Joop

Versoepeling lockdown minstens een week uitgesteld

  •  
11-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
End curfew and open terraces on the table in Catshuis

© Outgoing Prime Minister Mark Rutte (VVD) and outgoing Minister Hugo de Jonge of Health, Welfare and Sport Hugo de Jonge (R) arrive at the Catshuis for a consultation about the coronavirus mea

De door het demissionaire kabinet geplande versoepelingen van de coronamaatregelen, worden in elk geval een week verschoven, naar 28 april. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. Zondag maakte het RIVM bekend dat het hoogst aantal bevestigde besmettingen sinds 27 maart is gemeten.
Afgelopen week werd duidelijk dat het demissionaire kabinet zinspeelde op versoepelingen vanaf 21 april, maar dat komt volgens de Rijksvoorlichtingsdienst te vroeg. Volgens een woordvoerder zal dat pas gebeuren als de piek van de derde golf waarin Nederland zich momenteel bevindt, achter de rug is. Vrijdag werd ook al een hoog aantal nieuwe besmettingen gemeten. Toen al was de verwachting dat het versoepelen op losse schroeven was komen te staan. Ook omdat Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) waarschuwde dat de bezetting in de ziekenhuizen en op de intensive cares nog altijd te hoog is.
In het pakket voorgenomen versoepelingen zat onder meer het openen van terrassen en het opheffen van de avondklok. Ook was er mogelijk sprake van een verruiming van openingsmogelijkheden voor winkels. Dinsdag is er een nieuwe persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge waarin ze beslissing verder zullen toelichten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (68)

Libertain
Libertain14 apr. 2021 - 6:31

Mooie foto bovenop: - "Sorry Hugo, mag je niet op het tweede plaats van mijn tandem achterop zitten. Is reeds voor mijn maatje Hoekstra gereserveerd - gaan we zometeen Teflon IV oprichten".

Frans Cobben
Frans Cobben12 apr. 2021 - 17:32

Veel "dank" aan alle nederlanders die zonder mondkapje en met ongewassen handen veel gingen rondreizen!

1 Reactie
Robbie_B
Robbie_B12 apr. 2021 - 19:13

Schitterend! De schuld geven aan het niet klakkeloos opvolgen van die maatregelen waarvan een enorme berg bewijs is dat ze vrijwel geen fluit uitmaken. Hilarisch.

Kuifje3
Kuifje312 apr. 2021 - 15:09

Doe nou toch de terrassen onder strikte voorwaardes open en geef onze middenstand een klein beetje meer ruimte. Doe dan de scholen weer deels dicht als er zonodig maatregelen moeten zijn. Dit slaat zo nergens op en maakt zo vreselijk veel onnodig kapot! Het virus wordt steeds gevaarlijker, maar de gevolgen van de maatregelen zijn ook steeds nadrukkelijker te merken.

Leontrotsky
Leontrotsky12 apr. 2021 - 14:21

Ik voorspel en Ab Osterhaus heeft het ook gezegd, dat we dit jaar nog tot minimaal eind juli in harde lockdown blijven. Daarna kunnen er een paar versoepelingen komen voor gevaccineerden die hun 2dagelijkse test negatief kunnen laten zien, voor de rest geen versoepelingen, nee eerder veel zwaardere maatregelen omdat de Braziliaanse variant straks ook in Nederland voor massale sterfte gaat zorgen.

4 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot12 apr. 2021 - 17:00

'voor de rest geen versoepelingen, nee eerder veel zwaardere maatregelen' Sadist.

Grozny
Grozny12 apr. 2021 - 17:59

Zou mooi zijn als leon ook zo gepassioneerd was over rokers, mensen met een ongezond dieet ect..

WeesGeenKees
WeesGeenKees12 apr. 2021 - 18:30

Ha, ha er is net bekend geworden dat SARS-CoV 2 varianten door de vaccinaties heen breken. Kortom vaccineren is net zo zinvol als bij wijze van spreken PBS in laten spuiten. Wetenschappelijk artikel: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.04.06.21254882v1 Dus daar sta je dan met je strenge maatregelen en 2-dagelijkse test. Face it dit coronavirus gaat nooit meer weg en vaccineren gaat 'm niet worden. Iets dat ik je allang had kunnen voorspellen omdat er nog een succesvol corona-vaccin is ontwikkeld in de geschiedenis van de mensheid lees maar: https://www.abc.net.au/news/health/2020-04-17/coronavirus-vaccine-ian-frazer/12146616

Robbie_B
Robbie_B12 apr. 2021 - 19:16

Jeetje.... Het lijkt wel of je er genoegen in schept. Maar ja, met zo'n nick is dat wellicht niet zo vreemd.

