zonder last te spreken en te handelen. Ze beloven zich aan de wet en grondwet te houden. Dat niet doen is in strijd met de wet. En wel met last spreken en handelen is in strijd met de wet! Het stellen dat Kamerleden zich niet aan de wet houden is smaad of laster, tenzij onomstotelijk wordt bewezen dat het anders is. En als u vindt dat deze 2 Nederlandse Kamerleden zich niet aan de wet houden zou ik, als ik u was, subiet aangifte doen. Anders zou ik oppassen. Smaad en laster is namelijk ook strafbaar. Ik geloof in ieder geval niet in mensen die napraten en onbewezen stellingen poneren. Dus voor de draad ermee met uw bewijzen, of in het vervolg onthouden van kwaadsprekerij.

sjaakie2
sjaakie220 mei 2016 - 19:20

@Alfred blokhuizen Als DENK volgens jou niet onder invloed staat van Turkije, waarom doen ze dan zo moeilijk over het erkennen van de Armeense genocide?

7anpau1
7anpau121 mei 2016 - 8:07

Kunt u wel lezen mijnheer Blokhuizen? Waar leest u dat ik zou menen dat de heren van DENK zich niet aan de wet houden? Waar meent u te lezen dat ik denk dat ze de lange arm van Erdogan of iets dergelijks zijn? Ik heb helemaal niets met complottheorieën. Inderdaad moeten degenen die dat stellen maar met bewijzen komen. Dat was het enige argument dat u nodig had gehad. Dan had u al die zinloze drogredenen over andere 'lange armen', etc. achterwege kunnen laten.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen21 mei 2016 - 12:22

@7anpau1 Hier zegt / suggereert u het, naar mijn mening. "nimmer een valide argument voor de stelling dat DENK niet is zuignap is van één van de vermeende lange tentakel van Erdogan."

7anpau1
7anpau122 mei 2016 - 22:12

neen, ik wees slechts op het feit dat de stelling dat de ene complottheorie juist of onjuist is helemaal niets zegt over de (on)juistheid van een andere complottheorie. Elementaire logica.

TurkseTurk
TurkseTurk29 mei 2016 - 4:25

Het is toch logisch dat Turken op Veel gebieden zelfde denkwijze hebben. Dat hoeft toch niet te betekenen dat ze onder commando staan van Erdoğan. Kijk ik ben het over legio zaken eens met Erdoğan. ...Dus ideeën van Erdoğan bereiken mij omdat ik ook Turkse tv kijk. Dus ik sta onder invloed van Turkse media. Betekent dat meteen dat ik schuldig ben en onder controle sta van Erdoğan. Mits ja kunnen we de zaak omdraaien . Iedere Nederlander die buiten het westerse wereld leeft en een westers nieuwsbron, film of tv kijkt is meteen hoofdschuldige verdachte en moet veracht worden. Want dan staan ze onder de commando van den haag of wasington of wat je ook maar van maken wil ... Kijk dit heet heksenjacht.

Nostra
Nostra20 mei 2016 - 7:52

"Die lange armendiscussie slaat ​gewoon ​nergens op, is contraproductief en hypocriet." En dan vervolgens een compleet stuk wijden aan "de lange armen discussie" waardoor er weer een discussie plaatsvindt. Het blijf altijd lachen met de heer Blokhuizen.

4 Reacties
Zandb
Zandb20 mei 2016 - 9:57

Nostra: het is gebruikelijk, dat je een stelling poneert en dat je die beargumenteert. En inderdaad kan DAAROVER dan weer discussiëren. Het blijft inderdaad altijd lachen met mensen die zoiets vreemd vinden.

Nostra
Nostra20 mei 2016 - 10:21

@Zandb als ik van mening ben dat er over een bepaald onderwerp niet gepraat moet worden omdat het "nergens op slaat, contraproductief en hypocriet" is dan praat ik daar niet over. Praat ik er dan wel over dan ben ik diegene die hypocriet is. Of ziet u dat anders? Indien ja, waarom?

Neill Page
Neill Page20 mei 2016 - 10:56

@Zandb Jammer dat er dan niets beargumenteert wordt, ik zie alleen verdachtmakingen zonder onderbouwing.

Common Sense
Common Sense20 mei 2016 - 11:57

Sinds wanneer kun jij over lachen meepraten Zanb? Je enige trucje is elke keer een spiegeltje op te voeren waarin je het tegenovergestelde beweert van waar je op reageert, zonder ooit een onderbouwing. Hou toch op man, ga eens wat nuttigs doen.

Marri2
Marri220 mei 2016 - 5:42

Waarom die " " bij het woord crimineel Bouterse ? De man is toch veroordeeld door een Nederlandse rechter voor drugssmokkel?

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin20 mei 2016 - 0:46

Oneens mijnheer Blokhuizen, het turkse element is dominant, als Sylvana niets vindt van de Armeense genocide dan betekent dat voor mij dat de gleichshaltung volkomen is, je moet natuurlijk wel wat over hebben voor een klinkende politieke carrière, zelfs als dat betekent dat je nog ongeloofwaardiger wordt in de waarden waar je je aan spiegelt.

cockpol
cockpol19 mei 2016 - 21:50

Meneer Blokhuizen, u heeft gelijk als u stelt dat de USA etc..ook een héél lange arm heeft in de Nederlandse politiek. U vergeet wel de armen van de multinationals en de grootbanken, het valt wel een beetje off topic, maar is ook het vermelden waard.

Maria19642
Maria1964219 mei 2016 - 19:38

Zou het ook kunnen dat verongelijkte racisme-roepers zich aangetrokken voelen tot islamieten die zich ook altijd "aangevallen" voelen?

