Joop

Verstikkend

  •  
19-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
221 keer bekeken
  •  
Israel-Palestijnen(we-can't-breathe)+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Mark Huysman
Mark Huysman20 mei 2021 - 5:01

[De gewone Amerikaan in deze is in mijn ogen overigens eenieder die niet tot een dergelijk activistisch dramclubje behoort] Ik weet niet hoe oud je bent maar vermoedelijk vond je de mensen die betrokken waren in burgerrechtenbeweging of de BDS-campagnes tegen Zuid-Afrika ook ‘activistische drammers’ die ‘structureel in de slachtofferrol kropen’ en ‘opdringerig waren’. Het feit dat ze bijgedragen hebben aan de beëindiging van de apartheid in de VS en in ZA zal jou worst zijn. Het is prettiger om de andere kant op te kijken in geval van racisme en onderdrukking.

1 Reactie
Mark Huysman
Mark Huysman20 mei 2021 - 5:03

reactie op: LHTJ 19 mei 2021 at 21:57

JaapBo
JaapBo19 mei 2021 - 19:09

Goede cartoon, en mooie tweet van de dag. Beide met dezelfde boodschap: gelijkwaardigheid voor Palestijnen en Joden!

Mark Huysman
Mark Huysman19 mei 2021 - 10:56

Goede tekening die het verband laat zien tussen onderdrukking en racisme in verschillende landen. Iets wat ook in de VS gezien wordt en wat van invloed is op het feit dat het pro-Israël front onder politici en media begint te scheuren.

5 Reacties
LHTJ
LHTJ19 mei 2021 - 17:36

BDS krijgt iets meer aandacht omdat ze flirten met BLM. Beide doen hetzelfde kunstje in een andere verpakking. Het gaat dan ook om een hele specifieke bubbel waarin het door u gesuggereerde plaatsvind. De gewone Amerikaan kijkt hier glimlachend en hoofdschuddend naar en gaat over tot de orde van de dag.

Mark Huysman
Mark Huysman19 mei 2021 - 19:29

Grappig dat je zo neerbuigend meent te moeten doen over mensen die voor hun recht opkomen. Wie precies ‘de gewone Amerikaan’ is weet ik niet, maar ik heb zo’n vermoeden dat ie in elk geval blank is.

R. Man
R. Man19 mei 2021 - 19:44

Glimlachend nog wel.Of je nou aan de Kant van Israel staat of de Palestijnen,als je hierom lacht spoor je niet. Voor de gemiddelde aardbewoner is deze hele kwestie intriest. Blijkbaar ben jij niet gemiddeld als jij dit komisch vindt.KOEKKOEK

LHTJ
LHTJ19 mei 2021 - 19:57

grappig dat u dat denkt dat ik de gewone Amerikaan als blank zie, grappig ook dat u er vanwege mijn mening blijkbaar automatisch vanuit gaat dat ikzelf blank ben. Ik doe niet neerbuigend tegen mensen die voor hun recht opkomen, ik kijk hooguit wat sarcastisch aan tegen mensen die structureel in de slachtofferrol kruipen, opdringerig zijn, menen een monopoly op de waarheid te hebben, agressief zijn tegen mensen met een mening anders dan die van hunnie, agressief worden als ze niet onmiddellijk hun zin krijgen enz enz. De gewone Amerikaan in deze is in mijn ogen overigens eenieder die niet tot een dergelijk activistisch dramclubje behoort (BLM, extinction rebellion, BDS e.d. ) van Californië tot New York en van Miami tot Seattle, dik, dun, arm , rijk, Democraat, Republikein, Christen, Jood, Moslim, Atheïst met roots in Europa, Afrika, Azië, midden Amerika, Zuid Amerika

LHTJ
LHTJ19 mei 2021 - 20:02

R. Man Glimlachend en hoofdschuddend slaat op het gadeslaan van het gedrag van de specifieke bubbel van activistische dramclubjes. Een goed verstaander kan dat niet anders lezen, iemand die zoekende is naar een stok om te slaan omdat de mening niet aanstaat uiteraard wel.