EenMening
EenMening12 apr. 2021 - 13:03

De Britten krijgen vandaag min of meer hun vrijheid terug. Ze kunnen nu een tijdelijke economische voorsprong opbouwen. De P1-variant kan natuurlijk nog wel roet in het eten gooien, maar enifn. Brexit heeft zeker nadelen maar de Britten zijn wel verlost van de verstikkende Europese bureaucratie. Boris is ook nog eens zo verstandig geweest om het vaccineren niet over te laten aan "trage ambtenaren" maar heeft wetenschapper en durfkapitalist Kate the Great ingeschakeld. De Britten staan er om bekend dat ze goed kunnen improviseren en dat zij op hun best zijn als het moeilijk wordt. Beleven ze een nieuw "finest hour"? Het is ook niet onwaarschijnlijk dat het afschudden van de Europese bureaucratie een hoop energie en creativiteit vrijmaakt die in relevantere zaken gestoken kan worden.

4 Reacties
EenMening
EenMening12 apr. 2021 - 13:04

enfin

Jozias2
Jozias212 apr. 2021 - 14:30

De Britten hebben dit opgestart voordat ze uit zijn getreden per 1-1 2021. Daarnaast staat het elk land vrij om medicijnen goed te keuren en aan te kopen. Maar 27 landen die onafhankelijk van elkaar het wiel uitvinden. Dat zal leiden tot minder bureaucratie?

adriek
adriek12 apr. 2021 - 19:22

De Brusselse bureaucratie heeft niet gezorgd dat Nederland zowat onderaan de lijst met vaccinaties staat, dat hebben onze Grote Leiders toch echt zelf gedaan. Best knap in een land dat internationaal bekend staat om zijn goede logistiek en korte afstanden. Vaccins distribueren kan letterlijk door het hele land in minder dan een halve dag, toch blijkt het moeilijk om spullen op de juiste plaats te krijgen. In geen land ter wereld is snel internet voor nagenoeg iedereen toegankelijk, maar de communicatie rond Corona is verbazend slecht. We zijn drie weken later met vaccineren begonnen, maar die achterstand zouden we snel inlopen. We lopen nog steeds minimaal drie weken achter. Drie miljard voor Schiphol, waar de topman twee miljoen bonus krijgt over tobjaar 2020 (!): geen enkel probleem. Miljarden naar andere bedrijven die ettelijke miljoenen daarvan als dividend uitkeren aan buitenlandse aandeelhouders: Rutte is er als de kippen bij. Een paar miljoen ondersteuning voor een vaccinproducent zodat als het voorspoedig gaat wij vooraan in de rij staan: doen we niet, te veel risico. Miljarden gaan over de balk, op miljoenen wordt beknibbeld. Een succesvolle strategie: Rutte/de VVD zijn weer de grootste. Blijkbaar vindt Nederland het beleid geweldig.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 apr. 2021 - 23:35

Geef de eer maar aan de goedwerkende NHS; Kate gaf vooral geld uit aan PR, voor zichzelf wel te verstaan.

Meneer Kruk
Meneer Kruk12 apr. 2021 - 12:20

En om die druk in de ziekenhuizen naar normaal terug te brengen zou men de patiënten weer eerst bij de huisarts moeten gaan behandelen. Een echt uitstekende eyeopener daarover lees je hier https://maurice.nl/2021/04/12/waarom-mogen-huisartsen-hun-covid-19-patienten-niet-goed-behandelen/ Voorpaginanieuws wat mij betreft!

3 Reacties
adriek
adriek12 apr. 2021 - 13:11

Twee tabletjes vitamine D per week en vaccineren is niet meer nodig bedoel je te zeggen?

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 apr. 2021 - 16:54

Laten we vooral niet naar de ruis van (bewezen) oplichter De Hond luisteren.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 apr. 2021 - 23:41

Weer zo'n HCQ + zink liefhebber.