DerUnterMensch
DerUnterMensch19 mei 2016 - 19:28

Heey, hier een van zo'n reaguurders. Nou heb ik het niet specifiek over “lange armen” maar meer hun cultureel gekleurde ideeën (waar feitelijk iedereen het over heeft, al spreekt men inderdaad vaak over de lange armen van Erdogan), en roep ik dit niet nu pas bij DENL, maar roep ik al jaren dat mensen met een buitenlandse achtergrond niet in Nederland op posities mogen zitten die een belangrijke maatschappelijke functie hebben. Daar valt de tweede kamer dus onder, en nog een paar andere posities. De opmerking dat ik er dan tweederangs burgers van maakt doet me niet zo veel. Die hoor ik al jaren en het is niet zo'n sterk argument. We hebben nou eenmaal beleid gebaseerd op groepen. Zo mogen kinderen ook niet stemmen. Zijn dat dan tweederangs burgers daarom? Misschien, misschien niet. Maar wat het ook is, erg is het niet. Als je goede redenen hebt voor dat beleid is het prima. Ook bij deze discussie zijn er goede redenen om mensen met een buitenlandse komaf of achtergrond te weren van zulke posities. Het is ook vooral heel logisch. Jij of je voorouders (laten we terug gaan tot een generatie of 5, en dat vooral vanuit de wat verdere of cultureel totaal andere landen) komen hierheen omdat het waar ze woonde het kennelijk niet goed was. Fijn, maar dan hoef jij, of jou kinderen of kleinkinderen niet vervolgens met ideeën te komen uit die andere cultuur om ze aan ons op te dringen. Als je die cultuur zo veel beter vindt, dan ga je toch gewoon naar dat land van jou of je voorouders. Je wilt geen mensen met een dubbele agenda laten bepalen hoe we hier dingen doen, en dat is precies waar het hier over gaat. Of daar nou een lange arm van Erdogan achter zit of niet. Het is dus een hele logische discussie en gaat wel degelijk ergens over. Het is alleen jammer dat de rest van Nederland nu pas eens gaat nadenken. Nou richt zich dit hele artikel op 'lange armen' en dat is niet waar het om gaat. Het gaat zich om die dubbele agenda / dubbele loyaliteit waar dan weer niet op ingegaan wordt. Komt ook nog eens een 'tactiek' erbij die “wij” zouden gebruiken tegen onze opponenten. Maar de enige die die tactiek gebruikt zijn alle PVV-haters tegen de PVV. Zo ook auteur van dit artikel Alfred Blokhuizen. Hij criminaliseert al jaren de PVV, dan wel Geert Wilders. Het is dus een nogal hypocriet non artikel met non argumenten. Jammer

4 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 mei 2016 - 6:13

Wat u hier vindt heeft een naam: "apartheid". We weten intussen waar dat toe leidt: burgeroorlog. Apartheid blijkt keer op keer en niet voor niets een Nederlands woord te zijn dat wereldwijd wordt gebruikt.

7anpau1
7anpau120 mei 2016 - 9:15

Waarom zou iemand wier voorouders of zelfs iemand die zelf uit een ander land is gekomen een dubbele loyaliteit hebben of een dubbele agenda? Als daarvan blijkt dan kan men diegene daarop aanspreken, maar er op voorhand vanuit gaan dat het wel zo zal zijn is niets anders dan racisme. U kunt dan wel roepen dat ik u criminaliseer of demoniseer - sinds jaar de standaard Calimero-slachtoffer tactiek (over gebrek aan argumenten gesproken) van rechts extremisten, maar het is een onweerlegbaar feit. U roept echt exact hetzelfde als de nazi's, die er ook bij alle joden vanuit gingen dat ze een dubbele loyaliteit en agenda hadden omdat ze vooraleer joods waren en daarna pas Duitser of Oostenrijker. Zelfs het verlies van ledematen en/of het verdienen van medailles in WW1, het leveren van grote bijdragen aan de Duitse maatschappij, wetenschap, literatuur, etc., het mocht allemaal niets baten; Stiekem zou men privé wel andere loyaliteiten hebben. Een zelfde verschijnsel zag men overigens ook in de VS in de 19e eeuw en zelfs begin 20ste eeuw. Daar werd van Ierse (en later Italiaanse en Poolse) verondersteld dat ze vooraleer wel loyaal zouden zijn aan de Paus in Rome. Een Rooms Katholiek kon nooit een Amerikaan zijn want als het erop aankwam was men een lakei van Rome. Toen er oorlog met Spanje dreigde ging men er vanuit dat alle Ierse, Italiaanse en Poolse immigranten en hun nazaten niet te vertrouwen waren, want Spanje was een Katholiek land en dus zouden ze - zeker als de Paus ze daartoe zou aanmoedigen - wel partij kiezen voor Spanje. Dat Ieren, Polen of Italianen en zelf immigranten uit Latijns Amerika helemaal niets hadden met Spanje en de Paus wel wat beters te doen had, verminderde niets aan de paranoïde hysterie van een groot deel van de zogenaamde 'natives' (protestante Amerikanen die al een paar generatie eerder met de boot waren aangekomen). Dagelijks verschenen er lasterlijke berichten in de krant over onbetrouwbare Ieren die zich schuldig zouden maken aan van alles en nog wat, crimineel waren en onderontwikkeld (achterlijk) en barbaars, etc. (Sounds familiair?) Dat Ieren massaal naar het front werden gestuurd in de Amerikaanse burgeroorlog maakte dit ook niet anders. Pas toen Amerikaanse steden - tegen wil en dank - een politiekorps kregen, stegen de Ieren op de ladder. De meeste protestante Amerikanen achten een politiekorps onconstitutioneel en wilden dus geen politieagent worden. De Ieren doken in het vacuüm. Vanaf toen waren alleen Italianen en Polen (en Aziaten en zwarten) derderangs burgers, de Ieren vormden een eigen tussenklasse. Een vergelijkbaar fenomeen deed zich voor met Amerikaanse Japanners in WW2. Zelfs familieleden van Japanse soldaten die in Afrika en Europa aan Amerikaanse zijde vochten werden opgesloten in kampen en raakten al hun bezittingen kwijt. Hoe lang ze ook al in Amerika woonden, wat ze voor het land hadden gedaan, het maakte niet uit, Japanners c.q. mensen met Japanse roots, zouden vast nog wel loyaal zijn aan de Keizer. Ik begrijp wel dat ik uw gedachtenkronkels niet uit uw hoofd ga praten/schrijven, maar ik wil het beestje wel bij de naamgenoemd hebben. Ahmed Merabet de politieman met Noord Afrikaanse roots die voor Charlie Hebdo werd geliquideerd had in uw ogen nooit politieman mogen worden althans zeker geen hogere rang mogen hebben, want 'niet te vertrouwen'. 'God' verhoede natuurlijk ook dat iemand als Lassana Bathily - de islamitische Malinese immigrant die met gevaar voor eigen leven joodse klanten van de koosjere supermarkt in Porte de Vincennes redde op 9 januari 2015 - ooit een belangrijke functie zou gaan bekleden. Allemaal niet te vertrouwen. Nu mag u weer lekker in Pavlov van 'ze criminaliseren/demoniseren me' schieten, maar in elk geval is wel duidelijk wat voor vlees we in de kuip hebben en dat u alleen u zelf voor de gek houdt met de schijn rationalisering van uw racistische hersenspinsels. En natuurlijk mag u denken en vinden wat u wilt en schreeuw het ook vooral van de daken. Dan nog geldt: een mening is geen argument.

