Joop

Versoepeld deurbeleid

  •  
23-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Cartoon over Nederlandse gastvrijheid

Meer over:

cartoon, politiek,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

TheGreenMachine
TheGreenMachine23 mrt. 2010 - 16:24

En waar moeten de katers dan heen om een frisse neus te halen?

stannyboy
stannyboy23 mrt. 2010 - 16:24

Wij Nederlanders worden inderdaad steeds egoistischer, door geld, macht enz. De nieuwe jeugd, de jongeren, neemt dit over en vormt zo een nieuw Nederland.

zegmaarmark
zegmaarmark23 mrt. 2010 - 16:24

Hilarisch

mees.
mees.23 mrt. 2010 - 16:24

Top cartoon weer....zo veelzeggend. Rood wit blauwe vlag ernaast,wij mogen naar binnen,zij mogen eruit,want het luikje zal wel niet naar binnen opengaan

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 mrt. 2010 - 16:24

Gelukkig heeft die deur een handvat, er is nog hoop. De deur kan op elk moment handmatig geopend worden voor iedereen, er is nog hoop. Als die deur geen handvat had, ben ik hier morgen niet, naar de tweede huis. Mooie cartoon, nog erger, Adriaan kan alleen maar mooie dingen tekenen. Bedankt, Adriaan.

skinney
skinney23 mrt. 2010 - 16:24

Adriaan, hij is zoals het is, prachtig voor mij, ik voel precies zoals het is. Ned. bekrompen en in mijn geval Brazilie gastvrij

RickJames
RickJames23 mrt. 2010 - 16:24

Soeterbroek illustreert elker keer zo mooi die calvinistische zelfkritiek en het postkoloniale schuldgevoel, fundamenten van het babyboomer-denken. Waarvoor hulde

daniel565
daniel56523 mrt. 2010 - 16:24

Eigenlijk vind ik het laf om vrijgevig te zijn met de toekomst van komende generaties. Moeten we niet iets van de welvaart die we hier opgebouwd hebben bewaren voor onze nakomelingen? Want natuurlijk is er een wij en een zij, alle heilige boontjes verklaringen ten spijt. Wij zijn relatief welvarend terwijl heel veel andere landen er een zooitje van maken. Dat gegeven alleen al verdeelt de wereld in een wij en een zij. Verder, voor wie deel uitmaakt van de grote meerderheid en dus niet merkt hoe het is om anders te zijn -een ander denkkader te hebben, uit een andere cultuur te komen, andere gevoeligheden te hebben etc- is het heel makkelijk om te denken dat er geen wij en een zij is en over andere opvattingen heen te walsen. Het ligt immers in de aard van de meerderheid dat je niet meer merkt waar je bij hoort omdat iedereen daar deel van uit lijkt te maken. Jouw eigenaardigheden zijn dan de norm en wie buiten de norm valt is gek. Dat zie ik bijvoorbeeld aan het feit dat men overloopt van respect voor grote minderheden, maar niet voor wie niet zo mondig is. Het is allemaal verschrikkelijk selectief en ook aan de hand daarvan stel ik ook vast dat er wel degelijk een wij en een zij is.

meijerlahn
meijerlahn23 mrt. 2010 - 16:24

Jammer dat onverdraagzaamheid bij mensen niet is uit te bannen. Het zit nou eenmaal in een deel van de mensen ingebakken. Daarom is beschaving flinterdun, zolang het maar goed uitkomt.

globalriot
globalriot23 mrt. 2010 - 16:24

Iedereen die in Nederland woont valt onder de rood wit blauwe vlag. Er is geen "zij". Door dit te pretenderen houd je een hand boven een groepje stumperds die niet mee kunnen komen of zich gewoon afzetten zoals pubers nu eenmaal (horen te) doen of zich verschuilen achter racisme. Dat bestaat in Nederland echt niet meer. Wel afkeer van bepaald gedrag. Dat wel.

1 Reactie
Moniek2
Moniek223 mrt. 2010 - 16:24

U behoort - net als ik - tot de groep die dat vinden. Maar helaas zijn er nog hele volksstammen die nog steeds het hullie-zullie principe hoog in het vaandel hebben. @ Justin Goosen steengoed!

Peter502
Peter50223 mrt. 2010 - 16:24

Tjonge, wat een kreupele cartoon. Volgens mij kunnen de "zij" uit het plaatje makkelijker in en uit dan de "wij' dus erg goed is er ook niet over nagedacht.

1 Reactie
Jahannas
Jahannas23 mrt. 2010 - 16:24

...bent u een Smurf?