Molly Veenstra
Molly Veenstra12 apr. 2021 - 9:30

De druk in de ziekenhuizen is te hoog. Daarom zijn maatregelen nog steeds nodig. Er zijn echter ook maatregelen ingesteld waarvan het nut onbewezen is, en er zijn zelfs maatregelen die onzinnig zijn. Het sluiten van de terrassen is zo'n maatregel omdat slechts één op de duizend besmettingen plaatsvindt in de buitenlucht. Ik moet de de terrashouders gelijk geven, die zeggen dat onder de gecontroleerde omstandigheden op een terras dit getal waarschijnlijk gunstiger uitpakt dan onder ongecontroleerde omstandigheden in het park of elders. https://www.parool.nl/wereld/onderzoek-1-op-de-1000-besmettingen-vindt-buiten-plaats~b6eabf7e/#:~:text=Slechts%20%C3%A9%C3%A9n%20op%20de%20duizend,coronagevallen%20onder%20de%20loep%20nam.

4 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra12 apr. 2021 - 10:47

Correctie op dit betoog: P1 variant gooit roet in het eten. Ik moet @vdbemt helaas gelijk geven die om 10:33 terecht opmerkt de onderzoeken naar besmetting in de buitenlucht niet van toepassing zijn op de P1-variant. De P1-variant is: -tien keer zo besmettelijk -veel dodelijker, ook onder jongeren -vaccins bieden minder bescherming tegen deze variant -en mensen die al eerder besmet waren, zijn tegen deze variant niet immuun en kunnen opnieuw ziek worden.

adriek
adriek12 apr. 2021 - 13:13

De P1 variant... Het beste eerst maar rustig afwachten tot de eerste honderdduizend besmettingen geconstateerd zijn? Dat is tot nu toe succesvol beleid gebleken...

JasDon
JasDon12 apr. 2021 - 14:04

Molly, ik pakte gemakshalve Wikipedia er maar bij: "Early studies, not yet peer-reviewed, indicated as of March 2021 that P.1 infections can produce nearly 10 times more viral load than in other COVID-19-infected persons and showed 1.4–2.2 times higher transmissibility; were more successful infecting younger humans with no gender differential; can be 10–80% more lethal; are capable of evading 25–61% of immunity from previous coronavirus diseases, leading to the possibility of reinfection." Maar 1.4-2.2 keer zo besmettelijk, echter maar gedeeltelijk een gevaar voor mensen die al immuun zijn andere varianten. Natuurlijk wel zorgelijk, maar dit betekent ook dat meer immuniteit ook voor deze variant een dempend effect heeft. Dit zal nog wel een paar varianten doorgaan, tot het inderdaad 'net zo schadelijk is als een griepje' bij een bevolking met een getraind immuunsysteem.

JasDon
JasDon12 apr. 2021 - 14:05

Owja, en de peer-review heeft nog niet plaatsgevonden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin12 apr. 2021 - 0:06

Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is voor mensen zonder tuintje en/of balkon op een flatje. Maar dat het weer nu zo geweldig is om op het terras te gaan zitten, is ook weer niet zo. Het is niet zo dat mensen niet naar buiten kunnen, dat biertje en wijntje drink je dan maar nog een weekje thuis. Als de zon nu prachtig scheen! De temperatuur is nu ook weer niet om over naar huis te schrijven. Laat je de kop niet gek maken! We zijn er zelf ook mede schuldig aan denk ik zo als ik alle berichten over illegale party's etc. lees. Het is het een of het ander! Steek de hand nu eens in eigen boezem!

2 Reacties
Satya
Satya12 apr. 2021 - 7:59

Volgens mij heeft het ook erg veel met scholen te maken. Bij mijn zusje is in de vriendengroep ineens corona met al die schoolgaande kinderen. In die vriendengroep wordt wel om eigen verantwoordelijkheid gedacht.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 apr. 2021 - 16:58

Je vergeet dat het park en het Museumplein (ik woon er om de hoek) inmiddels ook geen alternatief meer zijn voor het naar buiten gaan zitten. Die zijn in de weekenden zodra het een beetje aardig weer is gekaapt door demonstranten en jongeren die lak hebben aan de corona regels. Ik steun dan ook van harte het initiatief om de terrassen onder voorwaarden open te gooien want dit beleid is in steden als Amsterdam nauwelijks te doen.