slopsma
slopsma20 mei 2016 - 12:51

DerUnterMensch 19 mei 2016 at 21:28 Goed onderbouwd stuk! Ik kan me er helemaal in vinden!

7anpau1
7anpau121 mei 2016 - 8:17

Okay, i stand corrected. U houdt ook de heer Slobsma voor de gek. Weer zo iemand die denkt dat een mening hetzelfde is als een argument en dat als je op 10 verschillende manieren zegt "ik vind dat" je je verhaal hebt onderbouwd. Moet ik altijd denken aan dit fragment: https://www.youtube.com/watch?v=bOnRHAyXqYY I rest my case.

Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 18:55

[elke zetel die DENK ophaalt komt vooral uit de PvdA, SP en GroenLinks] PvdA zal natuurlijk veel inleveren. Maar PvdA is geen links. Elke stem op PvdA is uiteindelijk een stem voor VVD en CDA. Wie op SP of GL stemt zal heus nooit op een partij zoals DENK te gaan stemmen. Het is nog te vroeg om over DENK verdere uitspraken doen dan een etnische/multi-etnische partij. In het slechtste geval kan men DENK zien als sociaaldemocraat, goed om niet ervoor te kiezen! Het is goed dat links opkomt voor migranten en moslims en tegen discriminerende xenofobie en racisme in Nederland. Ook het wegwerken van achtergestelde positie van migranten en het vormen van een middenklasse is indirect een structurele verbetering voor werknemers en arbeiders. Maar verder, de etnisch gerelateerde migrantenpolitiek valt onder rechts nationalisme en niet onder linkse agenda. Ook religieuze vrijheden behoren tot liberale agendapunten en niet tot linkse Nederland. Het ondersteunen van migrantenpolitiek in een realistische vorm, zoals nu met DENK het geval is, is een natuurlijke steun voor linkse agenda. Ze zijn natuurlijke bondgenoten van links maar geen onderdeel ervan.

3 Reacties
cockpol
cockpol19 mei 2016 - 21:45

Maar denk profileert zich met een "etnisch gerelateerde migrantenpolitiek" (bv. positieve discriminatie), denk valt dus volgen uw indeling onder "rechts nationalisme" en kan dus bezwaarlijk een "natuurlijke bondgenoot" van links zijn, of begrijp ik u verkeerd?

Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 23:38

@ cockpol, 19 mei 2016 at 23:45 Nee, u heeft mij goed begrepen. Het is wel “rechts nationalisme”, maar het betreft een minderheidspositie met sterke sociale agenda en democratische rechten, wat links principieel ondersteunt. De etniciteit dient links dan ook overslaan!

il viaggiatore
il viaggiatore20 mei 2016 - 0:42

Haa, Bidar, ik kon je laatste bijdrage`s moeilijk volgen. Maar hier ben je weer duidelijk. Maximaal respect, en inderdaad. In eerste instantie lijkt Denk vooral de linkse politieke stroming binnen NL te steunen, helaas begrijpen ze nog niet hoe deze verhoudingen zich plaatsvinden in het buitenland. We hebben nog veel te leren.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon19 mei 2016 - 18:17

"Maar gezien het feit dat zich steeds meer verschillende etniciteiten melden bij deze partij wordt het wel heel lastig om vol te houden dat ​dat ​lange armenverhaal juist is. " Waarom? Er kan toch theoretisch sprake zijn van meerdere lange armen vanuit verschillende herkomstlanden. En daarmee toont u toch niet aan dat de "lange arm van Ankara" niet juist is? Sterker nog, voor het laatste ook in relatie tot "Denk" zijn er voldoende aanwijzingen dat deze daadwerkelijk bestaat.

WilWortel
WilWortel19 mei 2016 - 17:45

1 dingetje Alfred, afgezien van een prachtig stuk: Turkse Kamerleden zitten in Ankara. Nederlandse Kamerleden zijn het. Indien je behoefte naar het benoemen van de oorsprong erg groot is mag er "van Turkse komaf" achter. Maar dat doen we ook niet met Nederlandse Kamerleden van Belgische komaf oid. Dus gewoon: Kamerleden. Zoals we die 148 anderen ook benoemen.

5 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen19 mei 2016 - 20:02

Je hebt uiteraard gelijk met dat dingetje! Maar ik koos ervoor om in de frame te blijven van de mensen die dat verschil maar niet willen zien.