Sunnydelight
Sunnydelight11 apr. 2021 - 22:01

Hopelijk gaan de laatste wetenschappelijke onderzoeken (die tonen dat kans op besmetting in de buitenlucht buitengewoon klein is) meewegen in de keuzes van het kabinet. De ondernemers in de horeca, retail en toerisme zijn genoeg getroffen. In hoeverre doen we het nog samen?

2 Reacties
vdbemt
vdbemt12 apr. 2021 - 8:33

Die onderzoeken betreffen nog niet de P1-variant. Dat 'samen doen' moet voorlopig nog even 'samen volhouden' zijn en aan de vergoedingenkant met zijn allen bereid zijn te betalen voor de vergoedingen.

o u wisbaar
o u wisbaar12 apr. 2021 - 12:48

De P1 variant komt nauwelijks voor in Nederland, 0.0001% van de gevallen. 10 x besmettelijker is nog steeds maar 1 op de 100 besmettingen van de P! variant in de buitenlucht. Met minder dan 10 besmettingen per week van deze variant is dat 1 geval in de bijna 3 maanden. Ja laten we daar heel Nederland voor op slot doen.

RaymondenJoop
RaymondenJoop11 apr. 2021 - 20:18

Aan de ene kant je best doen om de voorraad in NL behoorlijk hoog op te laten lopen en alle vaccin inkopen via een falend EU beleid uit te voeren en aan de andere kant het wederom uitstellen van versoepelingen door oplopende IC-bezetting. Misschien nog wat ic-bedden schrappen, past goed in het totaalplaatje. Of zorgen dat we wel werkende mondkapjes zelf produceren als overheid en gratis ter beschikking stellen. Ach, volgens De Jonge is fouten maken niet te voorkomen, verschuilen we ons achter een OMT als het zo uitkomt en maakt de juffrouw die baas is van de EU zich druk om een stoel in Turkije. Wat. Een. Daadkracht.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt12 apr. 2021 - 10:08

En toch gewoon weer op Rutte gestemd?

RaymondenJoop
RaymondenJoop12 apr. 2021 - 11:29

@vdbemt Een jr of 30 geleden heb ik op de vvd gestemd. Toen ik nog jong en onbezonnen was.

Thuiszitter
Thuiszitter11 apr. 2021 - 20:08

Mij nu te koud om op terras te gaan zitten . Als een jaco door blijven vaccineren .

2 Reacties
rvb2
rvb212 apr. 2021 - 8:22

Al is het -10C met hagel en storm, de eerste dag dat de terrassen weer open mogen zit ik op een terras.

Tom Lucassen
Tom Lucassen12 apr. 2021 - 12:45

@rvb en dan vanwege de kou een griepje oplopen anders dan corona. oh ironie.

Nejras
Nejras11 apr. 2021 - 19:38

@the apple Definieer ‘jullie’ eens. Als het alternatief voor ‘the hammer and dance’ totale debiliteit is, was iedereen voor de eerste optie geweest. Al maakt dat natuurlijk niet zo veel uit: onze meesters weten het het best!

The Apple
The Apple11 apr. 2021 - 18:00

Jullie wilden toch geen strategie van "the Hammer and the Dance" als beleid? Dan zul je nu op de blaren moeten zitten.

5 Reacties
RechtdoorZee93
RechtdoorZee9311 apr. 2021 - 19:26

achja. Het is hier in ieder geval nog altijd beter dan in Brazilië bijv.

RaymondenJoop
RaymondenJoop11 apr. 2021 - 20:20

@RdZ Zo veel beter doen wij het hier niet mbt de vaccinatiegraad. Dat het niet niet escaleert is meer geluk dan wijsheid.

The Apple
The Apple12 apr. 2021 - 13:40

Brazilië is groot en ik betwijfel of dat ook geldt voor de regio waar ik me bevind. Afgezien daarvan zou het natuurlijk ook beter zijn geweest als Brazilië de strategie van “the Hammer and the Dance” als beleid had gevoerd. Ook voor jullie overigens

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9312 apr. 2021 - 18:02

Achteraf gezien was het natuurlijk beter geweest de hele wereld minder geluisterd heeft naar de leugenachtige CCP en hun half omgekochte handlangers bij de WHO. In het begin werd er geadviseerd tegen reisbeperkingen. Achteraf gezien hadden die reisbeperkingen niet snel genoeg ingevoerd kunnen worden. Ook was het erg dom om massa evenementen als het carnaval te laten doorgaan. De republiek China was wel zo verstandig.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 apr. 2021 - 6:51

The Apple Je hebt gelijk. Maar roepende in de woestijn zoals vele anderen. Dit was vanaf het begin de strategie van Rutte; 'het virus 'gecontroleerd' rond laten gaan. Dit was het resultaat. Het gaat niet om mensen, geïnfecteerden, zieken, doden, het gaat om bedden met als worst de economie. Die nu overigens veel meer eronder lijdt! Maar ja, als je denkt dat Rutte en consorten de alwetenden zijn, zij het goed met je voorhebben, dit omdat hij je belastingverlaging heeft gegeven en al dat 'moois' in het vooruitzicht heeft gesteld, je dat belangrijker vindt dan kom je alsnog bekocht uit. Dan is de enige uitweg een andere smoes verzinnen, een dooddoener, zoals ; Het is nog altijd beter dan in Brazilië, waar het ook niet aan de mensen ligt.

sjaak5
sjaak511 apr. 2021 - 17:50

Kom op mensen. Nog een paar jaar en dan zijn we weer vrij. Nu niet versoepelen!!

Joop den Uil
Joop den Uil11 apr. 2021 - 17:42

Dus avondklok weer naar 21:00 ? Ik vernam dat alle corona-wetten genegeerd worden , overal in het land, behalve op terrassen , popfestivals en lagere scholen. Daar kan ik wel mee leven dus laten Peppi en Kokki nog maar even doorgaan met belangrijk doen.

Cave Canem
Cave Canem11 apr. 2021 - 17:38

Winkels en horeca hebben veilige, waterdichte protocollen op de plank liggen die opening verantwoord maken. Telkens opnieuw brengen ze deze onder de aandacht, In plaats van hierop te reflecteren - al was het maar fatsoenshalve - worden ze door Rutte en De Jonge stelselmatig en ijzerenheinig genegeerd. Ze hebben geen inhoudelijk verweer. Negeren en de andere kant opkijken is veiliger. Ook a.s. dinsdag zal opnieuw niet op deze protocollen worden ingegaan.

5 Reacties
vdbemt
vdbemt11 apr. 2021 - 18:23

"Winkels en horeca hebben veilige, waterdichte protocollen op de plank liggen die opening verantwoord maken". Weet je nou wat het is? Het zijn de winkels en de horeca die vinden dat het verantwoord is, omdat de protocollen goed zijn, Maar dat is het criterium niet. Het KAN gewoonweg nog niet. De ziekenhuizen stromen over.

RaymondenJoop
RaymondenJoop11 apr. 2021 - 20:24

@vdbemt Het kan wel, maar dan moet je andere zaken laten. Je kan nog steeds op vakantie, in Zeeland rijden nog steeds Duitsers en Belgen rond, een slijterij is nog steeds open en supermarkten maken geen karretjes meer schoon en zijn soms erg druk. Het gaat om bewegingen reduceren en prioriteiten stellen. Die terrassen open vs drukke parken is zo gek nog niet

vdbemt
vdbemt12 apr. 2021 - 8:39

@RaymondenJoop. Je hebt 'kunnen' en 'kunnen'. Het kán wel. Maar is het verstandig? Reizen wordt nog altijd dringend afgeraden. Zeker naar het buitenland. Het kán wel. Maar gekeken naar de toestand rond het virus, kan het eigenlijk niet. Kijk nou naar het skigebied Whistler in Canada. Daar dachten ze ook dat het kon.

RaymondenJoop
RaymondenJoop12 apr. 2021 - 11:32

@vdbemt Kunnen en kunnen inderdaad. Verstandig is het om overzicht te hebben.

o u wisbaar
o u wisbaar12 apr. 2021 - 12:50

vdbemt De terrassen kunnen wel open, je moet even leren rekenen.

JasDon
JasDon11 apr. 2021 - 17:19

Ondertussen huilen antivaxxers mee met de wolven en presteren veel mensen het toch eenvoudig besmet te raken. Dus wat voor zin heeft het nu om terrassen en buitenactiviteiten voor 27 plussers te blijven verbieden? In andere landen, zoals Spanje zijn de terrassen ook open en is het qua besmettingen niet veel slechter gesteld.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt11 apr. 2021 - 18:24

Ja. Wat voor zin heeft het? Het gaat slecht. Laat het toch gewoon slechter gaan.