Maria19642
Maria1964219 mei 2016 - 21:08

Deze mening zou opgeld doen als niet bewezen was dat DENK wel degelijk de AKP lijn van Erdogan voert. Zou u ook zo meelevend zijn als er een partij was die Jobbik-symphatieën had? Of is gerelateerd zijn aan een extreem-islamitische partij sowieso onverdacht omdat islam nu eenmaal deel uitmaakt van onze multiculturele maatschappij en dat we dus alle, dus ook extreme vormen moeten gedogen?

Achterberghen2
Achterberghen219 mei 2016 - 23:24

Doe je het weer. Uit de hoogte.

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus20 mei 2016 - 6:41

Dus gewoon: Kamerleden. Zoals we die 148 anderen ook benoemen. Ah - gelukkig weer wat voorschriften over hoe je iets wel en niet onder woorden mag brengen. Ik miste die insteek al een tijdje.

Zandb
Zandb20 mei 2016 - 10:06

Gluteus; Wil vindt dat we van Kamerleden moeten spreken en niet van Turkse Kamerleden. Waarom zou u daar niet anders over mogen denken?

Rootman2
Rootman219 mei 2016 - 17:03

Tot nu toe heb ik nog geen teken gezien van hun kans superioriteit in het debat. Sylvana introduceert een belangrijk element, maar mag zich nooit conformeren aan grijze wolven. Ontkennen van de Armeense genocide verbieden is de verkeerde weg. Er zijn zoveel genocides geweest en , helaas, zijn momenteel ook aan de gang. Gewoon de wet op holocaustontkenning schrappen (ik ben zeker geen holocaustontkenner!), en het hele probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon. Vrije meningsuiting is veel belangrijker, zelfs voor nare idioten. Kunnen we die intellectueel niet eens meer de baas??? Ik heb veel sympathie voor een allochtonenpartij, maar hun huidige constructie heeft geen toekomst. Sylvanas reacties tijdens het referendumdebat heeft me helaas overtuigd dat ze een intellectueel lichtgewicht is, die echter wel kan inspireren.

2 Reacties
Maria19642
Maria1964219 mei 2016 - 21:13

Als je graag en wellicht terecht het slavernij-verleden ophaalt is het een gotspe om de Armeense genocide te bagatelliseren of zoals Sylvana deed, er "wijselijk" het zwijgen toe te doen.

Rootman2
Rootman220 mei 2016 - 6:13

@ Maria. Gekukkig is er geen verbod op ontkenning van de Armeense genocide. Dan kan Sylvana meteen door de mand vallen als een ondoordacht aspirant politica door haar associatie met DENK.

Kees Apollo
Kees Apollo19 mei 2016 - 16:46

Als je GL Blokhuizen moet geloven dan sturen alle potentaten van de wereld hun Nederlandse voormalige ingezeten paspoorten en stembiljetten en geven ze hun ambassadeur opdracht hun voormalig ingezetenen te verklikken als zich niet positief uitlaten over meneer/mevrouw potentaat. - Maar is dat wel zo? Of kennen we toch eigenlijk maar 1 potentaat die zulks presteert.

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 mei 2016 - 6:35

Iedereen in Nederland met meerdere nationaliteiten krijgen een stembiljet vanuit hun 2e, 3e of 4e vaderland. U weet wel, een stembiljet waarmee je potentaten kunt wegstemmen, als je dat zou willen. Maar goed, daar gaat mijn verhaal niet over.

Achterberghen2
Achterberghen219 mei 2016 - 14:53

"Het kan ook nog zo zijn dat rechts Nederland zeer bewust zo op de nieuwkomer inbeukt om links nog verder te versplinteren" Ik geloof niet dat de kritiek alleen van rechts komt. Maar hou het simpel, kritiek op kleur is rechts, kritiek op wit is links.

3 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus19 mei 2016 - 17:27

"Ik geloof niet dat de kritiek alleen van rechts komt." Dat zou ook erg merkwaardig zijn, aangezien we de heren op de roofzetels niet bepaald bij links in moeten delen. Of is het Turkije onder Erdogan misschien een socialistische volksrepubliek in plaats van een islamistische dictatuur?

Paddy3
Paddy319 mei 2016 - 23:15

Denk bestaat wel uit 3 ex-PvdAers (en Sylvana).

Sjefke_Erdogan
Sjefke_Erdogan20 mei 2016 - 10:31

Dat beklag over die "roofzetels" begint ook een beetje hol te klinken, zeker als graaf Tel van DENK voor zichzelf ongeveer 1-2-3-4-5 zetels telt, de helft of iets meer dan de helft van het aantal zetels dat de PvdA heeft en iets meer dan dubbel dan ze binnen de PvdA hadden. Hij zou best gelijk kunnen hebben. Ze nemen het deel van de Turken mee die de PvdA in de zak had. En trouwens ook die van het CDA.

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events19 mei 2016 - 14:40

''De Turkse Kamerleden zouden moeten worden geweerd uit de Commissie ​S​tiekem. Ze zouden extra moeten worden gecontroleerd door de AIVD.'' Dat eerste zou ik zeker doen; dat tweede is ook niet echt verkeerd, lijkt me. Better safe than sorry.

7 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen19 mei 2016 - 15:44

Daarom vind ik dat posters die dit roepen onmiddellijk moeten worden opgepakt en heel lang moeten worden opgesloten. Zij zijn namelijk de allergrootste vijanden van de rechtstaat. Better safe than sorry, nietwaar? (CMO)

LodeHere
LodeHere19 mei 2016 - 16:59

Alfred Blokhuizen – 19 mei 2016 at 17:44 "Daarom vind ik dat posters die dit roepen onmiddellijk moeten worden opgepakt en heel lang moeten worden opgesloten. Zij zijn namelijk de allergrootste vijanden van de rechtstaat. Better safe than sorry, nietwaar? (CMO)" Erdogan vindt ook dat posters die iets schrijven waar hij het niet mee eens is moeten worden opgesloten. U begint uiterst reactionair te klinken. U vindt blijkbaar dat als je in ons land iets kritisch of beledigend post over een bloedige dictator -die op dit moment de Koerden aan het uitroeien is met grof militair geweld- je voor die post in ons land in Turkije moeten worden opgepakt. Er zitten heel veel journalisten in de gevangenis daar. Keurt u blijkbaar ook goed, want dat wenst u Events, dear boy, events ook toe. Verder bent u blijkbaar tegen het in check houden van politici met Turkse nationaliteit -naast de Nederlandse- en die duidelijk Erdogan aanhangen. Misschien wilt u mij ook aangeven aan de Turkse autoriteiten voor wat ik hier over Erdogan post? geen probleem, ik ga nog liever dood dan een voet in dat land te zetten. Is uw gedachtegang dat wat "regressief links" wordt genoemd? Lijkt er wel op.

Rootman2
Rootman219 mei 2016 - 17:05

Beter de commissie stiekum opheffen!

Albert Einstein
Albert Einstein19 mei 2016 - 18:56

Alfred, Het lijkt me verstandig om onze staatsgeheimen niet prijs te geven aan landen die ISIS steunen. Ik neem aan dat jij ook vindt dat er een grens is aan welke landen we blind mogen vertrouwen.

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events19 mei 2016 - 21:05

''Daarom vind ik dat posters die dit roepen onmiddellijk moeten worden opgepakt en heel lang moeten worden opgesloten. Zij zijn namelijk de allergrootste vijanden van de rechtstaat.'' Ach, stel je toch niet zo aan, Blokhuizen. Je hoeft echt geen rocket engineer te zijn om te zien dat we hier een redelijk grote ''vijfde colonne'' hebben zitten. Ik vind het een tamelijk groot risico om een 'nieuwe Nederlander' in een commissie te zetten die allerlei ''classified'' informatie ontvangt. Ik zou in iedere geval ''eisen'' dat een Turk of Marokkaan - of in de toekomst wellicht een Afghaan, Eritreer, of Syriër - zijn tweede paspoort inlevert, en al zijn gangen nagaan. Weigert iemand dat, of ''kan'' iemand dat niet (Marokkaan), dan is het wat mij betreft: jammer, maar helaas. Dat zal ongetwijfeld weer beschuldigingen van discriminatie en ''meten met twee maten'' opleveren, maar weet je, het zal me werkelijk een worst wezen. Nogmaals: better safe than sorry.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 mei 2016 - 6:42

@ Events, dear boy, events Wat u hier vindt heeft een naam: “apartheid”. We weten intussen waar dat toe leidt: burgeroorlog. Is dat wat u graag wilt? Of heeft u daar niet over nagedacht.

cockpol
cockpol20 mei 2016 - 18:21

@ Blokhuizen, Geachte heer, DENK is apartheid. Is het u dan niet opgevallen dat het zich op etnische basis profileert tegen de blanke meerderheid? Denk richt zich op de etnische minderheden, elke fatsoenlijke partij wil net die etnische grenzen overstijgen. Denk parasiteert op etnische verschillen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 mei 2016 - 14:07

[We zitten nu in de criminaliseringsfase​. Ze worden immers verdacht gemaakt​.] Nee, we ziten in de criminaliseringsfase omdat crimineel gedrag wordt benoemt. In een samenleving waar de Turkse overheid via de ambassade laat weten graag informatie te ontvangen over Turken die in het buitenland dingen doet die Erdogan niet leuk vind als kamerlid een hoofdelijke stemming vragen over een motie over de Armeense Genocide om de foto's van de stemmende Turkse Parlementariers met Turkije te kunnen delen, dat IS crimineel, het is op zijn minst bedreiging. Dat heeft niets met verdachtmaking te maken.

2 Reacties
WilWortel
WilWortel19 mei 2016 - 17:47

O? Geen verdachtmakingen? Vertel. Wat is feitelijk (!) de connectie tussen deze twee Kamerleden en Erdogan? Feitelijk graag.

Dunya2
Dunya222 mei 2016 - 7:59

@Tricky Bidar heeft gelijk. Je bedoelt het waarschijnlijk niet slecht. Alleen de Turken zal je met jouw mening niet overtuigen. Die krijgen er juist sterk het idee van dat je het hen niet gunt een eigen partij op te richten, of dat je een dubbele agenda hebt. Je zult met bewijzen moeten komen. Het enige dat je nu bereikt is dat je onderbuikgevoelens voedt van rechtsextremisten, die gevoelig zijn voor dit soort sentimenten en de buitenlanders daarmee (behoorlijk) tekort doet.

Tricky
Tricky19 mei 2016 - 14:04

DENK en de PVV zijn twee kanten van dezelfde medaille. Het zal de polarisatie alleen maar doen toenemen. Waarbij het wel zo is dat de PVV al jaren mensen schoffeert en dan krijg je uiteindelijk dit soort tegenbewegingen ook. Maar een oplossing om te komen tot meer verdraagzaamheid is verder weg dan ooit. Het verzwakt ook het front dat door velen wordt gevormd tegen Wilders cs. en dat is jammer. Want als je consequent bent kun je niet blijven ageren tegen de PVV (hetgeen zeer terecht is want dat is een nare haatzaaiende groepering) en je wel uitspreken voor DENK. DENK doet precies hetzelfde, zegt de verbinding te zoeken maar doet het tegenovergestelde.

2 Reacties
Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 15:16

@ Tricky, 19 mei 2016 at 16:04 [DENK doet precies hetzelfde, zegt de verbinding te zoeken maar doet het tegenovergestelde.] Ik vraag me eens af wie wil je overtuigen om DENK niet te zien als een geoorloofde partij? De turken? Dan moet je degelijk je mening onderbouwen. Wat jij opschrijft is een hoorn zonder lichaam. Niks om ermee iets te kunnen raken! Maar als jij denkt kun je hiermee de onderbuik tegemoet te komen of nog erger de xenofobie, doe je het al goed. Succes!