ZonderNaam2
ZonderNaam211 apr. 2021 - 17:16

En daar gaan we weer. Elke keer kijk ik halsreikend uit naar de stip die op de horizon gezet wordt waarmee ik weer iets van leven op kan pakken, en elke keer verdwijnt de stip weer zodra die dichtbij komt. Ik snap best dat versoepelingen alleen echt mogelijk zijn als de realiteit dat toelaat, maar kunnen Rutte en De Jonge alsjeblieft ophouden met beloften doen en proefballonnetjes oplaten via de media?

3 Reacties
Sonic2
Sonic211 apr. 2021 - 20:07

Nu werp ik complot denken verre van mij, maar het komt vooral Rutte erg goed uit dat het nu al dagen en dagen alleen maar over versoepelingen gaat. Wel of niet. Je zou bijna vergeten wat er op 1 April gebeurde en iedereen is het al zo beetje vergeten. En voor de rest is het al weken zo. Al weken hoor het gepraat over versoepelingen en al weken draait het altijd en alleen maar over virologen. En hun mening is overal leidend in. Al moet ik zeggen dat ik het uitstel wel begrijp met de volle ziekenhuizen. Nu al zag ik in de Telegraaf al virologen roepen en brullen dat er weinig zal veranderen aan het beeld tot 28 April. Virologen hebben totaal niet door hoe erg ze met hun zwartgallige toekomst beelden alles naar beneden praten. Het draagvlak totaal kapot maken.

RaymondenJoop
RaymondenJoop11 apr. 2021 - 20:26

@Sonic Zijn we het een keer eens, wel zo prettig. Is inderdaad kolder, die poppenkast. Ze gaan vol minachting en met de gedachte dat het volk te bedotten en te sturen is (wat zo is) verder.

Fredje3
Fredje312 apr. 2021 - 4:49

@Zondernaam. Probleem met die horizon is dat elke keer als je er naar toe gaat, deze weer net zo ver van je af staat. Stippen zetten of nit. De horizon is iets wat je niet kunt bereiken.

Greendutch
Greendutch11 apr. 2021 - 17:13

blijkbaar was het uitgelekt naar Nieuwsuur>>> die willen natuurlijk geen 'scoop'missen, >>> geven het door en iedereen blij tegelijkertijd met de bekendmaking werd bekend gemaakt dat het aantal besmettingen + aantal opnamen toenam ?! ik snap dan dat versoepelingen niet voor de hand liggen maar Nieuwsuur blijkbaar niet? nu iedereen weer terug in het hok krijgen!

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9311 apr. 2021 - 17:07

In verschillende landen kan veel meer waaronder Spanje. Zijn we niet aan het overdrijven en doorslaan?

3 Reacties
JasDon
JasDon11 apr. 2021 - 17:30

Ahh, dat had ik ook net na jouw opgeschreven. Je ziet dat wisselend en bv. een meer vrij beleid niet per se slechtere resultaten geeft dan de Nederlandse. We zitten de epidemie zodanig in de marge te managen dat dit moeilijk geloofwaardig blijft.

Sonic2
Sonic211 apr. 2021 - 20:11

De andere kant is ook aan het doorslaan vind ik. Op dit moment worden hart en kanker operaties uitgesteld. Dus om nu veel dingen los te gooien. Dat mag je ook riskant noemen. En voor de rest natuurlijk makkelijk populistisch geleuter vanaf de zijlijn. Wanneer je niet medeverantwoordelijk voor mensenlevens bent. Je scoort ermee bij haters van de lockdown. Iedereen wil winkelen. Iedereen wil een normaal leven. Behalve virologen( die ik de meeste schuld geef van de ellende waar we nu inzitten). Maar als je mede verantwoordelijk kan zijn voor de dood of het leven van mensen. Dan hou je de voet op het rempedaal. Dat begrijp ik wel.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9311 apr. 2021 - 20:32

@Sonic, Het is absoluut balanceren tussen beide. Ben blij dat ikzelf die verantwoordelijkheid niet heb. Hugo de Jonge zal ook wel spijt hebben dat hij die ministerpost heeft aangenomen. Je kan het populistisch geleuter noemen maar het gaat ook over mentaal welzijn. (Toekomst)kansen voor jongeren, etc. Ik vind het bijv. echt compleet gestoord en krankzinnig dat mensen beboet kunnen worden als ze bijv. met een groepje vrienden zouden picknicken. Ik pleit zeker niet voor het loslaten van alle regels. Maar ik stel wel dat Nederland nou eenmaal een regeltjesland is en m.i. zijn we de balans hier en daar kwijt.