Buzzer
Buzzer19 mei 2016 - 15:21

Het is tricky maar in in dit geval ben ben ik het helemaal met u eens.

Nick Ros
Nick Ros19 mei 2016 - 14:02

Sylvana Simons heeft haar eenmalige optreden gehad. Dus ook geen nieuws meer. Geen tafeldame meer bij DWDD.

Nick Ros
Nick Ros19 mei 2016 - 13:58

Als ze al mee mogen doen aan een verkiezingsdebat ? Dan wordt dat een discussie over genocide. Tel uit je winst.

[verwijderd]
[verwijderd]19 mei 2016 - 13:42

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
Neill Page
Neill Page19 mei 2016 - 14:38

Dat zijn geen lange armen dat zijn bondgenoten, wij danken onze welvaart mede aan onze bondgenoten. Onze hele economie is daarop gestoeld, misschien dat daarom de kritiek wat minder is.

il viaggiatore
il viaggiatore19 mei 2016 - 14:57

Je hoort ze wel hoor, maar als je hier een wat minder lovende toon hebt over Washington wordt je meteen tot vriend van Poetin gebombardeerd. Of als je een wat minder lovende toon hebt over Washington dan denken Allah aanhangers dat ze in je meteen een mede stander hebben gevonden. Ben je geen Allah aanhanger dan ben je een xenofoob. Ben je EU-kritisch, dan moet je wel van de PVV zijn. Er zitten hier ook een paar mensen op dit platform die iedere blanke hollander meteen uitmaken voor racist als ze een ietwat kritische houding hebben. Het is echt heel wijdverspreid maar niemand wilt het inzien. We zien alleen die lange arm van Erdogan, en daarom vallen we die aan. Dat ligt namelijk binnen het bereik. Populisten bemoeien zich namelijk niet met zaken die buiten het bereik van ze liggen.

cockpol
cockpol20 mei 2016 - 18:24

Je hebt gelijk Boenders, je hebt helemaal gelijk.

Moeder Pietje
Moeder Pietje20 mei 2016 - 20:06

Boenders Gebrek aan transparantie lijkt mij toch een situatie die moet leiden tot het punt dat je beter niet al te ferme dingen kunt zeggen. Anders komt het teveel neer op een mening in plaats van een feit.

CJJelle
CJJelle19 mei 2016 - 13:12

Als je reactie een kliklink heeft op de voorpagina betekent het nog niet dat het geen reaguursel is...

Piet de Geus
Piet de Geus19 mei 2016 - 13:11

"Deze Kamerleden zouden immers vanwege hun afkomst niet betrouwbaar zijn." Die zetelrovers zijn niet onbetrouwbaar vanwege hun afkomst maar vanwege hun overtuigingen. "Want nu Sylvana Simons zich heeft gemeld komt Bouterse er natuurlijk ook bij als lange arm." Vooralsnog zagen we haar bij DWDD heel diep buigen voor Erdogan. Of heb je dat gemakshalve ook al gemist? "Het kan ook nog zo zijn dat rechts Nederland zeer bewust zo op de nieuwkomer inbeukt om links nog verder te versplinteren. Want elke zetel die DENK ophaalt komt vooral uit de PvdA, SP en GroenLinks​, verwacht ik​." Och arme, de trillende electorale knietjes hebben ook al een complottheorie opgeleverd.

11 Reacties
Zandb
Zandb19 mei 2016 - 13:44

Povere poging tot weerlegging van het artikel. Inderdaad kun je betogen dat Silvana te diep boog door niets te willen zeggen over de genocide. Maar je kunt dat ook anders verklaren. Inderdaad kun je betogen dat Silvana te diep boog door haar opmerking, dat als je weet dat zoiets verboden is en je het toch doet, wat dan de gevolgen zijn. Maar je kunt dat ook anders verklaren. Natuurlijk kun je betogen, dat deze "zetelrovers" - als er zo veel zijn, helaas - onbetrouwbaar zijn vanwege hun overtuigingen, maar ook dat is ook een kwestie van interpretatie. Komt er dus op neer, dat u een andere mening hebt dan Blokhuizen. En niet meer dan dat.

Nick Ros
Nick Ros19 mei 2016 - 14:11

Links is niet aan het versplinteren, maar heeft zich onder de molensteen gelegd. Dat wordt glutenvrij meel.

Neill Page
Neill Page19 mei 2016 - 14:23

Spijker op de kop Piet de Geus

Piet de Geus
Piet de Geus19 mei 2016 - 14:29

"Maar je kunt dat ook anders verklaren." Dat jij in staat bent om alles anders te 'verklaren' is natuurlijk geen nieuws. Feit blijft dat de heren van 'denk' (hoe verzinnen ze het!) er uiterst dubieuze praktijken op nahouden, tot en met het publiceren van foto's van Turks-Nederlandse parlementariërs die niet zo stemmen als het Erdogan behaagt. Je kunt dat gerust intimidatie noemen: kijk nog even terug wat Oz gisteren bij Pauw zei over wat dat kan betekenen als je in Turkije op vakantie gaat. Eveneens een feit is dat dat TMF-meisje (het is geen partij maar een levensstijl) keurig deed wat de heren van haar verlangden. En dat heeft allemaal geen donder te maken met het verdacht maken van mensen met dubbele paspoorten. Laat staan dat er reden is om te vermoeden dat er een complot achter zit om GL stemmen af te pakken, hoezeer die zich met dat economisme-gedoe ook op het populistische pad begeven.