OlavM
OlavM11 apr. 2021 - 16:58

[.....het demissionaire kabinet zinspeelde op versoepelingen vanaf 21 april,.....] O.a. deze onduidelijke en tegenstrijdige overheidscommunicatie is bijzonder disfunctioneel. Het lijkt erop dat het kabinet de bevolking -en met name ondernemers- telkens opnieuw een worst wil voorhouden, om die zo rustig mogelijk te houden. Als het zo door blijft gaan barst een keer de bom.

EricDonkaew
EricDonkaew11 apr. 2021 - 16:40

Pfff, misschien wordt het dan toch tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid, iets waar ik normaal gesproken niet zo'n voorstander van ben. Maar met zo veel onbenul, vooral van Hugo de Jonge, valt niet meer te leven. Slechts 1 op de 1000 besmettingen vindt in de buitenlucht plaats, zo blijkt uit recent onderzoek. Zoiets was trouwens al een jaar eerder bekend, in een Chinees onderzoek ging het zelfs om 1 op de 3000. Het precieze aantal interesseert me niet zo, het beeld is duidelijk. Gooi die terrassen dus open en trotseer de lockdown. Onwettig? Nee, want de rechter beslist uiteindelijk.

1 Reactie
RechtdoorZee93
RechtdoorZee9311 apr. 2021 - 17:09

Genoeg is wel een keer genoeg inderdaad. Het begint meer op een hype en obsessie te lijken dan op echte logica. Bijv. het geen alcohol in de supermarkten na 8 uur. Is toch eigenlijk debiel kinderachtig. Welk probleem lossen we daarmee op? En als familie / groepen vrienden elkaar willen meeten dan hebben ze het risico dat ze een boete krijgen als je het buiten doet terwijl als je het binnen doet je er - waarschijnlijk- mee weg komt? Tenzij je natuurlijk een minister bent want dan kan je gewoon gaan trouwen.

jantje
jantje11 apr. 2021 - 16:33

Als de horeca mensen dit lezen.. En je ergert je eraan dat jou terras dicht moet blijven en in de parken zitten veel mensen bij elkaar. Als mensen nu eens van huis een klapstoel meenemen, een kampeertafeltje en ze gaan in met twee personen aan zo'n tafeltje zitten. .Bestel dan gelijk even een biertje of iets te eten bij de horeca tegenover het park. .Als een soort meeneem menu naar je eigen plekkie.. Of horeca mensen, heb je zelf stoelen en tafeltjes die aan vervanging toe zijn,, zet ze dan zelf in het park neer. Hier en daar.. want anders wordt het weer een terras.

2 Reacties
Ewout Pool
Ewout Pool11 apr. 2021 - 19:15

Deze tactiek wordt op dit moment al letterlijk toegepast door een aantal strandtenten in Scheveningen. Formeel bieden die enkel afhaal, die je kan opdrinken op het strand. Dat gezegd hebbende: Willen ze nu echt dat niemand zich meer aan de maatregelen houdt? Want dan moeten ze zo doorgaan.

o u wisbaar
o u wisbaar12 apr. 2021 - 6:35

Ik ben er zeker niet voor om alles blind open te gooien maar een beetje ratio is ook op zijn plaats. Inderdaad minder dan 1 op de 1000 besmettingen vind buiten plaats dus minimaal, minder dan een procent hiervan komt in het ziekenhuis en een nog kleiner percentage op de IC. Het gaat dus nergens over. Daarnaast is mooie weer de beste maatregel (ondanks alle overheidmaatregelen) dus zodra dat is gaan de cijfers vanzelf naar beneden. O ja voor de bangerikken, het R getal gaat dit weekend weer omhoog maar dat ligt aan Pasen zeg ik al van te voren. Maar ja de virologen (OMT) hebben de macht gegrepen en die willen hem niet zomaar afgeven

ton14024
ton1402411 apr. 2021 - 16:00

Dan wordt het een beetje op afroepbasis. Helemaal in het straatje van de horeca.