WilWortel
WilWortel19 mei 2016 - 17:52

Piet fijn dat frame maar: als Kamerlid X naar de kiezer toe zegt "het is een kwestie en geen genocide" en in de Kamer vervolgens braaf meestemt met de partij, wat is er dan op tegen om die kiezer dat te laten weten? Hekel jij transparantie? Moeten de camera's in de plenaire zaal dan weg en alles besloten? Die beelden worden door de Kamer zelf gemaakt en op internet geplaatst. DENK TV laat slechts zien wat voor velen tot nu toe niet zichtbaar was.

Zandb
Zandb19 mei 2016 - 18:00

Inderdaad ben ik in staat, meester Piet, om de door u genoemde "feiten" anders te verklaren. Ik begrijp dat dat even schrikken is voor u en dat u zich vergrijpt aan een ordinaire "jij-bak" om uw gezicht te redden. Iemand die als uitgangspunt hanteert: "Denk deugt niet", die zal met verklaringen als de uwe komen. Ga je van een ander uitgangspunt uit: "Denk deugt" dan blijker er ineens andere verklaringen mogelijk. Ik sommeer u niet het een of ander te vinden - zoals u wel doet - ik wijs u er slechts op dat u pover want vooringenomen weerlegt op deze wijze.

Piet de Geus
Piet de Geus19 mei 2016 - 22:42

'Ga je van een ander uitgangspunt uit: “Denk deugt” dan blijker er ineens andere verklaringen mogelijk.' Daar verdoen apologeten altijd hun tijd aan. Iemand met gezond verstand hoeft daar toch zeker niet in mee te gaan.

Piet de Geus
Piet de Geus19 mei 2016 - 22:46

"DENK TV laat slechts zien wat voor velen tot nu toe niet zichtbaar was." Was het nu gewoon te zien via de camera's in de Kamer of was het niet zichtbaar? De echte vraag is natuurlijk: waarom vonden ze het nodig om nogmaals te benadrukken wie geen genocide-ontkenner is?

il viaggiatore
il viaggiatore20 mei 2016 - 0:54

WilWortel. Die beelden zijn toegankelijk voor iedereen. Daar hoeft geen extra filmpje over gemaakt te worden. Via de WOB regeling, via NPO politiek 24 is eigenlijk alles binnen onze politiek redelijk te volgen. Afentoe een kort geding omtrent WOB maar meestal win je dit ook op je sloffen. Ik heb geen idee waar je vandaan komt, maar dat maakt mij ook niets uit. Stel nu, ik ga een groepje mensen volgen die de linkse agenda verkondigen maar wel in een dikke villa wonen. Nu val jij daar ook onder, en jij staat met je tronie op het internet. Als iemand die alleen een beetje goed praat, tonnen belastinggeld binnenharkt, maar ondertussen geframed wordt dat je de Jihad zou ondersteunen omdat je toevallig een keer een moskee hebt bezocht. Zou jij dan ook gelukkig zijn dat die filmpjes op internet terecht komen? Filmpjes, zodra die in populistische rechtse handen terecht komen jou uitbeelden als een Islamistische terrorist? Ook blij mee? Zo werkt de politiek tegenwoordig helaas.

Zandb
Zandb20 mei 2016 - 6:57

Beste Piet; u valt wel heel erg door de mand als iemand "met gezond verstand" als u wat ik schrijf als apologie meent te kunnen beschouwen.

Nostra
Nostra20 mei 2016 - 8:02

@Zandb je draait het verkeerd om. Je gaat eerst kijken wat hun standpunten zijn en dan pas beslis je voor jezelf of je vindt dat ze wel of niet deugen. U gaat ervan uit dat ze deugen en gaat dan op zoek naar zaken die u mening onderschrijven. Zo werkt de wereld niet....

BingoGrubb
BingoGrubb19 mei 2016 - 13:09

hmmm als ik me niet vergis was hete plan voor extra screening voor stiekem voor iedereen bedoelt.

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen19 mei 2016 - 13:31

http://www.telegraaf.nl/binnenland/25716262/__Stiekem_moet_stiekemer__.html

Nick Ros
Nick Ros19 mei 2016 - 14:13

Voordat je het weet zit Pegida of de NVU stiekem mee te luisteren.

Buzzer
Buzzer19 mei 2016 - 13:07

Het Lange-armenverhaal - de kern van Denk bestaat uit 2 Turkse Nederlanders, die geven de macht echt niet uit handen en hebben duidelijk banden met Ankara immers ze verkondigen precies de politiek correcte Turkse versie. Het lange-armenverhaal blijft dus staan. Door de term reagurend te gebruiken plaatst u iedere criticus van Denk in de hoek van Geen stijl en rechts Nederland, daarbij volkomen voorbijgaand aan het ultra rechtse conservatieve karakter van Denk wat duidelijk blijkt uit hun "Turkse"standpunten, wat dan voor u blijkbaar links is.......... Nee ik stem geen Groen Links, wel op een partij die niet de hogere inkomens van de grachtengordel vertegenwoordigd en als hobby "links"denken te zijn. Ik stem SP.

4 Reacties
truusbeek2
truusbeek219 mei 2016 - 13:27

Groen Links, wel op een partij die niet de hogere inkomens van de grachtengordel vertegenwoordigd en als hobby “links”denken te zijn mooi verwoord en zo is het

Ayyildiz
Ayyildiz19 mei 2016 - 13:51

"daarbij volkomen voorbijgaand aan het ultra rechtse conservatieve karakter van Denk wat duidelijk blijkt uit hun “Turkse”standpunten, wat dan voor u blijkbaar links is………." Uitermate vreemde redenering. Welke meningen zijn ultra rechts conservatief? Wat zijn "Turkse" standpunten? Als die standpunten (Turks of niet) worden gedeeld door een bepaald deel van het electoraat zie ik een goede voedingsbodem voor glorieuze verkiezingsuitslag. Niks mee toch? Lang leve democratie.

Zandb
Zandb19 mei 2016 - 13:56

Buzzer: Uw argument van het "lange armen verhaal" is nogal voorwaardelijk: ALS ze dezelfde politieke doelen nastreven, dan verbinden ze zich aan Erdogan. Dat geloof ik graag. Maar hoe wilt u bewijzen, dat ze dezelfde politieke doelen nastreven? U mag "reagurend" betitelen als wegzetten. Mag ik dan de manier waarop u "een partij die de hogere inkomens van de grachtengordel vertegenwoordigt en als hobby "links denken" voorgeeft", op dezelfde wijze opvatten. En mag ik dan constateren dat u geen enkel recht hebt om u te beklagen?

WilWortel
WilWortel19 mei 2016 - 17:55

Duidelijke banden met Ankara? Vertel. Heb je de hand weten te leggen op een foto met Erdogan? Een telefoongesprek naar Erdogan? Een sms'je? Nee? Dan klets je uit je nek. Kom met bewijzen.

RoBru
RoBru19 mei 2016 - 13:07

Alfred, Bedoel je nu dat andere partijen zich ook laten sponsoren door andere landen (of hun standpunten bepalen door andere landen, wat niet hetzelfde is) en dat we er daarom in het geval van Denk niets over zouden moeten (mogen) zeggen? Waarom? Als mensen in discussies over Israel beginnen over (grotere) problemen in buurlanden van Israel, of met de bezette gebieden vergelijkbare problemen in West Sahara en Tibet wordt altijd gezegd dat dat de discussie vervuilt... Of bedoel je dat die andere gevallen net zo erg zijn en dat we daar dus eerst wat van zouden zeggen? Waarom? Stellen de VS, Frankrijk, Engeland of Israel zich net zo op tegen Nederlanders als Turkije tegenover Ebru? Is de situatie in Turkije niet veel erger (en verslechterend, gezien het andere artikel hier over Yildiz)? Door je poging de bedreiging van Erdogan en DENK weg te nuanceren met een breedsprakig betoog over 'hullie', en moslims die even 'off the hook' zijn, suggereer je bijna klaar te zijn je als eerste autochtoon bij DENK aan te sluiten...

hugo bergveen
hugo bergveen19 mei 2016 - 13:05

In Nederland zijn we vrij om politieke partijen op te richten, vrij om ons daarbij aan te sluiten of dat niet te doen, vrij om er op te stemmen of er juist niet op te stemmen en vrij om er commentaar op te leveren. Dat heet democratie; wen er maar aan dat die ook geldt voor mensen met ideeën die ons minder aanspreken.

3 Reacties
thunderbird2
thunderbird219 mei 2016 - 13:32

Voorlopig heeft niemand op deze partij gestemd en zitten ze onder valse voorwendselen in de kamer.

Zandb
Zandb19 mei 2016 - 13:59

Volkomen mee eens. De een vindt dit beDenkelijk, de ander de PVVreselijk.

hugo bergveen
hugo bergveen19 mei 2016 - 16:49

@thunderbird Waarom? Ze zijn volgens de wet als persoon verkozen, en totdat ze bij nieuwe verkiezingen worden weggestemd zijn ze volkomen terecht lid van de tweede kamer. Dat politieke partijen via fractiediscipline proberen zich de zetels van gekozen parlementariërs toe te eigenen doet daar niets aan af.

Paul250371
Paul25037119 mei 2016 - 13:04

Eerst negeren. Dan bespotten. Dan criminaliseren. Dan opsluiten in kampen en daarna heeft niemand het gewusst

Okke2
Okke219 mei 2016 - 13:02

Wat een wonder onderwater nijlpaarden zijn mijn lievelingsdieren!

msj_meijerink
msj_meijerink19 mei 2016 - 12:56

Het is natuurlijk allemaal een groot links complot! :P

arno consu
arno consu19 mei 2016 - 12:51

"Het past in deze aloude maar steeds falende strategie om opponenten weg te zetten: Eerst negeren. Dan bespotten. Dan criminaliseren" Was het niet ene P. Fortuyn die dit ook is overkomen? Maar dan nog even iets erger. Want vermoord. Maar voordat we afdwalen...De huidige situatie geeft perfect aan wat er kan gebeuren met mensen die 2 paspoorten hebben, in de Nederlandse regering kunnen zetelen en een andere loyaliteit kennen. Dat mevrouw Simons aan karakter zelfmoord is begonnen is sneu. Ze kan duidelijk heel slecht omgaan met de verharde samenleving en zoekt daarin een uitweg voor zichzelf die geen uitweg zal blijken.

2 Reacties
Zandb
Zandb19 mei 2016 - 14:08

NvdBild: Daar noemt u een voorbeeld van waar zulk denken toe kan leiden. Dus ter harte nemen, die constatering van Alfred! Ook zonder twee paspoorten kunnen mensen een andere loyaliteit hebben. Dacht u ook niet? U bent degene die vindt dat Silvana aan "karakter zelfmoord (wat is dat in vredesnaam?) begint". U bent degene die vindt dat ze deze samenleving "verhard" vindt en dat ze "een uitweg voor zichzelf zoekt". Maar waarom zou ze zich daar in onderscheiden van een Wilders die vindt dat de islam een bedreiging vormt voor de samenleving en voor zichzelf een uitweg kiest?

arno consu
arno consu19 mei 2016 - 16:40

Hr. ZB. Dank voor uw advies. Het komt alleen wat laat en is aan de verkeerde gericht. Loyaal zijn aan de president van een ander land terwijl je in de regering van Nederland zit kent zo zijn probleempjes. Maar ik veronderstel zo maar dat u dat helemaal anders ziet. Want in Turkije hebben wij natuurlijk ook een Nederlandse delegatie in de regering. Toch? Wat karakter zelfmoord is? hr. ZB, ik moet u wel steeds veel uitleggen vind u ook niet?

Acid Prune
Acid Prune19 mei 2016 - 12:50

uiteindelijk zit niemand in nederland te wachten op nog een neoliberale partij het wordt echt geen podemos ofzo geen aandacht aan besteden dus